Lørdag

Lørdag var sidste dag og længste dag på Ølfestivalen, og der var fra klokken 12:00 hvor dørene blev slået op tydeligt flere gæster end torsdag og fredag.

...indgangen klokken 12:00 lørdag.

Skal vi til at drikke portugisisk øl?

En flok portugisere med mikrobrygplaner havde taget turen helt fra Portugel for at se på dansk mikrobryg på Jyske Øldage. Her ses de sammen med en af vore mange frivillige hjælpere, Laurent Mousson fra Schweiz, som også er næstformand i EBCU.

Portugisiske ølentusiaster i Esbjerg - herren med det velplejede overskæg er Laurent Mousson.

...og der blev snakket øl.

Lokal succes i Julebryg-konkurrencen.

Lokale bryggerier og distributører klarede sig meget fornemt i Julebryg-konkurrencen.

Samtlige gæster havde mulighed for at stemme på såvel Årets danske Julebryg som Årets udenlandske Julebryg, og det var der rigtigt mange der gjorde.

Årets danske Julebryg blev Warwiks Hjertensfryd, en fransk inspireret Biere de Garde, som med 27 % af stemmerne klart slog nummer 2, Klosterbryggeriets Abbed Peders Jul, som fik 16 % af stemmerne. Det er også værd at bemærke at det lille Esbjerg Mikrobrygs Julebryg 2009 fik en tredieplads med 8 % af stemmerne.

Hovedlandet løb altså med de tre bedste placeringer, og to af dem endda i det absolutte nærområde - og der forlyder intet om at stemmer på fynske og sjællandske øl skulle være afgivet under Årets udenlandske Julebryg.

Der var til gengæld kamp til stregen om titlen som Årets udenlandske Julebryg, men fintællingen afslørede at Slaapmutske Christmas Dubbel løb med titlen med 22 % af stemmerne , foran Gouden Carolus Christmas (som vandt i Horsens i 2006) med 20 % af stemmerne.

Her ses de to vindende Julebryg med nummer 2 i den danske afdeling i midten.

Varmt øl med flødeskum!

Jeg ved ikke helt hvad det er det gør ved folk...

...og de har oven i købet et godt Ry!

...fem minutter i lukketid!

Det samlede besøgstal blev kun på 1711 - vi havde langt hellere set det var blevet 'kölsch' med 4711 - men de 1711 gæster der kom havde en rigtig god oplevelse.

Når jeg det?

...Eddie fra Midtfyns havde travlt før åbningen lørdag.

...andre var knapt så aktive.

Når han op til klokken 12:00?

Er det tid til alle de øl?

...med lidt planlægning går det nok.

Øl bringer smilet frem...

...hos de unge studerende...
...og på tværs af generationerne.

Vore vagter

...passer på gæsterne.

...så selv Festivalchefen

...har tid til at få sig en snak om det gode øl.