Velkommen til Fyn...

...Danmarks dejligste Ø(l)-rige

Der er fynske lokalafdelinger i...

Faaborg

Middelfart

Odense

Svendborg

...og på Østfyn

Bliv medlem...

...via ale.dk

Danske Ølentusiaster, Region Fyn

 

 

 Danske Ølentusiaster, Region Fyn - siden 6. september 1999

 

Tænk Globalt

Drik lokalt

 

Foreningen Danske Ølentusiaster er opdelt i 11 regioner - heraf én der dækker Fyn og Øhavet: Region Fyn. Den fynske region består i øjeblikket af fem lokalafdelinger (Se nedenfor)

I menuen ovenfor, "Arrangementer" kan du se den aktuelle liste over arrangementerne i regionen og de fem lokalafdelinger, samt en samlet liste over indkøbssteder og ølsteder anbefalet af de fynske afdelinger. Endvidere kan du få et overblik over den aktuelle Regionsbestyrelse og ledelserne i de fynske afdelinger. Der er også mulighed for at læse seneste ølnyheder fra regionens område. Endelig kan du læse alt om Danske Ølentusiaster fynske historie på den "historiske side".

Besøg lokalafdelingernes hjemmesider for at se hvad der sker i en lokalafdeling nær dig:

Lokalafdeling Faaborg: Her

Lokalafdeling Middelfart: Her

Lokalafdeling Odense: Her

Lokalafdeling Svendborg: Her

Lokalafdeling Østfyn: Her

Coisbo ude af Coisbo Beer

26. september blev Coisbo Beer erklæret konkurs. Det var hovedaktionæren i selskabet, Michael Sandal, der selv begærede virksomheden konkurs. Nu viderefører han iflg. Fyens Stiftstidende Coisbo Beer alene og dermed uden stifter og brygger Anders Coisbo

I en pressemeddelelse fortæller Michael Sandal at han har overtaget alle de værdier, der tidligere tilhørte Coisbo Beer aps. Det omfatter også varelager, varemærker, lejemål, kunder og ansatte. Michael Sandal vil nu videreføre bryggeriet i et nyt selskab, som har fået tilført penge og udvikling.

Coisbo Beer blev stiftet og opbygget af brygmester Anders Coisbo i 2007. I 2015 købte Michael Sandal sig ind i virksomheden og kom således til at eje halvdelen af anparterne. I 2016 overtog han desuden Bryggeriet Flakhaven, som efter planerne skulle drives sammen med Coisbo Beer og hvor Anders Coisbo skulle stå for brygningen. Den plan er nu ændret, idet det nye selskab som nævnt ejes 100% af Michael Sandal.

Anders Coisbo fortæller på sin Facebookside, at han nu giver slip på sit projekt og at ikke alle kampe kan vindes. Han lover dog at han snart igen vil være at finde på den danske og udenlandske ølscene. Hos Danske Ølentusiaster følger vi spændt udviklingen

6. oktober 2016

Den regionale ølpris 2016

Den fynske regionale ølpris går for første gang til en uddannelsesinstitution, Kold College, der gennem uddannelsen til ølsommelier er med til at udbrede kendskabet til det gode øl. Uddannelsen er etableret i samarbejde med Kold College, Udvikling Fyn og de fynske bryggerier og uddannelsen er på rekordtid blevet et tilløbsstykke.

 

"Hos Danske Ølentusiaster arbejder vi på, at øl skal have samme status som vin, men det kræver at eksempelvis kokke og tjenere ved, hvad de har med at gøre, når de servere øl. Her er uddannelsen til ølsommelier med til at løfte tjeneres og kokkes viden om om øl og dets samspil med maden", siger Hans Jørn Knudsen, regionsformand for de fynske øllentusiaster.

"Jeg synes godt vi kan tillade os at sige, at vi har været med til at sætte øllet på det fynske landkort på en helt ny måde. Flere af dem, der har taget uddannelsen til ølsommelier, har efterfølgende haft succes med at bruge øllet i deres forretning og fået øllet ind til bordene sammen med maden, siger Palle Bøgely, faglærer, kok og tjener, Kold College"

Yderligere oplysninger om uddannelsen kan fås ved henvendelse til Palle Bøgely, pabo(at)remove-this.koldcollege.dk

Prisen blev overrakt på Øllets Dag, 3. september 2016 på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik i Odense. På scenen var Danske Ølentusiasters fynske regionsformand Hans Jørn Knudsen og Palle Bøgely fra Kold College (billeder øverst) Med prisen følger et diplom og 2.500 kr.

 

Læs mere om den regionale ølpris og se en oversigt over tidligere fynske prismodtagere her

Dansk Ølmærke 2016-17

Danske Ølentusiaster har nu uddelt Dansk Ølmærke 2016-17. Det er sjette gang mærket uddeles siden 2003. Formålet er dels at oplyse foreningens medlemmer samt andre med interesse for godt øl, om ølsteder og restauranter, hvor man kan få en særlig øloplevelse, dels at give disse steder en anerkendelse og en opmuntring til at fortsætte indsatsen for det gode øl. Fra 2014 uddeler man også en særligt ølmærke til gode ølbutikker. Dansk Ølmærke tildeles på baggrund af indstilling fra lokalafdelingerne i Danske Ølentusiaster. En række kriterier skal være opfyldt for at komme i betragtning som modtager af mærket. Kriterierne kan du se her

Dansk Ølmærke 2016-17 er tildelt følgende fynske ølsteder:

Nye på listen er Hotel Færgegården og Kick Off, mens  Fr. Jensens Cafe og Spisehus (Faaborg) ikke har fået "fornyet" sit ølmærke fra 2014.

Følgende fynske butikker er tildelt Dansk Ølmærke:

  • Boysens Vinhandel (Odense)
  • Den Belgiske Ølmand (Hesselager)
  • H.J. Hansens Vinhandel (Odense)
  • Kvickly Middelfart*
  • Kvickly Nyborg*
  • Skjold Burne (Svendborg)*
  • Vinens Verden (Odense)
  • Vinoble (Dalum)
  • Ø-bryg (Thurø)*
  • Ølhandleriet (Rudkøbing)*

Der er fem nye på listen, markeret med * Vinoble i Odense City er lukket siden sidst.

 

Region Fyn ønsker alle et stort til lykke med Dansk Ølmærke. Her kan du se en liste over hvem der på Fyn har modtaget Dansk Ølmærke siden 2003.

Årsmøder i de fynske afdelinger 2016

September-oktober er ud over at være de første efterårsmåneder også tidspunktet, hvor foreningens lokalafdelinger afvikler årsmøder.

På årsmøderne aflægger formanden/bestyrelsen beretning for det forgangne år og løfter måske sløret for kommende arrangementer. Det er også på årsmøderne man vælger formand, næstformand, bestyrelse, aktivitetsudvalg mm.

Årsmøderne skal indkaldes med 1 måneds varsel - dette sker gennem Ølentusiasten og Nyhedsbreve til lokalafdelingens medlemmer. Det er gratis at deltage i årsmøde mens der som regel er deltagerbetaling i forbindelse med den efterfølgende ølsmagning.

Nedenfor kan du se en oversigt over de fynske årsmøder. Læs mere på din lokalafdelings hjemmeside og mød og til årsmødet. Vær med til at præge aktiviteterne og medlemsmødernes indhold i netop din lokalafdeling og giv med dit fremmøde et skulderklap til de mange medlemmer, der måned efter måned lægger et stort stykke frivilligt arbejde i lokalafdelingen.

De fynske årsmøder 2016:

Lokalafdeling Faaborg: 21. september

Lokalafdeling Middelfart: 11. oktober

Lokalafdeling Odense: 18. oktober

Lokalafdeling Svendborg: 19. oktober

Lokalafdeling Østfyn: 27. september

Fynske regionsformænd 1999-2015

Ved regionens 15-års fødselsdagsfest 23. august 2014, lykkedes det at samle alle de fynske regionsformænd gennem tiderne. Fra venstre: Brian Hvam (2003-2004) Else Lindhard (2008-2011) Jesper Hvalsøe (1999-2003) Flemming Madsen (2004-2005) Jørgen Bjerrum (2011-2012) og Michael Gorm (2005-2008 + 2012- 2015)

2. september 2017

Julemarked Nyborg 2-4 & 9-11 december

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 816
Antal medlemmer for et år siden: 780
Vækst det seneste år: 4.62%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 79.90%
Kvinder: 20.10%
Personlige medlemmer: 71.69%
Husstandsmedlemmer: 28.31%
Klubmedlemmer: 0.00%
Regionsformand

Hans Jørn Knudsen
Adelgade 9
5800 Nyborg
40299675
hans.joern.knudsen(at)remove-this.ale.dk
Regionsnæstformand

Grete Holm Nielsen
Fasanvej 35
5800 Nyborg
21273108
grete.holm.nielsen(at)remove-this.ale.dk
Regionsredaktør

Michael Gorm
Georgsgade 58
5000 Odense C
66130920
michael.gorm(at)remove-this.ale.dk

Regional Ølpris 2016

Årets fynske regionale ølpris blev tildelt Kold College. Se omtale andetsteds på siden.

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen omtaler lokale, regionale, landsdækkende og world-wide arrangementer og begivenheder af interesse for ølentusiaster:

25. oktober 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Østfyn. For medlemmer.

Uge 44 (30/10-4/11) 2016

Drik-Dansk uge på Chr. 4tal, Odense. For alle.

3. november 2016

ØJ-Dag. For alle.

8. november 2016

Årsmøde i Region Fyn. For Regionsbestyrelsen.

14. november 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Østfyn. For medlemmer.

15. november 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Odense. For medlemmer.

16. november 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Svendborg. For medlemmer.

18. november 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Faaborg. For medlemmer.

2. december 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Middelfart. For medlemmer.

2-4 & 9-11 december 2016

Julemarked i Nyborg. For alle.

6. december 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Østfyn. For medlemmer.

7. december 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Odense. For medlemmer.

13. december 2016

Nytårskur. Lokalafdeling Odense. For medlemmer.

14. december 2016

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Svendborg. For medlemmer.

18. januar 2017

Medlemsarrangement. Lokalafdeling Svendborg. For medlemmer.

 

 

 

Ændringer kan forekomme.


Danske Ølentusiaster, Region Fyn er medlem af Smagen af Fyn