Lokalafdeling Fredericia
Næste arrangement
Lille Øllets Dag


Juni - Lille Øllets Dag:


Lokalafdelingens anden største mærkedag er vores egen lille håndbrygfestival - ”Lille Øllets Dag” som hvert år afvikles på den anden lørdag i juni.


I år bliver det således lørdag d. 10 juni fra kl. 10.00, og håndbrygfestivalen foregår som sædvanligt i haven hos Pia og Tex på Kampmannsvej 20B.


Lokale håndbryggere har hver deres lille stand, (nogen mere primitive end andre), hvor besøgende kan bytte øl-poletter for smagsprøver.


Øl-poletter, smagsglas og tilhørende stemmeseddel købes i have-baren, og senere på dagen kan man tilkøbe et herligt måltid mad, som lækkert tilberedes af vores fritids-hygge-kok Søren.
Stemningen er altid hyggelig og munter ( til tider også lidt løssluppen ), og de godt 100 besøgende som hvert år kigger forbi, kan ud over det spændende håndbryg, også nyde live musik fra vores have-orkester Harpin’ Wolf and The Black Sheep.


Vi ser frem til denne fantastiske dag, og håber på at se mange af vores medlemmer. Højt håndbrygskum ….


Lørdag d. 10 juni kl. 10.00-17.00
Kampmannsvej 20B – Sandal
Ingen tilmelding nødvendig.

Arrangementer 2017
Planlagte arrangementer

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Juni: Lilleøllets Dag lørdag d. 10. juni kl. 10 - 17. Kampmannsvej 20B.

Juli - Pubcrawl:
Pubcrawl er en fast tradition i lokalafdelingen i Fredericia, som har været i arrangement kalenderen siden 2011, og i år er ingen undtagelse.
Vi har mange udskænkningssteder inden for volden, og igen i går vil vi aflægge de fleste et besøg.
Tilmelding er ikke nødvendig, og vi samles som de tidligere år på Den Engelske kl. 13.00. Herefter går turen videre til udskænkningssted nr. 2 osv.
På Den Engelske bliver der udleveret årets Pubcrawl-kort over de udvalgte udskænkningssteder, hvor den nederste del af kortet samtidig fungere som stemmeseddel.
Vi giver hvert udskænkningssted en karakter fra 0-10, hvor 10 er bedst, i følgende kategorier. Øl-udvalg, hygge, betjening og pris.
Under vores tur rundt i byen, er der på kortet udpeget nogle oplagte spisesteder, men det står folk frit for hvor de vælger at dinere.

Lørdag d.1 juli kl. 13.00
På Den Engelske

August - UD&SE:
I år bliver det tredje gang vi arrangerer UD&SE, og i år tager vi toget til Esbjerg.
UD&SE konceptet  går i alt sin enkelthed ud på, at vi tager toget til en ny by hvert år, hvor der findes spændende steder, der servere det gode øl.
Det er en form for pubcrawl, dog går det ikke ud på at frekventere så mange steder som muligt, men at finde de bedste, mest stemningsfyldte og autentiske øl steder.
Vi har lavet et kort over de mest oplagte steder, som udleveres på dagen, men UD&SE er ikke 100% skemalagt, og temmelig uformel.
Der skal være godt tid til at nyde øllet, hygge os, og ikke mindst indtagelse af fastføde under vejs, samt mulighed for variationer og spontane indfald.
Vi vil sikkert kunne hilse på nogle fra Esbjerg afdelingen, da vi har meldt vores ankomst, så er de advaret.
UD&SE er uden tilmelding, man møder simpelthen blot op på Fredericia banegård ( omkring middagstid, tidspunkt bliver meldt ud senere ), og sørger selv for en togbillet.
Men man er velkommen til at skrive til Robert Markussen på messenger, så vil han oprette en messenger-gruppe, som tilkendegivelserne ruller ind.

Lørdag d.12 august.
Fredericia Banegård – Nærmere tidspunkt følger
Ingen tilmelding nødvendig

September – Øllets Dag:
Vi behøver vel ikke beskrive denne begivenhed nærmere, men for nye medlemmer som ikke har besøgt ”Humletorvet” er her lige en lille opsummering.
Øllets Dag er en festdag som hylder det gode øl, og giver besøgende mulighed for at smage den brede mangfoldighed øl universet kan tilbyde.
Begivenheden afvikles i mange byer landet over, på den første lørdag i september, og i Fredericia har vi et af de største arrangementer.
Sidste år kunne vi i Fredericia tilbyde ikke mindre end 175 forskellige øl, og havde ca. 1500 besøgende på Humletorvet.
Så vi må konstatere at Øllets Dag i Fredericia er blevet lidt af et tilløbsstykke, og bl.a. medlemmer fra Middelfart, Kolding, Vejle, Varde, Odense og Esbjerg vælger Fredericia som Øllets Dag by.
Øl-poletter og smagsglas købes på Humletorvet, og kan derefter veksles til smagsprøver i de mange forskellige stande.

NB:
For at kunne gennemføre Øllets Dag, som med årerne har vokset sig meget stor, kræver det en bred gruppe af frivillige hjælpere.
Så hvis du som medlem skulle være interesseret i at give en hånd med som hjælpere, er du meget velkommen til at skrive en mail til en af os i bestyrelsen.

Lørdag d. 2 september kl. 10.00 – 17.00
Humletorvet (Pladsen foran Den Engelske). 

 

Humleløbet 2017

September - Humleløbet 2017 >>NY DATO<<
 
Humleløbet måtte desværre udsættes, men nu kan vi heldigvis annoncere en ny dato. 
I DØE Fredericia prøver vi at finde, eller opfinde nogle spændende og utraditionelle arrangementer, og derved pirre til vores medlemmers nysgerrighed, og ikke mindst forsøge at forny os.


Vi har i samarbejde med Fredericia løbeklub stablet et nyt arrangement på ”benene” – Humleløbet, som ganske enkelt er en kombination mellem et motionsløb og øl-smagning, og deraf navnet.


Det er et lukket arrangement for medlemmer af DØE og Løbeklubben, og som er tiltænkt som et uhøjtidelig, og hyggeligt motionsløb.


Der bliver tale om en 5 og 10 km rute, med øl-poster for hver 1000 m. hvor man kan nyde koldt og godt humlet øl fra forskellige bryggerier.


Man starter med indskrivning hvor den ønskede distance bekræftes, og derefter går man til startområdet, hvor der vil være opvarmning i form af en herlig start-øl.Løbet skydes i gang, og undervejs kan man forsynes sig ved de respektive øl-poster, og smage på det skønne øl.I mål området er der lagt op til hyggelig og munter samvær, hvor man bliver trakteret med en mål-øl, samt en grillpølse, og der vil samtidig være en ceremoniel præmieoverrækkelse.Vi håber at rigtig mange vil sætte X i kalenderen, og gå ... eller rettere løbe med på spøgen d. 23 september.

En stor tak til vores sponsorer, som qua deres velvilje og støtte har gjort dette pudsige arrangement muligt.
Carlsberg Danmark, Hornbeer, Trolden Bryghus, Indslev Bryggeri, Munkebo Mikrobryg og Fur Bryghus, samt Slagter Gregersen.
 

Fakta:
• Sted: Ved Fredericia Løbeklub / Monjasa arena
• Dato: Lørdag d. 23 september kl. 12.00 til ca. kl. 16.00 (løbet skydes i gang kl. 13.00)
• Pris: 5 km. 100,- / 10 km. 150,- inkl. Løbe T-shirt (husk at angive størrelse ved tilmeldingen)
• Forplejning: Start øl, mål-øl, øl-smagsprøver for hver 1000 m. kildevand, samt grillpølse m. tilbehør
• Flotte præmier fra vores sponsorer
• Tilmelding: På vanligvis (oplys antal deltagere, distance, samt størrelse på løbetrøjen)
• Deadline for tilmelding d. 8 september

Sidst afholdte arrangement
Besøg på Fuglsang

Torsdag den 4. maj kørte en bus fra Egeskov Turistfart fra Fredericia med kurs mod Bryggeriet Fuglsang i Haderslev. De første 11 glade ølentusiaster steg på bussen kl. 18.00 på banegårdspladsen. De sidste 11 på Erritsø Butikstorv kl. 18.15.

 

Undervejs blev der til alle serveret ½ liter mørk hvedeøl – sponsoreret af Fæstnings Bryggeriet. Tak for det.

 

 


Vi blev budt velkommen af en af bryggeriets faste rundvisere og så derefter en film om bryggeriets historie. Bryggeriet Fuglsang er Danmarks ældste, familieejede bryggeri. Det blev grundlagt af Søren Christian Fuglsang i 1865, og i dag er det hans tipoldebørn, der med respekt for håndværket og råvarerne fremstiller godt, sønderjysk øl. Størstedelen af den malt, som anvendes, kommer fra bryggeriets egne maltfabrikker.

 

Fordi det er et mindre bryggeri, kan Bryggeriet fremstille specialøl også i små oplag og korte sæsoner for at skabe variation i udvalget. Samtidig er bryggeriet så stort, at man kan være sikker på at få samme høje kvalitet året rundt, år efter år.

 

 

Men det er maltproduktionen, som er bryggeriets største forretningsområde. Den samlede årlige produktion på ca. 155.000 tons malt, hvoraf ca. 25 % sælges i Danmark og Nordtyskland, mens ca. 75 % sælges på andre markeder.

 

Efter filmen om bryggeriet fik vi en rundvisning, og det er tydeligt, at bryggeriet er vokset ved knopskydning, for der er mange forskellige årstal på de forskellige bygninger.

 

Da rundvisningen var overstået samledes vi igen i gæstelokalet for at smage på bryggeriets mange forskellige øl. I flæng skal nævnes Black Bird på 4,8 %, Hvid Bock på 7,6 %, Pilsner på 4,8 %, Ding Dong på 7,6 % og Early Bird på 5,5 %. Dertil masser af chips og saltnødder.

 

Da vi sagde farvel ved 22-tiden, fik vi alle udleveret en gaveæske med 8 forskellige øl og 2 flotte glas. Ikke mærkeligt, at stemningen var helt i top på turen hjem til Fredericia.

 

 

Tilmeldingsprocedure

Man tilmelder sig vore arrangementer ved at indbetale på denne konto:

reg. nr. 3193 konto nr. 3193 278 795

Ved denne indbetaling ER man tilmeldt. Man får altså kun besked, hvis der er et eller andet galt.

Det er vigtigt, at indbetaleren oplyser

medlemsnummer og navn

 

Hvis du har spørgsmål til tilmeldingen, ring til økonomiansvarlig Bent Rochler på tlf. nr. 61726202

 

 

 

Ny emailadresse?

Har du fået en ny emailadresse eller modtager du ikke vore nyhedsbreve, så læs her.

Skygge kabinettet

Hvad er det?

Næste arrangement: ????

Turen går til Hamburg

Rejseklubbens tur 2017 går til Hamburg

Læs mere her.

Lokalafdeling Fredericia dækker følgende postnummerdistrikter (antal medlemmer i parentes):7000 Fredericia (247) - 7007 Fredericia (0)
I alt 247 medlemmer.

Medlemsstatistik

Statistikken indeholder også medlemmer med 'valgt lokalafdeling' - derfor kan der være flere medlemmer end i postnummeroversigten!

Antal medlemmer lige nu: 262
Antal medlemmer for et år siden: 273
Vækst det seneste år: -4.03%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 80.15%
Kvinder: 19.85%
Personlige medlemmer: 63.74%
Husstandsmedlemmer: 36.26%
Klubmedlemmer: 0.00%
Lokalformand

Kirsten Samsøe
Martinsvej 9
7000 Fredericia
20620721
Lokalnæstformand

Robert Markussen
Fællevej 17
7000 Fredericia
40303222

Bestyrelsesmedlemmer

Alex Bach Kristensen

Rønnebækgårdsvej 29

7000 Fredericia

21455227

alex(at)remove-this.erritsoe.dk

Ad hoc opgaver

Bent Rochler

Sauersvej 8

7000 Fredericia

61726202

bent(at)remove-this.rochler.dk

Økonomi-ansvarlig

Peter Kümmel-Nielsen

Plantagevej 53. Snoghøj

7000 Fredericia

20312054

peterkn(at)remove-this.post8.tele.dk

Sekretær

Merian Thomsen

Drachmannsvej 2

7000 Fredericia

22403760

drachmannsvej2(at)remove-this.gmail.com.

Lageransvarlig

Webredaktør

Rudy Mortensen

Sanddalvej 15

7000 Fredericia

75940303 / 29828103

rudy.mortensen(at)remove-this.skolekom.dk

 

Nyt Æresmedlem
Anders Ousen
Anders Ousen

Læs mere om Anders her.

 

 

Besøg vores gruppe på Facebook