Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

Vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsudsendelse sommer 2017 HER.

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den trænger til en opdatering og det lokale ølmærkeudvalg arbejder på det.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

AKTIVITET I EGET REGI - kig også under arrangementer.

SENESTE NYT - små væsentlige nyheder eller ting, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

SET & SKET - tilbageblik fra arrangementer/aktiviteter.

AKTIVITET I ANDRES REGI - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

 

 

 

Kommende aktiviteter i 2017

19. august præsenterer Anders Dannevig og Christian Rye Iversen Vildt øl til den syrlige side - det er meget længe siden at vi har haft et arrangement som tilgodeser de af vore medlemmer som elsker de øltyper.

2. september gentager vores Øllets Dag-udvalg - Øllets Dag i Nordkraft - sidste års store succes. Det bliver igen hamrende godt. Det kompetente udvalg har arbejdet hårdt og kan stolt præsentere et program som er er endnu vildere end i fjor.

I uge 37 drager Lokalafdelingen på udlandstur til Kortrijk i Belgien med The Knørrs i spidsen - tilmeldingen er sat i gang. Det bliver en fantastisk tur.

7. oktober afvikler vi Årsmøde i tidsrummet 13-15 og herefter er der ordinært medlemsmøde, hvor vi endnu ikke har lagt os fast på hvad der skal ske, så det kan kun blive en overraskelse for alle, som det ser ud aktuelt.

18. november drikker vi julen ind sammen med, øllets danske førsteelsker, Carsten Berthelsen.

Og endelig en hverdagsaften i december forventer vi at slutte året af som vi plejer med Flæsk, Øl & Bold.

Tilmelding til VILDT ØL TIL DEN SYRLIGE SIDE 19/8 er i gang

VILDT ØL TIL DEN SYRLIGE SIDE 19/8 kl. 15-19.

Torvesalen i Foreningshuset, Torvet 5 i Nørresundby.

Oplægsholdere er Anders Dannevig og Christian Rye Iversen.

Der er stor mulighed for at lære noget og blive introduceret til den vilde og syrlige side af øllets forunderlige verden.

Tilmelding foregår som altid til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)ale.dk.

Der er maksimalt plads til 50 deltagere - så det er "først-til-mølle".

Tilmeldings- og betalingsfrist er tirsdag den 15/8 kl. 18:00.

Der er aktuelt 5 tilmeldte.

 

 

Når Danske Ølentusiaster i Aalborg lørdag den 19/8 afvikler medlemsmødet "Vildt øl til den syrlige side" er det to meget kompetente oplægsholdere som vi har skaffet. De er bevisligt HELT INDE I DEN ØLSTIL. Christian Rye Iversen og Anders Dannevig er nybagte sølv- og guldvindere i DM i Håndbryg i kategorien syrligt øl.

Nu har vi også fået stedet på plads. Vi skal være i Torvesalen i Foreningshuset på Torvet i Nørresundby. Prisen er de sædvanlige 200,- pr. medlem. Tilmeldingen er hermed sat i gang.

Sidst vi i Aalborg lavede en smagning med den øltype som omdrejningspunkt var helt tilbage i august 2005, da den daværende lokalnæstformand Lars Hansen præsenterede spontangæret øl...

Tilmeldingen til AALBORGS UDLANDSTUR 2017 fra 13/9 til 17/9 er i gang

 

Foreløbigt har 10 tilmeldt sig UDLANDSTUR 2017, som i år går til fantastiske Kortrijk i det sydlige Belgien og inkluderer besøg på Brasserie Dubuisson, Brouwerij De Brabandere og Brouwerij St Bernardus. Det fantastiske lokalprisbelønnede udvalg har prøvekørt turen og besøgt alle samarbejdspartnere.

 

Turen koster 3300,- pr deltager og inkluderer 4 overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad, 3 bryggeribesøg, 2 gange frokost og3 gange aftensmad.

 

Turen som foregår i tidsrummet 13/9 til 17/9 er kun for medlemmer af Danske Ølentusiaster - der vil blive på- og afstigning i Aalborg, Kolding og ved grænsen.

 

Se tilmeldingssiden og det foreløbige program HER.

 

I kan også lige kigge lidt på byen vi skal bo i:

ØLturistinfo - Kortrijk

Turisme Kortrijk

 

 

 

 

 

Successen på Nordkraft gentages på Øllets Dag 2017 - 2/9

Lokalafdeling Aalborgs eget lokale Øllets Dag Udvalg

har som aftalt arbejdet videre efter den store succes i Nordkraft i 2016.

De lover et arrangement som bliver endnu større og vildere end i fjor.

Der bliver brug for masser af udadvendt hjælp.

Kig ind og følg med på Aalborgs Øllets Dags FB-side...

 

 

DØE Aalborg har brug for DIN UDADVENDTE HJÆLP på Øllets Dag 2/9

Vi gentager succesen fra sidste år og afholder ØLLETS Dag i Aalborg på Turbinetorvet i Nordkraft lørdag den 2. september.


Udvalgsmedlemmerne Preben Knudsen, Bent Gregersen og Ivan Nørgaard er nu nået så langt, at de kan oplyse, at der kommer endnu flere bryggerier, udskænkningssteder og indkøbssteder med end sidste år. Der er indtil videre modtaget tilsagn fra Aalborg Beerwalk, Aalborg Håndbrygger Laug, Basement Beer Bar, Bryggeriet Vestfyen som sender øl fra Willemoes og Frejdahl, Bøgeskov Bryg, Ebeltoft Gaardbryggeri, El Mariachi som stiller op sammen med One Pint fra Mariager, Fur Bryghus, Indslev/Ugly Duck, Husbryggeriet Jacobsen der deltager sammen med Meny Skalborg, London Pub, Løkken Bryghus, Munkebo Mikrobryg, Nibe Bryghus, Skagen Bryghus, Søgaards Bryghus, TastyLand, Thisted Bryghus, Ugelris og Wildebeest Gastropub.

VI har brug for DIN hjælp. Konceptet er som sidste år, at der uddeles gratis smagsprøver til de interesserede, og vi supplerer med gode ølentusiastiske historier.

Hvis du kan hjælpe skal du kontakte Ivan Nørgård på spinach@mail.dk
Din tilmelding er bindende. Vi regner med dig.

 

 

Noget af hjælpen vil bestå i at få guidet folk fra kedelhallen og ned på Turbinetorvet. Belært af sidste år vil det kun være godt en time pr. person, hvorefter man kommer tilbage og serverer øl. Vi har naturligvis også brug for nogle gode fotografer som vil hjælpe med at dokumentere dagens hændelser.

Arrangementet foregår fra 10-15. Hvis du ikke har mulighed for at hjælpe hele dagen, så kan du måske hjælpe halvdelen af tiden. Ved halvdelen af tiden er det fra kl. 10-12.30 eller 12.30 til 15. Meddel venligst om du kan hjælpe hele dagen eller blot en halv dag og i hvilket tidsrum. Venligst også oplys dit telefonnummer.

På forhånd tak DØE Aalborg

 

 

Kig gerne forbi FB-siden for arrangementet - eller se tilbage på succesen i 2016.

 

 

Øllets Dag 2017 bliver endnu større end i 2016 hvor det blev en kæmpesucces

Øllets Dag projektet på Turbinetorvet i Nordkraft 2016 blev en kæmpesucces. Masser af øl-interesserede satte kursen forbi det gamle kraftværk og vi fik 15 nye medlemmer i Danske Ølentusiaster lokalafdeling Aalborg. Dejligt - velkommen til dem. Tak til udvalget der gjorde det muligt, til udstillerne og de frivillige hjælpere og ikke mindst til alle de glade mennesker som valgte at kigge forbi. Kig også gerne forbi FB-siden for arrangementet, hvor der snart vil komme til at ske noget igen... Se "opslaget" ovenfor om planerne for Øllets Dag 2017. I mens vi venter kan vi passende se tilbage på succesen i 2016...

Ny rekord for Aalborg Haandbryggerlaug ved DM i Håndbryg

Aalborg Haandbryggerlaug af 2004 slog sin egen rekord ved dette års DM i Håndbryg. Lauget havde samlet tilmeldt 38 bryg og scorede hele 10 medaljer, hvilket faktisk er 25% af alle uddelte medaljer ved konkurrencen dette år. Det er helt vildt flot!

Som vanligt sørgede det velfungerende team for at tage et fælles-foto af laugets vindende bryggere - se det ovenfor.

Fra højre ses Allan Carlé, som sammen med makkeren Søren Eriksen vandt sølv i ølstilen "Mørk Lager" med deres Check it out, som er en Mørk Tjekkisk Lager.

Ved siden af Allan ses Kim Skals, der vandt guld i ølstilen "Porter/Stout" med Sweet Chocolate! Som er en Moderne Porter og Stout

Peter og Thomas Guldborg (far og søn) som sammen holder diplomet kalder deres fritidsbryggeri for Guldborg's Brewery. De vandt sølv i ølstilen "Mørk Ale" med Golden Dark Mild, som er en Engelsk Dark Mild.

Christian Rye Iversen vandt sølv i ølstilen "Syrligt Øl" med Gøse, som er en Gueuze Lambic.

Anders Dannevig vandt guld i ølstilen "Syrligt Øl" med De Fortabte Munkes Kriek, som er en Belgisk Frugt Lambic.

Carsten Hjort vandt guld i ølstilen "Mørk Lager" med sin Wiener Walzer, som er en Wiener. Carsten Hjort vandt tilmed sølv i ølstilen "Mørk Belgisk Ale" med Brown Bella, som er en Belgisk Dubbel / Bruin.

Oldermand for lauget - Jakob Bille Petersen vandt tre bronze-medaljer. Med sin Moderne Lys Lager - The next step i ølstilen "Lys Lager", og med sin Moderne Mørk Lager - One Way i ølstilen "Mørk Lager" og endelig med sin Moderne Porter og Stout - The dark moon i ølstilen "Porter/Stout".

Siden 2013 har bryggere med tilknytning til Aalborg Haandbryggerlaug af 2004 vundet hele 23 medaljer ved Danmarksmesterskabet i Håndbrygning der afvikles hvert år på Danske Ølentusiasters Ølfestival. Jakob Bille Petersen er absolut topscorer - han har hjemført 9 af de 23 medaljer.

STORT TILLYKKE til alle de mange dygtige haandbryggere.

Læs ARTIKLEN om Aalborg Haandbryggerlaug "Når erfaringsudveksling skaber vinderøl" fra ØLentusiasteN #93.

Stadig over 1000 medlemmer i Nordjylland

 

 

 

 

Så kom vi over midten af 2017 og vi ligger stadig lige over de magiske tusind - aktuelt er der nøjagtigt 1025 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 44 medlemmer mere end i fjor på samme tidspunkt. Vækst på 4,49%. 61,56% personlige medlemmer og 38,44% husstandsmedlemmer. 22,54% kvinder og 77,46% mænd. Det skal fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland - så det skåler Regionsformanden og Regionsnæstformanden selvfølgelig da for...

 

 

På Årsmødet i oktober kom der et forslag om at oprette en gruppe af medlemmer, som har lyst til at hjælpe til, når vi deltager i / afholder udadvendte arrangementer med ølsmagninger. Medlemmer som lokalbestyrelsen og diverse udvalg altid kan kontakte og trække på, når vi skal bruge frivillige.

Det kan f.eks. være til Aalborg Håndbold Klubs Ølmesse der i 2017 foregår 11/2 i Idrætshallen, Østre Alle 87, Ølhytten på C.W. Obels Plads 23/6 og 24/6, Øllets Dag 2/9 i Nordkraft eller hvad der ellers kan komme op.

Men det kunne også være, hvis Lokalbestyrelsen står og mangler hjælp til f.eks. madlavning ifm. et medlemsmøde.

Det er dog vigtigt at pointere at man gerne må tilbyde sin hjælp selvom man ikke melder sig ind i hjælpergruppen.

Har du lyst til at være med, så send en mail til Ivan på spinach(at)remove-this.mail.dk

 

 

Der varmes op til uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 - også i Nordjylland

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.

Tidligere fik foreningen fremstillet hæftet "Vejen til Godt ØL", men den er erstattet af webappen Gode Ølsteder. Se mere om det herunder.

Næste gang der uddeles Dansk Ølmærke bliver i 2018. Et ølmærke der gælder for perioden 2018/2019.

 

I mens vi venter kan vi kaste et blik på det nordjyske resultat af den seneste uddeling i 2016 - her var Lokalafdeling Aalborg topscorer i forhold til uddelinger. Hele 3 Indkøbssteder fik mærket og 6 Udskænkningssteder fik mærket.

Mærkerne i Aalborg blev uddelt 4/6 og deltagerne i uddelingerne fik en travl dag med besøg hos Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg og Salling Super i Aalborg. samt The Irish House, John Bull Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub, Cafe Luna og Basement Beer Bar.

Kun et Indkøbssted udenfor Aalborg fik udmærkelsen - det var Det Bette Ølhus i Aalbæk, som hører under Lokalafdeling Frederikshavn.

Det Bette Ølhus fik også Dansk Ølmærke som Udskænkningssted - begge diplomer blev uddelt ved lokalafdelingens sommerfest. Forinden havde Lokalformand carsten Jørgensen uddelt Dansk Ølmærke til John Bull Pub i Frederikshavn.

Lokalafdeling Thisted dækker geografisk både Fur og Salling og derfor har de uddelt Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne Fur Bryghus på Fur og Potten Øl- & Vinstue i Skive.

Der uddeles desværre ingen mærker i hverken Brønderslev eller Fjerritslev.

Lokalafdeling Hjørring har uddelt Dansk Ølmærke til Fishermans Rest i Nr. Lyngby samt til Bistro V / bryghuset Vendia i Hjørring.

Årets Lokalafdeling 2015, Skagen, har uddelt Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Greens Pub og Café.

Arbejdet med at udvælge de steder som fortjener hæder og diplom er startet og vi har naturligvis brug for medlemmernes hjælp i denne proces.

 

GodeØlsteder.dk

Danske Ølentusiaster står bag webappen "Gode Ølsteder" som guider til de steder som Danske Ølentusiaster har givet Ølmærke eller anbefaler. Webappen afløser bogen "Vejen til godt øl". For at gøre sig uafhængig af platforme og maskin-typer er valget faldt på at lave en webapp, så alle der ikke ejer en smartphone også kan være med.

Udvalget har valgt at åbne adgangen selvom der fortsat og løbende arbejdes på færdiggørelsen. Der appelleres til brugerne om at indrapportere eventuelle fejl - finder du noget der bør ændres, så skriv endelig til godeoelsteder@ale.dk

 

 

Vores facebookgruppe har flere end 500 medlemmer - hjælp med at få flere med

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg , der blev lanceret 1. april 2013, er blevet 4 år og har mere end 500 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er du på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet.

 

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

SET & SKET - tilbageblik

2017 i tekst og billeder

Se tilbageblik i form af lidt tekst og fotos fra alle vores aktiviteter i 2017

- se dem via links herunder:

 

Januar - ØL på klostret

Februar - AHKs ølmesse

Februar - Finalesmagning

Marts - Øl, ost og chokolade ved Ole Madsen

April - TOPmøde 2017

April - ØLkulturel tur rundt i Aalborg

 

 

 

 

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Medlemsstatistik

Antal medlemmer lige nu: 404
Antal medlemmer for et år siden: 403
Vækst det seneste år: 0.25%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 78.96%
Kvinder: 21.04%
Personlige medlemmer: 62.38%
Husstandsmedlemmer: 37.62%
Klubmedlemmer: 0.00%

 
Medlemsstatistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Postnummeroversigt

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (115) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (23) - 9210 Aalborg SØ (25) - 9220 Aalborg Øst (14) - 9230 Svenstrup J (14) - 9240 Nibe (22) - 9260 Gistrup (18) - 9270 Klarup (7) - 9280 Storvorde (6) - 9293 Kongerslev (3) - 9310 Vodskov (17) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (3) - 9380 Vestbjerg (7) - 9400 Nørresundby (34) - 9430 Vadum (8) - 9440 Aabybro (6) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (8) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (13) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (4) - 9681 Ranum (0)
I alt 376 medlemmer.

Lidt om os...

Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores 51 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet organiserer hvert år ølfestivaL®. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem?

Læs mere om os på vort website...

Bliv medlem af Danske Ølentusiaster i dag!

 

 

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 11 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

Har du tilmeldt dig et DØE Aalborg arrangement uden at få svar, så har du måske skrevet til en nedlagt mail-adresse.

Både tilmelder og lokalnæstformand Tommy Hjeds samt lokalformand og kommunikator Gert Svanborg Sloth har fået ny mailadresse og derfor kan der være sket det beklagelige at tilmeldinger til arrangementer eller andre vigtige meddelelser simpelthen ikke er nået frem.

Se de korrekte adresser herunder...

Lokalformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk
Lokalnæstformand

Tommy Hjeds
Anemonevej 16
9400 Nørresundby
20816577
tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk
Lokalredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af fem medlemmer. Lokalformand og Lokalnæstformand som er de to tillidsvalgte. samt et antal menige medlemmer.

Der er i øjeblikket 3 menige lokalbestyrelsesmedlemmer, da Eigil Myrhøj Nielsen for ganske nyligt har valgt at trække sig. Vi siger tak til Eigil for et godt samarbejde. Lokalbestyrelsen har valgt at fortsætte med 5 medlemmer frem til Årsmødet 2017 i oktober.

 

 

Menige bestyrelsesmedlemmer: 

 

Sune Ditman Thomsen

Vingårdsgade 13-15

9000 Aalborg

Mob.: 22 40 15 15

sune(at)remove-this.ditmanpedersen.dk

 

Ivan Nørgaard

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk


Niels Tikjøb Olsen

Granvej 18

9000 Aalborg

Mob.: 2985 9026

granvej18(at)remove-this.hotmail.com

 

 

Læs mere om Lokalbestyrelsen

 

 

KALENDER

 

 

2017

21/1 Smagning af trappist- og klosterøl på Aalborg Kloster præsenteret af Flemming Starcke-Jensen arrangementet koster 250 kr pr deltager

 

4/2 Danske Ølentusiasters tillidsfolk mødes til Regions- og Stormøde

 

11/2 Mød Lokalafdeling Aalborg på AHKs ØLmesse

 

25/2 Finalesmagning - denne gang 3 kategorier og i alt 9 øl - BEMÆRK NY DATO

 

11/3 Øl, Ost & Chokolade ved Ole Madsen

 

1/4 TOPmøde i Hørmested - de 5 øverste jyske lokalafdelinger mødes

 

29/4 Beerwalk & Ølkulturel tur rundt i Aalborg

 

23/6 & 24/6 Mød DØE i ØLHYTTEN ved Aalborg Citys American Days på C.W. Obels Plads

 

19/8 Vildt øl til den syrlige side ved Anders Dannevig & Christian Rye Iversen

 

2/9 Øllets Dag i Aalborg på Turbinetorvet i Nordkraft - succesen fra 2016 skal gentages

 

Uge 37 Udlandstur til Kortrijk i Belgien

 

7/10 Årsmøde fra 13-15 og herefter ordinært medlemsmøde - endnu er emnet ikke besluttet

 

18/11 JUL 2017 med Carsten Berthelsen

 

Hverdagsaften i december Flæsk, Øl & Bold

 

 

Foreløbigt program - ret til ændringer forbeholdes

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn sin indkøb af øl

og planlægning

og indkøb af mad...

  

Vi har maksimalt

plads til 72 personer

i lokalerne hos Vinspecialisten...

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

(oftest hos Vinspecialisten Aalborg, Vingaardsgade 13-15

og som regel på lørdage

i tidsrummet fra

klokken 15 til 19

- med mindre andet

er annonceret).

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

Altid smagning af cirka

8 forskellige øl

(10 centiliter af hver)

og mad under eller efter

oplægget/foredraget.


Kom i god tid, da vi gerne

vil starte mødet til tiden.

Gå venligst i gennem porten

og gården op ad trappen

i stedet for at gå

igennem butikken.

Vi vil gerne have registreret

at folk er mødt frem, 

før de får sig bænket.

Der er som regel 2 borde med øl.

Dem vi skal smage

og dem man kan købe af.


Vi vil gerne gøre vores medlemmer aktive.

Derfor er der næsten altid afstemning i forbindelse med vores ølsmagninger, hvor man skal forholde sig til hvilke

3 øl man synes er bedst...  
  
Du betaler sædvanligvis 200,-
Men det sker vi laver

arrangementer som er dyrere

og derfor er nødt til at

tage en højere pris...

Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en lille uge før arrangementet af hensyn til indkøb af øl og planlægning og indkøb af mad - så tilmeld dig i god tid. Vi har max plads til 72.

TILMELDING foregår bindende og senest klokken 18:00 tirsdagen før arrangementet foregår til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

Forhåndsbetaling foregår til Tommy Hjeds

- STRAKS efter tilmeldingsfristen

KONTO 9280  458 560 9396 (Bemærk! Nyt nr.) 

Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

Lokalafdelingen får ugentligt mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

Lokale udvalg

For at drive så stor en lokalafdeling, som den vi har i Aalborg, kræver det mange hænder og hjerner. Derfor har vi oprettet nogle udvalg som man kan melde sig til og være med til at få tingene struktureret og kørt ud over rampen. Har du selv lyst til - og mod på - at hjælpe til med at få afdelingen til at køre optimalt - så kontakt endelig lokalafdelingens bestyrelse. Vi kan altid bruge folk, der har lyst og energi til at deltage aktivt!

 

Herunder kan du finde 3 af vore lokale udvalg:

Turudvalg

Øllets Dag udvalg

Det Lokale ølmærke udvalg

 

Det sidstnævnte udvalg har en meget vigtig rolle. Det er medlemmer herfra som via forslag fra de øvrige medlemmer samler en liste over hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder i lokalafdelingen, der er et besøg værd...

 

 

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives 5 kr. rabat på 1 øl (samme beløb uanset mængde) Rabatten gælder for kortindehaveren + 1 gæst. Alle øl i baren er som udgangspunkt inkluderet i ordningen, dog undtaget allerede nedsatte varer.

London Pub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Det gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette HER.

ØLentusiasteN

Nyeste nummer af ØLentusiasteN er nr. 98 juni/juli 2017 - se mere her!

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN - KLIK HER!

... kig temasider på ale.dk

En del områder er så omfattende at de har fået deres egne sider under ale.dk - det gælder bl.a.:

Ølrejser - med inspiration til ture i øllets verden - som du finder på siderne beertravel.ale.dk

Tour de Bière - cykelløbet med de mest spændende langningsområder - som du finder på siderne tour.ale.dk

Ølfestival® - det årligt tilbagevendende højdepunkt - som du finder på siderne beerfestival.ale.dk

Øllets Dag - fejres hvert år den første lørdag i september - se mere på ølletsdag.dk