Referat fra udflugt til Ølsted Bryglaug 19/9 2015

Klik på billedet for større format

 

Det hele startede med en bus - en bus fra Vejle mod Horsens.

Vi skulle et stykke ud på landet, så nogle af os fik en rundtur gennem Hedensted og Løsning og så steder, som vi aldrig før havde været.

Lidt uden for Løsning steg vi af og fandt hurtigt den meget sigende vej Ølstedvej, det var jo et godt tegn.

 

I baggården bag en virksomhed sad et falmet skilt der sagde, at her holdt Ølsted Bryglaug til.

Det gamle mejeri var godt fyldt med malt og diverse remedier til brygning.

Ølsted Bryglaug laver hovedsagligt all grain øl … ikke fordi man ikke måtte brygge andet, de fleste ville bare ikke.

 

Der duftede af en lidt syrlig øllebrød, hvilket nok skyldtes, at der i de våde rum ved siden af var godt gang i gryderne.

Det giver nu en god stemning til en smagning, at der brygges og skramles med gryder lige ved siden af.

 

Kjeld lagde ud med at demonstrere, at man godt kan brygge ”saftevand” med sådan et beerkit.

Konen havde ønsket sig en ingefærøl, og så havde han selvfølgeligt prøvet at lave en.

De fleste var dog enige i, at den smagte mest som ingefærsaftevand.

 

De næste par kits havde han haft mere held med, og både stouten og den pale ale var rimelige.

Dog var den ekstra øl, en IPA’er, som han pludseligt diskede op med noget mere populær ved visse humleelskere.

Sammen med IPA’en kom der en god dusk frisk humle med rundt, og Kjeld annoncerede, at han skulle høste humle om søndagen, så hvis nogle ville hjælpe, så var der øl på hanen.

 

Claus Poulsen fra Ølsted Bryglau overtog så scenen med en ”rigtigt brygget” øl – ikke noget med beerkits her.

Mens vi smagte nogle af bryglaugets bryg, fortalte han om laugets historie.

 

Som så mange andre steder er det entusiasmen, der driver værket, og de kunne derfor godt bruge flere entusiaster, der manglede et sted at brygge.

Omgivelserne var gode, men det hele skal jo kunne løbe rundt.

Heldigvis havde lauget et godt netværk af laugVenner, som lod sig lokke til medlemskab ved at kunne deltage i sommerfester, smagninger m.m.

Det lyder da som et hyggeligt sted … hvis det bare ikke lå så langt ude på landet.

 

Claus Poulsen fortalte også om nogle af de problemer, man som håndbrygger af og til løb ind i, og gode råd og metoder blev diskuteret rundt om bordet.

Efter nogle hyggelige timer endte vi i bussen igen.

 

Højt Skum Vejle