Kære eventyrlystne Ølentusiaster

Carlsberg-området, den kommende fremtidsby.

Referat fra denne overdådige tur kan læses under menupunktet Referat, men herunder er nævnt hvad vi var blevet lovet at opleve på denne tur - og som til overflod blev overgået - og i menuen til venstre 'Foto Galleri 1 & 2' er der lagt billeder.

Fantastisk arrangement !

--------------

Så er det blevet tid til lidt mere information omkring vores besøg på
Carlsberg den 17. april.

Som i nok ved drejer det sig, denne gang, om et ikke helt almindeligt
"Turistbesøg".


Vi skal rundt og se nogle af de steder hvor de "normale" turister aldrig
kommer. Vi skal se Carlsberg nedefra og indefra.
(Til gengæld får vi, den aften, ikke mulighed for at se de normale
turistområder, da disse er lukkede om aftenen.)

Når vi ankommer til bryggeriet går vi gennem den nuværende hovedport
"C-porten" der ligger ca. 100m. fra "Enghave" S-tog station.


Fra "C-porten" følges vi alle til bryghuset hvor seancen starter.


Vel ankommet til bryghuset, deler vi op i 2 hold, og hold 1 starter turen
med besøg i bryghusets kontrolrum.


Vi skal se det nye bryghus (som ikke bruges mere) og den gamle brygsal (som
bruges istedet.)


Herfra går vi en etage ned, så vi også ser undersiden af brygkedlerne og
alt det udstyr der skal til for at holde "Gryderne i kog"


Sidst, inden vi forlader bryghuset skal vi lige forbi whirlpool afdelingen
for at se hvordan urten grovfiltreres og nedkøles inden den pumpes over
til gær-tankene.


Herefter går turen så ned i de famøse kældre.


Vi starter dybt under elefantporten, og bevæger os langsomt men sikkert mod
syd.


Nogen steder er der lavt til loftet, andre steder lidt sparsom belysning,
og andre steder igen kan der være støvet, men vi skal nok komme igennem.
Nede i kældrene kommer vi bl.a. forbi stedet hvor Carlsbergs oprindelige
museum lå, og også der hvor den store flaskesamling engang var udstillet.
Begge disse ting er nu flyttet til mere "turist-venlige" lokationer
Hvis der er tid, laver vi en afstikker til den gamle kælder 3, hvor store
tomme liggende gærtanke vidner om fortiden, en fortid med langt større
aktivitet end i dag.


Vi fortsætter igennem det der i dag kaldes "Dødens gang", og vi skal
naturligvis høre hvorfor den har fået det navn.


Vi skal også se stedet hvor den gamle og den unge Jacobsen "Murede hinanden ude"!!


Til sidst ender vi i den dejlige kælder 11, hvor både Carlsberg og Jacobsen
lagrer flere af deres produkter. Også her skal vi have smagsprøver, denne
gang direkte fra lagertankene, så her gælder det om at have sit glas
parat.


Fra kælder 11 tager vi elevatoren op til jordens overflade igen.


Her skal vi besøge filtreringsafdelingen og dens kontrol rum, inden vi
fortsætter ud til de overjordiske gærtanke, hvor vi skal smage på urten
mens den gærer.


Herfra går vi over og ser den lille tappe kolonne på Jacobsen, igen et sted
hvor turisterne ikke må komme.


Som afslutning, samles vi i Kantinen på "Mellembryg" hvor Carlsberg vil
være vært ved en sandwich, og lur mig om vi ikke kan lokke et par ekstra
smagsprøver ud af dem mens vi er der.

Til slut nogle praktiske oplysninger:

- Der kan være både vådt og snavset i kældergangene, så tag fornuftigt tøj
og fodtøj på.

- Hvis i har flasker/dåser med ved ankomsten til "Port-C" skal de afleveres
i porten, uanset om de er tomme eller fyldte.

- Carlsbergs område er toldfrit. Dette betyder at der under ingen
omstændigheder må udføres flasker eller dåser fra området. Uanset om det
er vand eller øl, Uanset om det er Carlsbergs produkter eller ej, Uanset
om det er fyldte eller tomme flasker.

Tilmelding:
Der er IKKE flere ledige pladser til arrangementet.

Højt Skum
Allan Søby Hansen

Mere om dette arrangement