Øl & Mad

Oste-innovatør hædret med ny Øl og Mad Pris

Foreningen Danske Ølentusiaster har taget initiativ til en ny pris, Øl og Mad Prisen, som hylder samspillet mellem øl og mad. Første modtager af den nyindstiftede pris er oste-innovatør Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika. Prisen blev overrakt af formanden for Danske Ølentusiaster fredag den 4. september ved Food Festival på Tangkrogen i Aarhus.

Arla Unika er kendt for sin nyskabende tilgang til ost. Blandt de mere opsigtsvækkende tiltag er samarbejdet med flere bryggerier, ikke mindst Mikkeller.

”I Danske Ølentusiaster mener vi, at øl er den bedste ledsager til ost. Og Mads har om nogen været med til at profilere samspillet mellem ost og øl, ikke mindst i kraft af det spændende samarbejde og innovative parløb med Mikkeller. Det er en ny måde at tænke øl og ost på, og Arla Unika er med Mads i front gået forrest med at udvikle området,” siger Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiaster og del af juryen.

Om baggrunden for den nye pris forklarer Anne Lise Knørr:
”Formålet med Øl og Mad Prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen. Vi ønsker som forening at højne både hverdagsmaden og gourmetkøkkenet med øllet som naturlig ingrediens. Og i Mads’ arbejde med Arla Unika har han tydeligt demonstreret, at han favner både det folkelige og det eksklusive. Vi håber derfor, at prisen kan være med til at motivere andre fødevareproducenter, ikke kun mejerier, til at følge i sporet på Arla Unikas intelligente måde at kombinere øl og ost.”
Øl og Mad Prisen blev uddelt for første gang fredag den 4. september under Danmarks største madfestival Food Festival i Aarhus.

Årets vinder er valgt af en jury bestående af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen samt ansvarshavende chefredaktør Jesper Bo Bendtsen fra Smag og Behag.

Øl og Mad Prisen

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters nye pris.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed, etc., som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, men uddeles i et samarbejde med det gastronomiske magasin smagogbehag.

Medlemmer af Danske Ølentusiaster indstiller kandidater til prisen frem til den 20. august 2015. Det samme gør læserne af smagogbehag.

En jury bestående af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen samt ansvarshavende chefredaktør Jesper Bo Bendtsen, smagogbehag, udvælger vinderen af prisen.

Modtageren af Øl og Mad Prisen er medlem af juryen for næste års uddeling af prisen.

Øl og Mad Prisen bliver uddelt for første gang under Danmarks største madfestival Food Festival i Aarhus fra den 4.-6. september 2015.

 

Pressemeddelelse

...om indstiftelsen af Øl og Mad Prisen finder du her!

...om vinderen af Øl og Mad Prisen 2015 finder du her!

...som Øl og Mad Prisen uddeles i samarbejde med finder du her!

Lodtrækning!

"Martin Sørensen, Liseleje, vandt præmien for at indstille kandidater til Øl og Mad Prisen 2015.
 
Formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr trak ham ud blandt de mange medlemmer af foreningen og læsere af smagogbehag, som har indstillet kandidater.
 
Præmien består i to fribilletter til Ølfestival 2016, en middag for to i Ølfestivalens restaurant samt et årsabonnement på smagogbehag.
 
Martin, som er medlem af bestyrelsen for lokalafdelingen for Danske Ølentusiaster i Halsnæs Kommune, indstillede kokken Rune Kromann, fordi han dels har undervist kokkeelever i øl og mad, og dels har medvirket til at udbrede interessen for øl og mad på Ølfestivalen gennem sine shows og restaurant Højt Skum.
 
Vinderen af Øl og Mad Prisen 2015 afsløres på Food Festival på fredag den 4. September."