Jubilæums Kultsmagning 2010

Den 10. april 2010 samledes en flok forventningsfulde ølentusiaster "på et hemmeligt sted" i Fensmark.

Anledningen var JubilæumsKultsmagning - nr. 5.

 

"Kan du gætte hvor vi er"..

Velkomsts-drink indtages

Holmegaard "Champagne" øl fra fad - 2-3 år gammel og på ca. 8%

 

Så var vi på "mark"vandring

under kyndig og venlig ledelse af (bagmand og fotograf) Poul Erik

 

Med indlagte opgaver..

 

..( ? )..

 

Programmet(s forside)

En af bagmændene, Herman, instruerer

Så gik vi til makronerne..

Under et noget forvirrende bordplans-event - hvor vi blev forvist til hhv. dame- og handicap-toilet - fik vi serveret en "blindsmagsnings-øl"

  • Refsvindinge Skibsøl [2,4 %]

Så skulle der smages :

Heat 1 : Kult classic

  1. Brøchouse vintage 2005
    Barley wine [10,1 %]
  2. Chimay Grande Reserve (blå) 2001
    Trappistøl [9 %]
  3. Avery Hogheaven
    Barley wine [9,2 %]
  4. Hair Dog, Fred from the Wood
    Barley wine [10 %]
  • Westvleteren 12
    Trappistøl [11%]

Fotograf : Lars

 

Heat 2 : Festøl

  1. Vestfyn Jubilæumsøl (125 år)
    [5,9 %]
    Som blindsmagning :-)

  2. Faxe Festbock
    Bock [7,7 %]

  3. Sheaphard Neame 1698 Celebration
    Strong ale [9,2 %]
    Aftenens vinder.

  4. Mikkeler festival special edition 2009
    American strong ale [10 %]

Så skulle der spises..

Forret : Limfjordsporter marinerede kammuslinger

  • Thisted Limfjordsporter
    Baltisk porter [7,9 %]

Hovedret : Ølmarinerede svinekæber m. årstidens grønsager

  • Refsvindinge A-Z Ale No 16
    Brown ale [5,7 %]

Dessert : Porter-is

  • Royal Stout 2007
    Baltisk porter [7,7 %]

Heat 3 : Local Ones

  • Føniks Cherry Ale
    Forsøgsbryg

  1. Føniks Cherry Ale
    Frugt ale [8 %]

  2. Det gamle Bryggeri, Stærke Næstved 2009
    Barley Wine [10 %]

  3. Appenæs bryglaug, Nytårsøl 2009
    [7,7 %]

  4. Appenæs bryglaug, Oak Vintage Porter
    IBU = 65, [8,2 %]

  • Stevns Bryghus Fiddivous Påske
    [8 %]

Heat 4 : Den vilde

  1. Flying Dog, Raging bitch
    Fusion mellem belgisk tripel og IPA [8,3 %]

  2. La Chouffe Hommel
    Fusion mellem belgisk tripel og IPA [9 %]
    (Nissen er forøvrigt en skov-alf :-)

  3. Flying Dog, Wild dog Gonzo
    Egetræs fad-lagret imperial porter [9,5 %]

  4. Goose Island, Bourbon Country Brand Stout
    Imperial stout [13 %]

Så gik der kage i den..

"Ole Madsen"

  • ØLlikør fra Klosterbryggeriet

  • og kaffe og the

Godnatøl

  • Dolle Brouwers, Stille Nacht 2009
    [12 %]
  • Midtfyns forsøgsbryg m. chili

    • 1 med hel chili - 1 med chili-pulver
    • VERY spicy..

Næste dag kom nogle rare deltagere og hjalp med at rydde op m.v.

Til højre Martin, 3. bagmand på denne kultsmagning.

 

Foto : Jan, Lars og Poul Erik

/23-4-2010