En sort aften

Invitation til en sort aften
V/ Thomas Ensbye
Tirsdag den 10. Marts kl 19:30 i Hugos Kælder

 

Aldrig har situationen set så sort ud !
Den internationale finanskrise er over os. Dagene er forsat korte og mørke, og hvad nyder man så allerhelst i denne sorte tid ?

Porter og Stout!

Jamen er det ikke noget frygteligt sort øl - tyktflydene, bittert og helt udrikkeligt. Noget - farmor smed op i gryden, når oksestegen skulle mørnes og sovsen skulle være god - eller som de fine herrer knappede op i S-toget om morgenen for en del år siden ?

NEJ !

Porter og stout kan være tyktflydene - men de kan også være nogle fantastiske og let drikkelige øl med smukke skumhatte og med smag af chokolade, lakrids, kaffe ect.

Vi skal smage os igennem 10 forskellige porter/stout typer, og vi udsætter bla. aftens deltagere for sorte typer fra England, USA, Danmark, Polen, Sverige, Australien, Italien, Holland og Norge.

Ligesom ved Carsten Berthelsen arrangementet vil der også her være tilmelding for at sikre plads, og ikke mindst øl nok.

Dette skal ske som følger:


Du sender en mail til webmaster Robert Eriksen på robert.eriksen(at)remove-this.ale.dk
Denne mail skal indeholde følgende:


Emne: Medlemsmøde 10.3.2009
Tekst:
Navn på deltagere og medlemsnummer.

Telefon nummer på kontaktperson som kan kontaktes i sidste øjeblik hvis man er kommet på "venteliste"

Denne mail vil blive bekræftet og fungerer herefter som adgangsbillet til arrangementet.

Ved flere tilmeldte end pladser vil dem der rykkes til "venteliste" få besked pr. mail.

Personer som bliver forhindret i at møde op må gerne kontakte undertegnede pr. mail, da det ellers kan forhindre andre i at komme med.

Prisen denne aften vil være kr. 100,-
Betaling på dagen inden arrangementet starter. Dette betyder mødetid senest kl. 19:15 for alle deltagere. Tag venligst lige penge med.

Højt skum
Robert Eriksen

Porter & Stout

Stout: En stout er en fyldig, cremet, meget mørk øl, som vi nok her i Danmark kender bedst som porter. Nogen sprogforbistring i forholdet til Porter; nogenlunde det samme, men med flere undertyper. De bedste er overgærede med den frugtrige syrlighed og kompleksitet, det indebærer. Den smager tydeligt ristet, der er et minimum af kulsyre i dem og der er masser af humlet bitterhed i eftersmagen.

Irish Stout, Dry Stout, Bitter Stout: De mest kendte af de store tørre stoutøl brygges i Irland og kan kendes på det sorte, cremede udseende.  Udpræget bitter, indeholder umaltet byg. Arvtager til den oprindelige London porter. 3,25 % vol. 10-11 grader Balling.

English Stout, Milk Stout: Type: Maltet sød i stedet for humlet; mindre alkohol end Dry Stout, aroma af mælkesyre (sødet med lactose = mælkesukker). Under 3,25 % vol.

Porter: I DK synonymt med Imperial Stout; oprindeligt overgæret mørk engelsk øl; nu i de fleste lande undergæret øl med masser af malt (ristet og mørke typer) og godt med humle.

Imperial Stout, Strong Stout: Stærkere end Irish stout, tyk og kraftig maltet. Produceres i Afrika, DK og lignende steder. Kan ikke fås i Irland. 4,0 - 6,6 % vol. 18-19 grader Balling