Øl og Mad Prisen 2016

Øl og Mad Prisen 2016 går til bryggeriet To Øl med en restaurant på Michelin niveau.

Bryggeriet To Øl modtager Øl og Mad Prisen 2016 af Danske Ølentusiaster, fordi de to bryggere tænker mad og øl sammen på det absolut højeste niveau.

Da Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, bryggerne bag To Øl, åbnede bryggerikomplekset Brus på 750 kvadratmeter på Nørrebro i år, var restauranten Spontan en del af Brus sammen med bar, butik og bryggeri.

Køkkenchefen på Spontan er østrigske Christian Gadient, som To Øl hentede fra Michelin restauranten Marchel på Hotel D’Angleterre i København.

I talen til To Øl under Danmarks største festival for mad og drikke Food Festival i Aarhus sagde Anne Lise Knørr, formand for forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster:

”På restaurant Spontan er det øllet, som er i centrum. Øllet indgår i maden og designes til maden. Der er et ølkort, ikke et vinkort. Vinen hører under ølkortet. Vinen er underordnet øllet, og den slags oplever man desværre aldrig på luksusrestauranter.”

Siden Tobias Emil Jensen og Tore Gynther etablerede To Øl for seks år siden har de sigtet højt og ikke set sig tilbage.

To Øl eksporterer øl til flere end 40 lande og sidste år rangerede verdens mest anerkendte rating site for øl Ratebeer To Øl som verdens 9. bedste bryggeri.

To Øl er bl.a. også medejere af ølbaren Mikkeller & Friends på Nørrebro i København.

Øl og Mad Prisen uddeles årligt af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster (ca. 9000 medlemmer) for at honorere en ekstraordinær indsats i forhold til at udvikle kombinationen øl og mad.

 

To Øl har en hjemmeside - klik her!

Tobias Emil Jensen og Tore Gynther
To Øl - træfade med øl
Restaurant Spontan
Fra restaurant Spontan

Øl og Mad Prisen

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, som første gang blev uddelt sidste år.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed, etc., som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, men uddeles i et samarbejde med det Food Festival, Danmarks største fødevarefestival.

En jury udvælger vinderen af prisen. Juryen består af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen, Pelle Øby Andersen, direktør for FOOD (Food Organization of Denmark, som Food Festival er den del af), samt sidste års modtager af prisen Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika

 

 

”Øllet har altid stået vores hjerte nært,” udtaler Anna Lund, direktør for Food Festival
Foto: Food Festival

Link til Food festival:
http://www.foodfestival.dk

”Øllet har altid stået vores hjerte nært”

Food Festival, Danmarks største festival for fødevarer, samarbejder med Danske Ølentusiaster om at uddele Øl og Mad Prisen 2016.

Direktør for Food Festival, Anna Lund, er begejstret for samarbejdet.

”Øl er en væsentlig del af vores fødevarekultur og kulturarv. De seneste 10 år er der opstået mange nye danske bryggerier med mange forskellige slags øl i høj kvalitet.

En naturlig udvikling af den danske ølrevolution er at tænke øl og mad sammen. Dén udvikling vil Food Festival gerne være med til at understøtte,” udtaler Anna Lund

”De mere end 30.000 gæster på Food Festival kommer af gode grunde mest på festivalen for madens skyld, men i Food Festival har vi den grundholdning, at mad og drikkevarer, ikke mindst nationaldrikken øl, hænger uløseligt sammen.

Øllet har altid stået vores hjerte nært. I vores område Nordiske Dråber på festivalen har øllet altid spillet en hovedrolle, og vi har altid haft et godt samarbejde med Danske Ølentusiaster, som har medvirket til at hæve kvaliteten af festivalen med egen stand med dansk craft beer og ved ølsmagninger,” siger Anna Lund.

Food Festival har fundet sted siden 2012 og Tangkrogen i Aarhus har alle årene været rammen om festivalen. Den næste Food Festival finder sted den 2.-4. september 2016.

...om vinderen af Øl og Mad Prisen 2016 finder du her!

Pressemeddelelse

...om indstiftelsen af Øl og Mad Prisen finder du her!

...som Øl og Mad Prisen uddeles i samarbejde med finder du her!

...finder du her!