Mandag d.19. januar - Amerikansk aften

Tag med til en dejlig aften i selskab med det gode amerikanske øl, hvor vi vil guide jer igennem noget af det bedste øl fra USA på en rejse øst til vest og fra nord til syd..

Mens Jimmy Carter i 1976 gav tilladelse til at alle i USA kunne hjemmebrygge til eget forbrug, var vore politiske ledere herhjemme ikke kommet længere end til atnyde en grøn eller to.

Men vi har meget andet at takke jordnøddefarmeren Jimmy Carter for. Det var hans tilladelse der gjorde at amerikanerne med stor energi kastede sig over de håndbryggede øl, og de allerbedste begyndte senere en karriere som professionelle mikrobryggere.

En ølrevolution der først senere nåede Europa og Danmark, og mange danske mikrobryggere henter med god grund stadig inspiration i USA. 

Vi skal nyde noget af det yppeste der er på hylderne i USA, så glem Monthy Pythons spydige kommentarer.Amerikanerne kan sgu brygge Damn good beer!

 

Søndag d.22. Februar - Ølvalget

Årets ølnyheder skal vælges. Vi har sat alle kandidater i de 2 kategorier stævne, og denne aften skal vore medlemmer i arbejdstøjet. Der skal smages og duftes, før end man er klar til afgive stemme pa? den kandidat man mener skal høste hæderen for 2014.

 

Marts 2015 - Forårsbryg/Sæsonbryg/Vårbryg/Påskebryg!

Kært bryg har mange navne, men det er en kendsgerning, at anvender man betegnelsen Påskeøl/Påskebryg så er salgsperioden noget mere begrænset end hvis man benytter betegnelsen Forårsbryg eller Vårbryg. Men forårsbrygget er stadigt særdeles attraktivt - bryg der er fint afstemt med årstiden.

Så samtidig med at vi finder de korte bukser frem og kører Weberen ud fra garagen, så skal der velsmagende forårsbebudere i glasset - og eftersom vi fornemmer den samme interesse for at smage nogle superlækre forårsbryg, kopierer vi den dobbelte julesmagning og indbyder til smagning af forårsbebudere over 2 dage.

Kom og mød foråret i glasset!

 

April 2015 - EN UD-AFHUSET- OPLEVELSE

Ud fra medlemsundersøgelsen, vi gennemførte i foråret 2014, var der flere ønsker om at Køge Lokalafdeling tog en tur ud i de blå for at få en øloplevelse på en anden lokalitet.

Vi lytter selvfølgeligt gerne til vore medlemmer, og har valgt at droppe aprilsmagningen, for i stedet at tilbyde medlemmerne en anden oplevelse - en ølekspedition - og først senere løfter vi sløret for ekskursionens program.

 

Tirsdag d.12. maj - 10 øl du skal smage før du dør

Det var kulturminister Brian Mikkelsen der lancerede kulturkanonen, men en ølkanon nåede han ikke. Men 10 øl skal I smage - dog ikke gravøl - og denne aften har lokalformanden opstillet sin egen ølkanon, som er hans bud på øl man bare skal smage.

Det er ikke nødvendigvis verdens bedste bryg, men bryg der har en særlig historie, og selvom 10 bryg jo ikke er nok til at komme ud i alle kroge i øllets univers, kan man godt sætte sig rette og se frem til en aften med gode bryg fra ind- og udland i smageglasset.

En kærlighedserklæring til verdens bedste og mest nuancerede drik, høstet gennem mange år som ølentusiast.

 

Mandag d.8. juni - Det syder og bobler !!!

Efter flere års benarbejde er det nu lykkedes afdelingen at få nogle af Danmarks bedste håndbryggere - alle fra Køge - til at stille op til en aften i Håndbryggernes Ånd.

Vi har flere bryggere som har hjemtaget fine placeringer ved forskellige håndbryggerkonkurrencer.

Denne aften vil vi blive præsenteret for egne produktioner som er lavet med kærlighed og omsorg.

Kom og få en aften med fortællinger om gær og gæring, om hvordan man frembringer kulsort øl - en aften som vi ikke tidligere har haft med meget snak om produktion af øl og hvordan man kan komme igang derhjemme.

 

Lørdag d.22. august - Køge Øldag 2015

Danmarks næststørste øl-festival, som også i år bliver en super oplevelse. Nu for 5. gang med udstillere fra både Danmark og udlandet.

Åbent fra 11-21, billetter i forsalg hos Vist Køge og på Hugo´s.

 

September 2015 - Ølrejse til Tjekkiet

I perioden 1. til 6. september 2015 sender Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling

igen 2 fyldte busser med 100 glade ølentusiaster på en oplevelsesrig rejse - 6 forrygende dage i Bøhmen med bryggeribesøg, naturoplevelser, afsluttende med den 58. humlefestival i Zatec - humlens egen hjemby.

 

Onsdag 7.oktober - Årsmødet 2015

Årsmødet afholdes igen i år på Bryghuset Braunstein, onsdag 7. oktober, hvor Køge lokalafdeling er vært ved en tår godt øl fra Braunstein.
Det er gratis at deltage i lokalafdelingens årsmøde. Det er i år særdeles vigtigt at give fremmøde til lokalafdelingens årsmøde, da forsamlingen skal tage stilling til, om lokalafdelingen skal ændre status til en lokalafdeling med SELVSTÆNDIG økonomi - jf. den udsendte indkaldelse.
Efter årsmødet vil Paul Wilson gennemføre en smagning af 4 engelske ale fra egen import.

Søndag d.18 oktober - Besøg af brygger Jan Paul fra Svaneke Bryghus

Når de danske mikrobryggeriers historie en dag skal skrives, vil Jan Paul få en fremtrædende placering som en af tidens mest originale brygmestre.
Siden 2005 har han været brygmester på Svaneke Bryggeri og før det et år på Thisted bryghus.
Ifølge Jan Paul bør man være ligeså nørdet med øl som med vin. Man skal lægge mærke til farven på øllet, dufte til det og give skummet ekstra opmærksomhed.
‘Der er meget stor forskel på, hvordan en øl arter sig i glasset. Om kulsyren er fint eller groft perlende, hvilke nuancer øllet har og hvor cremet skummet er. Det er så smukt, når det danner blonder op ad kanten’, lyder det fra den kyndige kender, der pointerer, at han altså tænker på andet end øl, når han har fri.
Jan Paul har en meget omfattende viden om gærprocessen som vi med 100% sikkerhed skal høre om. Jan Poul er ikke blot brygmester, når det gælder øl. Han er også en mester med ord, og elsker at lege med ord og fortælle gode historier.
Tour de Biére besøgte Jan Paul sommeren 2014 og glæd jer - der venter en meget spændende aften i HUGO.

Lørdag d.7 november - Kombineret tur til SM i Håndbryg og bryggeribesøg

Vi drager sammen i bus mod Sydsjælland, hvor vi skal besøge et par af de lokale bryggerier i Næstved og smage på deres nybryggede julebryg. Vi skal høre lidt historie om bryggerierne og se hvordan øllet bliver brygget.
Undervejs serveres der frokost på et af bryggerierne. På vej hjem kigger vi forbi Haslev Bibliotek hvor årets Sjællandsmesterskab i Håndbryg foregår netop denne dag kl. 10-17. Her vil vi bruge et par timer på at se og smage på nogle af de mange spændende bryg, der deltager.
Vi mødes i Hugos gård kl. 10.00. Bussen kører 10.30. Vi forventer at være retur i Køge ca. 17.30.

Søndag d.6 og tirsdag d.8 december - Traditionel Julesmagning

Ligesom det er en tradition at vi hvert år lægger øre til et af julens lyriske julehits fra MC Einar, er det også en tradition at Køge Lokalafdeling indbyder til den dobbelte smagning af julebryg. For 5 år siden begyndte vi at afvikle julesmagningen over 2 aftener, i erkendelse at denne aften altid er årets hit.
I år sætter vi primær fokus på dansk julebryg, men i løbet af aftenen vil vi også pakke nogle smagsnoter fra andre himmelstrøg ud. Og hvis det hele flasker sig, så vil vi finde julebryg som både passer til forret, julens traditionelle hovedretter og den klassiske dessert.
Denne aften er det næsten påbudt at bære nisseuniform, så der skabes den helt rette julestemning.

 

Klik her, og hent aktivitetsprogrammet i PDF til udskrivning for 2015/2016.

Tilmedling til arrangementer

Huske at tilmelde dig via nemtilmeld på
https://koegeale.nemtilmeld.dk/