Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores over 50 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele.Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet organiserer hvert år ølfestivaL®. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere her.

 

 

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Hvert år arrangerer Regionen TOPmøde, hvor Ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger får en mulighed for at mødes og hygge sig. En selvstændig side om TOPmødet er på vej. Og flere nye initiativer er i gang eller i støbeskeen. Et udvalg har arbejdet med forslag om en bustur til Ølfestivalen. Et andet udvalg arbejder med en togtur fra Skørping til Skagen med en ølentusiast-vogn og flere øllede stop undervejs. Regionsbestyrelsen har også drøftet at lave et "seminar", hvor alle lokalbestyrelsesmedlemmer i regionen samles for at tale om hvordan vi kan inspirere hinanden.

 

 

Der arbejdes på regelmæssig udsendelse af nyhedsbrev til medlemmer der via sit postnummer er hjemmehørende i en af de 7 lokalafdelinger under DØE Region Nordjylland.

Det seneste, FORÅR 2017, som udkom i det tidlige forår 2017, var naturligvis spækket med spændende nyt fra det nordjyske.

Man kan altid se skiftende nyheder på Regionens forside. De samles så i nyhedsbrevene. Se tidligere udsendte nyhedsmails i arkivet.

Næste nyhedsbrev kommer i slutningen af marts eller starten af april.

Tre gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012 og Skagen 2015. Thisted er i bowlen denne gang og fortjener klart at blive årets Lokalafdeling 2016.

Alle lokalafdelinger i regionen afvikler hvert år Årsmøde i september eller oktober. Her vælges lokalbestyrelse og lokale tillidsfolk og efterfølgende udpeger hver lokalafdeling (op til) 2 personer til regionsbestyrelsen som ved et møde inden udgangen af november konstituerer sig med regionsformand og regionsnæstformand.

I 2016 foregik det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde 23/11 på Café Frederiksberg i Aalborgforstaden Vejgaard - her lavede Flemming Starcke-Jensen og Gert Svanborg Sloth en rokade og byttede plads.

Seneste regionsbestyrelsesmøde foregik 18/1. Det næste afvikles 31/5.

Nordjyderne i DØE er aktive og gode til at lade sine stemmer få en effekt. De to seneste år er Thisted Bryghus blevet kåret som Årets danske Bryggeri, og i år er der som i fjor tre nordjyske bryg med i finalefeltet.

 

 

 

Så starter SLUTSPURTEN til tilmelding til TOPmødet 1/4 2017

For tredje år i træk arrangerer Danske Ølentusiaster i Nordjylland TOPmøde i Hørmested.

Medlemmer fra de 5 øverste lokalafdelinger i Danmark - Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg har en unik mulighed for at mødes og hygge sig sammen.

I år foregår begivenheden lørdag den 1. april - og nej, det er ikke en tidlig aprilsnar!

Som i fjor foregår tilmelding og betaling direkte til Erling Christensen via deres webshop.

Der arrangeres buskørsel ud-og-hjem. En bus starter i Aalborg og tager folk op i Brønderslev, Hjørring og Sindal. En anden bus starter i Skagen og tager folk op i Ålbæk, Jerup og Frederikshavn.

Vi skal sidde blandt tæpperullerne og smage 10 lækre øl og noget godt mad.

Målet i år er at samle mere end 100 ølentusiaster hos Erling Christensen i Hørmested.

Aktuelt er der dog kun 65 tilmeldte - så lad slutspurten begynde NU...

13:20 Bustransport fra Aalborg med stop i Brønderslev, Hjørring og Sindal.

13:20 Bustransport fra Skagen med stop i Ålbæk, Jerup og Frederikshavn.

Arrangementet starter i Hørmested klokken 15:00 og busserne kører retur klokken 21.

Erling Christensen har i dagens anledning 25% rabat på alle varegrupper.

Skal du med? SÅ Tilmeld dig HER

Hver lokalafdeling præsenterer sig samt nogle af de udvalgte øl.

Aktuelt er der kun 65 der har tilmeldt sig, så forhåbningen er at den sidste påmindelse som er på vej vil sætte skub i det...

Der er 45 nordfra som skal med bussen: 20 fra Skagen, 4 fra Ålbæk, 2 fra Jerup og 19 fra Frederikshavn. 3 sørger selv for transport. Og Sydbussen har desværre ikke samme store tilslutning (endnu) der er aktuelt tilmeldt 12 fra Brønderslev og 5 fra Aalborg.

Se mere om TOPmødet samt tilbageblik fra 2015 og 2016 og optakt til 2017 

 

 

 

25/3 vælger Danske Ølentusiaster ny landsformand på generalforsamlingen i Odense

Anne Lise Knørr er aftrådt som landsformand for Danske Ølentusiaster.

Et flertal i landsbestyrelsen har vurderet, at der er behov for en ny profil som formand i en tid, hvor foreningen står over for et gennemgribende udviklingsprojekt og ønsker derfor ikke at Anne Lise genopstiller som Landsformand.

Læs mere HER.

 

 

Anne Lise har valgt at nedlægge sit hverv allerede nu og derfor skal der til Generalforsamling den 25. marts vælges en ny Landsformand. Landsbestyrelsen orienterede de tillidsvalgte om dette på Stormødet den 4. februar. Forsamlingen blev også orienteret om udviklingsplanen. Hans Peter Jepsen er konstitueret Landsformand frem til generalforsamlingen i Odense.

Det bliver spændende hvordan medlemmerne reagerer på den seneste tids rystelser i Landsbestyrelsen. Der er mere end nogensinde al mulig grund til at dukke op og finde ud af hvad der sker og give sin mening om dette til kende.

Klik på LINKET og læs om generalforsamling 2017 - du kan blandt andet hvordan du tilmelder dig.

Årets danske Ølnyhed(er) 2016

Hvert år siden 1999 har medlemmer af Danske Ølentusiaster haft mulighed for at være med til at kåre Årets danske Ølnyhed. Afstemningen, der danner baggrund for kåringen af Årets danske Ølnyhed 2016, løb af stablen i foråret 2017.

Afstemningen lukkede ved udgangen af februar og resultatet afsløres på generalforsamlingen...

Konkurrencebetingelserne var ændret en smule denne gang - læs mere om det HER

Første runde af afstemningen Årets danske Ølnyhed lukkede den 3. februar klokken 24:00.

Frem til dette tidspunkt kunne medlemmerne stemme på deres favorit i hver af de 3 kategorier blandt de øl som er indstillet af bryggerier og medlemmer.

Missionen med at minimere listen er lykkedes. Der var til første runde indstillet 16 øl i kategorien under 4%, og 56 øl i kategorien mellem 4 og 7%, samt endelig 34 øl i kategorien over 7%.

Det endelige finalefelt har som sædvanligt sat rystelser i gang blandt de øl-interesserede. Der er ikke mange som mener at de 9 kandidater er de rette øl i finalen.

MEN demokratiet har talt og de 9 øl i finalen kan ses her over.

Anden runde, der foregik i hele februar måned - er nu slut.

Forhåbentlig har du brugt din medlemssikrede ret til at stemme!

LÆS MERE

For at stemme skulle du bruge dit medlemsnummer og din pinkode - begge dele er at finde på dit medlemskort.

Du kunne stemme på

en af 3 øl i kategorien under 4 %.

en af 3 øl i kategorien mellem 4,1 og 7 %.

en af 3 øl i kategorien over 7,1 %.

Samt endelig på hvilken af de 9 finalister du mener er Årets Danske Ølnyhed 2016

her blev du bedt om at pege på både et første- og et andetvalg - i tilfælde af stemmelighed.

Men det har altid været en god idé at orientere sig før man stemmer. Gennem årene har Danske Ølentusiaster landet over haft mulighed for at smage finalefeltet.

Det skete også i år. I februar måned 2017 foregik der omkring 30 smagninger geografisk pænt spredt over hele landet. Blandt andet i Aalborg, Brønderslev, Hjørring og Thisted.

Resultat fra FINALESMAGNING ÅRETS ØLNYHED 2016 I NORDJYLLAND:

Under 4 %
Det blev tæt mellem de to øverste. Men snæver sejr til Fur Julefrokost foran Politikeren fra Syndikatet. Begge øl indeholder 2,7%. Røgøl fra Det Lille Bryggeri kunne ikke skaffes og den fik derfor ingen stemmer.

Mellem 4,1 og 7,0 %

Madagascar fra Thisted Bryghus blev vinder i denne kategori, med Jacobsen Porter fra Jacobsen på andenpladsen. Rosinen i pølseenden blev Kong Henrik fra Hornbeer.

Over 7,1 %
I den høje kategori er der nærmest dødt løb. Jack & Beer fra Thisted Bryghus vandt i Thisted. Julegris(k) 2 fra Hornbeer vandt i Aalborg. Men Willemoes Jul 2016 fik også mange stemmer.

Ovenstående er brygget sammen på efterretninger fra smagningerne i Aalborg og Thisted. Vi har intet hørt fra Hjørring og Brønderslev.

AFSTEMNINGEN ER NU SLUT - resultatet afsløres på generalforsamlingen 25/3.

For lidt interesse for bustur fra Nordjylland til Ølfestival® 2017 i København 20/5

Et udvalg under regionen havde taget initiativ til at lave en fællestur til Ølfestival 2017.

Det viste sig desværre at der ikke var interesse for turen. Den er derfor AFLYST.

Der var ellers lavet et oplæg til hvordan man kunne komme derover og hjem samt et forsøg på at få undersøgt hvor mange der vil med.

Det der arbejdedes med var:

En bus med start i Thisted kl. 03 med stop i Fjerritslev, Halvrimmen, Åbybro og Aalborg - med afgang kl. 05 derefter København med ankomst kl. 11 retur kl. 21:30.

En bus med start i Skagen kl. 03 med stop i Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg - med afgang kl. 05 derefter København med ankomst kl. 11 retur kl. 21:30.

 

 

Da dette kun var et forslag og ikke endeligt aftalt, bad vil om tilkendegivelse af hvor mange der vil med og hvor de ville stige på, måske kunne der springes nogle stop over og turen ku gøres lidt billigere.

Prisen bliver omkring 800 kr per person, det er med indgang uden poletter,

de kan tilkøbes 10 stk 100 kr og 20 stk 200 kr.

Henrik fra turudvalget har meddelt, at der var alt for få interesserede og DERFOR AFLYSES TUREN.

Det er nok sådan at dem som vil til ølfestival vil kombinere det med et storstadsbesøg.

Ikke så højt skum - Turudvalget

Stadig over 1000 medlemmer i Nordjylland

Så kom vi et stykke ind i 2017 og vi ligger lige over de magiske tusind - aktuelt er der nøjagtigt 1018 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 22 medlemmer mere end i fjor på samme tidspunkt. Vækst på 2,21%. 62,08% personlige medlemmer og 37,92% husstandsmedlemmer. 22,50% kvinder og 77,50% mænd. Det skal fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland - så det skåler Regionsformanden og Regionsnæstformanden da for...

 

 

Der er kun plus-tal i 3 af 7 lokalafdelinger. Det er Thisted, Fjerritslev og Frederikshavn. Hér går det til gengæld så godt at de hiver hele regionen op. I Aalborg, Brønderslev, Hjørring og Skagen er der aktuelt en smule tilbagegang. 

I Thisted er der aktuelt 20,87% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 246 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 44% husstandsmedlemmer og 56% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

Også i Frederikshavn er der vækst. Der er aktuelt 0,88% flere medlemmer end på samme tid i fjor. Der er 104 lokale medlemmer og 11 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 26% husstandsmedlemmer og 74% personlige medlemmer. Her af cirka 19% kvinder og 81% mænd.

I Fjerritslev er der fremgang på 7,58%. Der er 63 lokale medlemmer og 8 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 18% husstandsmedlemmer og 82% personlige medlemmer. Her af cirka 10% kvinder og 90% mænd.

I Aalborg er tilbagegangskurven ikke helt knækket. 1,91% tilbagegang i forhold til medlemssituationen på samme tid i fjor. Der er aktuelt 383 lokale medlemmer og 27 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 37% husstandsmedlemmer og 63% personlige medlemmer. Her af cirka 21% kvinder og 79% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Men medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling er stagneret, det skulle jo komme på et tidspunkt. Der er aktuelt 8,91% færre medlemmer end på samme tid i fjor. Der er 89 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. 60% husstandsmedlemmer og 40% personlige medlemmer. Her af cirka 37% kvinder og 63% mænd. 

I Brønderslev er der aktuelt 10,17% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 51 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af 23% kvinder og 77% mænd.

I Hjørring er der aktuelt 71 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er tilbagegang på 8,43% det seneste år. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.


Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer generer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op og stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden eller Regionsnæstformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

 

 

Thisted bryghus igen Årets danske Bryggeri

 

Igen i 2016 kunne Thisted Bryghus smykke sig med titlen Årets Danske Bryggeri.

I forhold til de seneste fem års afstemninger om Årets Danske Bryggeri har rekordmange medlemmer deltaget i afstemningen på Danske Ølentusiasters hjemmeside.

På andenpladsen i afstemningen kom Amager Bryghus, og tredjepladsen gik til Hornbeer.

”Det er en stor ære at overrække prisen som Årets Danske Bryggeri til Thisted Bryghus, som formår at brygge både gode hverdagsøl og øl, hvor brygmesteren gør sig særligt umage for at udfordre forbrugerne med nye smagsoplevelser, ikke mindst med råvarer fra Nationalpark Thy. Jeg bliver også nødt til at fremhæve klassiske øl som Limfjordsporter og Porse Guld,” udtaler Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiaster.

 

...mere her!

Årets Bryggeri for andet år i træk - det skal fejres!

Presse: Limfjordupdate, Nordjyske, TV2Nord, TVMidtVest, Thistedposten

Resultat af de 7 nordjyske lokalafdelingers Årsmøder 2016

Det første nordjyske Årsmøde foregik 30/9 i Thisted, hvor lokalafdeling Thisted valgte ny Lokalformand. Jens Munk blev tidligere på året konstitueret i rollen efter at Kjeld Vang Lauritsen blev ansat på Thisted Bryghus og derfor ikke længere kunne passe hvervet som lokalformand grundet foreningens regler i forhold til uafhængighed af kommercielle interesser. Der er nu valgt ny lokalbestyrelse i Thisted som er §14 afdeling. Jens Munk blev valgt som Lokalformand - og fortsætter også som Lokalredaktør og Regionsbestyrelsesmedlem, Claus Nørgaard blev valgt som Lokalnæstformand og Regionsbestyrelsesmedlem. Dorte Vang Lauritsen blev genvalgt som kasserer. Øvrige lokalbestyrelsesmedlemmer er Kjeld Vang Lauritsen, Kjeld Munk Petersen, Lars Larsson og Per Plet.

7/10 afvikledes Årsmøde i Fjerritslev. Lokalformand Hans-Jørgen Johansen og Lokalnæstformand Tim Sørensen blev begge genvalgt. Sidstnævnte fortsætter som Lokalredaktør. Hans-Jørgen Johansen og Henrik M. Christensen fortsætter som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

Brønderslev afviklede Årsmøde 8/10. Lokalformand Leo Kristensen og Lokalformand Palle Normann Hansen blev begge genvalgt. Sidstnævnte fortsætter som lokalredaktør. Karen Grete Nørgaard fortsætter i Regionsbestyrelsen, hvor Leo Kristensen også indtræder.

14/10 var der Årsmøde i Skagen, som er nu er blevet §14 afdeling. Der var genvalg til Lokalformand Christian Bruun og Lokalnæstformand Jens-Erik Sørensen. De fortsætter begge i Regionsbestyrelsen. Kasserer blev Lene Stenbroen. Ny Lokalredaktør blev Jeppe Josiassen som afløser Jesper Nielsen.


15/10 var der Årsmøde i Aalborg med genvalg på de to tillidsposter. Gert Svanborg Sloth blev genvalgt som Lokalformand og igen udpeget som Lokalredaktør. Tommy Hjeds blev genvalgt som Lokalnæstformand. De fortsætter begge i Regionsbestyrelsen. Øvrige lokalbestyrelsesmedlemmer er genvalgte Eigil Myrhøj Nielsen, Ivan Nørgaard, Sune Ditman Thomsen samt nyvalgte Niels Tikjøb Olsen. Efterfølgende var der Landsformandssmagning ved Anne Lise og Steen Knørr som samtidigt modtog lokalprisen Lokalfætter 2016.

15/10 var der Årsmøde i Frederikshavn
med efterfølgende smagning ved Leif som har fjerde-lavest medlemsnummer i lokalafdelingen. Lokalformand Carsten Jørgensen modtog genvalg. Jørn Leander-Skov Jensen overtog posten som Lokalredaktør efter Bo L. Jensen. Og et aktivitetsudvalg bestående af Jørn Leander-Skov Jensen, Kim Christensen, Allan Jensen, Carsten Sund Jensen, Carsten Venø Frandsen og Leif Jensen blev valgt.  

Hjørring var den nordjyske rosin i pølseenden. Her afvikledes der Årsmøde 24/10. Her blev Lokalformand Flemming Starcke-Jensen og Lokalnæstformand Jakob Fogh genvalgt. De fortsætter begge to i Regionsbestyrelsen. Arnold Simonsen blev udpeget som Lokalredaktør. Yderligere lokalbestyrelsesmedlemmer er Kent Jørgensen og Otto Mønsted.

 

 

God stemning og rokade ved Regionbestyrelsesmødet 23/11

Stemningen var god og lydniveauet var højt ved det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde på Café Frederiksberg i Aalborg den 23/11, da 8 regionsbestyrelsesmedlemmer og 4 substitutter mødtes. Regionsformanden og Regionsnæstformanden lavede en rokade og byttede plads, så nu er Flemming Starcke-Jensen Regionsformand og Gert Svanborg Sloth Regionsnæstformand.

 

 

Der var desværre afbud fra Lokalafdeling Skagen, men ellers havde hver eneste lokalafdeling sendt 2 repræsentanter. Vi fik ord på hvordan Årsmøderne er gået og der blev fortalt om julearrangementer og hvad der ellers rører sig. Det blev besluttet at pege på Thisted som det nordjyske bud på Årets Lokalafdeling. Og der blev talt positivt om TOPmødet den 1. april.

 

 

 

Der var en god positiv og fremadrettet stemning på mødet og der kom mange gode idéer og forslag på bordet og igangsat et par udvalgsarbejder som der arbejdes videre med i det nye år - så alt peger på at vi kan få et spændende 2017.

Næste Regionsbestyrelsesmøde foregik 18. januar på "Frede" 18:30, så det var afviklet inden Regions- og stormødet den 4. februar og generalforsamlingen 25. marts.

 

 

Den Regionale Ølpris 2016 i Nordjylland blev afsløret på Øllets Dag

Danske Ølentusiaster hædrer Basement Beer Bar med Den Regionale Ølpris 2016 i Nordjylland, fordi det er et paradis for nordjyske ølelskere - et regulært slaraffenland for ølentusiaster og ølnørder.  
 

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft i weekenden kunne Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2016. Nikolaj Madsen, opfinder og indehaver af Basement Beer Bar i Aalborg fik lov at holde diplomet i nogle få minutter – inden han gav det tilbage.

 

Det var nemlig planen at gentage succesen og give ham diplomet og hæderen endnu engang lørdag den 10. september klokken 13:00 i forbindelse med Basement Beer Bars 2 års fødselsdagsarrangement. Denne gang til evig eje.

Der er mange gode grunde til at det netop skal være den skønne kælderbar Basement Beer Bar i Aalborg, der skal have Den Regionale Ølpris 2016 i Nordjylland.

  
Vi har forsøgt at samle dem herunder...

 • Basement Beer Bar er i den grad en tiltrængt nyskabelse i Nordjylland
 • Nordjylland er blevet beriget med et ølsted af meget høj standard
 • Hos Basement Beer Bar kan du få exceptionelle øloplevelser, der ikke kan opdrives andre steder i Nordjylland
 • Basement Beer Bar laver ofte events/happenings som vi normalt kun ser mage til i Aarhus og København
 • Bred mulighed for gode og meget forskellige øloplevelser
 • Håndteringen af øllet er helt i top og betjeningen er god
 • Bartenderne ved noget om øllet og vil gerne fortælle og gøre kunderne klogere
 • Et supergodt udvalg af lækkert mikrobryg fra hele verden i alverdens stilarter
 • Er du til mikrobryg / Craft Beer er Basement Beer Bar ikke til at komme uden om
 • Ambitionen var at give ølfolket i Aalborg & omegn en Københavneroplevelse, og det har vi fået
 • Udvalget ændrer sig hele tiden på de 20 haner og der er tilmed et godt flaske-udvalg, som tåler at ældes
 • Omkring 600 forskellige øl indenfor alle øltyper har været gennem hanerne i de knapt 2 år Basement Beer Bar har eksisteret
 • Kælderbaren er i høj grad et slaraffenland for ølentusiaster og ølnørder

 

På grund af alle ovenstående begrundelser vil Danske Ølentusiaster i Nordjylland med glæde hædre Basement Beer Bar med Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2016.

 

Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Gert Svanborg Sloth, overrakte endeligt og officielt Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2016 til BASEMENT BEER BAR. Det foregik lørdag den 10-09-2016 hos Basement Beer Bar ved kælderbarens 2 års fødselsdagsarrangement.

 

 

Dansk Ølmærke 2016/2017 uddelt i Nordjylland

Danske Ølentusiaster i Nordjylland har i forsommeren uddelt Dansk Ølmærke 2016/2017 til 18 ølsteder. 4 Indkøbssteder og 14 Udskænkningssteder har fået udmærkelse for at give en særlig øloplevelse.

Lokalafdeling Aalborg var topscorer i forhold til uddelinger. Hele 3 Indkøbssteder fik mærket og 6 Udskænkningssteder fik mærket. Mærkerne i Aalborg blev uddelt 4/6 og deltagerne i uddelingerne fik en travl dag med besøg hos Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg og Salling Super i Aalborg. samt The Irish House, John Bull Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub, Cafe Luna og Basement Beer Bar.

Kun et Indkøbssted udenfor Aalborg fik udmærkelsen - det var Det Bette Ølhus i Aalbæk, som hører under Lokalafdeling Frederikshavn.

Det Bette Ølhus fik også Dansk Ølmærke som Udskænkningssted - begge diplomer blev uddelt ved lokalafdelingens sommerfest. Forinden havde Lokalformand carsten Jørgensen uddelt Dansk Ølmærke til John Bull Pub i Frederikshavn.

 

 

Lokalafdeling Thisted dækker geografisk både Fur og Salling og derfor har de uddelt Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne Fur Bryghus på Fur og Potten Øl- & Vinstue i Skive.

Der uddeles desværre ingen mærker i hverken Brønderslev eller Fjerritslev.

Lokalafdeling Hjørring har uddelt Dansk Ølmærke til Fishermans Rest i Nr. Lyngby samt til Bistro V / bryghuset Vendia i Hjørring.

Årets Lokalafdeling 2015, Skagen, har uddelt Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Greens Pub og Café.

Tidligere fik foreningen fremstillet hæftet "Vejen til Godt ØL", men denne gang er der fremstillet en app med navnet Gode Ølsteder. Se mere om det herunder.

Næste gang der uddeles Dansk Ølmærke bliver i 2018. Et ølmærke der gælder for perioden 2018/2019.

 

 

Se info om gode ølsteder i DK via godeølsteder.dk

Som beskrevet i medlemsbladet ØLentusiasteN har Danske Ølentusiaster lavet webappen "GODE ØLSTEDER" der guider til de steder som Danske Ølentusiaster har givet Ølmærke eller anbefaler. Webappen afløser bogen "Vejen til godt øl".

Der arbejdes fortsat på færdiggørelsen og derfor appellerer vi til brugerne om at indrapportere eventuelle fejl - vi må løfte i fælles flok, finder du noget der bør ændres, så kontakt endelig udvalget via godeoelsteder(at)remove-this.ale.dk 

 

 

Stemninger fra TOPmødet 2016

Der var brandhyggeligt i Hørmested, da 85 entusiaster mødtes på tværs af de 5 øverste lokalafdelinger i Jylland.

Mange ytrede sig om hvor positivt det var at møde folk fra de andre lokalafdelinger selvom langt de fleste sad sammen lokalafdelingsvis "for tryghedens skyld".

Der blev smagt 11 lækre øl, noget dejligt mad og der blev hygget igennem.

To busser kørte deltagerne til Hørmested, hvor Erling Christensen nu to gange har lagt lokaler til TOPmøde.

Det er lidt sjovt og vældigt hyggeligt at sidde sammen i butikken mellem store bunker gulvtæpper. Stemningen var helt i top.

Der blev handlet ind til den store guldmedalje - i forretningen som lever godt op til sit slogan "meget mere end møbler".

Faktisk har Erling Christensens virksomhed udviklet sig til en rigtig livstilsforretning. I dagens anledning var 25% rabat på alle varegrupper. Der købt meget øl, men en del kvinder købte også tøj.

Endelig blev sat dato på TOPmøde 2017 - som foregår hos Erling Christensen i Hørmested lørdag den 1. april. Og nej, det er IKKE en aprilsnar!

Læs mere i ØLentusiasteN #92.

 

 

Skagen er Årets Lokalafdeling 2015 i Danske Ølentusiaster

På danske Ølentusiasters generalforsamling 12. marts 2016 blev Lokalafdeling Skagen kåret som Årets Lokalafdeling 2015.


Selv om lokalafdelingen er ganske ny - den begyndte i februar 2014 - har den slået alle rekorder for medlemsvækst i foreningens nyere historie.

Skagboerne startede med 16 medlemmer i februar 2014 og fik i hele 2014 skaffet 66 nye medlemmer. I 2015 holdt de kadencen og fik indmeldt 31 nye medlemmer.

 

 

I øjeblikket har lokalafdelingen 102 medlemmer, hvilket i sig selv må siges at være ganske pænt for et enkelt postnummer i en by med 8000 indbyggere. Dertil kommer, at afdelingens Facebook-gruppe har 329 medlemmer.


35 pct. af medlemmerne er kvinder - måske et udslag af at lokalafdelingen har 55 pct. husstandsmedlemmer.

Flere restauranter og ølsteder i Skagen har fået mere fokus på øllet og har præsteret et større og bedre øl-udvalg, siden lokalafdelingen blev dannet.

Netop fordi man har valgt at koncentrere sig om et enkelt postnummer har det været en nem(mere) opgave at få kontakt til de lokale ølsteder samt de andre samarbejdspartnere, som er livsnødvendige for alle DØE's lokalafdelinger landet over.

Lokalafdelingen har i løbet af 2015 bl.a. arrangeret en tur til Belgien og et Øl & Mad-arrangement i skolekøkkenet på Skagen Skole (Øl & Mad-succes'en gentages med udsolgte arrangementer i foråret 2016).

 

Se reaktioner på hæderen i Lokalafdeling Skagens Facebookgruppe.

 

Lokalafdeling Skagen blev hermed den tredie lokalafdeling i vor region som kunne besmykke sig med titlen Årets Lokalafdeling. I 2009 havde Lokalafdeling Aalborg æren og i 2012 var det Lokalafdeling Frederikshavn der bar titlen.

 

Læs mere.

 

 

 

Regionens formål og rolle

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen.

Foreløbig er prisen uddelt til:

2003: Sune Ditman Pedersen

2004: Nick Sharpe

2006: Claus Søgaard

2007: Martin Rantzau

2008: Kent Jørgensen

2009: Peter Klemensen

2010: Vera Zobbe - Det Bette Ølhus

2011: ØlKonsortiet

2012: Skagen Bryghus

2013: Michael Stenvei Christensen

2014: Nibe Bryghus

2015: Thisted Bryghus

2016: Basement Beer Bar.

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 1016
Antal medlemmer for et år siden: 1003
Vækst det seneste år: 1.30%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.46%
Kvinder: 22.54%
Personlige medlemmer: 62.01%
Husstandsmedlemmer: 37.99%
Klubmedlemmer: 0.00%

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen under slideren, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
40143012
Regionsnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

Thisted:
Jens Munk
Claus Nørgaard

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Henrik M. Christensen

Aalborg:
Gert Svanborg Sloth
Tommy Hjeds

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Jakob Fogh Jensen

Frederikshavn:
Carsten Jørgensen
Ikke oplyst

Skagen:
Christian Bruun
Jens-Erik Sørensen

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling er fastsat til at foregå 25. marts 2017.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår 18.-20. maj 2017.

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

Næste bestyrelsesmøde

Det næste regionsbestyrelsesmøde foregår onsdag den 31. maj kl. 18:30 hos Café Frederiksberg i Aalborg.

Regionalt TOPmøde 1/4

Det er IKKE en aprilsnar - når Danske Ølentusiaters Region Nordjylland den 1. april for tredje år i træk afvikler Regionalt TOPmøde i Hørmested i samarbejde med Erling Christensen Møbler, som bruger anledningen til at præsentere hvad den voksende livsstilsforretning kan byde på når det gælder øl.

Det er som sædvanligt planen at give mulighed for at ølentusiaster fra de 5 øverste jyske lokalafdelinger kan mødes og hygge sig sammen. De seneste 2 år har Erling sendt busser afsted fra Aalborg med kurs mod Hørmested med stop i Brønderslev, Hjørring og Sindal. Samt fra Skagen med stop i Ålbæk, Jerup, Elling og Frederikshavn.

Det plejer at være vildt hyggeligt og Erling giver god rabat på hele butikken. Det er forhåbningen at vi kan samle over 100 ølentusiaster i 2017. Ses vi?

VIGTIGE DATOER

2017

 

1/7 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

19/1 Øl og rom med Vendsyssel Malt Whisky Laug i Hjørring

21/1 Smagning af Trappist- og klosterøl på Aalborg Kloster ved Flemming Starcke-Jensen

27/1 Det årlige tilbagevendende kult-ølforedrag i januar i Thisted - denne gang med Jonas fra Syndikatet

3/2 Øl og Fisk i Skagen

4/2 Regions- og Stormøde i Odense

11/2 Mød DØE på AHKs Ølmesse i Aalborg

11/2 Eksklusiv tøndesmagning i Frederikshavn

17/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

17/2 Finalesmagning i Thisted

17/2 Finalesmagning i Hjørring

25/2 Finalesmagning i Aalborg

25/2 Finalesmagning i Brønderslev

11/3 Øl & Mad i Hjørring på Bjergby Skole

11/3 Øl, Ost og Chokolade ved Ole Madsen i Aalborg

25/3 Generalforsamling i Odense

31/3 Trappistsmagning i Thisted

1/4 TOPmøde 2017 i Hørmested

26/4 Hjemmebrygget øl i Brønderslev

29/4 Ølkulturel rundtur i Aalborg

29/4 Thisted tager på bustur til et bryggeri i Jylland

6/5 Hjørring har trappist-smagning hos Flemming i Sindal

18/5 - 20/5 Ølfestival i København

27/5 Sommerarrangement i Skagen med Weber og ØL i samarbejde med Prima Beer

2/6 Hjørring tager på tur til Løkken Bryghus

9/6 Skovsgaard Beerfest

9/6 Sommerfest med Brewbattle i Thisted

17/6 Togtur fra Aalborg til Aarhus hvor vi guides rundt af Søren Bruun Rolander

23/6 - 24/6 Ølhytten ved USAdage er klar igen i 2017

7/7 Uhøjtideligt fyraftensmøde i Skagen

12/8 Skagen tager på bustur til Thisted Bryghus og Fishermans Rest

19/8 Vildt øl til den syrlige side i Aalborg

2/9 Øllets Dag 2017 i Aalborg

2/9 Øllets Dag 2017 i Hjørring

2/9 Øllets Dag 2017 i Skagen

13/9 - 17/9 Aalborg tager på udlandstur til Kortrijk i Belgien

27/9 - 1/10 Skagen tager på udlandstur til Bamberg i Tyskland

5/10 Årsmøde i Hjørring

7/10 Årsmøde i Aalborg med valg af nye tillidsfolk

7/10 Medlemsmøde i Aalborg

14/10 Årsmøde i Skagen

27/10 Nordic Brew Festival

28/10 Nordic Brew Festival

18/11 Jul med Carsten Berthelsen 2017 i Aalborg

18/11 Hjørring tager igen på Christmas Beer Walk i Aalborg

24/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

25/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

 

 

Se også arrangementer som løbende opdateres af de lokale webredaktører

 

 

 

Tillidsvalgte

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

RegionsnæstformandGert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Lokalformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Lokalnæstformand

Tommy Hjeds

tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

Leo.kristensen(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.joergensen@ale.dk

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Jakob Fogh Jensen

jakob.fogh(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens-Erik Sørensen

jens-erik.soerensen@ale.dk

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Claus Nørgaard

claus.noergaard(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou-Jensen

joern.skou.jensen(at)remove-this.ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen(at)remove-this.ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

ØL & MAD i Nordjylland

ØL & MAD supplerer hinanden fantastisk, det har man vidst i århundreder - og kigger man i de seneste numre af vor forenings medlemsblad kan man se at det fokus på ingen måde er forsvundet. Det smitter til med af på de nordjyske aktiviteter i 2017...

 

3/2 afvikler, indehaveren af titlen Årets Lokalafdeling 2015, lokalafdeling Skagen arrangementet Øl & Fisk i Skagen Skoles skolekøkken med hjælp fra en lokal kok.

 

11/3 går Lokalafdeling Hjørring også køkkenvejen. Der er medlemsmøde på Bjergby Skole, hvor der skal laves litauisk mad og smages litauisk øl. Det lokale medlem David Klemmensen og hans kæreste, der er fra Litauen, kommer og hjælper deltagerne med at lave litauisk mad.

 

11/3 får Lokalafdeling Aalborg besøg af ØLentusiasteNs redaktør Ole Madsen, som gør deltagerne klogere på hvordan vores smageapparatur reagerer på kombinationen Øl, Ost & Chokolade - dette møde foregår på Cafe Frederiksberg i Vejgaard.

 

 

Trappist/klosterøl

Trappist- og klosterøl er på ingen måde blevet upopulære i DØE - måske har de faktisk fået en renæssance på det seneste. Det er i hvert fald fakta at vi kan lide det heroppe i det nordjyske...

 

28/10 samledes 24 deltagere i Nibe for at smage lækkert trappistøl fra Østrig, USA, Belgien, Holland og Italien præsenteret af trappistautisten Flemming Starcke-Jensen fra Sindal - læs mere om begivenheden på side 70 og 71 i ØLentusiasteN # 95.

 

21/1 afviklede Lokalafdeling Aalborg smagning af trappist- og klosterøl i helt fantastiske og autentiske omgivelser - smagningen foregik nemlig på Aalborg Kloster. Endnu engang var det Flemming Starcke-Jensen som øste ud af sin enorme kombinerede viden om trappistordenen og munkenes betydning for ølbrygning. 70 videbegærlige ølentusiaster nød denne kulturelle oplevelse i helt perfekte historiske rammer - en sjældent set og højest usædvanlige begivenhed af de helt store.

 

31/3 smager de også trappist-øl i Thisted. Det er ex-lokalformand Kjeld Vang Lauritsen, som fører deltagerne gennem trappistens verden.

 

6/5 slår Flemming Starcke-Jensen igen til - han præsenterer endnu en kompetent afviklet trappist ølsmagning, denne gang på hjemadressen i Sindal.

 

 

Øllets Dag 2017

Der er lang tid til september - men 4 nordjyske lokalafdelinger er i gang med planlægningen til Øllets dag 2017. I år vil Øllets Dag blive fejret i Aalborg, Hjørring, Skagen og Thisted.

 

 

Nordjyske udlandsture

Der er flere nordjyske udlandsture på bedding i 2017. Ølentusiaster fra Ålbæk drager fra 15/5 til 19/5 til Leuven i Belgien. Turen starter i Ålbæk, med opsamling i Frederikshavn og Aalborg. Der er 35 pladser og prisen er 4500 pr person ved 35 deltagere - se billedet herunder for flere oplysninger. Sidste frist for tilmelding er 1/3. Kontakt Helle Rasmussen på 2040 5195 eller på hr(at)remove-this.aqua.dtu.dk

 

Lokalafdeling Aalborg tager i tidsrummet 13/9 - 17/9 til Kortrijk i Belgien og Skagen tager i tidsrummet 27/9 1/10 til Bamberg i Tyskland.

Tradition for juleøl

Gennem årene har der udviklet sig en tradition med at lokalafdelingerne i danske Ølentusiaster landet over hygger sig sammen op mod julen med at smage lækkert juleøl og godt julemad. De nordjyske lokalafdelinger er ingen undtagelse - i 2016 var der jule-aktivitet i alle 7 nordjyske lokalafdelinger. Så DØE Region Nordjylland lever fint op til at vi vil holde liv i traditionen om at vi vil smage julen ind. Foreløbigt er det kun Hjørring og Aalborg som har lagt jule-aktivitet i kalenderen.

Ølfestival® 2017

Billetsalget til Ølfestival® 2017 er startet - du finder det her!

...og allerede nu kan du tilmelde dig som frivillig på Ølfestival® 2017 her!

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

BETALINGSSERVICE

Som medlem kan du tilmelde dig betalingsservice direkte via ale.dk
 
- login via login-siden, og vælg herefter Betalingsservice i menuen til venstre.
 
Det gør det nemmere for dig - og billigere hvis du ellers skulle betale i bank/posthus - og det sparer Sekretariatet for en del tid, og dermed foreningen for en del penge at du som medlem tilmelder dig Betalingsservice. Vi sender derfor Det danske Ølsprog som tak når du tilmelder dig.
 
Brug Betalingsservice og spar tid
- både for dig selv og for foreningen!

 

 

Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette HER.

 

 

ØLentusiasteN

Nyeste nummer af ØLentusiasteN er nr. 96 februar/marts 2017 - se mere her!

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN - KLIK HER!

... kig temasider på ale.dk

En del områder er så omfattende at de har fået deres egne sider under ale.dk - det gælder bl.a.:

Ølrejser - med inspiration til ture i øllets verden - som du finder på siderne beertravel.ale.dk

Tour de Bière - cykelløbet med de mest spændende langningsområder - som du finder på siderne tour.ale.dk

Ølfestival® - det årligt tilbagevendende højdepunkt - som du finder på siderne beerfestival.ale.dk

Øllets Dag - fejres hvert år den første lørdag i september - se mere på ølletsdag.dk