Øl & Mad

Hvem skal have Danmarks mest velsmagende pris?

Danske Ølentusiasters Gastronomiske Pris

Der blev lukket for indstilling af kandidater til Øl og Mad Prisen søndag den 14. august. Juryen har nu taget over og kårer vinderen.

Alle medlemmer af Danske Ølentusister, som indstillede kandidater til Øl og Mad Prisen, deltager i en lodtrækning om to fribilletter til Ølfestival 2017, en middag for to på festivalens restaurant Højt Skum samt to fribilletter til Food Festival.

Formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr overrækker prisen på Store Scene på Danmarks største madfestival Food Festival i Aarhus den 2.-4. september.

 

 

Øl og Mad Prisen

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, som første gang blev uddelt sidste år.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed, etc., som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, men uddeles i et samarbejde med det Food Festival, Danmarks største fødevarefestival.

En jury udvælger vinderen af prisen. Juryen består af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen, Pelle Øby Andersen, direktør for FOOD (Food Organization of Denmark, som Food Festival er den del af), samt sidste års modtager af prisen Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika

 

 

”Øllet har altid stået vores hjerte nært,” udtaler Anna Lund, direktør for Food Festival
Foto: Food Festival

Link til Food festival:
http://www.foodfestival.dk

”Øllet har altid stået vores hjerte nært”

Food Festival, Danmarks største festival for fødevarer, samarbejder med Danske Ølentusiaster om at uddele Øl og Mad Prisen 2016.

Direktør for Food Festival, Anna Lund, er begejstret for samarbejdet.

”Øl er en væsentlig del af vores fødevarekultur og kulturarv. De seneste 10 år er der opstået mange nye danske bryggerier med mange forskellige slags øl i høj kvalitet.

En naturlig udvikling af den danske ølrevolution er at tænke øl og mad sammen. Dén udvikling vil Food Festival gerne være med til at understøtte,” udtaler Anna Lund

”De mere end 30.000 gæster på Food Festival kommer af gode grunde mest på festivalen for madens skyld, men i Food Festival har vi den grundholdning, at mad og drikkevarer, ikke mindst nationaldrikken øl, hænger uløseligt sammen.

Øllet har altid stået vores hjerte nært. I vores område Nordiske Dråber på festivalen har øllet altid spillet en hovedrolle, og vi har altid haft et godt samarbejde med Danske Ølentusiaster, som har medvirket til at hæve kvaliteten af festivalen med egen stand med dansk craft beer og ved ølsmagninger,” siger Anna Lund.

Food Festival har fundet sted siden 2012 og Tangkrogen i Aarhus har alle årene været rammen om festivalen. Den næste Food Festival finder sted den 2.-4. september 2016.

Indstil og vind!

Vi trækker lod blandt alle de indsendte nomineringer om 2 fribilletter til Food Festival, samt adgang for 2 til Ølfestival® 2017 inkl. middag for 2 i Ølfestivalens restaurant.

Pressemeddelelse

...om indstiftelsen af Øl og Mad Prisen finder du her!

...som Øl og Mad Prisen uddeles i samarbejde med finder du her!

...finder du her!