Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

I den seneste tid har vi brugt at sende påmindelser i stedet for lange nyhedsbreve, fordi vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsbrev HER.

Se seneste påmindelse HER.

 

 

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den bliver løbende opdateret af det lokale ølmærkeudvalg.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

KOMMENDE AKTIVITET - kig også under arrangementer.

SENESTE TILBAGEBLIK - samling med links til den seneste tids tilbageblik.

NYHEDER - både lokalt, nationalt og regionalt... væsentlig nyt, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

ELEKTRONISK HISTORIEBOG - her kan du læse om ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998 til nu - arrangementer/aktiviteter.

Andres arrangementer - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

 

HUSK at stemme

Afstemningen om Årets danske Bryggeri er gået i gang. Denne gang er det lokalafdelingerne der indstiller - og den proces er netop slut. Det blev til 49 indstillinger, og der er 21 bryggerier i feltet. Medlemmerne kan stemme via ale.dk fra mandag den 5/11 til og med fredag 3/12.

Stem og se mere om afstemningen ved at trykke på overskriften eller linket HER. Prisen overrækkes af Landsformanden på det vindende bryggeri i december.

Medlemmernes mulighed for at indstille kandidater til Årets danske Ølnyhed 2018 - er også startet, det foregår fra mandag den 5/11 og til og med søndag 16/12. Læs mere HER.

Vi må håbe at medlemmerne indstiller lidt flere end bryggerierne har gjort. Kun ni af de næsten to hundrede danske bryggerier har valgt at indstille øl til prisen Årets danske Ølnyhed 2018 - og det er blevet til 15 (femten)! Det tal må medlemmerne nemt kunne tredoble...

NYHEDER - lokalt

Vores NØDRÅB virkede - så NU er der kandidater til de tunge poster

Som I alle ved har vi ledt med lys og lygte efter folk som vil tage de tunge poster, så vi fortsat har en lokalafdeling i Aalborg.

Efter at have afviklet et godt møde i starten af november kunne vi på Julefætter 2018 præsentere en Lokalformandskandidat, en Lokalnæstformandskandidat samt et bud på en ny økonomi-mand og tilmelder.

Vi har fået grønt lys af Landsbestyrelsen til allerede nu at begynde at køre de nye folk ind - selvom de først kan lovformeligt vælges på vort Ekstraordinære Årsmøde som foregår i Foreningshuset på Torvet 5 i Nørresundby, lørdag 26/1 2019. Indkaldelse og dagsorden er på vej. Vi stiler efter et lidt kortere og langt mere konstruktivt møde end det vi fik afviklet 7/10.  

Efter det Ekstraordinære Årsmøde vil der være ordinært medlemsmøde med ØL & OST med Hardy Jensen. Der arbejdes heftigt på program for første halvår 2019.

 

 

Lokalformandskandidaten er Ole Riis Olsen fra Aars. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2000 og gennem en årrække været aktiv i Tordenkalvens Øllaug i Vesthimmerland, hvor han også har været i front for deres øl- og kulturrejser til en lang række spændende øl-destinationer. Og han er aktiv hos Musikforeningen ved Halkær Kro & Kulturhus. Han er pensioneret lektor fra Vesthimmerlands Gymnasium & HF.

Lokalnæstformandskandidaten er Anne Kettunen fra Støvring. Hun har været medlem af Danske Ølentusiaster siden januar 2005. Hun har været i bestyrelsen hos løbeklubben AMOK. Arbejdsmæssigt er hun projektleder hos CGI Group i Nørresundby.

Den nye pengemand og tilmelder, som skal afløse Tommy, er Flemming Højsgaard fra Nibe. Han har været medlem af Danske Ølentusiaster siden december 2011. Han er frivillig hos Nibe Bryghus og pensioneret sekretariatsleder fra KMD i Aalborg.

 

 

Konstitueret Lokalformand
Ole Riis Olsen

Konstitueret Lokalnæstformand
Anne Kettunen

Kommende Økonomimand og Tilmelder
Flemming Højsgaard

KOMMENDE AKTIVITET

11/12 - Flæsk, Øl & Bold

Vi afslutter året præcis som vi plejer med mad, øl og bold på Søgaards en hverdagsaften i december.

I år foregår det tirsdag 11/12 på The Missing Bell Brewpub på Søgaard Bryghus i tidsrummet 19:00 til slutfløjt cirka 22:45, hvor vi spiser nationalretten stegt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbeder og have fri hane på en række af bryghusets haner samt se spændende CL-bold mellem Barcelona og Tottenham.

Prisen er 275 kroner pr. næse - SOM SKAL FORUDBETALES. Indbetal de 275 kr til vores KONTO 9280  458 560 9396 - når du har fået besked fra tilmelderen om at du er noteret...

Bindende tilmelding (og betaling) via tommy.hjeds@ale.dk - kt.hjeds@gmail.com. Tilmeld dig senest 6/12 18:00.

Det er 12. gang vi gentager denne succes!

 

 

26/1 - Ekstraordinært Årsmøde

 

Vi afvikler Ekstraordinært Årsmøde med valg af Lokalbestyrelsen herunder de vigtige tillidsposter. Det koster sædvanen tro ikke noget at deltage i et Årsmøde og der er heller ingen tilmelding. Da vi denne gang har alle kandidater på plads, og regner med at kunne præsentere et program for første halvår 2019, forventer vi at det bliver et kort møde. Straks efter det officielle vil vi gå videre til Ordinært Medlemsmøde for januar måned 2019.

 

 

26/1 - ØL & OST

Præsenteret af Hardy Jensen og Ole Riis Olsen.

Straks efter det Ekstraordinære Årsmøde vil der være ordinært medlemsmøde med Hardy og Ole. Ost og rødvin. Hvem har ikke været inviteret til det? men nej, siger Hardy. Den rigtige kombination er ØL til OST. Kom og hør, duft, smag og diskuter med, om Hardy har ret, når den internationale slow-food-mand Hardy Jensen og den ny lokalformand Ole Riis Olsen, begge Aars, præsenterer en række kvalitetsoste og sætter øl til dem...

DER ER KUN 50 PLADSER

Prisen er 200 kroner pr. næse - SOM SKAL FORUDBETALES.

Indbetal de 200 kr til vores KONTO 9280  458 560 9396  - når du har fået besked fra tilmelderen om at du er noteret...

Bindende tilmelding (og betaling) via hoejsgaard@privat.dk

Tilmeld dig senest 22/1 18:00.

SENESTE TILBAGEBLIK

Herunder har vi samlet Tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra vores aktiviteter i 2018 - se dem ved at klikke på datoen over hvert tilbageblik.

Der lægges løbende op, men hav lidt tålmodighed - eller meld dig selv til at lave en del af arbejdet...

 

 

 

 

 

Julefætter og gode nyheder 9/11

Endnu engang lykkedes det at lave en dejlig aften med juleøl, julemad og kinesisk lotteri i skøn forening. 72 glade ølentusiaster havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen.

Det var den nye bestyrelses første arrangement sammen. Og de kunne oven i købet præsentere løsninger i forhold til de tunge poster i lokalafdelingen - der blev præsenteret ny konstitueret lokalformand, ny konstitueret lokalnæstformand og orienteret om ny mand som tilmelder og økonomimand...

Der blev spist lækker julemenu fra Vejgaardhallen. Uddelt 48 gevinster ved kineserlotteriet. Smagt 8 øl udvalgt af Gert, Ivan, Tommy, Anne Lise, Anne, Steen og Erik.

En hyggelig aften i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby hos Foreningshuset.

Se mere HER.

Årsmøde og besøg fra Thisted Bryghus 6/10

Der var Årsmøde 6/10. Tordenskjolds soldater var slidte efter at have kørt lokalafdelingen i mere end et årti og ønskede at andre overtager - ingen meldte sig til de tunge poster.

Det endte i hårdknude og det eneste som kunne vælges var en gruppe der arbejder videre (for fra) med at finde nye frontpersoner for Aalborg.

De 5 personer på tavlen ved siden af - Ivan Nørgård, Gert Svanborg Sloth, Anne Kettunen, Erik Westergreen og Kurt Freiheit - blev valgt til "jobbet"...

Se mere HER.

Efter Årsmødet var der besøg af Årets Bryghus gennem de 3 seneste år - Thisted Bryghus. Brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger kjeld Vang Lauritsen præsenterede 10 meget forskellige øl fra sortimentet.

Se mere HER.

15/9 Det Brune Aalborg "live"

Det Brune Aalborg blev besøgt af 39 ølentusiaster og forfatterne Anders Fuglsang og Rasmus Prehn, der har skrevet bogen om Aalborgs Brune Værtshuse. Turen varede fra klokken 16 til næsten 22 og en masse spændende steder blev besøgt - og faktisk var det øludvalg vi blev præsenteret for noget bedre end frygtet.

 

 

 

 

Vi havde på forhånd adviseret om at vi skulle smage en masse "bodegabajere" og blive indført i en del af vor bys kulturhistorie som de færreste af os er fortrolige med. Og den beskrivelse levede turen helt bestemt op til - dog var øllet bedre end forventet. I ØLentusiasteN # 106 kan du læse en beretning fra turen.

Se tilbageblikket HER.

1/9 Forrygende Øllets Dag 2018 i Aalborg

Øllets Dag i Aalborg blev lige nøjagtigt dét som vi håbede på, nemlig en skøn fejring af øllet. Der var i den grad opbakning fra folket som blev ved med at strømme til - hele dagen, og de indkøbte glas blev faktisk udsolgt, så man må sige at vi levede op til foreningens slaglinje "Godt øl til danskerne". Over 2500 gæster regner vi med det blev til i år og det var heldigt at vi var i både Kedelhallen og på Turbinetorvet - ellers var pladsen blevet for trang.

Øllets Dag begivenheden i Aalborg blev brugt som platform for uddeling af Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland som gik til Wildebeest Gastropub for deres brændende passion og for deres evne til at skabe en god kulinarisk oplevelse hvor øl og mad spiller rigtigt godt sammen. TV2 nord var lige forbi og lavede et indslag - herligt.

Det var helt vildt så mange mennesker der valgte at bruge deres lørdag på at deltage i Øllets Dag i Nordkraft. Og det at tage både Kedelhallen og Turbinetorvet i brug vist sig ikke blot at være en succes - men også at være en nødvendighed.

Der var udstillere fra hele landet og det så ud til at de alle sammen havde vældigt travlt. Tilbagemeldingen fra både udstillere og gæster har været rigtigt god, så mon ikke der bliver afviklet Øllets Dag i Nordkraft igen i 2019?

Nibe bryghus og Danske Ølentusiaster i Aalborg havde i anledning af foreningens jubilæum valgt at lave en jubilæumsøl sammen det blev til den meget velsmagende Port au Gin som rigtigt mange gæster var helt vilde med - og der var flere som benyttede sig af muligheden for at købe noget lækkert øl med sig hjem, og det var udstillerne på ingen måde kede af. I det hele taget var stemningen ved begivenheden varm og positiv.

29/6 og 30/6 Amerikanske ØLdage på CWO

Masser af stemning og sol, fest og glade mennesker under Amerikanske ØLdage 29/6 og 30/6 på CWO i hjertet af Aalborg.

I det fantastiske vejr serverede Danske Ølentusiaster i Aalborg i ØLhytten - med ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - gratis smagsprøver af 6 skønne & lækre øl som smager af noget - denne gang fra Nibe Bryghus og Hornbeer. Nibe Bryghus leverede Pilsner, Clipper og Sekstant. Hornbeer leverede Beware samt Grisk og Hophorn. Oppe ved siden af scenen holdt Søgaards Brandbil med hele tolv lækre øl fra Twoface i hanerne...

Læs hele tilbageblikket og se flere billeder HER...

Og se mere om dette udadvendte projekt HER...  

 

 

En varm hverdagsaften i maj drog 29 nysgerrige ølentusiaster med den erfarne guide Anita Støvring i spidsen rundt i fantastiske Aalborg i 3 timer for at se mange af de flotte gavlmalerier, der er med til at forskønne den flotte nordjyske hovedstads udtryk. Med på turen var 9 dejlige dåseøl i forskellige stilarter, lækre sandwich og glimperial-kiks som blev transporteret rundt på en lille trækvogn. Vejret var særdeles ude-venligt - og helt ærligt, skønt. Så hele begivenheden blevv nydt i høj solskin. Alle var enige om at det var en herlig måde at opleve byen på – og inden flokken skiltes, blev der talt om, at sådan en succes da skal gentages. LÆS MERE...

Der blev uddelt 10 x Dansk Ølmærke til gode ølsteder i Aalborg og omegn. Lokalafdeling Aalborg uddelte i alt 10 mærker. 2 til Indkøbssteder og 8 til Udskænkningssteder. De uddeltes i øvrigt alle som sædvanligt på en rundtur, hvor alle ølmærkestederne besøgtes den samme dag og der uddeltes hæder og diplom - det foregik 21/4. Stederne der blev besøgt var Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg/bestofbeers, The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Duus Vinkælder, London Pub Aalborg, Wildebeest Gastropub, Basement Beer Bar, El Mariachi og Søgaards Bryghus/Missing Bell Brewpub. LÆS MERE...

2018-udgaven af regionalt TOPmøde var en stor succes. Det var fjerde år i træk det var lykkedes at lave en aftale med Erling Christensen Møbler i Hørmested om at afvikle et arrangement for de 5 øverste lokalafdelinger i landet. Konceptet har ikke ændret sig siden starten. Det består stadig af bustransport ud-og-hjem, snacks på bordene, smagning af gode og spændende øl, herligt samvær med ligesindede, præsentation af alle de 5 øverste lokalafdelinger i vor region og naturligvis af alle øllene, et lækkert måltid mad, mulighed for køb med hele 25% rabat på hele livsstilsforretningen. LÆS MERE...

33 deltagere var med da Lokalafdeling Aalborg afviklede FINALEsmagning i Årets danske Ølnyhed. Lokalnæstformand Gert Svanborg Sloth præsenterede alle 9 finalister. Lokalformand Anne Lise Knørr havde lavet en skøn omgang chili con carne med limfjordsporter som vi i den grad nød mellem øl nummer 6 og 7. FANTASTISK mad! Der blev talt meget om hvor vidt denne konkurrence har overlevet sig selv. Det var dejligt at se hvordan medlemmerne hjalp med at rigge an og rydde op. Tak & HØJT SKUM. LÆS MERE...

Hele 10 udadvendte medlemmer af Danske Ølentusiaster i Aalborg bemandede stande på håndboldklubben AHKs ølmesse 10/2, hvor der var helt sort af mennesker. Der blev bemandet stand for One Pint, Jacobsen og Indslev/Ugly Duck. Og så blev der også passet egen stand som One Pint leverede øl til. Det blev til rigtigt mange ophældninger og skønne ølsnakke og alt i alt var det en herlig dag i øllets tegn - vi skal da helt sikkert være med næste år også. LÆS MERE...

 

 

Winterwarmers - 10 øl der passer til årstiden præsenteret af den nye lokalbestyrelse i Den Gamle Byrådssal i Nørresundby. Feltet var både bredt og spændende og de 45 fremmødte hyggede sig sammen i de fantastiske omgivelser og de nød den lækre ølgryde fra Slagter-Ole. En skøn måde at få taget hul på et nyt ølentusiastisk år. Niels Tikjøb Olsen vandt den interne konkurrence om at præsentere den øl som flest fremmødte kunne lide. Faktisk havde han begge sine øl med i top 3. LÆS MERE...

Hjælp Danske Ølentusiaster med din udadvendthed og smittende entusiasme

 

Danske Ølentusiaster har brug for at de entusiastiske medlemmer viser glæden og passionen for øllet frem for andre mennesker, som jo er potentielle medlemmer.

 

Vi stiller som forening gerne op, når vi får en synlighedsmulighed. Gennem en årrække har vi taget forskellige udadvendte initiativer for at vise andre hvem vi er og hvad vi laver.

 

Vi har brug for hjælp fra baglandet. At vores medlemmer gør en aktiv indsats for at byde nye indenfor i vort entusiastiske foreningsfællesskab.

 

Byd endelig ind med din hjælp - der er brug for den...

Se kontaktoplysninger til Lokalbestyrelsen

i højrespalten på www.aalborg.ale.dk

Vores facebookgruppe har nu mere end 600 medlemmer - hjælp med at få flere med

 

 

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg , der blev lanceret 1. april 2013, har fejret sin 5 års fødselsdag og har mere end 600 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til www.ale.dk/aalborg/http://aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er DU på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet. Det vil vi gerne opfordre til...

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Vores gruppe skal gerne blive stedet hvor man bliver oplyst hvad det er der sker i ølmiljøet i Aalborg & omegn - og det må I meget gerne hjælpe med at få til at ske...

NYHEDER - regionalt

Muligheder i Nordjylland i oktober / november / december...

Alle 7 nordjyske lokalafdelinger afviklede Årsmøde i oktober, og så vidt vides blev de fleste afviklet uden de store sværdslag og revolutioner og uden de helt store udskiftninger rundt omkring. Dog lykkedes det, som ventet, ikke at finde en ny lokalformand i regionens antalsmæssigt største lokalafdeling - Aalborg. Øv. Men der arbejdes hårdt på at finde en løsning.

De udpegede repræsentanter for lokalafdelingerne skal mødes til Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i november måned - hér skal der findes en ny regionsformand og ny regionsformand og ny regionswebredaktør. Der blev 1/11 indkaldt til Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i DØE Region Nordjylland - det vil foregå 21/11 på Café Frederiksberg i Aalborg-forstaden Vejgaard.

Julen står traditionen tro for døren og det fejres med arrangementer i foregår mest i november men også lidt i december...

Lokalafdeling Frederikshavn afvikler fredagsjuleøl fredag 9/11.

Lokalafdeling Aalborg afvikler julefætter i Nørresundby fredag 9/11.

Lokalafdeling Fjerritslev afvikler julefrokost 16/11.

Lokalafdeling Brønderslev afvikler julefrokost 17/11.

Lokalafdeling Hjørring afvikler julesmagninger 23/11 og 24/11 hos Flemming formand i Sindal.

Lokalafdeling Hjørring drager 8/12 på sin sædvanlige christmas beerwalk.

Hverken Lokalafdeling Skagen eller Lokalafdeling Thisted har orienteret om hvor vidt de holder jule-tamtam i år - de plejer da at holde noget...

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så nåede vi til november og kulden og julefejringen sætter ind. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi er på plustal, og det er kun Nordsjælland der har bedre tal end os. Lige nu er vi seksten flere medlemmer end på samme tid i fjor - og der er nøjagtigt 1035 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 1,57% plusvækst det seneste år. 60,29% personlige medlemmer og 39,71% husstandsmedlemmer. 23,67% kvinder og 76,33% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at vi forhåbentligt snart vil indtage førstepladsen igen... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 3 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Hjørring, Thisted, Fjerritslev. I Aalborg, Skagen, Frederikshavn og Brønderslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Hjørring er der lige nu 77 lokale medlemmer og 4 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 8,00% det seneste år. Cirka 33% husstandsmedlemmer og 67% personlige medlemmer. Her af cirka 15% kvinder og 85% mænd.

I Thisted er der aktuelt 6,37% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 262 lokale medlemmer og 5 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 43% husstandsmedlemmer og 57% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Fjerritslev er der plusvækst på 4,29%. Der er 66 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 29% husstandsmedlemmer og 71% personlige medlemmer. Her af cirka 12% kvinder og 88% mænd. 

I Aalborg er der aktuelt tilbagegang på 0,99%. Der er 371 lokale medlemmer og 28 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - og de har siden kæmpet med at komme tilbage på sporet igen, lige nu er skagboerne dog i minusvækst på 1,98%. Der er 96 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 65% husstandsmedlemmer og 35% personlige medlemmer. Her af cirka 38% kvinder og 62% mænd. 

I Frederikshavn er der er der minusvækst på 2,59%. Der er 100 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 34% husstandsmedlemmer og 66% personlige medlemmer. Her af cirka 23% kvinder og 77% mænd.

I Brønderslev er der aktuelt 5,66% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 48 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 32% husstandsmedlemmer og 68% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd.

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

114 nye medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer i 2017 i DØE Nordjylland

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 114 nye nordjyske medlemmer indtil nu i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 247 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

Siden årsskiftet 2017/2018 er der samlet tilkommet 114 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 42 til Aalborg. 35 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået næsten tre gange så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 10 til Frederikshavn. 4 til Fjerritslev. 3 til Brønderslev og 4 til Skagen. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2018 uddelt på Øllets Dag i Nordkraft i Aalborg

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft på lørdag 1/9 kunne Regionsredaktør hos Danske Ølentusiaster i Nordjylland og lokalnæstformand i Lokalafdeling Aalborg, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2018. Johann Mar Gudbergsson ølmester hos Wildebeest Gastropub i Aalborg modtog diplom og hæder.

Danske Ølentusiaster hædrer Wildebeest Gastropub med Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland, fordi stedet har en brændende passion for øl og i deres særprægede lokaler fås en særlig kulinarisk oplevelse med mad og øl som spiller rigtigt godt sammen.  

Se begrundelserne HER.

NYHEDER - nationalt

Nordjyske Bo L. Jensen ny formand for EBCU

Nordjyske Bo L. Jensen skal stå i spidsen for 200.000 europæiske ølforbrugere fra 15 lande og 18 medlemsorganisationer.

European Beer Consumers Union (EBCU) har fået ny, dansk formand. Bo L. Jensen, tidligere landsformand i Danske Ølentusiaster, skal de kommende år stå i spidsen af organisationen. 

Han blev valgt som formand for organisationen ved EBCU’s delegeretmøde på Amager Bryghus. Her var 32 europæiske repræsentanter for de nationale organisationer samlet. 

Bo L. Jensens er ikke en ny mand i øllets verden. Hans arbejde i øllets sag begyndte tilbage i 2004, hvor han blev valgt som formand i Danske Ølentusiasters lokalafdeling Frederikshavn.

Fra 2009 til 2015 var han ansvarlig for Danmarks første og største festival for øl, Ølfestival, og i samme periode, fra 2010 til 2013, var han landsformand. I 2008 blev han valgt som danske delegeret i EBCU, og fem år efter, i 2013, blev han valgt til EBCU Executive.

Danske Ølentuasiaster har siden stiftelsen i 1998 været medlem af EBCU, som en europæisk sammenslutning af ølforbrugerorganisationer. I øjeblikket dækker EBCU over 18 nationale medlemsorganisationer med et samlet medlemstal på over 200.000 fra 15 lande; Danmark, Sverige, Norge, Schweiz, Irland, Østrig, Polen, UK, Finland, Tjekkiet, Holland, Italien, Belgien, Frankrig, Spanien og Grækenland.

 

Bo L. Jensen overtager pladsen som EBCU-formand fra hollandske Henri Reuchlin, der har været formand siden 2012.

 

 

ELEKTRONISK HISTORIEBOG

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 399
Antal medlemmer for et år siden: 403
Vækst det seneste år: -0.99%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.69%
Kvinder: 22.31%
Personlige medlemmer: 63.66%
Husstandsmedlemmer: 36.34%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (115) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (16) - 9210 Aalborg SØ (22) - 9220 Aalborg Øst (16) - 9230 Svenstrup J (17) - 9240 Nibe (21) - 9260 Gistrup (21) - 9270 Klarup (8) - 9280 Storvorde (6) - 9293 Kongerslev (3) - 9310 Vodskov (15) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (4) - 9380 Vestbjerg (3) - 9400 Nørresundby (40) - 9430 Vadum (6) - 9440 Aabybro (9) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (8) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (9) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (3) - 9681 Ranum (0)
I alt 371 medlemmer.

Siden er senest opdateret 17. november 2018

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Der er nu samlet en lokalbestyrelse, som består af 7 medlemmer - og de tre tunge poster herunder tillidsposterne er nu besat. Ind til videre er ny lokalformand og ny lokalnæstformand blot udpeget og altså ikke lovformeligt valgt efter vedtægterne på et Årsmøde eller et Ekstraordinært Årsmøde. Men efter aftale med Landsbestyrelsen indgår de og den nye økonomimand og tilmeldingsansvarlige allerede i Aalborgs Lokalbestyrelse. De er naturligvis fundet folk til kunne desværre ikke vælges en Lokalformand på Årsmødet 6/10.

Ændringerne er indberettet til landsforeningens webmaster - så inden længe rettes de 2 bokse lige under denne tekst, nok snart - men det er noget der styres fra centralt hold, så ind til videre må vi leve med at det er gamle oplysninger som fremgår...

 

 

Lokalformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af syv medlemmer.

 

 

KONSTITUERET LOKALFORMAND

Ole Riis Olsen

Ansgarvej 12

9600 Aars

Mob.: 2398 4386

oleriisolsen1@gmail.com

 

KONSTITUERET LOKALNÆSTFORMAND

Anne Kettunen

Hulvejen 76

9530 Støvring

mob.: 4256 2646

anne.k.kettunen@gmail.com

 

LOKALWEBREDAKTØR

Gert Svanborg Sloth

Langgade 48

9000 Aalborg

Mob.: 2120 9699

gert.svanborg.sloth(at)remove-this.gmail.com

 

 

MENIGE MEDLEMMER

 

Flemming Højsgaard

Solbakken 87

9240 Nibe

Mob.: 2913 2802

hoejsgaard@privat.dk

 

Ivan Nørgård

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk

 

Erik Westergreen

Rosengården 20, 1. th.

9200 Aalborg SV

mob.: 23312103

westergreen(at)remove-this.gmail.com

 

Kurt Freiheit

Nørregade 26, 1. tv

9000 Aalborg

98160214

freiheit-n(at)remove-this.mail1.stofanet.dk

 

 

 

KALENDER

 

 

2018

 

11/12 Flæsk, ØL & Bold - på Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub med mad, bold, hygge og øl...

 

 

 

 

 

 

2019

 

26/1 Ekstraordinært Årsmøde + ordinært medlemsmøde

Valg til Lokalbestyrelsen - de tunge poster skal besættes...Bagefter er der ØL og Ost ved Hardy Jensen og Ole Riis Olsen.

 

2/2 Regions- og Stormøde i Danske Ølentusiaster (kun for tillidsvalgte).

 

9/2 AHKs ølmesse 2019

 

6/4 TOPmøde hos Erling Christensen i Hørmested

 

23/5 - 25/5 Danske Ølentusiasters Ølfestival 2019

 

7/9 Øllets Dag i Nordkraft

 

Oktober Årsmøde

 

 

Ovenstående er ikke hele programmet. Lokalbestyrelsen arbejder hårdt på det...

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn sin indkøb af øl

og planlægning

og indkøb af mad...

 

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

(lige nu mangler vi et fast tilholdssted - men der arbejdes på det

og som regel på lørdage

i tidsrummet fra

klokken 15 til 19

- med mindre andet

er annonceret).

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

Altid smagning af cirka

8 forskellige øl

(10 centiliter af hver)

og mad under eller efter

oplægget/foredraget.


Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en lille uge før arrangementet af hensyn til indkøb af øl og planlægning og indkøb af mad - så tilmeld dig i god tid.

TILMELDING foregår bindende og senest klokken 18:00 tirsdagen før arrangementet foregår til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

 

 

Forhåndsbetaling foregår til Tommy Hjeds

- STRAKS efter tilmeldingsfristen

KONTO 9280  458 560 9396
Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

 

 

 

Lokalafdelingen får mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

El Mariachi

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

London Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

Søgaards Bryghus / Missing Bell Brewpub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 20% rabat ved køb af øl. Rabatten gælder for kortindehaveren og ikke med andre tilbud.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Rabatten gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

Lidt om Landsforeningen...

 

 

 

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 107 er i fuld gang.

 

 

 

ØLentusiasteN # 102, blev udsendt i februar 2018. Her kan du blandt andet læse om Årets Bryggeri, Thisted Bryghus. Gårdmalt fra Gyrup. Ålbæk Håndbryggeri. Hjort Craft Beer. Det Brune Aalborg. 10.000 øl flytter fra Blokhus til Spanien... 

 

 

ØLentusiasteN # 103, udkom i april 2018. Der var ikke meget nordjysk stof denne gang - til gengæld kunne du læse om årets ølnyheder, Dansk Ølmærke, generalforsamlingen, DM i Blindsmagning og andre ølaktiviteter og om nystartede bryggerier Danmark rundt samt om håndbryg og udlandseventyr og som vanligt er der også anmeldelser i vort medlemsblad... 

 

 

ØLentusiasteN # 104, udkom i juni 2018. Der var masser af nordjysk stof - du kan læse om fire nye bryggerier på vej i Nordjylland, Overskud hos Skagen Bryghus, Aalborg Haandbryggerlaug har endnu en gang markeret sig ved DM i Håndbryg, der er fokus på Frederikshavn - Nordic Brew 2018 og Frederikshavn Beerwalk bliver omtalt, og den oversete italienerrestaurant SanGiovanni i Aalborg får også lidt fortjent lys, Lokalafdeling Aalborg har været på gåtur i bymiljøet og set gavlmalerier med dåseøl. Endelig har ØLentusiasteNs nordjyske repræsentant besøgt vidunderlige Viborg som helt bestemt er et besøg værd. Der ud over er der masser af andet spændende i vort medlemsblad... 

 

 

ØLentusiasteN # 105 udkom i august 2018 og er et særligt vendemagasin med to forsider og 64 siders jubilæumstema og 48 siders almindelig ØLentusiasteN. Et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af speciel nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om Vrå Bryghus der er tæt på åbning samt en 2-siders artikel om Beerwalk i Ålbæk. Og så er selve jubilæumsdelen faktisk rigtigt godt.

 

 

ØLentusiasteN # 106 udkom i oktober 2018. Endnu et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af særlig nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om at der er kommet ny brygger hos Søgaard i Aalborg, en ditto om tre nye rabataftaler i Aalborg, samt en dobbelt O&U om ny salgschef og blomsterøl på Thisted Bryghus. Plus artiklerne om Øllets Dag landet rundt og Årets Regionale Ølpriser og værtshushistorien Det Brune Aalborg "Live".

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken "login" og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger", og du har adgang til at rette dine medlemsoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

 

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

 

 

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...