Bryggerier

Bryggerierne kan vel siges, om noget, at være udgangspunktet for interessen for øl.

Kvantiteten - antallet af forskellige bryggerier, og den vifte af forskellige typer og mærker de producerer - og, for nogle bryggeriers vedkommende, også den mængde der stilles til rådighed for forbrugerne.

OG

Kvaliteten - den vifte af forskellige typer og mærker der bliver produceret - og den vægt der bliver lagt på henholdsvis smagsoptimering og profitoptimering, som, i det mindste for nicheproduktionen til den smagsbevidste forbruger, bør være to sider af samme sag.

ER

Udgangspunktet for vores interesse, og for vores krav om "et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper".

 

Danske Bryggerier

Gennem hele det 20. århundrede er antallet af bryggerier i Danmark blevet mindre og mindre. Utallige større og mindre bryggerier er blevet nedlagt - blandt de senest lukkede bryggerier finder man bl.a. Marrebæk, Slotsmøllen, Wiibroe og Thor, hvoraf nogle dog lever videre som varemærker under andre bryggerier.

Men her ved indgangen til det 21. århundrede står vi i en ganske anden situation. Brygværtshuse og mikrobryggerier skyder op overalt, begyndende med  Apollo, Sct. Clemens og Bryggeriet Herning i 90'erne og Brøckhouse, Svaneke Bryghus, Grauballe Bryghus, Wintercoat og Nørrebro Bryghus efter årtusindskiftet. Indvarsler det mon nye og bedre tider ?

Følg med efterhånden som listen forøges.

Redaktør af Bryggerier

Ole Madsen
Strandkærvej 2
8700 Horsens
75630300
53631847

Se Ole Madsens kort over alle danske bryggerier på Google Maps - her!