Natholdets Julekalender 2017

Natholdets Julekalender 2017

1. december - Humlet IPA

Sierra Nevada Torpedo, Chico, Calif. (USA, 7,2 %, 65 IBU) 

2. december - Julebryg til den gode vintermad

Fur Julebryg (DK, 9,4 %, 35 IBU, 24 % Plato) Behagelig krydret mørk øl til de små timer. 

Fantastisk til fx medisterpølse og kål. 

3. december - Sort som natten

Hornbeer Fundamental Black Horn (DK, 10 %, 107 IBU). Cascade. Imperial Stout. 

En øl der har scoret talrige præmier i ind- og udland. Rullepølsens sande ledsager. 

4. december - Bockbier

Stærkt undergæret øl: Paulaner Salvator (Tyskland, 7,9 %, 35 IBU) og stærk undergæret dansk variation: Hancock Gambrinus (DK, 9,5 %, 35 IBU). Lune retter fra frokostbordet, fx mørbradbøf med løg. 

5. december - Maskinolie fra Skotland

Harviestoun Ola Dubh 18 (Skotland, 8 %, 45 IBU). 1983. Old Ale = Sort Olie. Øllet har ligget på fade med Highland Parks 18-årige Single Malt Scotch Whisky. Smagen: Stærk maltbolsje, vanilje, tannin og tobak med undertoner tørret frugt. Uegnet til mad. 

6. december - Julemandens godnatbajer

På Skt. Nikolajs navnedag den 6. december: Samichlaus (Østrig, 14 %, 30 IBU). Skt. Nikolaj er julemanden himself. Vi prøver en flaske, der overskred holdbarhedsdatoen i 2014. Vintageøl på 14 % alk.! Stærk chokolade. 

7. december - Stærk Barley Wine

Hvad betyder det? Bush de Noël (Belgien, 12 %, 35 IBU). Vidunderlig belgisk øl til desserter. Skabt til primært det britiske marked. Dessertøl. Gode sager med flødeskum.  

8. december - Røgøl

Sært og dejligt fænomen: Krenkerup Røgøl (DK, 5,2 %, 30 IBU). Øl skabt med røgmalt. En original ølspecialitet fra den bayerske by Bamberg. Her i to danske variationer. Mad: Røget skinke og æggestand(!).  

9. december - Surgæret øl

Oude Geuze Boon (Belgien, 7 %, 15 IBU). Lembeck. Spontangæret øl fra Belgien. Man blander ungt vildgæret øl med en ældre årgang af samme. Resultatet er Geuze = 18 måneders og tre års øl. Skimmelost er en god mulighed med radiser. 

10. december - Dobbelt op!

Ugly Duck Nothing But Trouble (DK, 11 %, 50 IBU). Stærk Imperial Stout modnet på Riojafade. Smag af tobak og syrnet træ... Røget kød = en mulighed... Lakrids og røgmalt. Polyfenoler = garvesyre. Tannin. 

11. december - Vintage Britisk Barley Wine

Thomas Hardy's Ale (GB, 11,7 %, 45 IBU) Vi smager stærkt øl fra 2003. Datogrænsen er overskredet for længst... En af verdens mest eftertragtede stærkøl. Øllet er blevet genskabt efter talrige opfordringer. Men denne flaske er denne originale aftapning fra min kælder! Folk slår hinanden ihjel for at prøve dette... Uegnet til mad. 

12. december - Bittert og godt

Grauballe Nørrebryg (6,2 %, 50 IBU) og Nørrebro Bryghus Bombay Pale Ale (6,5 %, 40 IBU). To danske variationer af stilen IPA. Godt brygget øl fra Jylland og Sjælland, men i moderne amerikansk stil. Grillmad: sol og sommer. 

13. december - Sort Hvedeøl

Vi smager Indslev Bryghus Sort Hvede (DK, 6,5 %, 40 IBU). Et mærkeligt og dejligt fænomen, som næsten kun skabes i Danmark. Behagelig mættet smag. Vi kan sammenligne med Herslev Bryghus: Rugøl (DK 6,4 %, 25 IBU). To unikke øl fra Danmark. God til lune retter og stegt flæsk. 

14. december - Mere Barley Wine...

Vi smager Stille Nacht (1982) og natten bliver stille... (Belgien, 12 %, 45 IBU, Nuggett, 27 % Plato). En af verdens fineste og klarest aftegnede bryg i maltprofil. Måske lidt dessert med chokolade. Esen, Vestflandern. 

15. december - Stærke sommerglæder

Vi smager Westmalle Tripel (Belgien, 9,5 %, 40 IBU) og Duvel (Belgien, 8,5 %, 30 IBU). To dejlige variationer til sol, sommer og en grøftekant. Rygeost, purløg og rugbrød.  

16. december - Det mørke munkeøl

Verdens mest eftertragtede øl: Westvleteren 12 (Belgien, 10,2 %, 25 IBU). Glæd jer! Uegnet til mad. 1838. Mont des Cats. 

17. december - Gammelt Trappistøl fra hylden

Chimay Bleue med år på bagen (Belgien, 9 %, 30 IBU) og en frisk Rochefort 10 

(Belgien, 11,3 %, 30 IBU). Måske lidt chokolade. Men ellers intet. 

18. december - Dansk Barley Wine

Jacobsen Imperial Barley Wine Limited Edition. Nummereret flaske. (DK, 10,1 %, 35 IBU). Dansk variation af denne stilart. Fremstillet i 2006. Uegnet til mad.  

19. december - Blodige procenter

Brewdog Sink the Bismarck (41 % (!!!!), 85 IBU). En såkaldt opmæsket øl med uhyrlige procenter. En Quadruple IPA. Til en meget stille vinternat. Uegnet til mad. Frysetørret. Sænket i 1941. 

20. december - Kraftig kost

Jopen Don't Rye This At Home (Nederlandene, Norge, 12 %, 65 IBU). En lille nuttet og meget stærk rugøl, der er yderst velegnet til pumpernikkel med salte kødspiser. 70 % rugmalt. 

21. december - Tak for kaffe!

Mikkeller Beer Geek Breakfast (DK, 7,5 %, 100 IBU). En dansk kaffestout, der blev Mikkellers gennembrud på markedet. Denne variation er brygget på Mikkellers bryghus i San Diego. Øllet til spejlæg og bacon. Og morgenhår. 

22. december - Julen synges ind

Midtfyns Bryghus Funky Santa (DK, 8,5 %, 35 IBU). Dejligt bittert øl til den søde tid. Smørrebrød!

23. december - Lillejuleaften går i sort

En festlig øl til den laaaange ventetid. Danske Hornbeers flotte: Carribian Rum Stout (DK, 10 %, 85 IBU). Tilsat yderst velsmagende stærk spiritus. Til desserter med kraftig chokolade. 

24. december - Julemad og juleøl

Gouden Carolus Christmas (BE, 10,5 % 25 IBU). Vi sammenligner to yderst forskellige bryg til den gode og nærende julemad: And, kål og sukkerkartofler. 

GLÆDELIG JUL OG HØJT SKUM!

Wegner, Mogensen og TeeDawn indtager London

Kategori: Arrangementer, T
09.09.2014 07:36

I anledning af 100 året for Hans Wegner og Børge Mogensen danner London Design Festival, rammen for danske designtalenters nyfortolkninger af mestrenes klassikere. De unikke møbler får følgeskab af en flydende Københavner der også har internationale ambitioner.
-
Gæsterne på Danish Made Pavillonen kommer nemlig til at skylle pindemadderne og snacken ned med design-øl fra Københavnske TeeDawn der er verdens eneste øl-virksomhed med fokus på tidens nye strømning, Lowcaholic.
-
TeeDawns grundlægger Henrik Wiese er begejstret for muligheden for at vise nye sider af Dansk design på europas største og vigtigste design-event:
 
– Vores formål er at inspirere mennesker til at reducere deres forbrug af alkohol på en begavet måde. Derfor er vi glade for, at det officielle Danmark har valgt at skænke Lowcaholic på nationens pavillon. Og eftersom vi ser London som vores næste stop er dette en unik mulighed for at trykprøve konceptet inden vi går fuld-skala. London´s alkohol- og pubkultur er under dramatisk forandring, og såvel restauratører som storbyens forbrugere leder efter en ny form. Vores initiativ har mødt enorm velvilje og opbakning i København og Nordsjælland, og jeg tror at vi kan overføre disse erfaringer til London og andre storbyer.
-
TeeDawn er - sammen med Augustinos-fonden og DSV - officielle partnere for Den Danske Ambassade i London i forbindelse med Danish Made, som løber af stabelen den 18.-21. september.