Hotel- og Restaurantskolen hædres

07.09.2018 Af:Jean Tonnesen

Kokke- og tjenerelever lærer at parre øl med mad og bruge øl, som en ingrediens i retterne. Eleverne gennemgår kurser i ølbrygning, bryggerhistorie og øllet mange typer, aromaer og smage.



[Læs mere her]

Smag dessertøl og chokolade

06.09.2018 Af:Jean Tonnesen

Årets Øl & Mad Pris uddeles på Food Festival 2018 i morgen, fredag den 7. september. Kom og smag kombinationen af Sort Dessertøl fra Holbæk Bryghus og chokolade fra Konnerup & Co.



[Læs mere her]

Brug øl i din mad

10.08.2018

Øl og mad er en perfekt kombination. Øl kan sagtens bruges som ingrediens i maden og ikke udelukkende som en gylden drik i glasset. Få opskriften på muslingeragout à l’Orval her.



[Læs mere her]

Albani åbner brewpub

20.06.2018

Fredag slår Albani dørene op for bryggeriets nyeste skud på stammen; en brewpub, der deler navn med ølserien "Anarkist". På åbningsdagen er der smagsprøver til de første 1.000 gæster og live-optræden med Turboweekend.



[Læs mere her]

Bliv ølsommelier

18.06.2018

Du bliver ført gennem alle øllets processer og får en god og grundlæggende viden om, hvordan brygningen foregår både teoretisk og praktisk. Under hele uddannelsen er der fokus på øllets samspil med gastronomien.



[Læs mere her]

Øl, gris og nye trends

12.06.2018

Mød ølhistoriker og -kender Bjarke Bundgaar og Danske Ølentusiaster torsdag 14. juni på årets Folkemøde på Bornholm.



[Læs mere her]

Øl er altid godt til grillen

04.05.2018

Aldrig før har det været lettere at parre øl med sommerens mange, lækre retter fra grillen. Til selv de mest kreative, eksotiske retter er der en øl, som passer til.



[Læs mere her]

Humlens sejrsgang

06.04.2018

Humle er en fascinerende og omnipotent plante, som i dag er den mest centrale komponent i den moderne ølverden.Humle er nærmest synonymt med øl. Alligevel er planten stadig ukendt for de fleste almindelige øldrikkere. Det er synd og skam. Humle (Humulus lupulus) er den mest fantastiske plante.



[Læs mere her]

Øl & Mad Prisen

Øl & Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, som første gang blev uddelt i 2015.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, brygger, forfatter, virksomhed eller andre, som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i de små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl & Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris. Prisen uddeles i et samarbejde med det Food Festival, Danmarks største fødevarefestival.

En jury udvælger vinderen af Øl & Mad Prisen 2017. 

Hvorfor Øl & Mad Prisen?

Danske Ølentusiaster ønsker at stimulere interessen for udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab. Læs pressemeddelelsen om indstiftelsen af Øl & Mad Prisen her!

Øl & Mad Prisen uddeles i samarbejde Food Festival, der afholdes hvert år i september. Læs mere om Food Festival her.