Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores over 50 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele.Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet organiserer hvert år ølfestivaL®. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere HER.

 

 

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Hvert år arrangerer Regionen TOPmøde, hvor ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger får mulighed for at mødes og hygge sig. En selvstændig side om TOPmødet er lagt op. Og flere nye initiativer er i gang eller i støbeskeen. Et udvalg har arbejdet med forslag om en bustur til Ølfestivalen. Et andet udvalg arbejder med en togtur fra Skørping til Skagen med en ølentusiast-vogn og flere øllede stop undervejs. Regionsbestyrelsen har også drøftet at lave et "seminar", hvor alle lokalbestyrelsesmedlemmer i regionen samles for at tale om hvordan vi kan inspirere og lære af hinanden.

 

 

Der arbejdes på regelmæssig udsendelse af nyhedsbrev til medlemmer der via sit postnummer er hjemmehørende i en af de 7 lokalafdelinger under DØE Region Nordjylland.

Det seneste, MAJ 2017, som udkom i den første halvdel af maj 2017, var naturligvis spækket med spændende nyt fra det nordjyske.

Man kan altid se skiftende nyheder på Regionens forside. De samles så i nyhedsbrevene. Se tidligere udsendte nyhedsmails i arkivet.

Planen er at der udsendes nyt nyhedsbrev inden Øllets Dag 2017.

Lokalafdeling Thisted blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016. Fire gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012, Skagen 2015 og nu i 2016 blev det Thisted - fantastisk!

Alle lokalafdelinger i regionen afvikler hvert år Årsmøde i september eller oktober. Her vælges lokalbestyrelse og lokale tillidsfolk og efterfølgende udpeger hver lokalafdeling (op til) 2 personer til regionsbestyrelsen som ved et møde inden udgangen af november konstituerer sig med regionsformand og regionsnæstformand. Aktuelt er Flemming Starcke-Jensen fra Sindal Regionsformand og Gert Svanborg Sloth fra Aalborg er Regionsnæstformand.

Nordjyderne i DØE er aktive og det sociale samvær omkring øllet vægtes højt - derfor er fester og ture blandt de ting som der arrangeres i lokalafdelingerne i Nordjylland. Se kalenderen i højrespalten samt i vores seneste nyhedsmail til medlemmerne, hvor meget der egentlig sker i Nordjylland. Blandt andet afvikler 4 nordjyske lokalafdelinger Øllets Dag den første lørdag i september...

 

 

 

 

58 nye medlemmer i DØE Nordjylland i 2017

Det går rigtigt god med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 58 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster det første halvår af 2017.

Topscorer er Aalborg med 23 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling, Thisted, er nummer 2 med 22 nye medlemmer. Fjerritslev har fået 5 nye. Brønderslev og Frederikshavn har begge fået 3 nye. Og endelig har Hjørring og Skagen hver fået 1 nyt medlem.

Husk at bruge kampagnepris på Øllets Dag

Igen i år er det muligt at blive medlem til kampagnepris på Øllets Dag. Kampagneprisen giver et nedslag i første års kontingent på 50 kr pr. medlemskab. Så hvis man bliver meldt ind via ale.dk den 2. september 2017 koster et personligt medlemskab 325 kr. og et husstandsmedlemskab koster 475 kr. Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement 2016 blev der gjort en stor indsats for at få nye medlemmer til foreningen - det resulterede i 16 nye medlemmer.

Rekorddeltagelse ved TOPmødet 2017

For tredje år i træk arrangerede Danske Ølentusiaster i Nordjylland TOPmøde i Hørmested i samarbejde med Erling Christensen.

96 medlemmer fra de 5 øverste lokalafdelinger i Danmark - Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg havde en unik mulighed for at mødes og hygge sig sammen.

Trods en skøn slutspurt nåede vi desværre ikke over de 100 deltagere - men alligevel kan vi konstatere at der har været vækst hvert eneste år arrangementet har været afviklet.

Faktisk var der tilmeldt 98 - men der var et par stykker som var syge, og derfor ikke var i stand til at deltage.

Der var arrangeret buskørsel ud-og-hjem. En bus startede i Aalborg og tog folk op i Brønderslev og Hjørring. En anden bus startede i Skagen og tog folk op i Ålbæk, Jerup og Frederikshavn.

 

 

 

Flemming havde igen i år valgt nogle spændende øl.

Hver lokalafdeling præsenterede sig samt nogle af de udvalgte øl.

Smagningen kom hurtigt i gang og vi måtte vente på den ellers udmærkede mad. Tiden blev brugt på en handlepause.

Erling Christensen havde i dagens anledning 25% rabat på alle varegrupper.

Vi sad som sædvanligt blandt tæpperullerne.

Der er naturligvis som vanligt lavet tilbageblik fra begivenheden.

Se mere om TOPmødet samt tilbageblik fra 2015 og 2016 og 2017 

Datoen for TOPmøde 2018 er allerede bekendtgjort:

lørdag den 7/4 2018 - smid straks datoen i din kalender...

 

 

Lokalafdeling Thisted kåret som Årets Lokalafdeling 2016 i Danske Ølentusiaster

 

 

 

Fuldt fortjent blev det Lokalafdeling Thisted, der på Danske Ølentusiasters generalforsamling blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016. Billederne ved siden af viser hvor glade de var for prisen lige efter afsløringen.


Afdelingen har haft en vækst i medlemmerne på 20 procent på et år og er nu oppe på 249 medemmer, hvoraf 25 procent er kvinder.

Det går rigtigt godt i Thisted, der er kanontilslutning til de fleste møder og efterhånden foregår alle arrangementer på Thisted Bryghus, som lokalafdelingen har etableret et godt og givtigt samarbejde med. I 2016 blev der afviklet 10 medlemsmøder/aktiviteter. Det er helt fænomenalt og stemningen er altid helt i top.

Opfindsomheden er i fuldt flor, når der skal udtænkes mødekoncepter – og spændvidden er lige så stor og bred som en nordvestjysk ladeport. Man kommer godt rundt i alle afkroge af øllets forunderlige verden.

Der kommer 25 til 30% af medlemmerne hver gang. Og der kommer masser af nye folk hver gang. Det er tilmed lykkedes at få medlemmer lang vejs fra til at dukke op til lokalafdelingens smagninger.

Lokalafdelingen har tre år i træk lavet et flot udstillingsvindue for øllet i form af en stor velorganiseret og velbesøgt Mini Øl Festival på Øllets Dag i samarbejde med Thisted Bryghus - og den vokser sig større og større hvert år.

Titlen Årets Lokalafdeling blev således i Nordjylland. Det var fjerde gang en nordjysk lokalafdeling blev kåret som Årets Lokalafdeling. I 2009 blev det Aalborg, i 2012 Frederikshavn og i 2015 tilfaldt æren Skagen.

  

 

Nordjysk øl vandt i Årets danske Ølnyhed 2016

Øllen Jack & Beer fra Thisted løb med den endelige titel i Danske Ølentusiasters afstemning Årets danske Ølnyhed blandt de 9 finalekandidater på trods af at den kun blev toer i den kategori den var opstillet i. 

Således kan det nordvestjyske bryggeri både prale af titlen Årets danske Ølnyhed 2016 og Årets Bryggeri 2016.

Blandt de 9 finalekandidater var der 3 øl fra nordjyske bryghuse. Faktisk var der en nordjysk kandidat i alle 3 kategorier.

I Kategorien under 4% deltog Fur julefrokost fra Fur Bryghus.

I kategorien mellem 4 og 7% deltog Madagascar fra Thisted Bryghus.

I kategorien over 7% deltog Jack & Beer fra Thisted Bryghus.

De medlemmer der stemte endte med at gøre Fur Julefrokost til vinder i den lave kategori.

I den mellemste kategori vandt Jacobsen Porter fra Husbryggeriet Jacobsen.

I den højeste kategori vandt Julegris(k) 2 fra Hornbeeer. Her blev Jack & Beer toer. Men den vandt altså den endelige afstemning og tog dermed titlen Årets danske Ølnyhed 2016.

Se mere HER.

For første gang i 9 år røg Nordjylland ud af Landsbestyrelsen

På den nys afviklede generalforsamling i Odense røg Nordjylland for første gang i 9 år ud af Landsbestyrelsen. Der har ellers siddet en nordjyde her siden Bo L. Jensen fra Frederikshavn blev valgt ind første gang i 2008. Faktisk har foreningens landsformand siden 2010 været en nordjyde. Bo L. Jensen sad på posten fra 2010 til 2013, hvor Anne Lise Knørr fra Aalborg overtog efter at have vundet kampvalget over Peter Birch fra Næstved. Anne Lise trak sig i januar 2017 efter et lille flertal i landsbestyrelsen havde vurderet at der var behov for en ny profil som Landsformand og de ønskede derfor ikke at Anne Lise stillede op til landsformandsposten igen.

 

 

 

Tidligere Landsnæstformand Hans Peter Jepsen, Sønderborg, blev valgt som Landsformand - der var ikke andre kandidater. William S. Jacobsen, Roskilde, blev genvalgt som økonomiansvarlig. Christian Andersen, Rødovre, blev genvalgt til landsbestyrelsen. Astrid Olufsen, Vejle, blev nyvalgt og overtog posten som Lokal- og Regionskoordinator efter Else Lindhard, Svendborg - der ligesom Bjarke Christensen valgte at trække sig fra landsbestyrelsen. Der var genvalg til Steen Christiansen, Rødovre. Desuden var der nyvalg til Gert Højer Petersen, Køge samt Jens Bekke, København - han er siden blevet udpeget som Landsnæstformand. Held og lykke til den nye landsbestyrelse.

 

 

Hvem skal efter din mening have Den Regionale Ølpris 2017?

Danske Ølentusiasters regioner uddeler hvert år Den Regionale Ølpris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

Kriterierne for at modtage prisen bygger på de værdier, som Danske Ølentusiaster kæmper og arbejde for.

Derfor vil der ved tildelingen blive lagt stor vægt på, at prismodtageren:

 • er gået forrest i lokalområdet for at vise nye sider af øllets verden 
 • har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til det gode øl
 • har udvidet og flyttet den gængse opfattelse af, hvad øl er og kan anvendes til

Har du et godt bud på hvem der kunne blive modtager af Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017, så skriv endelig til

Regionsformand Flemming Starcke-Jensen - flemming.starcke(at)ale.dk

Eller Regionsnæstformand Gert Svanborg Sloth - gert.svanborg.sloth(at)ale.dk

Seneste modtager var Basement Beer Bar i Aalborg som fik overrakt prisen ved Øllets Dag arrangementet i Nordkraft 2016. 

Se hvem i DØE Region Nordjylland, som tidligere har modtaget denne hæder og ære via LINKET.

Stadig over 1000 medlemmer i Nordjylland

Så kom vi midt ind i 2017 og vi ligger stadig lige over de magiske tusind - aktuelt er der nøjagtigt 1021 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 24 medlemmer mere end i fjor på samme tidspunkt. Vækst på 2,41%. 62,00% personlige medlemmer og 38,00% husstandsmedlemmer. 22,23% kvinder og 77,77% mænd. Det skal fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland - så det skåler Regionsformanden og Regionsnæstformanden selvfølgelig da for...

 

 

Der er kun plus-tal i 3 af 7 lokalafdelinger. Det er Thisted, Fjerritslev og Frederikshavn. Hér går det til gengæld så godt at de hiver hele regionen op. I Aalborg, Brønderslev, Hjørring og Skagen er der aktuelt en smule tilbagegang. 

I Thisted er der aktuelt 14,22% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 246 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 44% husstandsmedlemmer og 56% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

Også i Frederikshavn er der vækst. Der er aktuelt 0,88% flere medlemmer end på samme tid i fjor. Der er 104 lokale medlemmer og 11 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 25% husstandsmedlemmer og 75% personlige medlemmer. Her af cirka 18% kvinder og 82% mænd.

I Fjerritslev er der fremgang på 8,96%. Der er 65 lokale medlemmer og 8 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 21% husstandsmedlemmer og 79% personlige medlemmer. Her af cirka 10% kvinder og 90% mænd.

I Aalborg er der 1,45% tilbagegang i forhold til medlemssituationen på samme tid i fjor. Der er aktuelt 381 lokale medlemmer og 27 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 37% husstandsmedlemmer og 63% personlige medlemmer. Her af cirka 21% kvinder og 79% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Men medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling er stagneret, det skulle jo komme på et tidspunkt. Der er aktuelt 3,16% færre medlemmer end på samme tid i fjor. Der er 89 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. 61% husstandsmedlemmer og 39% personlige medlemmer. Her af cirka 38% kvinder og 62% mænd. 

I Brønderslev er der aktuelt 5,08% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 54 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 29% husstandsmedlemmer og 71% personlige medlemmer. Her af 21% kvinder og 79% mænd.

I Hjørring er der aktuelt 71 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er tilbagegang på 6,17% det seneste år. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.


Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op og stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden eller Regionsnæstformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

 

 

Resultat af de 7 nordjyske lokalafdelingers seneste Årsmøder

Det første nordjyske Årsmøde foregik 30/9 i Thisted, hvor lokalafdeling Thisted valgte ny Lokalformand. Jens Munk blev tidligere på året konstitueret i rollen efter at Kjeld Vang Lauritsen blev ansat på Thisted Bryghus og derfor ikke længere kunne passe hvervet som lokalformand grundet foreningens regler i forhold til uafhængighed af kommercielle interesser. Der er nu valgt ny lokalbestyrelse i Thisted som er §14 afdeling. Jens Munk blev valgt som Lokalformand - og fortsætter også som Lokalredaktør og Regionsbestyrelsesmedlem, Claus Nørgaard blev valgt som Lokalnæstformand og Regionsbestyrelsesmedlem. Dorte Vang Lauritsen blev genvalgt som kasserer. Øvrige lokalbestyrelsesmedlemmer er Kjeld Vang Lauritsen, Kjeld Munk Petersen, Lars Larsson og Per Plet.

7/10 afvikledes Årsmøde i Fjerritslev. Lokalformand Hans-Jørgen Johansen og Lokalnæstformand Tim Sørensen blev begge genvalgt. Sidstnævnte fortsætter som Lokalredaktør. Hans-Jørgen Johansen og Henrik M. Christensen fortsætter som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

Brønderslev afviklede Årsmøde 8/10. Lokalformand Leo Kristensen og Lokalformand Palle Normann Hansen blev begge genvalgt. Sidstnævnte fortsætter som lokalredaktør. Karen Grete Nørgaard fortsætter i Regionsbestyrelsen, hvor Leo Kristensen også indtræder.

14/10 var der Årsmøde i Skagen, som er nu er blevet §14 afdeling. Der var genvalg til Lokalformand Christian Bruun og Lokalnæstformand Jens-Erik Sørensen. De fortsætter begge i Regionsbestyrelsen. Kasserer blev Lene Stenbroen. Ny Lokalredaktør blev Jeppe Josiassen som afløser Jesper Nielsen.


15/10 var der Årsmøde i Aalborg med genvalg på de to tillidsposter. Gert Svanborg Sloth blev genvalgt som Lokalformand og igen udpeget som Lokalredaktør. Tommy Hjeds blev genvalgt som Lokalnæstformand. De fortsætter begge i Regionsbestyrelsen. Øvrige lokalbestyrelsesmedlemmer er genvalgte Eigil Myrhøj Nielsen, Ivan Nørgaard, Sune Ditman Thomsen samt nyvalgte Niels Tikjøb Olsen. Efterfølgende var der Landsformandssmagning ved Anne Lise og Steen Knørr som samtidigt modtog lokalprisen Lokalfætter 2016.

15/10 var der Årsmøde i Frederikshavn
med efterfølgende smagning ved Leif som har fjerde-lavest medlemsnummer i lokalafdelingen. Lokalformand Carsten Jørgensen modtog genvalg. Jørn Leander-Skov Jensen overtog posten som Lokalredaktør efter Bo L. Jensen. Og et aktivitetsudvalg bestående af Jørn Leander-Skov Jensen, Kim Christensen, Allan Jensen, Carsten Sund Jensen, Carsten Venø Frandsen og Leif Jensen blev valgt.  

Hjørring var den nordjyske rosin i pølseenden. Her afvikledes der Årsmøde 24/10. Her blev Lokalformand Flemming Starcke-Jensen og Lokalnæstformand Jakob Fogh genvalgt. De fortsætter begge to i Regionsbestyrelsen. Arnold Simonsen blev udpeget som Lokalredaktør. Yderligere lokalbestyrelsesmedlemmer er Kent Jørgensen og Otto Mønsted.

 

Årsmøder 2017. Inden længe er der årsmøder i lokalafdelingerne igen - det foregår i september og oktober måned 2017.

 

 

 

God stemning ved Regionbestyrelsesmøderne

Siden det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde på Café Frederiksberg i Aalborg den 23/11, hvor Flemming Starcke-Jensen fra Hjørring og Gert Svanborg Sloth fra Aalborg lavede en rokade og byttede plads - har lydniveauet været højt og stemningen god ved regionsbestyrelsesmøderne. Der har været arbejdet på at få alle lokalafdelinger repræsenteret, hvilket har gjort at flere personer fra hele regionen har været involveret i foreningsarbejdet.

Der har været en god positiv og fremadrettet stemning på møderne og der er kommet mange gode idéer og forslag på bordet og igangsat flere udvalgsarbejder der arbejdes videre med i det nye år - så alt peger på at vi kan få et seriøst spændende 2017. Det skønnes at opfindelsen af TOPmødet har været befordrende for samarbejdet. Så ud over at lokalafdelingerne fungerer fint som selvstændige enheder er der kommet mere sammenhængskraft i regionen.

 

 

 

 

Det har helt sikkert heller ikke været en hæmsko at Nordjylland de to seneste år er løbet med hæderen i forhold til at være hjem-region for Årets Lokalafdeling. Det er helt vildt flot - og noget som vi kan være stolte af!

Seneste Regionsbestyrelsesmøde foregik 18. januar på "Frede" 18:30, så det var afviklet inden Regions- og stormødet den 4. februar og generalforsamlingen 25. marts. Næste Regionsbestyrelsesmøde foregår 31. maj.

 

 

 

Der varmes op til uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 - også i Nordjylland

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.

Tidligere fik foreningen fremstillet hæftet "Vejen til Godt ØL", men den er erstattet af webappen Gode Ølsteder. Se mere om det herunder.

Næste gang der uddeles Dansk Ølmærke bliver i 2018. Et ølmærke der gælder for perioden 2018/2019.

 

 

Senest uddeling var i 2016 - her var Lokalafdeling Aalborg topscorer i forhold til uddelinger. Hele 3 Indkøbssteder fik mærket og 6 Udskænkningssteder fik mærket. Mærkerne i Aalborg blev uddelt 4/6 og deltagerne i uddelingerne fik en travl dag med besøg hos Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg og Salling Super i Aalborg. samt The Irish House, John Bull Pub, The Wharf, Søgaards Bryghus / The Missing Bell Brewpub, Cafe Luna og Basement Beer Bar.

Kun et Indkøbssted udenfor Aalborg fik udmærkelsen - det var Det Bette Ølhus i Aalbæk, som hører under Lokalafdeling Frederikshavn.

Det Bette Ølhus fik også Dansk Ølmærke som Udskænkningssted - begge diplomer blev uddelt ved lokalafdelingens sommerfest. Forinden havde Lokalformand carsten Jørgensen uddelt Dansk Ølmærke til John Bull Pub i Frederikshavn.

Lokalafdeling Thisted dækker geografisk både Fur og Salling og derfor har de uddelt Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne Fur Bryghus på Fur og Potten Øl- & Vinstue i Skive.

Der uddeles desværre ingen mærker i hverken Brønderslev eller Fjerritslev.

Lokalafdeling Hjørring har uddelt Dansk Ølmærke til Fishermans Rest i Nr. Lyngby samt til Bistro V / bryghuset Vendia i Hjørring.

Årets Lokalafdeling 2015, Skagen, har uddelt Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Greens Pub og Café.

Arbejdet med at udvælge de steder som fortjener hæder og diplom er startet og vi har naturligvis brug for medlemmernes hjælp i denne proces.

 

 

Se info om gode ølsteder i DK via godeølsteder.dk

Som beskrevet i medlemsbladet ØLentusiasteN har Danske Ølentusiaster lavet webappen "GODE ØLSTEDER" der guider til de steder som Danske Ølentusiaster har givet Ølmærke eller anbefaler. Webappen afløser bogen "Vejen til godt øl".

Der arbejdes fortsat på færdiggørelsen og derfor appellerer vi til brugerne om at indrapportere eventuelle fejl - vi må løfte i fælles flok, finder du noget der bør ændres, så kontakt endelig udvalget via godeoelsteder(at)remove-this.ale.dk 

 

 

 

 

 

Regionens formål og rolle

 

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen.

Foreløbig er prisen uddelt til:

2016: Basement Beer Bar

2015: Thisted Bryghus

2014: Nibe Bryghus

2013: Michael Stenvei Christensen

2012: Skagen Bryghus

2011: ØlKonsortiet

2010: Vera Zobbe - Det Bette Ølhus

2009: Peter Klemensen

2008: Kent Jørgensen

2007: Martin Rantzau

2006: Claus Søgaard

2004: Nick Sharpe

2003: Sune Ditman Pedersen

 

 

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 1021
Antal medlemmer for et år siden: 997
Vækst det seneste år: 2.41%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.77%
Kvinder: 22.23%
Personlige medlemmer: 62.00%
Husstandsmedlemmer: 38.00%
Klubmedlemmer: 0.00%

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen i toppen under menuerne, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Der kører i 2017 en kampagne, hvis formål er at flere medlemmer tilmelder sig betalingsservice - gør man det opnår man 2 måneders gratis medlemskab. I praksis sker der det at medlemskabet rykkes 2 måneder frem, når man har tilmeldt sig denne betalingsordning.

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
40143012
Regionsnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

Thisted:
Jens Munk
Claus Nørgaard

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Henrik M. Christensen

Aalborg:
Gert Svanborg Sloth
Tommy Hjeds

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Jakob Fogh Jensen

Frederikshavn:
Carsten Jørgensen
Ikke oplyst

Skagen:
Christian Bruun
Jens-Erik Sørensen

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling foregår formentlig marts 2018.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår 31. maj til 2. juni 2018.

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

Næste bestyrelsesmøde

Det næste regionsbestyrelsesmøde foregår onsdag den 31. maj kl. 18:30 hos Café Frederiksberg i Aalborg.

VIGTIGE DATOER

2017

 

7/1 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

19/1 Øl og rom med Vendsyssel Malt Whisky Laug i Hjørring

21/1 Smagning af Trappist- og klosterøl på Aalborg Kloster ved Flemming Starcke-Jensen

27/1 Det årlige tilbagevendende kult-ølforedrag i januar i Thisted - denne gang med Jonas fra Syndikatet

3/2 Øl og Fisk i Skagen

4/2 Regions- og Stormøde i Odense

11/2 Mød DØE på AHKs Ølmesse i Aalborg

11/2 Eksklusiv tøndesmagning i Frederikshavn

17/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

17/2 Finalesmagning i Thisted

17/2 Finalesmagning i Hjørring

25/2 Finalesmagning i Aalborg

25/2 Finalesmagning i Brønderslev

11/3 Øl & Mad i Hjørring på Bjergby Skole

11/3 Øl, Ost og Chokolade ved Ole Madsen i Aalborg

25/3 Generalforsamling i Odense

31/3 Trappistsmagning i Thisted

1/4 TOPmøde 2017 i Hørmested

26/4 Hjemmebrygget øl i Brønderslev

29/4 Ølkulturel rundtur i Aalborg

29/4 Thisted tager på bustur til et bryggeri i Jylland

6/5 Hjørring har trappist-smagning hos Flemming i Sindal

18/5 - 20/5 Ølfestival i København

24/5 Sommerarrangement i Skagen med Weber og ØL i samarbejde med Prima Beer

2/6 Hjørring tager på tur til Løkken Bryghus

3/6 Pinse/Sommerfest hos Det Bette Ølhus i Ålbæk

9/6 Skovsgaard Beerfest

9/6 Sommerfest med Brewbattle i Thisted

10/6 Sommerfest i Brønderslev

17/6 Øl & Ost i Frederikshavn

23/6 - 24/6 Ølhytten ved USAdage er klar igen i 2017

7/7 Uhøjtideligt fyraftensmøde i Skagen

12/8 Skagen tager på bustur til Thisted Bryghus og Fishermans Rest

12/8 Vest Flandern smagning i Frederikshavn

19/8 Vildt øl til den syrlige side i Aalborg

22/8 Porsepluk i Thisted i samarbejde med Årets Bryggeri

2/9 Øllets Dag 2017 i Aalborg

2/9 Øllets Dag 2017 i Hjørring

2/9 Øllets Dag 2017 i Skagen

13/9 - 17/9 Aalborg tager på udlandstur til Kortrijk i Belgien

23/9 Hybenplukning i Thisted i samarbejde med Årets Bryggeri

27/9 - 1/10 Skagen tager på udlandstur til Bamberg i Tyskland

5/10 Årsmøde i Hjørring

7/10 Årsmøde i Aalborg

7/10 Medlemsmøde i Aalborg

14/10 Årsmøde i Skagen

27/10 Nordic Brew Festival

28/10 Nordic Brew Festival

28/10 Årsmøde i Frederikshavn og derefter besøg på Nordic Brew Festival

18/11 Jul med Carsten Berthelsen 2017 i Aalborg

18/11 Hjørring tager igen på Christmas Beer Walk i Aalborg

24/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

25/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

 

 

Se også arrangementer som løbende opdateres af de lokale webredaktører

 

 

 

Tillidsvalgte

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

RegionsnæstformandGert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Lokalformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Lokalnæstformand

Tommy Hjeds

tommy.hjeds(at)remove-this.ale.dk

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

Leo.kristensen(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.joergensen@ale.dk

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Jakob Fogh Jensen

jakob.fogh(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens-Erik Sørensen

jens-erik.soerensen@ale.dk

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Claus Nørgaard

claus.noergaard(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou-Jensen

joern.skou.jensen(at)remove-this.ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen(at)remove-this.ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

ØL & FEST i Nordjylland

ØL & FEST går arm i arm - og det gør det naturligvis også i Nordjylland i 2017...

18/5 til 20/5 afvikler Danske Ølentusiaster sin årlige Ølfestival i København - og det er rygtes helt til Nordjylland at det sagtens kan ende som lidt af en fest, derfor tager mange nordjyder en tur til Københavnstrup.

27/5 er der sommerarrangement i Skagen med grill og ØL i samarbejde med Prima Beer. Det lyder dælme hyggeligt.

3/6 er der Pinsefest/Sommerfest på Det Bette Ølhus i Ålbæk.

9/6 er der Skovsgaard Beerfest. Her plejer Lokalafdelingen i Fjerritslev at være indblandet i forarbejdet og gennemførelsen af festen i Skovsgaard. Et rigtigt godt arrangement der er med til at udbrede det gode øl til danskerne.

9/6 er der sommerfest med Brewbattle i Thisted. Lidt ærgerligt at det foregår samme dato som Beerfesten i Skovsgaard - men på den anden side er der jo et stykke vej til Skovsgaard fra Thisted, og der er jo ikke nogen lov for hvor mange fester der må holdes... 

Allerede dagen efter den 10/6 er der gang i endnu en sommerfest i det nordjyske. Denne gang foregår det i Brønderslev. De lover at samle specielt godt øl denne dag og de håber at ølentusiaster fra nabo-afdelingerne vil komme på besøg.

Frederikshavnerne vil også være med. De holder SOMMERsmagning med øl og ost 17/6 fra klokken 17.

23/6 og 24/6 Endnu en gang har Danske Ølentusiaster i Aalborg fået mulighed for at reklamere for øllet og foreningen i ØLHYTTEN på C.W. Obels Plads i forbindelse med USA Dage i Aalborg City. Det er fjerde gang der præsenteres gratis smagsprøver af lækkert amerikansk inspireret øl der smager af noget.

 

Husk nu at du gerne må deltage i arrangementer end i den lokalafdeling du er hjemmehørende i grundet dit postnummer.

 

 

Øllets Dag 2017

Selv om det føles som om der er lang tid til september - er 4 nordjyske lokalafdelinger i fuld gang med planlægningen til Øllets dag 2017. I år vil Øllets Dag blive fejret i Aalborg, Hjørring, Skagen og Thisted.

 

 

Når der går tur i den...

Kigger man i den nordjyske ølentusiast-kalender er det tydeligt at øl og ture er noget der går godt sammen.

29/4 tog Thisted på tur til et bryggeri i Jylland og samme dag drog ølentusiasterne i Aalborg på ølkulturel rundtur.

2/6 drager Hjørring på tur til Løkken Bryghus.

17/8 tager Lokalafdeling Skagen på tur til Thisted og besøger samme dag Fishermans Rest i Nr. Lyngby.

Lokalafdeling Aalborg tager i tidsrummet 13/9 - 17/9 til Kortrijk i Belgien.

Skagen tager i tidsrummet 27/9 1/10 til Bamberg i Tyskland.

18/11 smutter Hjørring på den årlige Jule-beerwalk i Aalborg.

Det er skønt at være på tur og opleve noget nyt...

 

 

Tradition for juleøl

Gennem årene har der udviklet sig en tradition med at lokalafdelingerne i danske Ølentusiaster landet over hygger sig sammen op mod julen med at smage lækkert juleøl og godt julemad. De nordjyske lokalafdelinger er ingen undtagelse - i 2016 var der jule-aktivitet i alle 7 nordjyske lokalafdelinger. Så DØE Region Nordjylland lever fint op til at vi vil holde liv i traditionen om at vi vil smage julen ind. Foreløbigt er det kun Hjørring og Aalborg som har lagt jule-aktivitet i kalenderen. Men mon ikke der kommer noget jule-halløj i kalenderen inden længe...

 

 

ØLentusiasteN

Nyeste nummer af ØLentusiasteN er nr. 96 februar/marts 2017 - se mere her!

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN - KLIK HER!