Specialøl i Madmagasinet på DR

Madmagasinet på DR1 nu på onsdag (onsdag d. 8. november 2017) tager hånd om specialøl.

Her lærer Kristian Bonefeld i - øl-kredse kaldet Kedde - Tina Müller at brygge den dejligste øl. Tina Müller  er vært på programmet og sætter det benspænd, at øllen skal indeholde hyben. Han blander resten af ingredienserne.

Derudover hjælper Tina Müller Thisted Bryghus med at plukke hyben til den kommende ølproduktion. Her får hun undervejs gode fif til ølbrygning af brygmesteren Antoni Madsen. I køkkenet tryller Adam Aamann med øl i mad, hvor han her skal overbevise to festglade gæster om, at øl ikke kun skal drikkes, men at øl også er særdeles velegnet i mad.

Se med, når Madmagasinet ruller over skærmen på DR1 onsdag d. 8. november klokken 21.

Efterfølgende kan programmet streames på dr.dk, mens opskrifternes kan findes på Madmagasinets programside. 

Husk, at øl ikke kun er noget, man drikker.

Fotos: Irene Morberg Skovengaard, DR

 
Mosaic er en ost med humle. Den har nu lageret i et år. Foto: Arla Unika.

De sidste IPA-oste er i butikkerne

De sidste 100 kilo af øl-osten Mosaic lander lige nu i Arla Unikas butikker i Aarhus og København. Osten deler navn med humletypen, der er tilført mælken, inden de blev lavet til ost. 

Mosaic er af sorten Bergkäse og har nu rundet ét års lagring. Det betyder, at den er veludviklet, har en fast konsistens, fyldig ostesmag, markant bitterhed fra humlen og karakteristisk mosaic-aroma. Det er en spiselig oldschool westcoast IPA. 

Eksperimentet med at kombinere ost og øl begyndte på for syv år siden under en rundvisning i kældrene under det gamle Carlsberg-bryggeri i Valby. Tanken om at lave en spiselig singlehop IPA tog form. Arla Unika gik sammen med Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller for at lære om humlesorter og teknikker, der kunne modificeres og bruges i osteproduktion. År efter år er disse forsøg blevet præsenteret på Mikkeller Beer Celebration Copenhagen til glade humlehoveder.

Lige nu er der kun cirka 100 kilo ost tilbage. Det er de sidste oste, så det er sidste chance, hvis man vil smage kombinationen af humle og ost. Ostene sælges i butikkerne i Aarhus og København, samt på arlaunika.dk.

Øl & Mad Prisen

Øl & Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, som første gang blev uddelt i 2015.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, brygger, forfatter, virksomhed eller andre, som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i de små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl & Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris. Prisen uddeles i et samarbejde med det Food Festival, Danmarks største fødevarefestival.

En jury udvælger vinderen af Øl & Mad Prisen 2017. 

Hvorfor Øl & Mad Prisen?

Danske Ølentusiaster ønsker at stimulere interessen for udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab. Læs pressemeddelelsen om indstiftelsen af Øl & Mad Prisen her!

Øl & Mad Prisen uddeles i samarbejde Food Festival, der afholdes hvert år i september. Læs mere om Food Festival her.