Påske

I denne søde påsketid har bryggerierne som sædvanligt leget påskehare, men i stedet for æg har, de lagt skønne øl.

Dem vil vi gerne smage på, sammen med jer ølentusiaster tirsdag den 31. marts 2009 i Hugos Kælder.

Der smages følgende øl:

 Indslev Påske Hvede  som lyst rav. 6%

 Thy Øko Påske Kraftig & gylden bryg. 7/5 %

Stevns Fiddivous Påskebryg  En lysebrun cremet ale. 7/5%

Nørrebro Påske Bock Rubinrød til nøddebrun Bock 7/5%

Herslev Forårsbryg 8%

 Det Lille Bryggeri Forårsbryg  Ravfarvet 7/8%

Ølfabrikken Gul Påske  belgisk ipa. 8%

Gouden Carolus Easter Belgisk strong ale 9/5%

Da vi vil være sikre på, at der er nok af de gyldne dråber, må vi bede om tilmelding (med navn og medlemsnummer.) senest lørdag den 28. marts til jon.povlsen(at)remove-this.gmail.com eller tlf. 51 21 83 34.

Og da vi skal kradse de 100 kr. pr. person ind, som det koster, bedes I møde op kl. 19.15, så vi kan begynde kl. 19.30 som sædvanlig.

 

På gensyn og højt skum

 

Jon Povlsen

Bryggen

En påskebryg er en særlig øl, som bryggerierne sender i handelen i tiden op til påske.

Som regel har en påskebryg højere alkoholprocent (og er dermed i en højere skatteklasse) end almindelige pilsnere.

På universiteter, højere læreanstalter og andre undervisningsinstitutioner har man tradition for at fejre P-dag, når denne bryg lanceres.

Paulaner Salvator nævnes normalt som værende alle påskebrygs moder. Den første danske påskebryg var muligvis Salvator, som blev brygget på bryggeriet Thor i Randers i perioden 1890-98. Carlsbergs første påskebryg kom frem (som fadøl) i 1905, mens Tuborg fulgte trop året efter. I 1931 kom Carlsbergs påskebryg på flaske.