Lokalafdeling Aalborg

- øloplevelser med garanteret "Højt Skum" 

VELKOMMEN TIL DØE AALBORGS HJØRNE PÅ ALE.DK

Kig dig omkring på sitet:

Vor lokalwebsite opdateres tit og vi gør meget for at samle de mest aktuelle ting på forsiden.

Vi ved godt at der er meget - så du må scrolle en smule for at blive klogere.

I nyhedsbreve og påmindelser samles al relevant øl-nyt som oplistes efter aktualitet.

Vi bestræber os på at det sidste nye altid kan findes på forsiden af aalborg.ale.dk

Er det noget af ældre dato du leder efter - kan du eventuelt kigge i nyhedsbrevsarkivet.

Se seneste nyhedsudsendelse fra januar 2017 HER. Samt seneste påmindelse fra april 2017HER .

 

 

 

Lokalinfo gør dig klogere på hvad og hvem vi er og hvad vi laver.

Nyheder byder på flere års nyhedsbrevsarkiv.

Arrangementer viser de arrangementer som er klar til at du kan tilmelde dig.

Tilbageblik giver dig den elektroniske historiebog om ølentusiasmen i Aalborg.
Her kan du se tilbageblik fra vores arrangementer og aktiviteter.

Indkøbssteder og Udskænkningssteder er vor liste over anbefalelsesværdige steder i lokalafdelingen. Den trænger til en opdatering og det lokale ølmærkeudvalg arbejder på det.

 

 

 

Normalt arbejder vi med følgende struktur på sitet:

AKTIVITET I EGET REGI - kig også under arrangementer.

SENESTE NYT - små væsentlige nyheder eller ting, der på sigt ender i et nyhedsbrev.

SET & SKET - tilbageblik fra arrangementer/aktiviteter.

AKTIVITET I ANDRES REGI - er rykket over i højrespalten, hvor du finder det allernederst. Vi bestræber os på at fremlyse andres øl-aktiviteter fremadrettet. Men vi kan jo kun formidle det, vi har kendskab til - hjælp os! Vi prøver at være med, men det kan være svært at nå det hele - kig eventuelt i vores FB-gruppe.

I højrespalten kan du se, hvem der sidder i lokalbestyrelsen samt en kalender over de kommende aktiviteter.

 

 

 

 

Kommende aktiviteter i 2017

Niels Tikjøb Olsen, Preben Knudsen og Gert Svanborg Sloth har en superfed ølkulturel tur rundt i Aalborg på tegnebrættet den 29. april. Superturen til Aarhus den 17. juni er desværre kommet i fare. Til gengæld fortsætter vi med at være udadvendte i ØLHYTTEN ved Aalborg Citys USAdage på CW Obels Plads 23. og 24. juni. Også i år har vi brug for hjælp, så hvis du har tid og lyst vil vi gerne have hjælp. Tom Christensen aka los presidentos for ØLHYTTEN og Ølmanden fra Svenstrup står som altid i spidsen.

 

 

19. august præsenterer Anders Dannevig og Christian Rye Iversen Vildt øl til den syrlige side. 2. september gentager vores Øllets Dag-udvalg - Øllets Dag i Nordkraft - sidste års store succes. I uge 37 drager Lokalafdelingen på udlandstur til Kortrijk i Belgien med The Knørrs i spidsen. 7. oktober afvikler vi Årsmøde i tidsrummet 13-15 og herefter er der ordinært medlemsmøde. 18. november drikker vi julen ind sammen med, øllets danske førsteelsker, Carsten Berthelsen. Og en hverdagsaften i december forventer vi at slutte året af som vi plejer med Flæsk, Øl & Bold.

ØLKULTUREL TUR RUNDT I AALBORG 29/4 - tilmeldingen lukker tirsdag

Der er godt nyt til alle dem der er vild med øl og Aalborg samtidigt.

Lørdag den 29/4 tager vi på ølkulturel tur rundt i Aalborg.

 

Et udvalg bestående af Niels, Preben og Gert har skåret ind til benet og arrangeret en hyggelig tur rundt i Aalborg.

 

Vi mødes Nørregade 6

går til Østerbro 12

så til Løkkegade 18

Vi skal se Aalborg fra 13. etage i Nordkraft, hvor VisitAalborg hører til.

Herefter går vi tur langs havnefronten fra Musikkens Hus til Jomfru Ane Parken, hvor vi stopper mellem Honnørkajen og Havnebadet.

Næste stop er ved Stranden 1

Turen slutter på C.W. Obels Plads.

Sammenholdt med navnene her ved siden af burde de fleste have styr på geografien OG alle burde kunne klare turen uden at få slidt fodtøjet op. 

Planen er at vi skal smage 10 øl på turen og spise sammen til sidst...

13:00 Start i glaspusteriet hos Lene Højlund (her hører vi om glassets betydning for øllet og smager hvede IPA og Porse Guld - øl der begge er flotte i glasset)

14:00 Wildebeest (her hører vi om stedet og smager en lækker udvalgt øl)

14:30 Basement Beer Bar (her hører vi om stedet og smager en lækker udvalgt øl)

15:15 VisitAalborg 13. etage i Nordkraft (her hører vi om VisitAalborg og om den nye havnefront og nyder Hvede Bock og Fabel)

Herefter en tur ned på den ny havnefront med kig til Musikkens Hus, Utzon Center, Honnørkajen, Toldbod Plads og Jomfru Ane Parken. (Vi har fundet det helt perfekte sted at nyde Limfjordsporter)

16:30 El Mariachi (her hører vi om stedet og smager en lækker udvalgt øl)

17:15 Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub (her skal vi have en lækker ølgryde og smage et par lækre øl og selvfølgelig høre lidt om stedet)

19:00 Er vi færdige med en skøn ølkulturel tur rundt i Aalborg.

Skal du med rundt på denne fantastiske tur?


Seneste mulige tilmelding er tirsdag den 25/4 kl. 18:00.

 

Vi sender en venlig håbefuld tanke til vejrguderne og satser på supergodt vejr.

 

Alle vil få udleveret et smageglas. Det sker når vi mødes hos glaspuster Lene Højlund i Nørregade klokken 13.

Der er 35 tilmeldte.

Tilmelding foregår som sædvanligt til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk.

 

Prisen er 200 kr. pr deltager.

Og det er ikke så lidt man får til den pris...

  • Masser af motion
  • Viden om 4 udskænkningssteder
  • Udsigt fra 13. på Nordkraft
  • Skøn byrumsoplevelse
  • 10 dejlige øl
  • Lækkert mad
  • Herligt samvær med andre ølentusiaster

 

 

Eigil springer ud

Lokalbestyrelsen i Danske Ølentusiaster i Aalborg er desværre blevet en mand mindre. Eigil Myrhøj Nielsen har valgt at springe ud og sortere i de ting han deltager i. Han har fuldt forståeligt prioriteret familie og forretning først - så fritidsfornøjelserne lokalbestyrelsesmedlem i DØE Aalborg og udvalgsmedlem i Øllets Dag Udvalget har han nu lagt bag sig. Lokalbestyrelsen respekterer Eigils valg, men er kede af at han trækker sig - og siger selvfølgelig tusinde tak for samarbejdet.

 

Nyt udvalgsmedlem søges

Aalborgs lokale Øllets Dag udvalg er desværre blevet reduceret med en mand. Derfor søger vi en person, der dels kan træde til med øjeblikkelig virkning, som har interesse i at gå ind i frivilligt arbejde og hjælpe til med at få Øllets Dag arrangementet op at stå. Øllets Dag afholdes den 2. september 2017 på Turbinetorvet i Nordkraft. Vi er godt på vej, men har brug for hjælp.

Vi søger en person, som også har flair for at begå sig på de sociale medier som f.eks. Facebook og gerne har lidt erfaring i, at skrive/sammensætte tekster som skal præsentere et bryggeri, en pub eller et salgssted - eller opslag til konkurrencer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du lyst og vil du høre lidt mere om at arbejde i udvalget, så kontakt Ivan Nørgård på 21 41 89 87 eller spinach@mail.dk

Thisted Bryghus blev Årets danske Bryggeri

 

Igen i 2016 kan Thisted Bryghus smykke sig med titlen Årets Danske Bryggeri.

I forhold til de seneste fem års afstemninger om Årets Danske Bryggeri har rekordmange medlemmer deltaget i afstemningen på Danske Ølentusiasters hjemmeside.

På andenpladsen i afstemningen kom Amager Bryghus, og tredjepladsen gik til Hornbeer.

”Det er en stor ære at overrække prisen som Årets Danske Bryggeri til Thisted Bryghus, som formår at brygge både gode hverdagsøl og øl, hvor brygmesteren gør sig særligt umage for at udfordre forbrugerne med nye smagsoplevelser, ikke mindst med råvarer fra Nationalpark Thy. Jeg bliver også nødt til at fremhæve klassiske øl som Limfjordsporter og Porse Guld,” udtaler Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiaster.

 

...mere her!

En rigtig god nordjysk nyhed!

Presse: Limfjordupdate, Nordjyske, TV2Nord, TVMidtVest, Thistedposten

Årsmødet bød på debat, 5 genvalg, et enkelt nyvalg og uddeling af Lokalfætter

 

 

 

Årsmøde 2016 er overstået. Per Støve dirigerede, Vibeke Holch Henriksen refererede. Der var genvalg til Lokalformand og Lokalnæstformanden, som begge har siddet i lokalbestyrelsen siden 2006. De proklamerede begge at de tager et år mere, men fra næste år skal vi have andre i front. Der var også genvalg til 3 Lokalbestyrelsesmedlemmer. Alexander Eeg Jensen stoppede.

Den nye lokalbestyrelse fra venstre: Sune Ditman Thomsen, Lokalformand Gert Svanborg Sloth, Lokalnæstformand Tommy Hjeds, Eigil Myrhøj Nielsen nyvalgte Niels Tikjøb Olsen og Ivan Nørgård.

 

 

 

Lokalprisen Årets Lokalfætter 2016 gik til Anne Lise og Steen Knørr for fænomenale fantastiske og eminent afviklede udlandsture. Lokalformand Gert Svanborg Sloth uddelte prisen og sagde stor tak til parret for den mangeårige og flotte indsats. Med prisen følger et praleglas, et par fabler, en DØE t-shirt og et hjemmebane-arrangement efter eget valg.

Efter Årsmødet var der landsformandssmagning / smagning af favoritter ved Anne Lise og Steen Knørr - en skøn smagning med 10 herlige øl. Tilbageblik er under udarbejdelse.

 

 

Øllets Dag 2016 blev en kæmpesucces

Øllets Dag projektet på Turbinetorvet i Nordkraft blev en kæmpesucces. Masser af øl-interesserede satte kursen forbi det gamle kraftværk og vi fik 15 nye medlemmer i Danske Ølentusiaster lokalafdeling Aalborg. Dejligt - velkommen til dem. Tak til udvalget der gjorde det muligt, til udstillerne og de frivillige hjælpere og ikke mindst til alle de glade mennesker som valgte at kigge forbi. Kig også gerne forbi FB-siden for arrangementet. Udvalget arbejder i øjeblikket hårdt for at realisere ØLLETS DAG 2017.

Den Regionale Ølpris 2016 blev afsløret på Øllets Dag

 

 

Danske Ølentusiaster hædrer Basement Beer Bar med Den Regionale Ølpris 2016 i Nordjylland, fordi det er et paradis for nordjyske ølelskere - et regulært slaraffenland for ølentusiaster og ølnørder.  
 

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft lørdag den 3. september kunne Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2016. Nikolaj Madsen, opfinder og indehaver af Basement Beer Bar i Aalborg fik lov at holde diplomet i nogle få minutter – inden han gav det tilbage.

 

Han fik det til evig eje lørdag den 10. september klokken 13:00 i forbindelse med Basement Beer Bars 2 års fødselsdagsarrangement. Der er mange gode grunde til at det netop blev den skønne kælderbar Basement Beer Bar i Aalborg, der fik Den Regionale Ølpris 2016 i Nordjylland.

Læs begrundelserne på Regionens website HER.

Stadig over 1000 medlemmer i Nordjylland

 

 

 

 

Så kom vi et stykke ind i 2017 og vi ligger lige over de magiske tusind - aktuelt er der nøjagtigt 1020 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 24 medlemmer mere end i fjor på samme tidspunkt. Vækst på 2,41%. 61,96% personlige medlemmer og 38,04% husstandsmedlemmer. 22,45% kvinder og 77,55% mænd. Det skal fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland - så det skåler Regionsformanden og Regionsnæstformanden da for...

ØLHYTTEN ved USA Dage på C.W. Obels Plads var igen en stor succes

Det var en folkefest i 8 skønne timer, da Danske Ølentusiaster igen bemandede ØLHYTTEN ved byrumsbegivenheden USA Dage på C.W. Obels Plads lige i hjertet af Aalborg. Der var åbent fredag 1/7 & lørdag 2/7. Fredag fra 15-19 og lørdag fra 12-16. Vores ØLHYTTE var uden tvivl torvets bedst besøgte attraktion. Til ganen serverede Danske Ølentusiaster i Aalborg - med ØLmanden fra Svenstrup i spidsen - gratis smagsprøver af 7 skønne & lækre amerikanske inspirerede øl som smager af noget...

 

 

 

 

De markante bryghuse Thisted Bryghus og Hornbeer leverede de lækre smagsprøver.

Årets Bryggeri 2015 & 2016 - Thisted Bryghus - leverede den amerikanske serie: Monterey, Boston og Seattle.

Hornbeer - mangeårig vinder af titler Årets danske Ølnyhed og Årets Bryggeri - leverede Tophop, Grisk, Hornbeer Imperial IPA og Hophorn.

 

 

Lørdag 2/7 cirka klokken 14:30 fik ØLHYTTEN besøg af CykØLløbet Tour de Bière 2016. Der gjaldede et højtrungende "Højt Skum" på C.W. Obels Plads, som var målet efter en helt igennem cykølentusiastisk og fantastisk tur. Det var syvende gang Tour de Bière foregik. Tak til de mange der kom og heppede dem i mål.

Se billeder og videoer på Facebooksiden ØLHYTTEN.

 

 

 

På Årsmødet i oktober kom der et forslag om at oprette en gruppe af medlemmer, som har lyst til at hjælpe til, når vi deltager i / afholder udadvendte arrangementer med ølsmagninger. Medlemmer som lokalbestyrelsen og diverse udvalg altid kan kontakte og trække på, når vi skal bruge frivillige.

Det kan f.eks. være til Aalborg Håndbold Klubs Ølmesse der i 2017 foregår 11/2 i Idrætshallen, Østre Alle 87, Ølhytten på C.W. Obels Plads 23/6 og 24/6, Øllets Dag 2/9 i Nordkraft eller hvad der ellers kan komme op.

Men det kunne også være, hvis Lokalbestyrelsen står og mangler hjælp til f.eks. madlavning ifm. et medlemsmøde.

Det er dog vigtigt at pointere at man gerne må tilbyde sin hjælp selvom man ikke melder sig ind i hjælpergruppen.

Har du lyst til at være med, så send en mail til Ivan på spinach(at)remove-this.mail.dk

 

 

Danske Ølentusiaster i Aalborg uddelte 9 x Dansk Ølmærke

I 2016 uddelte Danske Ølentusiaster for syvende gang Dansk Ølmærke til gode ølsteder i Danmark, hvor man kan få en særlig øloplevelse.

Der uddeltes i år 147 ølmærker. 87 til udskænkningssteder og 60 til indkøbssteder.

I Aalborg blev der uddelt 9 ølmærker i år. Det foregik lørdag den 4. juni og 17 af foreningens medlemmer drog med på turen rundt.

3 Indkøbssteder og 6 Udskænkningssteder modtog hæder og diplom og flere steder gav de en lille en til det tørstende folk som drog på tur. Tak for det.

 

 

Modtagerne af Dansk Ølmærke 2016/2017:
Bisgaards Vinhandel
Vinspecialisten Aalborg / Best of Beers
Salling Super Aalborg
The Irish House
John Bull Pub Aalborg
The Wharf
Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub
Cafe Luna
Basement Beer Bar

 

 

GodeØlsteder.dk

Danske Ølentusiaster står bag webappen "Gode Ølsteder" som guider til de steder som Danske Ølentusiaster har givet Ølmærke eller anbefaler. Webappen afløser bogen "Vejen til godt øl". For at gøre sig uafhængig af platforme og maskin-typer er valget faldt på at lave en webapp, så alle der ikke ejer en smartphone også kan være med.

Udvalget har valgt at åbne adgangen selvom der fortsat og løbende arbejdes på færdiggørelsen. Der appelleres til brugerne om at indrapportere eventuelle fejl - finder du noget der bør ændres, så skriv endelig til godeoelsteder@ale.dk

 

 

Vil du være aktiv i et udvalg? Så kontakt endelig lokalformanden

Et tilbagevendende punkt på de seneste mange Årsmøder har været at der i baglandet er masser af kompetente mennesker som gerne vil hjælpe. Hidtil har vi ikke været dygtige nok til at forløse dette store potentiale. Det vil vi gerne gøre fremadrettet.

For at drive så stor en lokalafdeling, som den vi har i Aalborg optimalt, kræver det mange hænder og hjerner. Se mere. Så hvis du har lyst til at få det du kan i spil og hjælpe - så brug lige lidt tid på at tænke over hvordan dine kompetencer kan blive brugt bedst,

 

 

Er du interesseret må du endelig kontakte lokalformanden. Vi kan altid bruge folk, der har lyst og energi til at deltage aktivt!

Send en mail til gert.svanborg.sloth@ale.dk eller ring til 2120 9699.

 

 

Vores facebookgruppe har nu nået 500 medlemmer - hjælp med at få flere med

Facebookgruppen Danske Ølentusiaster i Aalborg , der blev lanceret 1. april 2013, har nu nået op over 500 medlemmer.

Den skal IKKE ses som en afløser til vort website, men mere som et supplement til aalborg.ale.dk

Vi vil gerne have flere til at interessere sig for øllet og hér kan du hjælpe. Er du på facebook er du mere end velkommen til at invitere dine facebookvenner med ølinteresse ind i gruppen.

Hensigten med gruppen er at lave et forum for alle i Aalborg og omegn (som er på facebook) der holder af godt øl.

Det skal betragtes som et supplement - og ikke et alternativ - til lokalafdelingens website på ale.dk.

Kig endelig ind og tilmeld dig og gør gruppen aktiv og levende. Du må også meget gerne invitere eller opfordre dine facebookvenner til at blive medlem af gruppen. Alle (dog ikke børn) er velkomne.

Det som facebook kan, som vores nuværende kommunikationssystem ikke kan - er at give mulighed for 2-vejs-kommunikation. At brugerne kan lægge noget op på siden og kommentere på det som er skrevet.

 

 

Man behøver ikke være medlem af Danske Ølentusiaster for at være medlem af facebookgruppen - men man kunne jo blive inspireret.

Det ville være skønt hvis vi blev flere. Facebook kan være et fint medie at sprede vores forenings fortræffeligheder. Det ville derfor være dejligt, hvis denne opfordring trækker flere ind.

Kig ind.

Har du forslag eller kommentarer til lokalafdelingens arbejde?

Du kan skrive direkte til os via formularen herunder. Lad os endelig høre hvad medlemmerne tænker...

 

SET & SKET - tilbageblik

2017 i tekst og billeder

Klosterøl smager bedst i klostret

 

Der var ØL på Aalborg Kloster lørdag den 21/1 i tidsrummet 15 til 19, hvor Flemming Starcke-Jensen fortalte om Trappistmunke og klosterøl i helt fantastiske omgivelser.

De historiske lokaler dannede en hel perfekt og aldeles eminent ramme for Danske Ølentusiaster i Aalborgs smagning af trappist- og klosterøl, som endte med at blive lige så stor en begivenhed som vi havde planlagt og håbet.

Flemming, der som altid var grundigt forberedt, fortalte engageret og levende og havde et godt greb om forsamlingen, der bestod af 70 ølentusiaster.

 

 

 

 

Oplægsholder var, Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Flemming Starcke-Jensen, der gennem adskillige år har turneret rundt i landet for at formidle sin passion for klosterøl og trappistordenen.

Han fortalte vidende og engageret om trappistordenen, som er en striks underorden af cistercienserne - og faktisk er den strengeste orden indenfor den romersk katolske kirke.

I dag sætter mange lighedstegn mellem trappisterne og øl - og trappistøl er da også øl, som er - og skal være - udelukkende brygget på trappistklostre af munke eller under munkenes vejledning.

Men faktisk produceres der andet end øl på trappistklostrene rundt omkring i verden - de laver også brød, ost og grøntsager.


 

Flemming flettede flot Aalborgs klosters lange historie og højdepunkter ind i sit oplæg som rungede ud i klostrets spisesal, hvor arrangementet foregik.

Forsamlingen smagte 10 spændende øl. 7 ægte trappister og 3 klosterøl som alle stor til køling ude på Munkegangen.

Smagningen endte med at blive lige så stor en begivenhed som vi havde planlagt og håbet, konstaterede den yderst tilfredse lokalformand for Danske Ølentusiaster i Aalborg, Gert Svanborg Sloth.

Det var mere end bare en ølsmagning - faktisk kan det beskrives som en reel kulturel oplevelse, siger lokalformanden med et bredt smil.

Begivenheden fik en masse pressefokus - både før og efter. Se hvad webredaktionen hos Midt-Vest-Avisen fik ud af lokalformandens søndagsskriveri...

 

 

Aalborg Håndbold Klub afviklede 11/2 sin årlige ølmesse. DØE var naturligvis med og en flok udadvendte frivillige bemandede vores egen og Indslev/Ugly Ducks stand.

På vores egen stand fortalte vi om foreningen og uddelte gratis prøveeksemplarer af vort medlemsblad ØLentusiasteN. Vi præsenterede ølstilarter fra One Pints sortiment og fik en masse gode ølsnakke med de mange glade ølinteresserede...

 

 

Stemning fra AHKs ølmesse 2017

2016 - bagud - det blev et godt ølentusiastisk år

Vi har haft masser af udadvendt aktivitet, hvor vi fik brug for hjælp til at præsentere øllet og foreningen - det skete i februar, april, juli og september.

 

JANUAR: Vi ville have lagt hårdt ud med øl & mad arrangement i Aalborg Stadionhal lørdag den 16. januar - MEN et ellers fantastisk arrangement blev desværre aflyst, og måtte puttes i mølposen, grundet for få tilmeldinger.

Lørdagen efter - den 23. januar var Gert og Alexander guider ved BASISsmagning med rundtur i øltyper. De ledte 28 deltagere gennem en bred præsentation af forskellige stilartsikoner indkøbt til forbrugervenlige priser i forskellige varehuse - og gav tilhørerne en indsigt i Danske Øldommeres Stilartsdefinitioner. Stilartsikoner er efterhånden blevet tilgængelige til rimelige priser i dagligvarehandelen, og det er jo fedt set med "forbruger-briller".

FEBRUAR: De tillidsvalgte i foreningen mødtes til Stormøde i Odense lørdag den 6. februar.

Lørdag den 13.  februar afviklede Aalborg Håndboldklub sin Ølmesse i Idrætshallen på Østre Allé og Danske Ølentusiaster, Aalborg havde en stand - der kom 400, dobbelt så mange som i fjor. One Pint fra Hobro havde hjulpet os med at præsentere lidt forskellige øltyper.

Lørdag den 27. februar smagte vi Årets danske Ølnyhed 2015 i Aalborg. Det var 12. gang i træk lokalafdelingen bød på smagning af samtlige finalekandidater. En glimrende smagning, hvor 47 ølentusiaster blev klædt bedre på at kunne stemme ved afstemningen Årets danske Ølnyhed. Der var enormt tæt løb mellem kandidaterne. Charlies Cool Porter og Elskerinden vandt i hver sin kategori i Aalborg.

MARTS: Lørdag den 5. marts afviklede Lokalafdeling Roskilde DM i Blindsmagning. 15 hold deltog - et hold fra Københavnsområdet blev nye danmarksmestre.

Lørdag den 12. marts afviklede Danske Ølentusiaster sin årlige generalforsamling i Odense, der var genvalg til alle bortset Mette Radza Jensen som trak sig. Else Lindhard overtog hendes plads.

 

 

 

APRIL: Det uforlignelige 4kløver - der på Årsmøde 2015 modtog Lokalprisen for at have revitaliseret lokalafdelingens årlige ølsmagning KUN for kvinder - gjorde det igen. Endnu et tidligt udsolgt arrangement. Denne gang med undertitlen "Øl og Pynt". 72 glade kvinder smagte 10 lækre øl - alle sammen fra danske bryghuse/bryggerier, samt en masse godt mad. Desuden blev de underholdt af Juul & Gade, som præsenterede tørklæder og smykker.

Den 30. april mødtes 85 nordjyske ølentusiaster til regionalt TOPMØDE hos Erling Christensen i Hørmested. Der var folk tilstede fra alle 5 af de øverste jyske lokalafdelinger. I år var Frederikshavn bedst repræsenteret. Humøret var højt og stemningen var i top. Der blev smagt 11 skønne øl og noget godt mad. Datoen for TOPmøde 2017 blev meldt ud - og det er IKKE en tidlig aprilsnar at datoen bliver 1. april 2017. Se fotos fra begivenheden på region.nordjylland.ale.dk og læs om det i ØLentusiasteN.

MAJ: Alting springer jo ud i maj (have-vejr) og der er ØLfestival i København, og i den sidste uge i maj løber Karneval i Aalborg af stablen. I Aalborg havde vi erkendt at alt dette er mere end svært at konkurrere med/mod, så vi droppede at lave lokalt arrangement i maj måned (og uddelte først Dansk Ølmærke i starten af juni).

Vi valgte at undlade at arrangere medlemsmøder i juni, juli og august, da folk erfaringsmæssigt er optaget af andre ting end ølentusiasme. Men vi lavede dog noget i sommerperioden.

JUNI: Dansk Ølmærke blev den første lørdag i juni - altså den 4. juni - uddelt til 9 gode ølsteder i Aalborg. 3 indkøbssteder og 6 udskænkningssteder. 17 ølentusiaster tog med rundt i tidsrummet fra 10-18. Det var en lang men hyggelig dag og flere af stederne var de så glade for hædersbevisningen at de gav en lille en i varmen - og det blev der sat stor pris på.  Læs tilbageblikket

JULI: Vi brugte USA Dage i Aalborg, som en god mulighed for at synliggøre foreningens syn på øl. I år foregik det fredag den 1. juli fra 15-19 og lørdag den 2. juli fra 12-16. ØLHYTTEN var torvets bedst besøgte attraktion. Vi serverede GRATIS smagsprøver fra Thisted Bryghus og Hornbeer og CykØLløbet Tour de Bière kiggede forbi.

AUGUST: Var uden medlemsaktivitet, men der blev varmet godt op til Øllets Dag i september.

SEPTEMBER: Øllets Dag den første lørdag i september - blev en kæmpe succes. Turbinetorvet i Nordkraft blev omdannet til et decideret slaraffenland for øl-interesserede. Det var et storslået arrangement som det lokale Øllets Dag udvalg fik lavet. Øllets Dag 2016 i Aalborg blev besøgt af øl-interesserede og ølentusiaster i alle aldre. Vores formodning er at det er fordi at folk kan komme og få en fed oplevelse fuldstændigt gratis.  Forhåbningen er at det bliver starten på en fast udadvendt tradition. Vi fik 15 nye medlemmer i Danske Ølentusiaster lokalafdeling Aalborg. Dejligt - velkommen til dem. Tak til udvalget der gjorde det muligt, til udstillerne og de frivillige hjælpere og ikke mindst til alle de glade mennesker som valgte at kigge forbi.

Turudvalget måtte aflyse Udlandstur 2016, da turleder Steen Knørr var udsat for en faldulykke - men det planlagte program gennemføres i uge 37 i 2017.

OKTOBER: Årsmødet foregik lørdag den 15. oktober hos Vinspecialisten Aalborg i tidsrummet 14-15. Per Støve dirigerede, Vibeke Holch Henriksen refererede. Der var debat, 5 genvalg og et enkelt nyvalg. Alexander Eeg Jensen forlod lokalbestyrelsen og Niels Tikjøb Olsen kom ind i stedet for ham. Steen & Anne Lise Knørr modtog lokalprisen Lokalfætter 2016 for deres eminent afviklede udlandsture og efterfølgende var der ordinært medlemsmøde, hvor parret afviklede en suveræn smagning af favoritter.

NOVEMBER: Julefætter 2016. Humøret var traditionen tro højt vældigt højt. Det var få som ikke var glade og tilfredse, da de gik hjem. Men de blev også udsat for en masse herlige sager. Byens bedste kineserlotteri med et væld af skønne gevinster - 1000TAK til alle vore gavmilde sponsorer. Dejligt mad fra Mad & Fest og 9 spændende øl.

DECEMBER: Onsdag den 7. december var Flæsk, Øl & Bold tilbage på Søgaards Bryghus. Vi (gen)brugte det gamle koncept, som så mange har været vildt begejstrede for gennem årene. Der var nationalret, frie haner og CL-bold i tidsrummet 19 til slutfløjt. FC København og Club Brugge spillede på storskærm og der blev vist noget hunbold på nogele af de andre skærme...

 

 

Se tilbageblik i den elektroniske historiebog

Der er lavet elektronisk historiebog over ølentusiasmen i Aalborg helt tilbage fra starten i 1998.

Kig endelig ind under Tilbageblik.

Du kan læse tilbageblik og se billeder fra de mange arrangementer og aktiviteter afviklet af lokalafdeling Aalborg gennem årene...

Lokalafdeling Aalborg dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):9000 Aalborg (116) - 9020 Aalborg (0) - 9100 Aalborg (0) - 9200 Aalborg SV (23) - 9210 Aalborg SØ (26) - 9220 Aalborg Øst (13) - 9230 Svenstrup J (14) - 9240 Nibe (24) - 9260 Gistrup (16) - 9270 Klarup (7) - 9280 Storvorde (6) - 9293 Kongerslev (3) - 9310 Vodskov (17) - 9362 Gandrup (2) - 9370 Hals (3) - 9380 Vestbjerg (7) - 9400 Nørresundby (35) - 9430 Vadum (8) - 9440 Aabybro (6) - 9510 Arden (3) - 9520 Skørping (9) - 9530 Støvring (14) - 9541 Suldrup (5) - 9560 Hadsund (13) - 9574 Bælum (1) - 9575 Terndrup (0) - 9600 Aars (4) - 9640 Farsø (0) - 9670 Løgstør (4) - 9681 Ranum (0)
I alt 379 medlemmer.

Medlemsstatistik

Statistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Antal medlemmer lige nu: 406
Antal medlemmer for et år siden: 414
Vækst det seneste år: -1.93%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 78.82%
Kvinder: 21.18%
Personlige medlemmer: 62.81%
Husstandsmedlemmer: 37.19%
Klubmedlemmer: 0.00%

Lidt om os...

Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores over 50 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet organiserer hvert år ølfestivaL®. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem?

Læs mere om os på vort website...

Bliv medlem af Danske Ølentusiaster i dag!

 

 

Dette website aalborg.ale.dk handler mest om Lokalafdeling Aalborg som er en af Danske ølentusiasters 51 lokalafdelinger der er organiseret i 10 regioner. Vi hører under Danske Ølentusiasters Region Nordjylland som du kan læse mere om HER...

Har du tilmeldt dig et DØE Aalborg arrangement uden at få svar, så har du måske skrevet til en nedlagt mail-adresse.

Både tilmelder og lokalnæstformand Tommy Hjeds samt lokalformand og kommunikator Gert Svanborg Sloth har fået ny mailadresse og derfor kan der være sket det beklagelige at tilmeldinger til arrangementer eller andre vigtige meddelelser simpelthen ikke er nået frem.

Se de korrekte adresser herunder...

Lokalformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
Lokalnæstformand

Tommy Hjeds
Anemonevej 16
9400 Nørresundby
20816577

Lokalbestyrelse

Lokalbestyrelsen i danske Ølentusiaster i Aalborg består af fem medlemmer. Lokalformand og Lokalnæstformand som er de to tillidsvalgte. samt et antal menige medlemmer.

Der er i øjeblikket 3 menige lokalbestyrelsesmedlemmer, da Eigil Myrhøj Nielsen for ganske nyligt har valgt at trække sig. Vi siger tak til Eigil for et godt samarbejde. Lokalbestyrelsen har valgt at fortsætte med 5 medlemmer frem til Årsmødet 2017 i oktober.

 

 

Menige bestyrelsesmedlemmer: 

 

Sune Ditman Thomsen

Vingårdsgade 13-15

9000 Aalborg

Mob.: 22 40 15 15

sune(at)remove-this.ditmanpedersen.dk

 

Ivan Nørgaard

Langersvej 10

9000 Aalborg

Mob.: 2141 8987

spinach(at)remove-this.mail.dk


Niels Tikjøb Olsen

Granvej 18

9000 Aalborg

Mob.: 2985 9026

granvej18(at)remove-this.hotmail.com

 

 

Læs mere om Lokalbestyrelsen

 

 

KALENDER

 

 

2017

21/1 Smagning af trappist- og klosterøl på Aalborg Kloster præsenteret af Flemming Starcke-Jensen arrangementet koster 250 kr pr deltager

 

4/2 Danske Ølentusiasters tillidsfolk mødes til Regions- og Stormøde

 

11/2 Mød Lokalafdeling Aalborg på AHKs ØLmesse

 

25/2 Finalesmagning - denne gang 3 kategorier og i alt 9 øl - BEMÆRK NY DATO

 

11/3 Øl, Ost & Chokolade ved Ole Madsen

 

1/4 TOPmøde i Hørmested - de 5 øverste jyske lokalafdelinger mødes

 

29/4 Beerwalk & Ølkulturel tur rundt i Aalborg

 

17/6 Togturen til Aarhus er kommet lidt i fare - I hører nærmere snarest muligt

 

23/6 & 24/6 Mød DØE i ØLHYTTEN ved USAdagene på CW Obels Plads

 

19/8 Vildt øl til den syrlige side ved Anders Dannevig & Christian Rye Iversen

 

2/9 Øllets Dag i Aalborg - succesen fra 2016 skal gentages

 

Uge 37 Udlandstur i Belgien

 

7/10 Årsmøde fra 13-15 og herefter ordinært medlemsmøde - endnu er emnet ikke besluttet

 

18/11 JUL 2017 med Carsten Berthelsen

 

Hverdagsaften i december Flæsk, Øl & Bold

 

Foreløbigt program - ret til ændringer forbeholdes

 

 

 

 

Tilmeldingsprocedure

Tilmelding til vore medlemsmøder lukkes knapt en uge

før arrangementet afvikles

af hensyn sin indkøb af øl

og planlægning

og indkøb af mad...

  

Vi har maksimalt

plads til 72 personer

i lokalerne hos Vinspecialisten...

Vores medlemsmøder afvikles

på den annoncerede dato

(oftest hos Vinspecialisten Aalborg, Vingaardsgade 13-15

og som regel på lørdage

i tidsrummet fra

klokken 15 til 19

- med mindre andet

er annonceret).

Der er altid oplæg/foredrag

eller anden form

for præsentation af

øltyper eller bryggerier/bryghuse.

Altid smagning af cirka

8 forskellige øl

(10 centiliter af hver)

og mad under eller efter

oplægget/foredraget.


Kom i god tid, da vi gerne

vil starte mødet til tiden.

Gå venligst i gennem porten

og gården op ad trappen

i stedet for at gå

igennem butikken.

Vi vil gerne have registreret

at folk er mødt frem, 

før de får sig bænket.

Der er som regel 2 borde med øl.

Dem vi skal smage

og dem man kan købe af.


Vi vil gerne gøre vores medlemmer aktive.

Derfor er der næsten altid afstemning i forbindelse med vores ølsmagninger, hvor man skal forholde sig til hvilke

3 øl man synes er bedst...  
  
Du betaler sædvanligvis 200,-
Men det sker vi laver

arrangementer som er dyrere

og derfor er nødt til at

tage en højere pris...

Deltagelse kun mod forudtilmelding og forudbetaling!
Vi lukker for først-til-mølle tilmelding en lille uge før arrangementet af hensyn til indkøb af øl og planlægning og indkøb af mad - så tilmeld dig i god tid. Vi har max plads til 72.

TILMELDING foregår bindende og senest klokken 18:00 tirsdagen før arrangementet foregår til Tommy Hjeds via tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

Forhåndsbetaling foregår til Tommy Hjeds

- STRAKS efter tilmeldingsfristen

KONTO 9280  458 560 9396 (Bemærk! Nyt nr.) 

Når du tilmelder dig er det

vigtigt at opgive arrangementets

dato og titel

samt

dit medlemsnummer og navn

og navne og medlemsnumre 

på dem du tilmelder.

Du vil modtage

en mail om at

din tilmelding

til xx-arrangement,

xx-dato forxx-personer 

er registreret

og at du senest xx-dato

skal have indbetalt xx-kroner...DU ER ALTSÅ

FØRST SIKRET EN PLADS

NÅR DU HAR BESTILT OG BETALT

- FULDSTÆNDIGT SOM UDE

I DEN ØVRIGE VIRKELIGE VERDEN...

 

Lokalafdelingen får ugentligt mange henvendelser fra folk

som enten vil have assistance

til en ølsmagning eller have

Danske Ølentusiaster til at fortælle mere om foreningen

og øllets forunderlige verden.

Klik her... 

for at få forskellige forslag til

hvordan du kommer videre :-)

Lokale udvalg

For at drive så stor en lokalafdeling, som den vi har i Aalborg, kræver det mange hænder og hjerner. Derfor har vi oprettet nogle udvalg som man kan melde sig til og være med til at få tingene struktureret og kørt ud over rampen. Har du selv lyst til - og mod på - at hjælpe til med at få afdelingen til at køre optimalt - så kontakt endelig lokalafdelingens bestyrelse. Vi kan altid bruge folk, der har lyst og energi til at deltage aktivt!

 

Herunder kan du finde 3 af vore lokale udvalg:

Turudvalg

Øllets Dag udvalg

Det Lokale ølmærke udvalg

 

Det sidstnævnte udvalg har en meget vigtig rolle. Det er medlemmer herfra som via forslag fra de øvrige medlemmer samler en liste over hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder i lokalafdelingen, der er et besøg værd...

 

 

INDKØBSSTEDER

En liste over gode indkøbssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

UDSKÆNKNINGSSTEDER

En liste over gode udskænkningssteder i lokalafdelingens dækningsområde.

Lokale rabataftaler

 

John Bull Pub Aalborg

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives 5 kr. rabat på 1 øl (samme beløb uanset mængde) Rabatten gælder for kortindehaveren + 1 gæst. Alle øl i baren er som udgangspunkt inkluderet i ordningen, dog undtaget allerede nedsatte varer.

London Pub

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og flaskeøl.

The Wharf

Mod forevisning af gyldigt medlemskort gives der 10% rabat ved køb af fad- og caskøl. Det gælder kun for kortindehaveren.

Facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofilSamtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Er du på facebook

- så kig endelig ind...

Inviter meget gerne venner indenfor i de lokale facebookgrupper

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

BETALINGSSERVICE

Som medlem kan du tilmelde dig betalingsservice direkte via ale.dk
 
- login via login-siden, og vælg herefter Betalingsservice i menuen til venstre.
 
Det gør det nemmere for dig - og billigere hvis du ellers skulle betale i bank/posthus - og det sparer Sekretariatet for en del tid, og dermed foreningen for en del penge at du som medlem tilmelder dig Betalingsservice. Vi sender derfor Det danske Ølsprog som tak når du tilmelder dig.
 
Brug Betalingsservice og spar tid
- både for dig selv og for foreningen!

 

 

Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette HER.

ØLentusiasteN

Nyeste nummer af ØLentusiasteN er nr. 96 februar/marts 2017 - se mere her!

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN - KLIK HER!

... kig temasider på ale.dk

En del områder er så omfattende at de har fået deres egne sider under ale.dk - det gælder bl.a.:

Ølrejser - med inspiration til ture i øllets verden - som du finder på siderne beertravel.ale.dk

Tour de Bière - cykelløbet med de mest spændende langningsområder - som du finder på siderne tour.ale.dk

Ølfestival® - det årligt tilbagevendende højdepunkt - som du finder på siderne beerfestival.ale.dk

Øllets Dag - fejres hvert år den første lørdag i september - se mere på ølletsdag.dk

Ølfestival® 2017

Billetsalget til Ølfestival® 2017 er startet - du finder det her!

...og allerede nu kan du tilmelde dig som frivillig på Ølfestival® 2017 her!

 


 

 

AKTIVITET I
ANDRES REGI

Andres arrangementer

Nu er det heldigvis ikke kun Danske Ølentusiaster som laver ølrelaterede arrangementer. Flere Udskænkningssteder og Indkøbssteder samt andre aktører står bag interessante tiltag.

Vi skriver hellere end gerne om hvad der er i gære i forhold til øl arrangementsmæssigt i Aalborg og omegn...

Desværre sker det bare alt for sjældent at vi informeres i god tid om ølmæssige aktiviteter eller begivenheder. OG - får man ingen info, så kan man heller ikke videreinformere!

Vi vil så gerne informere bredt om hvad der foregår - men vi kan jo kun formidle det vi har kendskab til - så hjælp os...

 

 

Udvidet Aalborg Beerwalk

Det er nu 6 år siden VisitAalborg kommercialiserede Danske Ølentusiaster i Aalborgs beerwalk. Antallet af samarbejdspartnere er nu udvidet fra 6 til 9. Så nu kan du besøge tre pubber mere, når du køber en Aalborg Beerwalk. Basement Beer Bar, The Harp og Heidi's Bier Bar - Aalborg er nemlig blevet en del af Aalborg Beerwalk. Du kan selvfølgelig fortsat bruge dit aalborg Beerwalk-kit hos The Wharf, Søgaards Bryghus, Old Games Pub Aalborg, John Bull Pub Aalborg, The Irish House og London Pub Aalborg.