Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores 51 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet er hvert år med til at få ølfestivaL® til at fungere som det skal. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere HER.

 

 

 

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Alle lokalafdelinger er selvstændige enheder under landsorganisationen. Men Regionen fungerer som samlende paraply med erfaringsudveksling som et vigtigt element.

Hvert år uddeles Den Regionale Ølpris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

Siden 2015 har Regionen arrangeret TOPmøde i samarbejde med Erling Christensen, hvor ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger får mulighed for at mødes og hygge sig. En selvstændig side om TOPmødet er lagt op.

Nordjyderne i lokalafdelingerne i DØE er aktive og det sociale samvær omkring øllet vægtes højt - derfor er elementer som fyraftensmøder, fester og ture samt temasmagninger, hvor man risikerer at gå klogere hjem, blandt de ting der arrangeres i lokalafdelingerne i Nordjylland.

Se alt der er lagt i arrangementskalenderen samt webredaktørens opsamling i højrespalten og i vores nyhedsmails i arkivet, hvor meget der egentlig sker i Nordjylland.

 

 

 

Der har forholdsvist regelmæssigt været udsendt nyhedsmail til medlemmer der via sit postnummer er hjemmehørende i en af de 7 lokalafdelinger under DØE Region Nordjylland.

I 2017 blev der udsendt 4 nyhedsbreve, et i det tidlige forår - et i maj - et i efteråret - og et i vintermåneden december. Alle naturligvis spækket med spændende nyt fra det nordjyske.

I 2018 er der indtil nu udsendt nordjysk nyhedsbrev i januar og i marts samt juni og der kommer formentlig et før jul. Man kan altid se skiftende nyheder på Regionens forside. De samles så i nyhedsbrevene. Se tidligere udsendte nyhedsmails i arkivet.

DØE Nordjylland ligger aktuelt nummer 2 i forhold til at have de bedste tal i foreningen og samtidig har vi flest husstandsmedlemmer og flest kvinder. I 2017 kom der 133 nye nordjyske medlemmer i foreningen og i 2018 er der allerede kommet 114 nye indtil nu. Så på 1 år og 10 måneder har vi fået 247 nye medlemmer. DET er der ikke mange regioner som kan prale af.

Hele fire gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012, Skagen 2015 og i 2016 blev det Thisted - så det er altså ikke kun os selv som synes at vi gør det godt heroppe nordpå...

 

 

 

 

Alle lokalafdelinger i regionen afvikler hvert år Årsmøde i september eller oktober.

På de lokale Årsmøder vælges lokalbestyrelse og lokale tillidsfolk og efterfølgende udpeger hver lokalafdeling (op til) 2 personer til regionsbestyrelsen som ved et møde inden udgangen af november konstituerer sig med regionsformand og regionsnæstformand.

I de fleste lokalafdelinger er der ikke sket de store forandringer. Der var genvalg i Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Fjerritslev. I Thisted vendte Knud Øllgaard tilbage på lokalnæstformandsposten. I Aalborg var det ikke muligt at finde hverken lokalformand eller lokalnæstformand - der blev nedsat en 5-mands bestyrelse som fik til hovedopgave at finde nye topfolk og redde lokalafdelingen fra at dø. Der afvikles Ekstraordinært Årsmøde i Nørresundby 26/1.

Anne Lise Knørr fra Nørresundby gik af som Regionsnæstformand i sommers. Gert Svanborg Sloth fra Aalborg er i øjeblikket fungerende Regionsredaktør - men han har informeret om at han også trækker sig. Flemming Starcke-Jensen har udtalt at han stopper som Regionsformand på det kommende konstituerende møde.

Der skal dermed findes ny Regionsformand, ny Regionsnæstformand og ny Regionsredaktør i Danske Ølentusiasters Region Nordjylland.

 

 

 

Muligheder i Nordjylland i oktober / november / december...

Alle 7 nordjyske lokalafdelinger afviklede Årsmøde i oktober, og så vidt vides blev de fleste afviklet uden de store sværdslag og revolutioner og uden de helt store udskiftninger rundt omkring. Dog lykkedes det, som ventet, ikke at finde en ny lokalformand i regionens antalsmæssigt største lokalafdeling - Aalborg. Øv. Der er siden arbejdet hårdt på at finde en løsning og der er nu konstitueret en lokalformand og en lokalnæstformand og der vil blive indkaldt til Ekstraordinært Årsmøde 26/1.

De udpegede repræsentanter for lokalafdelingerne skal mødes til Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i november måned - hér skal der findes en ny regionsformand og ny regionsformand og ny regionswebredaktør.

Der blev 1/11 indkaldt til Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i DØE Region Nordjylland - det vil foregå 21/11 på Café Frederiksberg i Aalborg-forstaden Vejgaard.

 

 

Julen står traditionen tro for døren og det fejres med arrangementer i foregår mest i november men også lidt i december...

Lokalafdeling Frederikshavn afvikler fredagsjuleøl fredag 9/11.

Lokalafdeling Aalborg afvikler julefætter i Nørresundby fredag 9/11.

Lokalafdeling Fjerritslev afvikler julefrokost 16/11.

Lokalafdeling Brønderslev afvikler julefrokost 17/11.

Lokalafdeling Hjørring afvikler julesmagninger 23/11 og 24/11 hos Flemming formand i Sindal.

Lokalafdeling Hjørring drager 8/12 på sin sædvanlige christmas beerwalk.

Hverken Lokalafdeling Skagen eller Lokalafdeling Thisted har orienteret om hvor vidt de holder jule-tamtam i år - de plejer da at holde noget...

Afstemningen om Årets danske Bryggeri er gået i gang. Denne gang er det lokalafdelingerne der indstiller - og den proces er netop slut. Det blev til 49 indstillinger, og der er 21 bryggerier i feltet. Medlemmerne kan stemme via ale.dk fra mandag den 5/11 til og med fredag 3/12.

Stem og se mere om afstemningen ved at trykke på overskriften eller linket HER. Prisen overrækkes af Landsformanden på det vindende bryggeri i december.

Medlemmernes mulighed for at indstille kandidater til Årets danske Ølnyhed 2018 - er også startet, det foregår fra mandag den 5/11 og til og med søndag 16/12. Læs mere HER.

Vi må håbe at medlemmerne indstiller lidt flere end bryggerierne har gjort. Kun ni af de næsten to hundrede danske bryggerier har valgt at indstille øl til prisen Årets danske Ølnyhed 2018 - og det er blevet til 15 (femten)! Det tal må medlemmerne nemt kunne tredoble...

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2018 uddeltes på Øllets Dag i Nordkraft i Aalborg

 

 

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft lørdag 1/9 kunne Regionsredaktør hos Danske Ølentusiaster i Nordjylland og lokalnæstformand i Lokalafdeling Aalborg, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2018. Johann Mar Gudbergsson ølmester hos Wildebeest Gastropub i Aalborg modtog diplom og hæder på stedets vegne.

Danske Ølentusiaster hædrer Wildebeest Gastropub med Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland, fordi stedet har en brændende passion for øl og i deres særprægede lokaler fås en særlig kulinarisk oplevelse med mad og øl som spiller rigtigt godt sammen.  

Se begrundelserne HER.

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så nåede vi til november og kulden og julefejringen sætter ind. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi er på plustal, og det er kun Nordsjælland der har bedre tal end os. Lige nu er vi nitten flere medlemmer end på samme tid i fjor - og der er nøjagtigt 1038 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 1,86% plusvækst det seneste år. 60,40% personlige medlemmer og 39,60% husstandsmedlemmer. 23,70% kvinder og 76,30% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at vi forhåbentligt snart vil indtage førstepladsen igen... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 3 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Hjørring, Thisted, Fjerritslev. I Aalborg, Skagen, Frederikshavn og Brønderslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Hjørring er der lige nu 77 lokale medlemmer og 4 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 8,00% det seneste år. Cirka 33% husstandsmedlemmer og 67% personlige medlemmer. Her af cirka 15% kvinder og 85% mænd.

I Thisted er der aktuelt 6,37% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 262 lokale medlemmer og 5 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 43% husstandsmedlemmer og 57% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Fjerritslev er der plusvækst på 4,29%. Der er 66 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 29% husstandsmedlemmer og 71% personlige medlemmer. Her af cirka 12% kvinder og 88% mænd. 

I Aalborg er der aktuelt tilbagegang på 0,99%. Der er 371 lokale medlemmer og 28 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - og de har siden kæmpet med at komme tilbage på sporet igen, lige nu er skagboerne dog i minusvækst på 1,98%. Der er 96 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 65% husstandsmedlemmer og 35% personlige medlemmer. Her af cirka 38% kvinder og 62% mænd.

I Frederikshavn er der er der minusvækst på 2,59%. Der er 100 lokale medlemmer og 13 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 34% husstandsmedlemmer og 66% personlige medlemmer. Her af cirka 23% kvinder og 77% mænd.

I Brønderslev er der aktuelt 5,66% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 48 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 32% husstandsmedlemmer og 68% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd.

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

114 nye medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer i 2017 i DØE Nordjylland

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 114 nye nordjyske medlemmer indtil nu i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 247 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

Siden årsskiftet 2017/2018 er der samlet tilkommet 114 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 42 til Aalborg. 35 til Thisted. 13 til Hjørring (som dermed har fået næsten tre gange så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 10 til Frederikshavn. 4 til Fjerritslev. 3 til Brønderslev og 4 til Skagen. (De 3 du mangler i regnestykket er medlemmer bosat udenfor regionen, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

 

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

 

 

 

Nordjyske Bo L. Jensen ny formand for EBCU

Nordjyske Bo L. Jensen skal stå i spidsen for 200.000 europæiske ølforbrugere fra 15 lande og 18 medlemsorganisationer.

European Beer Consumers Union (EBCU) har fået ny, dansk formand. Bo L. Jensen, tidligere landsformand i Danske Ølentusiaster, skal de kommende år stå i spidsen af organisationen. 

Han blev valgt som formand for organisationen ved EBCU’s delegeretmøde på Amager Bryghus. Her var 32 europæiske repræsentanter for de nationale organisationer samlet. 

Bo L. Jensens er ikke en ny mand i øllets verden. Hans arbejde i øllets sag begyndte tilbage i 2004, hvor han blev valgt som formand i Danske Ølentusiasters lokalafdeling Frederikshavn.

Fra 2009 til 2015 var han ansvarlig for Danmarks første og største festival for øl, Ølfestival, og i samme periode, fra 2010 til 2013, var han landsformand. I 2008 blev han valgt som danske delegeret i EBCU, og fem år efter, i 2013, blev han valgt til EBCU Executive.

Danske Ølentuasiaster har siden stiftelsen i 1998 været medlem af EBCU, som en europæisk sammenslutning af ølforbrugerorganisationer. I øjeblikket dækker EBCU over 18 nationale medlemsorganisationer med et samlet medlemstal på over 200.000 fra 15 lande; Danmark, Sverige, Norge, Schweiz, Irland, Østrig, Polen, UK, Finland, Tjekkiet, Holland, Italien, Belgien, Frankrig, Spanien og Grækenland.

Bo L. Jensen overtager pladsen som EBCU-formand fra hollandske Henri Reuchlin, der har været formand siden 2012.

TOPmøde 2018 var en stor succes

Se Tilbageblikket fra TOPmøde 2018. Det er ind til videre blevet til fire skønne TOPmøder hos ECMH i Hørmested. Det femte er datofastlagt til at foregå 6/4 2019.

Se mere om fænomenet TOPmøde og put endelig datoen 6/4 2019 i din kalender.

Vandrepokalen Årets Lokalafdeling sendt til Bornholm efter 2 år i Nordjylland


Det blev Bornholm som overtog stafetten. Tidligere lokalformand Knud Ølgaard fra Thisted var manden der afslørede dette på "generalen".

Gennem mange år har man med smil på læben talt om at Nordjylland er en ø som KUN hænger sammen med resten af Jylland på grund af at nogle broer ikke er oppe samtidigt. Så derfor synes vi nordjyder, at det kun var godt at prisen og hæderen nu røg videre til en anden ø.

Læs nyheden fra ale.dk om hvorfor det blev Bornholm som blev valgt - HER

 

 

Siden 2005 har Danske Ølentusiaster hvert år kåret Årets Lokalafdeling. Nordjylland har de seneste år markeret sig stærkt i den "konkurrence". 

Prisen tildeles som anerkendelse for gode og varierede tiltag og arrangementer til gavn for udbredelsen af kendskabet til øllets verden i det forløbne år.

En nordjysk lokalafdeling er blevet kåret som Årets Lokalafdeling hele 4 gange.

I 2009 blev det Aalborg.

I 2012 Frederikshavn.

I 2015 tilfaldt æren Skagen.

I 2016 vandt Thisted.

 

I 2015 tilfaldt æren landets nordligste afdeling, Danske Ølentusiaster i Skagen.

Selv om lokalafdelingen er ganske ny - den begyndte i februar 2014 - har den slået alle rekorder for medlemsvækst i foreningens nyere historie. Skagboerne startede med 16 medlemmer i februar 2014 og fik i hele 2014 skaffet 66 nye medlemmer. I 2015 holdt de kadencen og fik indmeldt 31 nye medlemmer.

I øjeblikket har lokalafdelingen 102 medlemmer, hvilket i sig selv må siges at være ganske pænt for et enkelt postnummer i en by med 8000 indbyggere. Dertil kommer, at afdelingens Facebook-gruppe har 329 medlemmer.
35 procent af medlemmerne er kvinder - måske et udslag af at lokalafdelingen har 55 procent husstandsmedlemmer.

Flere restauranter og ølsteder i Skagen har fået mere fokus på øllet og har præsteret et større og bedre øl-udvalg, siden lokalafdelingen blev dannet.

Netop fordi man har valgt at koncentrere sig om et enkelt postnummer har det været en nem(mere) opgave at få kontakt til de lokale ølsteder samt de andre samarbejdspartnere, som er livsnødvendige for alle DØE's lokalafdelinger landet over.

Lokalafdelingen har i løbet af 2015 blandt andet arrangeret en tur til Belgien og et Øl & Mad-arrangement i skolekøkkenet på Skagen Skole.

 

 

Lokalafdeling Thisted blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016 med følgende begrundelser:

Afdelingen har haft en vækst i medlemmerne på 20 procent på et år og er nu oppe på 249 medemmer, hvoraf 25 procent er kvinder.

Det går rigtigt godt i Thisted, der er kanontilslutning til de fleste møder og efterhånden foregår alle arrangementer på Thisted Bryghus, som lokalafdelingen har etableret et godt og givtigt samarbejde med. I 2016 blev der afviklet 10 medlemsmøder/aktiviteter. Det er helt fænomenalt og stemningen er altid helt i top.

Opfindsomheden er i fuldt flor, når der skal udtænkes mødekoncepter – og spændvidden er lige så stor og bred som en nordvestjysk ladeport. Man kommer godt rundt i alle afkroge af øllets forunderlige verden.

Der kommer 25 til 30% af medlemmerne hver gang. Og der kommer masser af nye folk hver gang. Det er tilmed lykkedes at få medlemmer lang vejs fra til at dukke op til lokalafdelingens smagninger.

Lokalafdelingen har tre år i træk lavet et flot udstillingsvindue for øllet i form af en stor velorganiseret og velbesøgt Mini Øl Festival på Øllets Dag i samarbejde med Thisted Bryghus - og den vokser sig større og større hvert år.

 

Thisted Bryghus - kåret som Årets Bryggeri for tredje år i træk

Tilgængelighed og et bredt sortiment sikrer bryghuset fra Thy titlen, der uddeles af Danske Ølentusiaster. Amager Bryghus og Det Lille Bryggeri var med i opløbet

Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri. Bryghuset har de seneste otte år gennemgået en forvandling fra at være et lokalt, nordjysk bryggeri til at levere specialøl, der kan købes i hele landet. Derudover arbejder bryggeriet innovativt med brygkunsten og brygger blandt andre øl uden humle og med lokale råvarer fra Nationalpark Thy. 

- Der er ingen tvivl om, at vores produktudvikling er en stor del af årsagen til, at vi er så heldige at vinde prisen endnu en gang. Produktudviklingen er altafgørende, når man, som os, lever af at sælge special øl. Vi kan takke vores flagskib Limfjordsporteren for rigtigt meget, siger Aage Svenningsen, salgs- og marketingchef ved Thisted Bryghus.

Thisted Bryghus’ øl fås i en lang række danske supermarkeder og specialbutikker, og den brede opmærksomhed, det giver, er blandt andre en af årsagerne til, at bryggeriet for tredje år i træk er årets danske bryggeri. 

- Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy. Det er innovativ ølbrygning. Samtidig har bryggeriet formået at komme på hylderne i hele landet, og det betyder, at de fleste danskere har mulighed for at smage de nordjyske øl, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Bryghuset fra Thy løb også med prisen i 2015 og 2016. Danske Ølentusiaster har siden 2003 uddelt prisen Årets Danske Bryggeri. Hornbeer har vundet prisen fire gange, mens Thisted Bryghus og Mikkeller har vundet prisen tre gange.

Årets Danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer. Over 200 danske bryggerier var med i afstemningen.

Årets Danske Bryggeri 2017

Stemmer (%) Bryggeri

100 (12,1) Thisted Bryghus, Thisted
86 (10,4) Amager Bryghus, Kastrup
58 (7,0) Det Lille Bryggeri, Bringstrup, Ringsted
41 (4,9) Hornbeer, Kirke Hyllinge
29 (3,5) Ebeltoft Gårdbryggeri, Ebeltoft
27 (3,3) Humleland, Aarhus
25 (3,0) Ugly Duck Brewing Co./Indslev Bryggeri, Nr. Aaby
22 (2,7) Syndikatet, Auning
20 (2,4) Svaneke Bryghus, Svaneke
20 (2,4) Small Batch Brewery/Bornholms Ølmageri Hallegaard Ales, Rønne

 

Fra den nordjyske DØE Region skal der lyde et stort og skummende HØJT SKUM og STORT tillykke med hattricket. 

Bemærk at Lokalafdeling Aalborg har inviteret Thisted Bryghus til at præsentere sig efter Årsmødet i oktober.

 

 

GODE ØLSTEDER.DK hjælper dig til at finde flere gode øloplevelser i Danmark.

Rigtig god fornøjelse rundt i landet...

 

 

Du kan også læse om landsdelens UDSKÆNKNINGSSTEDER og INDKØBSSTEDER på ale.dk

 

 

Regionens formål og rolle

 

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen. Se hvem prisen foreløbigt er uddelt til...

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 1038
Antal medlemmer for et år siden: 1019
Vækst det seneste år: 1.86%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 76.30%
Kvinder: 23.70%
Personlige medlemmer: 60.31%
Husstandsmedlemmer: 39.69%
Klubmedlemmer: 0.00%

Siden er senest opdateret 13. november 2018

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen i toppen under menuerne, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken login og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger og du har adgang til at rette dine medlemoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
40143012
flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk
Regionsnæstformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Regionsredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

 

Thisted:
Kjeld Vang Lauritsen
Claus Nørgaard

 

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Tim Sørensen

 

Aalborg:
Gert Svanborg Sloth
Ivan Nørgård

 

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

 

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Arnold Simonsen

 

Frederikshavn:
Kim Christensen
Jørn Leander Skou Jensen

 

Skagen:
Christian Bruun
Jeppe Josiassen

 

 

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde 29/11 2017 på Cafe Frederiksberg blev Regionsformand Flemming Starcke-Jensen, der også er Lokalformand i Hjørring, genvalgt. Anne Lise Knørr, nu tidligere Lokalformand i Aalborg, blev nyvalgt til Regionsnæstformandsposten. Gert Svanborg Sloth, der både har været Regionsformand og Regionsnæstformand, valgte at fortsætte som Regionsredaktør.

 

På det seneste Regionsbestyrelsesmøde 12/6 valgte Anne Lise Knørr med øjeblikkelig virkning at fratræde som Regionsnæstformand på grund af samarbejdsproblemer. Gert Svanborg Sloth har meddelt at han ønsker at stoppe som regionsredaktør.

 

 

 

Næste bestyrelsesmøde

Det næste Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde foregår onsdag 21/11 18:30 på Café Frederiksberg i Aalborg-forstaden Vejgaard.

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling foregår i marts 2019.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår fra torsdag den 23. til og med lørdag den 25. maj 2019..

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

VIGTIGE DATOER

 

2018

 

6/1 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

13/1 WinterWarmers i Aalborg

18/1 Dansk (øl og spiritus) i Hjørring

25/1 Discount ølsmagning i Sindal

26/1 Øl foredrag i Thisted ved Henrik Kirkegaard fra One Pint

2/2 Øl fra alle trappistbryggerierne i Skagen

3/2 Stormøde i Danske Ølentusiaster

10/2 AHKs ølmesse i Aalborg

10/2 Amerikansk Smagning i Frederikshavn

17/2 Vintagesmagning hos Cafe Chic Oldschool i Hjørring

17/2 Finalesmagning i Brønderslev

23/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

23/2 Finaleølsmagning i Thisted

24/2 Finaleølsmagning i Aalborg

27/2 Finaleølsmagning i Hjørring

28/2 Regionsbestyrelsesmøde

10/3 DM i blindsmagning for hold i Søborg

16/3 Ølsmagning for begyndere i Thisted

23/3 Hjørring smager Norsk øl og mad i Ugilt

23/3 Håndbrygsmagning i Brønderslev

24/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster i Odense

7/4 TOPmøde i Hørmested

7/4 Håndbrygkursus i Thisted

20/4 og 21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Skagen

21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Aalborg

21/4 Hjørring tager på forårstur i Tolne Skov med IPA - Grill og Bål

5/5 Tur ud i det blå med lokalafdeling Thisted

5/5 Trappistølsmagning hos Flemming i Sindal

23/5 Gavlmalerigåtur & dåseøl i Aalborg

25/5 Popup-arrangement i Frederikshavn

31/5 - 2/6 Ølfestival i København

12/6 Regionsbestyrelsesmøde

15/6 Sommerfest med brewbattle i Thisted

15/6 Skagen på Togtur til Cafe Chic Oldschool i Hjørring

16/6 Brønderslev tager på tur til The Wharf i Aalborg

16/6 Bryggeribesøg i Frederikshavn - Ugelris kigger forbi

16/6 Hjørring tager på tur til Det Bette Ølhus i Ålbæk

29/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

30/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

3/8 Fyraftensmøde på Skagen Bryghus

4/8 Hjørrings øl- og grilltur til Tolne Skov AFLYST

18/8 Hjørring tager på tur til Ebeltoft Gårdbryggeri AFLYST

25/8 Ø smagning i Frederikshavn

1/9 Øllets Dag i Aalborg

1/9 Øllets Dag i Frederikshavn

1/9 Øllets Dag i Hjørring

1/9 Øllets Dag i Thisted

1/9 Cykeltur i øllets tegn i Skagen AFLYST

5/9 Danske Ølentusiaster fylder 20 år

8/9 Tysk temasmagning i Brønderslev

15/9 Det Brune Aalborg besøges

29/9-30/9 Skagen tager på Kolding/Århus-tur

5/10 Årsmøde i Fjerritslev

5/10 Årsmøde i Thisted

6/10 Årsmøde i Aalborg

6/10 Smagning med Årets Bryggeri i Aalborg

12/10 Årsmøde i Hjørring

12/10 Årsmøde i Skagen

20/10 Årsmøde i Brønderslev

26/10 & 27/10 Nordic Brew i Frederikshavn

27/10 Årsmøde i Frederikshavn

9/11 Fredagsjuleøl i Frederikshavn

9/11 Ekstraordinært Årsmøde og Julefætter i Aalborg

16/11 Julefrokost i Fjerritslev

17/11 Julefrokost i Brønderslev

21/11 Regionsbestyrelseskonstituering i Aalborg

23/11 Juleølsmagning i Hjørring

24/11 Juleølsmagning i Hjørring

8/12 Hjørring tager på Christmas Beerwalk

14/12 Fyraftensmøde i Skagen

Vi forsøger at samle alle 7 nordjyske lokalafdelingers aktivitet + lidt til i spalten herover...

 

Se også arrangementer som løbende opdateres af de lokale webredaktører

 

 

 

Tillidsvalgte

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

 

 

Aalborg:

Det var ikke muligt at finde hverken Lokalformand eller Lokalnæstformand på Årsmødet. Der indkaldes til Ekstraordinært Årsmøde i 26/1 2019 her forventes det at konstitueret lokalformand Ole Riis Olsen og konstitueret lokalnæstformand Anne Kettunen vil blive valgt - de har endnu ikke fået ale-adresser.

 

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

leo.kristensen(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

 

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

 

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.jørgensen(at)remove-this.ale.dk

 

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

 

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens Erik Sørensen

jens.erik.soerensen@ale.dk

 

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Knud Øllgaard

knud.oellgaard@ale.dk

 

 

 

 

 

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Thomas Johansen

thomas.johansen.hansen@ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou-Jensen

joern.skou.jensen(at)remove-this.ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen(at)remove-this.ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden!
Se her hvordan! 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 107 er i fuld gang.