Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores 51 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet er hvert år med til at få ølfestivaL® til at fungere som det skal. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere HER.

 

 

 

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Alle lokalafdelinger er selvstændige enheder under landsorganisationen. Men Regionen fungerer som samlende paraply med erfaringsudveksling som et vigtigt element. Hvert år uddeles Den Regionale Ølpris.

De seneste 3 år har Regionen arrangeret TOPmøde i samarbejde med Erling Christensen, hvor ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger får mulighed for at mødes og hygge sig. En selvstændig side om TOPmødet er lagt op.

Flere nye initiativer er i gang eller i støbeskeen. Et udvalg har arbejdet med forslag om en bustur til Ølfestivalen. Et andet udvalg arbejder med en togtur fra Skørping til Skagen med en ølentusiast-vogn og flere øllede stop undervejs. Regionsbestyrelsen vil lave et "seminar", hvor alle lokalbestyrelsesmedlemmer i regionen samles for at tale om hvordan vi kan inspirere og lære af hinanden - det var planlagt til at foregå 10/3, men er nu udskudt på ubestemt tid.

 

 

Der arbejdes på regelmæssig udsendelse af nyhedsbrev til medlemmer der via sit postnummer er hjemmehørende i en af de 7 lokalafdelinger under DØE Region Nordjylland.

I 2017 blev der udsendt 4 nyhedsbreve, et i det tidlige forår - et i maj - et i efteråret - og senest her et i vintermåneden december. Alle naturligvis spækket med spændende nyt fra det nordjyske.

Man kan altid se skiftende nyheder på Regionens forside. De samles så i nyhedsbrevene. Se tidligere udsendte nyhedsmails i arkivet.

Det nyeste nyhedsbrev er netop udsendt her i starten af 2018 med relevante nyheder fra det nordjyske.

Lokalafdeling Thisted blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016 og kunne dermed overtage vandrepokal og æren efter at Lokalafdeling Skagen havde passet godt på det i et år.

Nordjylland står stærkt profileret. Fire gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012, Skagen 2015 og i 2016 blev det Thisted - fantastisk! Regionen har indstillet Lokalafdeling Aalborg som kandidat til Årets Lokalafdeling 2017.

Alle lokalafdelinger i regionen afvikler hvert år Årsmøde i september eller oktober - se listen over Årsmøderne 2017 og resultaterne her fra længere nede på siden.

På disse Årsmøder vælges lokalbestyrelse og lokale tillidsfolk og efterfølgende udpeger hver lokalafdeling (op til) 2 personer til regionsbestyrelsen som ved et møde inden udgangen af november konstituerer sig med regionsformand og regionsnæstformand.

På mødet i år blev Flemming Starcke-Jensen fra Sindal genvalgt som Regionsformand og Anne Lise Knørr fra Nørresundby blev valgt som Regionsnæstformand. Gert Svanborg Sloth fra Aalborg stoppede dermed som regionalt tillidsvalgt - men han fortsatte som Regionsredaktør.

Nordjyderne i DØE er aktive og det sociale samvær omkring øllet vægtes højt - derfor er elementer som fester og ture samt temasmagninger hvor man risikerer at gå klogere hjem blandt de ting der arrangeres i lokalafdelingerne i Nordjylland.

Se kalenderen i højrespalten samt i vores nyhedsmails i arkivet, hvor meget der egentlig sker i Nordjylland. Blandt andet afviklede hele 5 nordjyske lokalafdelinger Øllets Dag den første lørdag i september...

 

 

 

 

Finalefeltet til Årets danske Ølnyhed 2017 er klar til 4 nordjyske smagninger

Listen med medlemmernes og bryggeriernes kandidater til Årets danske Ølnyhed - samt hvilke øl der gik til finalen - kan ses HER.

 

Ligesom i fjor er feltet opdelt i 3 kategorier. Kategorierne til Årets danske Ølnyhed er "Under fire procent", "mellem fire og syv procent", samt "over syv procent". Bryggerierne har haft mulighed for at indstille to øl i hver kategori, mens hvert medlem, har haft mulighed for at indstille en kandidat i hver kategori. 

 

Hvad er en dansk Ølnyhed?

 • Opskriften på øllet skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navn skal være ny.
 • Øllet har været til salg på det danske marked i indeværende år.
 • Øllet skal være brygget i batch på minimum 100 l.
 • Øl, der kun er brygget som testbryg til f.eks. Ølfestivaler m.m., betegnes ikke som en Ølnyhed
 • Bryggeriet skal være cvr-registreret i Danmark.

 

I januar måned har smagepaneler, centralt sammensat af ÅdØ-udvalget - bestående af ølentusiaster, øldommere og ølbloggere, udvalgt de i alt ni finaleøl vi skal vælge Årets danske Ølnyheder blandt. Det foregik ved blindsmagning af alle indstillede kandidater i de tre kategorier.

Når vi skal stemme om de tre øl i hver kategori, og dermed finde Årets Ølnyhed, vil det KUN kunne foregå ved deltagelse i et “Finalearrangement” i din lokalafdeling eller region. Finalesmagningerne vil løbe af stablen landet over i løbet af februar.

Følgende 9 øl gik videre til FINALEN:

 

0,0 til 4,0 procent

Don't Worry Pale Ale, Svaneke Bryghus (Pale Ale - max 0,5 - alkoholfri)

Fur Påskefrokost, Fur Bryghus (Pale Ale - 2,7%)

Økologisk Julefrokost, Hornbeer (Northern English Brown Ale - 2,5%)

 

4,1 til 7,0 procent

Kinky Cowboy IPA, Ugly Duck Brewing Co. (IPA - 6,5%)

Mandarina Man, Amager Bryghus (Tropical IPA - 7,0%)

Pommière Calme Houblonée, Svaneke Bryghus (øl/cider - 4,8%)

 

7,1 - > procent

Raw Power, Ebeltoft gårdbryggeri (DobbeltIPA - 8,4%)

Trumputkim, Hornbeer (Russian Imperial Stout - 10%)

WILDERflower batch 500 (American IPA - 7,1%)

 

Læs lidt mere om øllene - HER

 

 

 

De tre vindere vil blive offentliggjort til vores generalforsamling i marts måned.

 

 

Lokalafdelinger over hele landet har på det seneste sat himmel og jord i bevægelse for at skaffe de 9 FINALEØL. Herfra skal der lyde en opfordring til, at så mange medlemmer som muligt møder op til smagningerne rundt om i landet og deltager i den festlige udvælgelse af “Årets Ølnyhed 2017”.

 

I nyhedsbrev til inderkreds skrives der: "Lige nu har 30 af foreningens 51 lokalafdelinger meldt, at der holdes finalist-smagning i februar 2018. Det forventede deltagertal i de 30 lokalafdelinger er på over 900. Det vil sige, at vi når et meget højere stemmetal end sidste år. Og vi kommer nok endnu højere op".

Regionsredaktøren har selv investigeret og registreret - via vores alle sammens fælleskalender, at der afvikles finalistsmagninger i Horsens, Brønderslev, København, Esbjerg, Østfyn, Odense (x2), Svendborg, Fredericia, Skanderborg, Halsnæs, Bornholm, Slagelse, Thisted, Aalborg, Aabenraa, Hjørring, Holstebro, Århus C, Frederikssund, Næstved og Ribe. Der ud over har jeg opdaget at der også afvikles finalesmagning i Herning, Faaborg, Kolding,Sønderborg, Århus Syd og vist nok i Randers og Birkerød.

 

Som du kan se har 4 nordjyske lokalafdelinger sørget for at give mulighed for at medlemmerne kan smage de 9 finalister og dermed danne grundlag for at mange nordjyder stemmer.

Når vi skal stemme om de tre øl i hver kategori, og dermed finde Årets Ølnyhed, vil det KUN kunne foregå ved deltagelse i et “Finalearrangement” i din lokalafdeling eller region. Finalesmagningerne vil løbe af stablen landet over i løbet af februar.

 

 

24/3 Generalforsamling Danske Ølentusiaster

Tilmeldingen til Danske Ølentusiasters årlige generalforsamling er nu åbnet. Generalforsamlingen afholdes, som traditionen foreskriver, på Dalum Landbrugsskole i Odense. 

Alle medlemmer kan tilmelde sig, og deltagere får mulighed for at se, prøve og købe foreningens merchandise, mens Ølfestival 2018-markedsføringsmaterialer bliver vist og i et begrænset antal udleveret. Generalforsamlingen slutter med fællesspisning og ølsmagning. 

Tid: Lørdag d. 24. marts 2018 kl. 12-21
Sted: Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S

Registrering slutter torsdag d. 15. marts 2018.

Tilmeld dig generalforsamlingen her. 

Selve Generalforsamlingen foregår fra kl.12:00 til senest kl.17:00 afhængig af dagens program og debat.

Dagsorden:
1. Formalia
          a. Valg af dirigent
          b. Godkendelse af forretningsorden
          c. Valg af referent
          d. Valg af stemmetællere
          e. Øvrige formalia

2. Landsbestyrelsens beretning

3. Regnskab til godkendelse

4. Indkomne forslag

5. Fremlæggelse af budget og fastsættelse af kontigent

6. Valg af Landsbestyrelsen
          a. Valg af Landsformand
          b. Valg af Økonomiansvarlig
          c. Valg af øvrige bestyrelsemedlemmer

7. Valg af kritisk revisor og kritisk revisorsuppleant

8. Eventuelt

Forslag
Forslag til punkter, der ønskes behandlet under dagsordens pkt. 4, skal være Landsformanden i hænde senest det 24. februar 2018 - hans.peter.jepsen(at)remove-this.ale.dk.

Eventuelle forslag, vil sammen med landsbestyrelsens skriftlige beretning, regnskabet for 2017 og budget for 2018 være tilgængelig på ale.dk fra onsdag den 14. marts 2018.

Praktiske oplysninger i forbindelse med generalforsamlingen

 • Tilmelding skal ske på ale.dk fra den 1. februar til den 15. marts 2018.
 • Husk at oplyse ved tilmelding:
 • Ønsker du sandwich ved ankomst?
 • Deltager du i aftensmaden efter generalforsamlingen?
 • Deltager du i ølsmagningen efter aftensmaden?
 • Det overstående er foreningen vært ved.

Ved ankomst til generalforsamlingen

 • Registrering sker i idrætshallen og begynder kl. 11:00 HUSK dit medlemskort samt den billet, du modtager, når du tilmelder dig på ale.dk.
 • Ved registreringen udleveres et smageglas samt materiale til generalforsamlingen.
 • Undervejs i generalforsamlingen holder vi pauser, hvor der serveres kaffe og øl.

Efter generalforsamlingen - for tilmeldte deltagere

 • Spisning starter kl. 17:00 i Idrætshallen.
 • Ølsmagning kl. ca. 18:00 "Landet Rundt" v/Esben Langkniv

2018 er foreningens 20-års jubilæum, så ølsmagningen er i år udvidet med musikalsk underholdning for at gøre det ekstra festligt.

Esben Langkniv, hvis borgerlige navn er Esben Bøgh Laursen, vil stå for både præsentationen af øllene og for humoristiske musikalske indslag og gode historier sammen med guitaristen Henrik Skriver.

Esben kommer både med en baggrund som æresmedlem i Haandbryggerlauget af 1970, hjemmebrygger og vant med at stå for ølsmagninger - og som professionel musiker hvor han har optrådt overalt i Danmark og for dansk interesserede i både Sverige, Norge, Island, Tyskland, Holland, Frankrig og USA. Fra hans seneste udgivelse "Hat & Briller" genkender nogle måske humoristiske sange som f.eks. "Den dag øllet blev til" og De syv små dværge".
Som titlen på udgivelsen antyder, er der tale om en samling muntre sange - en hyldest til livet og ikke mindst godt øl. Så der bliver noget at glæde sig til!

DØE materiale

 • Der vil være rig mulighed for at se, prøve og købe foreningens reklameartikler.
 • Foreningens markedsføringsmaterialer bliver vist og kan i et begrænset antal udleveres.
 • Der vil bl.a. være materiale omkring Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet i København den 31. maj - 2. juni 2018.

Uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 foregår i foråret

Det landsdækkende arbejde med at udvælge og indstille hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder, som skal modtage Dansk Ølmærke for perioden 2018/2019, er meget tæt på at være afsluttet.

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

Tovholder på projektet er det landsdækkende Dansk Ølmærkeudvalg - i daglig tale DOMudvalget - de forventer at afsløre resultatet i et af de kommende numre i ØLentusiasteN...

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.


 

 

Seneste uddeling af Dansk Ølmærke var i 2016 - her var Lokalafdeling Aalborg topscorer i forhold til uddelinger. Hele 3 Indkøbssteder og 6 Udskænkningssteder fik mærket. Mærkerne i Aalborg blev uddelt 4/6 og deltagerne i uddelingerne fik en travl dag med besøg hos Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg og Salling Super i Aalborg. samt The Irish House, John Bull Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub, Cafe Luna og Basement Beer Bar.

Kun et Indkøbssted udenfor Aalborg fik udmærkelsen - det var Det Bette Ølhus i Aalbæk, som hører under Lokalafdeling Frederikshavn.

Det Bette Ølhus fik også Dansk Ølmærke som Udskænkningssted - begge diplomer blev uddelt ved lokalafdelingens sommerfest. Forinden havde Lokalformand Carsten Jørgensen uddelt Dansk Ølmærke til John Bull Pub i Frederikshavn.

Lokalafdeling Thisted - Årets Lokalafdeling i Danske Ølentusiaster 2016 - dækker geografisk både Fur og Salling og derfor har de uddelt Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne Fur Bryghus på Fur og Potten Øl- & Vinstue i Skive.

Der uddeltes desværre ingen mærker i hverken Brønderslev eller Fjerritslev.

Lokalafdeling Hjørring uddelte Dansk Ølmærke til Fishermans Rest i Nr. Lyngby samt til Bistro V / bryghuset Vendia i Hjørring.

Skagen - Årets Lokalafdeling i Danske Ølentusiaster 2015 - uddelte Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Greens Pub og Café.

Det skal blive spændende at følge hvem der modtager hæder og diplom denne gang...

 

 

Datoen for TOPmøde 2018 er 7/4 - vi håber at slå rekorddeltagelsen ved TOPmødet 2017

Der ER taget kontakt til Erling Christensen Møbler for at Danske Ølentusiaster i Nordjylland kan få sat tilmeldingen i gang til vort fjerde TOPmøde i Hørmested i samarbejde med Erling Christensen.

Vi håber at slå rekorden fra i fjor hvor hele 96 medlemmer fra de 5 øverste lokalafdelinger i Danmark - Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg havde en unik mulighed for at mødes og hygge sig sammen.

Trods en skøn slutspurt nåede vi desværre ikke over de 100 deltagere - men alligevel kan vi konstatere at der har været vækst hvert eneste år arrangementet har været afviklet.

Faktisk var der tilmeldt 98 - men der var et par stykker som var syge, og derfor ikke var i stand til at deltage.

Der var arrangeret buskørsel ud-og-hjem. En bus startede i Aalborg og tog folk op i Brønderslev og Hjørring. En anden bus startede i Skagen og tog folk op i Ålbæk, Jerup og Frederikshavn. Også i år forventer vi at der bliver en transport-mulighed - info om dette udsendes snarest...

 

 

 

Datoen for TOPmøde 2018 er for længst bekendtgjort:

lørdag den 7/4 2018 - smid straks datoen i din kalender...

 

Flemming vil også i år vælge nogle spændende øl som vi skal smage.

Hver lokalafdeling præsenterer sig samt nogle af de udvalgte øl.

Erling Christensen har i dagens anledning 25% rabat på alle varegrupper.

Og vi skal som sædvanligt sidde blandt tæpperullerne.

 

For at i kan få en idé om hvad der sker på TOPmødet kan I se mere om TOPmødet samt tilbageblik fra 2015 og 2016 og 2017 

 

 

Resultat af Årsmøder og tillidsvalg 2017 lokalt og regionalt i Nordjylland

Det første Årsmøde i Nordjylland foregik 29/9 i Thisted.

Her blev Lokalformand Jens Munk og Lokalnæstformand Claus Nørgaard samt kasserer Dorte Vang Lauritsen genvalgt. Menige bestyrelsesmedlemmer er Kjeld Vang Lauritsen, Per Plet, Kjeld Munk Pedersen og Søren Odgaard Christensen. Revisor er Sofie Plet. Jens Munk og Claus Nørgaard er siden udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

 

Der blev afviklet Årsmøde 5/10 i Hjørring.

Her blev Flemming Starcke-Jensen genvalgt som Lokalformand. Jakob Fogh Jensen trak sig som Lokalnæstformand, han blev afløst af Arnold Simonsen, der også fortsætter som lokalwebredaktør. Kent Jørgensen fortsatte som menigt medlem af lokalbestyrelsen. Ole Mønsted trådte ud, og i stedet indtrådte Lars Danielsen og Søren Lauritsen som menige medlemmer i Lokalbestyrelsen i Hjørring. Flemming Starcke-Jensen og Arnold Simonsen er udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

 

Ved Årsmødet 7/10 i Aalborg stoppede Gert Svanborg Sloth som Lokalformand efter 10 år på posten. Han blev afløst af tidligere Landsformand Anne Lise Knørr. Gert blev valgt som Lokalnæstformand - og Anne Lise og Gert er Aalborgs repræsentanter i Regionsbestyrelsen. Sune Ditman Thomsen trådte ud af lokalbestyrelsen efter 10 år. Tommy Hjeds, Ivan Nørgård og Niels Tikjøb blev alle genvalgt til Lokalbestyrelsen i Aalborg som menige medlemmer.

 

 

Der var Årsmøde 6/10 i Fjerritslev.

Her blev følgende tillidsfolk genvalgt. Hans Jørgen Johansen som Lokalformand og Tim Sørensen som Lokalnæstformand, sidstnævnte fortsætter endvidere som Lokalwebredaktør. De er begge udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen

 

 

Der var Årsmøde 13/10 i Skagen.

Vi kan se på ale.dk at Christian Bruun blev genvalgt som Lokalformand, Jens Erik Sørensen som Lokalnæstformand. Lene Broen er fortsat kasserer. Desuden fremgår det af deres FB-gruppe at Jeppe Josiasssen og Peter Jensen også er med i bestyrelsen.

 

 

Der var Årsmøde 21/10 i Brønderslev.

Der var genvalg til Lokalformand Leo Kristensen og Lokalnæstformand Palle Normann Hansen, sidstnævnte fortsætter også som Lokalredaktør. Der ud over er der et mindre persongalleri tilknyttet som alle yder en indsats - en af disse er Karen Grete Nørgaard som er blevet ny kasserer, desuden er hun udpeget som repræsentant til Regionsbestyrelsen sammen med Leo Kristensen.

 

Der var Årsmøde 28/10 i Frederikshavn.

Her blev Carsten Jørgensen genvalgt som Lokalformand. Derudover blev der nedsat et aktivitetsudvalg bestående af følgende medlemmer: Jørn Leander Skou Jensen (webredaktør), Kim Christensen, Allan Jensen, Leif Jensen, Allan Højrup og Jens Houmann. Kim Christensen og Jørn Leander Skou Jensen er udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i Aalborg den 29/11.

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde blev Flemming Starcke-Jensen genvalgt som Regionsformand. Anne Lise Knørr blev nyvalgt som Regionsnæstformand. Gert Svanborg Sloth, der forlod Regionsnæstformandsposten, fortsætter som Webredaktør for DØE Region Nordjylland.

 

 

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer

Vi nærmer os marts og håber på snarligt forårsvejr i 2018, mens vi glæder os over at der stadig er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - aktuelt er der nøjagtigt 1028 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 5 medlemmer flere end i fjor på samme tidspunkt. Det er ikke mange flere - men det giver en lille fremgang på 0,49%. 59,82% personlige medlemmer og 40,18% husstandsmedlemmer. 22,96% kvinder og 77,04% mænd. Det skal fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland - desuden er vi aktuelt den region i Danske Ølentusiaster som har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder. Hvad angår fremgang i medlemsantallet i forhold til samme tid i fjor - må vi i øjeblikket se os overhalet af Region Sønderjylland, der har slået os med sølle 0,11%. Til gengæld er de kun knapt 300 medlemmer dernede. Regionsbestyrelsen glæder sig over succesen og sender skummende hilsner til alle medlemmerne i de 7 nordjyske lokalafdelinger. SKÅL & Højt Skum!

 

 

Der er i øjeblikket plus-tal i 2 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Skagen og Thisted. I Fjerritslev er der stilstand og i Frederikshavn, Hjørring, Aalborg og Brønderslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Thisted er der aktuelt 5,76% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 252 lokale medlemmer og 5 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 46% husstandsmedlemmer og 54% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - men er dog på det seneste kommet tilbage på sporet igen, det er flot og dejligt. Aktuelt vækst på 7,69%. Der er 95 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. 66% husstandsmedlemmer og 34% personlige medlemmer. Her af cirka 38% kvinder og 62% mænd. 

I Fjerritslev er der stilstand, hvilket vil sige at der nøjagtigt lige så mange medlemmer aktuelt som på samme tid i fjor - 0,0%. Der er 61 lokale medlemmer og 8 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 22% husstandsmedlemmer og 78% personlige medlemmer. Her af cirka 9% kvinder og 91% mænd.

I Frederikshavn er der aktuelt en lille tilbagegang på 0,85%. Der er 106 lokale medlemmer og 11 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 28% husstandsmedlemmer og 72% personlige medlemmer. Her af cirka 21% kvinder og 79% mænd.

I Hjørring er der lige nu 73 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er tilbagegang på 1,27% det seneste år. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.

 

  

I Aalborg er tilbagegangen aktuelt på 2,89%. Der er 377 lokale medlemmer og 26 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 38% husstandsmedlemmer og 62% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd. 

I Brønderslev er der aktuelt 6,90% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 52 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 33% husstandsmedlemmer og 67% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd. 

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op og stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden eller Regionsnæstformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

 

 

133 nye medlemmer i DØE Nordjylland i 2017

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017.

 

Topscorer er regionens største lokalafdeling Aalborg med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, er nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen har fået 17, Frederikshavn har scoret 10, Fjerritslev har scoret 8, Brønderslev har fået 6 og Hjørring 5 nye medlemmer. Hjerteligt velkommen til alle de nye ølentusiaster i Nordjylland.

 

 

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

 

 

 

Her halvanden måned inde i 2018 kan vi konstatere at vokseværket fortsætter. Der er siden årsskiftet tilkommet 13 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 4 til Hjørring, 3 til Thisted, 3 til Aalborg, 2 til Frederikshavn og endelig 1 til Brønderslev. Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening.

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017 gik til Anker Jørgensen

 

Danske Ølentusiaster hædrer Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool i Hjørring for sin smittende begejstring og mangeårige passion for det gode øl med Den Regionale Ølpris 2017 i Nordjylland.

 

 

 

Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Flemming Starcke-Jensen overrakte fredag den 5. oktober klokken 19 Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017 til Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool i Hjørring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anker Jørgensen har gennem sit virke i restaurationsbranchen og gennem sine ølsmagninger omvendt rigtigt mange nordjyder til det gode øl.

Sammen med Mette Hagbarth driver Anker Jørgensen Café Chic Oldschool i Jernbanegade i Hjørring, her kan nybegyndere i øllets verden få kompetent vejledning, entusiaster kan få afprøvet smagsløgene og ølnørder kan få extremoplevelser fra "vintage-kælderen".

Anker Jørgensen har gennem tiderne haft flere ølsteder rundt om i Nordjylland, i starten af nullerne havde han Danmarks mindste værtshus, nemlig "Bagbutikken" på torvet i Løkken, og selvom der var meget begrænset plads, så havde Anker også her plads til et bredt udvalg af spændende øl fra hele verden.

De sidste år før starten af Café Chic Oldschool i Hjørring var det Musikcafeen i Den Gamle Biograf i Lønstrup der havde glæde af Ankers store ølinteresse, stedet fik i 2016 tildelt Dansk Ølmærke.

Med sin smittende begejstring for det gode øl lykkes det Anker Jørgensen på mindre end halvandet år at få Café Chic Oldschool banket op som et af regionens bedste ølsteder, altid nye og spændende øl på hanerne og et stadigt voksende antal flaskeøl, i dag over 80 forskellige.

Selvom ølkortet er omfattende er det altid en god idé at spørge Anker, da der udover øllene på kortet altid er et antal nye og spændende "kandidater" til kortet. Disse gør Anker meget ud af at håndplukke, så gæsterne kan få en unik oplevelse.

En af specialiteterne hos Anker er vintageøl. Normalt skal man udenfor landets grænser for at få denne oplevelse, men her findes de i et stort udvalg i ølkælderen. En anden specialitet er øl i den dyre ende, så som belgiske øl og engelske øl i "limited edition".

Ud over Ankers passion for øl, så går han heller ikke på kompromis med hensyn til kvaliteten, når det drejer sig om andre drikkevarer som for eksempel whisky, rom, gin og kaffe.

 

Se HjørringAvis.dks omtale af hædringen.

Ølfestival® 2018 - salget ER i fuld gang...

Kom med til årets største ølfest. Forsalget til Ølfestival 2018 er åbent. Og husk at billetterne er en fremragende julegaveidé til en ven, en far eller mor eller bare til dig selv.

Køber du billet allerede nu, får du en række fordele; du sparer 25 kroner på hver billet og får mulighed for at komme tidligere ind. Du sikrer dig dermed mod eventuel kø ved døren. Medlemmer får desuden 5 gratis poletter ved fremvisning af medlemskort (værdi 62,50 kroner).

Torsdag den 31. maj og fredag den 1. juni 2018

Entré: 125 kr. (150 kr. i døren)
Entré + 10 poletter: 250 kr. (275 kr. i døren)
Entré + 20 poletter: 375 kr. (400 kr. i døren)

Åbningstider torsdag fra 16 til 23 og fredag fra 13 til 23 (dørene åbner en time tidligere for billetter købt i forsalg).

Lørdag 2. juni 2018

Entré: 150 kr. (175 kr. i døren)
Entré + 10 poletter: 275 kr. (300 kr. i døren)
Entré + 20 poletter: 400 kr (425 kr. i døren)

Åbningstider lørdag fra 13 til 21 (dørene åbner to timer tidligere for billetter købt i forsalg).

 

Ølfestival 2018 løber af stabelen fra torsdag til og med lørdag. Lokomotivværkstedet lægger igen gulv til landets bedste udbud af øl. I 2017 deltog over 12.000 gæster og 200 udstillere. I hanerne og flaskerne var der over 1.200 forskellige øl. 2018-udgaven bliver mindst ligeså omfattende og stor. 

Hvad: Danmarks originale og største Ølfestival
Dato: Torsdag den 31. maj til og med lørdag den 2. juni 2018
Sted: Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV

Køb din billet her (ekstern link, flexbillet).

 

Vi glæder os til at slå dørene op til Ølfestival 2018. 

http://www.ale.dk kan du se, hvor mange dage, timer, minutter og sekunder, der er til åbningen kl. 15 torsdag den 31. maj 2018.

PS: Du kan downloade Ølfestival 2018-plakaten. Se mere her.

Thisted Bryghus - kåret som Årets Bryggeri for tredje år i træk

Tilgængelighed og et bredt sortiment sikrer bryghuset fra Thy titlen, der uddeles af Danske Ølentusiaster. Amager Bryghus og Det Lille Bryggeri var med i opløbet

Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri. Bryghuset har de seneste otte år gennemgået en forvandling fra at være et lokalt, nordjysk bryggeri til at levere specialøl, der kan købes i hele landet. Derudover arbejder bryggeriet innovativt med brygkunsten og brygger blandt andre øl uden humle og med lokale råvarer fra Nationalpark Thy. 

- Der er ingen tvivl om, at vores produktudvikling er en stor del af årsagen til, at vi er så heldige at vinde prisen endnu en gang. Produktudviklingen er altafgørende, når man, som os, lever af at sælge special øl. Vi kan takke vores flagskib Limfjordsporteren for rigtigt meget, siger Aage Svenningsen, salgs- og marketingchef ved Thisted Bryghus.

Thisted Bryghus’ øl fås i en lang række danske supermarkeder og specialbutikker, og den brede opmærksomhed, det giver, er blandt andre en af årsagerne til, at bryggeriet for tredje år i træk er årets danske bryggeri. 

- Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy. Det er innovativ ølbrygning. Samtidig har bryggeriet formået at komme på hylderne i hele landet, og det betyder, at de fleste danskere har mulighed for at smage de nordjyske øl, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Bryghuset fra Thy løb også med prisen i 2015 og 2016. Danske Ølentusiaster har siden 2003 uddelt prisen Årets Danske Bryggeri. Hornbeer har vundet prisen fire gange, mens Thisted Bryghus og Mikkeller har vundet prisen tre gange.

Årets Danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer. Over 200 danske bryggerier var med i afstemningen.

Årets Danske Bryggeri 2017

Stemmer (%) Bryggeri

100 (12,1) Thisted Bryghus, Thisted
86 (10,4) Amager Bryghus, Kastrup
58 (7,0) Det Lille Bryggeri, Bringstrup, Ringsted
41 (4,9) Hornbeer, Kirke Hyllinge
29 (3,5) Ebeltoft Gårdbryggeri, Ebeltoft
27 (3,3) Humleland, Aarhus
25 (3,0) Ugly Duck Brewing Co./Indslev Bryggeri, Nr. Aaby
22 (2,7) Syndikatet, Auning
20 (2,4) Svaneke Bryghus, Svaneke
20 (2,4) Small Batch Brewery/Bornholms Ølmageri Hallegaard Ales, Rønne

 

Fra den nordjyske DØE Region skal der lyde et stort og skummende HØJT SKUM og STORT tillykke med hattricket. 

Bemærk at Lokalafdeling Aalborg har inviteret Thisted Bryghus til at præsentere sig efter Årsmødet i oktober.

 

 

Lokalafdeling Thisted kåret som Årets Lokalafdeling 2016 i Danske Ølentusiaster

 

 

 

Fuldt fortjent blev det Lokalafdeling Thisted, der på Danske Ølentusiasters generalforsamling blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016. Billederne ved siden af viser hvor glade de var for prisen lige efter afsløringen.


Afdelingen har haft en vækst i medlemmerne på 20 procent på et år og er nu oppe på 249 medemmer, hvoraf 25 procent er kvinder.

Det går rigtigt godt i Thisted, der er kanontilslutning til de fleste møder og efterhånden foregår alle arrangementer på Thisted Bryghus, som lokalafdelingen har etableret et godt og givtigt samarbejde med. I 2016 blev der afviklet 10 medlemsmøder/aktiviteter. Det er helt fænomenalt og stemningen er altid helt i top.

Opfindsomheden er i fuldt flor, når der skal udtænkes mødekoncepter – og spændvidden er lige så stor og bred som en nordvestjysk ladeport. Man kommer godt rundt i alle afkroge af øllets forunderlige verden.

Der kommer 25 til 30% af medlemmerne hver gang. Og der kommer masser af nye folk hver gang. Det er tilmed lykkedes at få medlemmer lang vejs fra til at dukke op til lokalafdelingens smagninger.

Lokalafdelingen har tre år i træk lavet et flot udstillingsvindue for øllet i form af en stor velorganiseret og velbesøgt Mini Øl Festival på Øllets Dag i samarbejde med Thisted Bryghus - og den vokser sig større og større hvert år.

Titlen Årets Lokalafdeling blev således i Nordjylland. Det var fjerde gang en nordjysk lokalafdeling blev kåret som Årets Lokalafdeling. I 2009 blev det Aalborg, i 2012 Frederikshavn og i 2015 tilfaldt æren Skagen.

Det er spændende hvem der ender med at overtage stafetten efter Thisted på generalforsamlingen i 2018 - Nordjylland har indstillet Aalborg.

  

 

Nordjysk øl vandt i Årets danske Ølnyhed 2016

Øllen Jack & Beer fra Thisted løb med den endelige titel i Danske Ølentusiasters afstemning Årets danske Ølnyhed blandt de 9 finalekandidater på trods af at den kun blev toer i den kategori den var opstillet i. 

Således kan det nordvestjyske bryggeri både prale af titlen Årets danske Ølnyhed 2016 og Årets Bryggeri 2016.

Blandt de 9 finalekandidater var der 3 øl fra nordjyske bryghuse. Faktisk var der en nordjysk kandidat i alle 3 kategorier.

I Kategorien under 4% deltog Fur julefrokost fra Fur Bryghus.

I kategorien mellem 4 og 7% deltog Madagascar fra Thisted Bryghus.

I kategorien over 7% deltog Jack & Beer fra Thisted Bryghus.

De medlemmer der stemte endte med at gøre Fur Julefrokost til vinder i den lave kategori.

I den mellemste kategori vandt Jacobsen Porter fra Husbryggeriet Jacobsen.

I den højeste kategori vandt Julegris(k) 2 fra Hornbeeer. Her blev Jack & Beer toer. Men den vandt altså den endelige afstemning og tog dermed titlen Årets danske Ølnyhed 2016.

Se mere HER.

Foreningens flagskib udbredes nu digitalt til hele folket

Foreningens flagskib specialmagasinet ØLentusiasteN skal fremover udbredes endnu mere til folket. Det sker ved at magasinet bliver endnu mere digitalt end hidtil. Ind til nu har magasinet ligget som pdf’er på ale.dk, men i oktober 2017 blev de første 90 numre af magasinet lagt på epaper.

Skiftet giver en række fordele. Det digitale magasin gør, at det muligt at bladre i det - ligesom i den trykte version. Derudover bliver det muligt at søge i alle tidligere numre. Det betyder, at du, som medlem, får endnu nemmere ved at finde ældre anmeldelser af øl, rejsebeskrivelser til øl-ferien, opskrifter på mad med øl eller artikler om dit lokale bryggeri - plus meget, meget mere.

Det nye system gør desuden, at du kan tage samtlige numre af magasinet med på din smartphone, tablet eller computer, når du tager på ferie i udlandet eller hygger dig i sommerhuset.

Det er vigtigt at understrege, at den digitale version af ØLentusiasteN ikke er en erstatning for den trykte version. Magasinet på papir er en meget vigtig del af Danske Ølentusiasters DNA, og magasinet vil også fremover lande - i glittet papir - i din postkasse.

Den digitale version er en ekstra fordel til alle medlemmer, og så er de teknologiske landvindinger med til at sikre, at det fremragende indhold i de tidligere numre får endnu mere liv.

I det nye system vil det stadig være muligt at downloade magasinerne som pdf, så de kan printes.

 

Magasinet ØLentusiasteN udkom første gang i 1998. Over næsten 20 år har foreningen udgivet mere end 100 magasiner. Nu åbnes kataloget af magasiner for alle, der har lyst til at lære mere om øl.

Danske Ølentusiaster er Danmarks andenstørste forbrugerorganisation. Målet med foreningen er blandt andet at udbrede viden om det alsidige ølmarked, de mange små, danske bryggerier og ølrejsemål.

Magasinet ØLentusiasteN er stadig medlemmernes ølmagasin. Derfor låses de seneste ti numre, så det kun er medlemmer, der kan læse dem. De første 90 numre lægges gratis ud til alle, så endnu flere danskere får øjnene op for, hvor varieret øl kan være, hvordan det kan bruge i for eksempel køkkenet.

Åbningen af kataloget af ældre magasiner understøtter foreningens formål om at udbrede det gode øl til danskerne, mens låsningen af de seneste ti numre sikrer fordelen ved at være fuldgyldigt medlem.

Spred endelig det skønne budskab til omgangskredsen - så endnu flere kan få gavn og glæde af bladet...

 

 

Kig ind i skatkammeret af gamle numre af ØLentusiasten via linket HER

Det Fri ØL har organiseret sig

Manifestet Det Fri Øl har på et stiftende møde på Nørrebro Bryghus fået sin første bestyrelse. Bryggerierne bag arbejder desuden på at få et sekretariat bag initiativet.

Det Fri Øl arbejder for at “sikre en fri og fair konkurrence, stor mangfoldighed og en ærlig, præcis og udførlig forbrugeroplysning på det danske ølmarked”.

- Det er dejligt, at bryggerierne organiserer sig bag initiativet Det Fri Øl. Vi ser frem til at bryggerierne gør alvor af ordene bag manifestet. Specialt på området om forbrugeroplysning, siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Manifestet arbejder på stærk forbrugeroplysning på det danske ølmarked. Netop den del af manifestet flugter godt med, hvad Danske Ølentusiaster gennem snart 20 år har arbejdet for.

Bryggerierne under Det Fri Øl tilstræber, at oplysninger om råvarer, produktionssted, tappested, øllets navn, bryggeriets navn og beskrivelse af smagsprofil fremgår af etiketten. Derudover ser Danske Ølentusiaster gerne, at tappedato også fremgår, så forbrugerne kan vælge den mest friske øl.

Danske Ølentusiasters erklærede mål er blandt andet, at markedet for øl skal være så mangfoldigt, som muligt, så forbrugerne har et bredt udvalg af øl på barer og i butikker. Foreningen håber, at manifestet kan være med til at sikre de mindre bryggeriers plads i et trængt marked.

Wintercoat fra Sabro tæt ved Aarhus er det seneste bryggeri, der har tilsluttet sig manifestet. I alt har 43 mindre, danske bryggerier tilsluttet sig de otte punkter i manifestet.

Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus er formand i bestyrelsen, derudover er bryggeriet Syndikatet, Bryggeri Skovlyst (restauranten), Svaneke Bryghus og Thisted Bryghus også repræsenteret i bestyrelsen.

Der er i øjeblikket 8 nordjyske bryggerier/bryghuse med i sammenslutningen. Se hvilke bryggerier, der har tilsluttet sig og læs hele manifestet Det Fri Øl her.

 

Regionens formål og rolle

 

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen. Se hvem prisen foreløbigt er uddelt til...

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 1030
Antal medlemmer for et år siden: 1024
Vækst det seneste år: 0.59%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 76.99%
Kvinder: 23.01%
Personlige medlemmer: 59.71%
Husstandsmedlemmer: 40.29%
Klubmedlemmer: 0.00%

Siden er senest opdateret 20. februar 2018

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen i toppen under menuerne, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken login og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger og du har adgang til at rette dine medlemoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
40143012
flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk
Regionsnæstformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Regionsredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

 

Thisted:
Jens Munk
Claus Nørgaard

 

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Tim Sørensen

 

Aalborg:
Anne Lise Knørr
Gert Svanborg Sloth

 

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

 

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Arnold Simonsen

 

Frederikshavn:
Kim Christensen
Jørn Leander Skou Jensen

 

Skagen:
Christian Bruun
Jeppe Josiassen

 

 

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde 29/11 på Cafe Frederiksberg blev Regionsformand Flemming Starcke-Jensen, der også er Lokalformand i Hjørring, genvalgt. Anne Lise Knørr, der er nyvalgt Lokalformand i Aalborg, blev nyvalgt til Regionsnæstformandsposten. Gert Svanborg Sloth, der både har været Regionsformand og Regionsnæstformand, fortsætter som Regionsredaktør.

 

 

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling foregår 24. marts 2018.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår 31. maj til 2. juni 2018.

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

Næste bestyrelsesmøde

Det næste regionsbestyrelsesmøde foregår onsdag den 28. februar kl. 18:30 hos Café Frederiksberg i Aalborg.

VIGTIGE DATOER

 

2018

 

6/1 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

13/1 WinterWarmers i Aalborg

18/1 Dansk (øl og spiritus) i Hjørring

25/1 Discount ølsmagning i Sindal

26/1 Øl foredrag i Thisted ved Henrik Kirkegaard fra One Pint

2/2 Øl fra alle trappistbryggerierne i Skagen

3/2 Stormøde i Danske Ølentusiaster

10/2 AHKs ølmesse i Aalborg

10/2 Amerikansk Smagning i Frederikshavn

17/2 Vintagesmagning hos Cafe Chic Oldschool i Hjørring

17/2 Finalesmagning i Brønderslev

23/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

23/2 Finaleølsmagning i Thisted

24/2 Finaleølsmagning i Aalborg

27/2 Finaleølsmagning i Hjørring

10/3 Medlemmerne anbefaler favoritter og fund i Aalborg

10/3 DM i blindsmagning for hold i Søborg

16/3 Ølsmagning for begyndere i Thisted

23/3 Hjørring smager Norsk øl og mad i Ugilt

23/3 Håndbrygsmagning i Brønderslev

24/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster i Odense

7/4 TOPmøde i Hørmested

7/4 Håndbrygkursus i Thisted

21/4 Cykeltur i Skagen i øllets tegn

21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Aalborg

21/4 Hjørring tager på forårstur i Tolne Skov med IPA - Grill og Bål

5/5 Tur ud i det blå med lokalafdeling Thisted

5/5 Trappistølsmagning hos Flemming i Sindal

31/5 - 2/6 Ølfestival i København

6/6 Fyraftensarrangement i Skagen

15/6 Sommerfest med brewbattle i Thisted

16/6 Brønderslev tager på tur til The Wharf i Aalborg

16/6 Bryggeribesøg i Frederikshavn - Ugelris kigger forbi

16/6 Hjørring tager på tur til Det Bette Ølhus i Ålbæk

29/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

30/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

6/7 Fyraftensmøde i Skagen

18/8 Hjørring tager på tur til Ebeltoft Gårdbryggeri

25/8 ??smagning i Frederikshavn

1/9 Øllets Dag i Aalborg

1/9 Øllets Dag i Skagen

1/9 Øllets Dag i Thisted

5/9 Danske Ølentusiaster fylder 20 år

8/9 Tysk temasmagning i Brønderslev

29/9-30/9 Skagen tager på Kolding/Århus-tur

6/10 Årsmøde i Aalborg

6/10 Smagning med Årets Bryggeri i Aalborg

12/10 Årsmøde i Skagen

13/10 Årsmøde i Brønderslev

9/11 Julefætter i Aalborg

17/11 Julefrokost i Brønderslev

 

 

Vi forsøger at samle alle 7 nordjyske lokalafdelingers aktivitet + lidt til i spalten herover...

 

 

 

 

 

Se også arrangementer som løbende opdateres af de lokale webredaktører

 

 

 

Tillidsvalgte

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Regionsnæstformand

Anne Lise Knørr

anne.lise.knoerr@ale.dk

 

Aalborg:

Lokalformand

Anne Lise Knørr

anne.lise.knoerr@ale.dk

Lokalnæstformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

leo.kristensen(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

 

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

 

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.jørgensen(at)remove-this.ale.dk

 

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

 

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens Erik Sørensen

jens.erik.soerensen@ale.dk

 

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Claus Nørgaard

claus.noergaard(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou-Jensen

joern.skou.jensen(at)remove-this.ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen(at)remove-this.ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden! Se her hvordan! 

 

 

Bryggerioversigt

Kortet over danske bryggerier på Google Maps er opdateret - Vi nærmer os 200 bryggerier (når vi tæller det hele med) i Danmark. Klik HER for at blive klogere...

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere her!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - men husk at der er deadline på # 103 den 12. marts 2018.

 

 

Blandt de udsendte medlemsblade af # 99 august/september 2017 befandt sig eksemplar nummer en million af vort flotte medlemsblad.

Her kan du blandt andet læse om: Wildebeest-webshop. Øllets Dag med forskræp på alle aktiviteter også i Hjørring, Skagen, Thisted og Aalborg og en lille overgæret/undergæret om at der også er Øllets Dag på Fur Bryghus.

 

 

Jubilæumsnummeret ØLentusiasteN # 100 blev udsendt til medlemmerne i oktober 2017.

Her kan du blandt andet læse om: Nyt ambitiøst bryghus på vej i Frederikshavn. Salget af Søgaards Bryghus er afblæst. Hæder til lokale ildsjæle, hvor Anker Jørgensen fra Café Chic Oldschooli Hjørring modtager Den Regionale Ølpris, Øllets Dag, hvor vi blandt andet komme forbi Skagen. Craft Beer i Kroatien skrevet af Ole Riis Olsens fra Tordenkalvens ØL- og Kulturrejser. Forskræp for Nordic Brew Festival 2017...

 

 

ØLentusiasteN # 101 kunne medlemmerne forlyste sig med i december/januar.

Her kan du blandt andet læse om at: Thisted Bryghus har fået pris for nytænkning samt at People Like Us brygger på Thisted Bryghus.Rauchbier und bierhaxe - en beretning fra Lokalafdeling Skagens tur til Bamberg. Hvordan det gik på Nordic Brew 2017. Medlemmer i Nordjylland i plus. Det går godt i Thisted. Limfjordsporteren er fra Aalborg. Succes fordoblet i Aalborg. Ny lokalformand i Aalborg...

 

 

Det nyeste nummer af Danmarks eneste specialmagasin om øl, ØLentusiasteN # 102, bør lige være landet i din postkasse. Her kan du blandt andet læse om Årets Bryggeri, Thisted Bryghus. Gårdmalt fra Gyrup. Ålbæk Håndbryggeri. Hjort Craft Beer. Det Brune Aalborg. 10.000 øl flytter fra Blokhus til Spanien... 

Ale-Mail er genoplivet

Ale-Mail, der udkom fra 1998 til 2014 er fra august 2017 genoplivet og har du meddelt en mailadresse ved indmeldelse skulle du gerne modtage den i din mailboks hver måned...