Tirsdag d.14. januar - En aften med Luffe fra Møns Bryghus

På Møn ligger Stege. Denne hyggelige købstad der på flere måder ligner Køge
lidt. De har havn, eget bryghus og så den hyggelige gård, Luffe?s Gård.
I Køge har vi Hugos, og denne aften kan man opleve den navnkundige malermester Ivan Luffe, som i flere år var ejermand bag Møns Bryghus.

 

Mandag d.24. Februar - Ølvalget

Årets ølnyheder skal vælges. Vi har sat alle kandidater i de 2 kategorier stævne, og denne aften skal vore medlemmer i arbejdstøjet. Der skal smages og duftes, før end man er klar til afgive stemme pa? den kandidat man mener skal høste hæderen for 2013.

 

Mandag d.17. marts - En grøn fest

Denne dag er en nationaldag – ikke i Danmark - men i Irland. Skt.
Patricks dag. Dagen hvor man fejrer Irlands skytshelgen. Han regnes for at have indført kristendommen i landet. Han døde 17. marts 461, og siden er denne dato blevet en nationaldag. Overalt i verden fejrer irerne denne festdag, hvor dagens farver er orange og grøn - symbolet pa? Irland. Ikke en eneste irsk pub med respekt for hjemlandet har ikke omdannet denne dag til en festdag med masser af irsk øl og musik.

 

Onsdag d.9. april - Sort/Hvid aften

På denne skelsættende dato agter vi med hjælp af ”Tante Ju” og Heinkel at tæppebombe vore medlemmer med gode tyske Schwartz- und Weissbieren, ledsaget af noget traditionelt tysk snack. Tysk når det er aller allerbedst.

 

Tirsdag d.20. maj - 10 Trappister kom marcherende

Trappistøl er øl fra Belgien og Holland, der udelukkende brygges på trappistklostre af munkene eller under munkenes vejledning. For et par år siden godkendtes et klosterbryggeri i Østrig til at bære betegnelsen trappistkloster, så nu er der 3 lande der kan ”prale” med disse klostre.

 

Onsdag d.11. juni - Kun for ægte øl-afficinados

Vi skal på denne sommeraften kaste os ud i disciplinen Lambic og Geuze -
og måske andre ?ekstremøl?.

 

Lørdag d.23. august 2014 - Køge Øldag 2014

Danmarks næststørste øl-festival, som bare vokser og vokser. Nu for 4. gang med udstillere fra både Danmark og udlandet.

Åbent fra 11-21, billetter i forsalg hos Vist Køge og på Hugo´s.

 

Tirsdag d.7. oktober - Tjekkisk aften

Ochutnávka ceského piva!

Glem alt om Budvar, Urquell, Krušovice, Staropramen, Zlatopramen, Kozel, Rebel, Platan etc. - men forbered dig på mødet med nogle af Tjekkiets allerbedste bryg fra bl.a. Nóva Paka, Matuška og Nomád - komponeret af nogle af Tjekkiets nye innovative brygmestre, som ikke går på kompromis med malt og de mange humletyper.

En aften hvor lokalafdelingens formand emeritus, Thomas Ensbye, tager os med til en aften der krydres med et historisk tilbageblik, fløjsrevolutionen i 1989, politiske anekdoter og fortællinger fra de stemningsfyldte værtshuse.

En meget anderledes tjekkisk smageaften - med indlagte overraskelser...

 

Fredag d.31. oktober - Årsmøde og Engelsk smagning

Årsmøde 2014

Så er der dækket op til det årlige årsmøde, g det bliver IKKE kedeligt. Vi har allieret os med Braunsteins ølhaner og det vil være en aften hvor vi kigger tilbage på året der gik - et begivenhedsrigt år - men også frem mod sæsonen 2014/2015, hvor lokalafdelingen har udarbejdet et spændende program.

Årsmøder kan være kedelige, men det er de ikke i Køge. Dirigenten er som regel i godt humør, bestyrelsen møder op med en gennemarbejdet beretning og en økonomisk status, og så skal der foretages enkelte valg.

Årsmødet afholdes denne gang ikke i vort normale ‘klublokale i Hugo’s’, men på Køge Havn i Braunsteins lokaler, og man kan møde op fra kl. 18.30. Bemærk at 4 af bestyrelsens nuværende medlemmer er villige til genvalg, hvorfor der derudover skal vælges 2 nye til bestyrelsen (i fald de nuværende opnår genvalg).

Køge lokalafdeling er en af Danmarks mest aktive og synlige lokalafdelinger, og der er masser af praktiske opgaver der skal løses. Deltagelse i Årsmødet er gratis.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Minismagning af spændende engelske ales

som vores allesammens Paul Wilson egenhændigt har hjembragt.

OBS! Der er kun plads til 65 til ølsmagningen, som koster kr. 100,-.

Tilmelding til ølsmagningen kan ske fra 5/10 kl. 12.00. Man kan ikke tilmelde sig efter 24/10.

 

Mandag 10. november - Øl, musik og mindfull beer.

HumlepraXis er et bryggeri med en lille produktion af unikt og karakterfuldt kvalitets øl.

Bryganlægget er i den lille ende af skalaen indenfor nanobryggerier oger på bare 200 liter.

De forskellige øltyper er samlet i en serie kaldet “Hærvejs” og er alle smagfulde og læskende.

Kenneth spiller til dagligt klassisk musik i Odense symfoniorkester, og meditation og bevidsthedstræning har været en del af hans liv i 20 år.

Vi skal smage noget spændende øl, høre om bryghuset, lytte til musik og få en anden øloplevelse end vi plejer.

 

Mandag d.8 og Tirsdag d.9. december - Traditionel julesmagning

Det jul, det cool – det’ nu man hygger sig bedst!

Ligesom det er en tradition at vi hvert år lægger øre til et af julens lyriske julehits fra MC Einar, er det også en tradition at Køge Lokalafdeling indbyder til den dobbelte smagning af julebryg.

For 3 år siden begyndte vi at afvikle julesmagningen over 2 aftener, i erkendelse at denne aften altid er årets hit.

I år sætter vi primær fokus på dansk julebryg, men i løbet af aftenen vil vi også pakke nogle smagsnoter fra andre himmelstrøg ud. Og hvis det hele flasker sig, så vil vi frem fra julemandens ”forhjulstrukne” køretøj, finde nogle julebryg som både passer til forret, julens traditionelle hovedretter samt den klassiske dessert.

Denne aften er næsten påbudt at bære nisseuniform, så der skabes den helt rette julestemning.

Ho ho ho ho – mens vi venter på en korpulent ældre herre med hvidt skæg.