Kære medlemmer.!

Sneen kom tidligt i år – bogstavelig talt – og om få dage tændes de grønne i de fleste hjem, og i dette nyhedsbrev – årets sidste – er det også tiden til at kigge tilbage på 2012 – det mest fantastiske år i lokalafdelingens historie.

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om

•    Julesmagningen 2012.
•    Årets gaveidé.
•    Januar smagningen 2013 – læs mere om Det Lille Bryggeri.
•    Ølrejsen/ølrejserne 2013.
•    DM i blindsmagning for hold 2013.
•    En særlig videohilsen fra Køge.
•    Et tilbageblik – ”Årets gang i Køge”.

 

Julesmagningen 2012

Udenfor var der sne og frost. Men nede i Hr. Madsen kælder – bedre kendt som Hugos - brændte ilden lystigt i pejsen, og vi kunne konstatere, at de første allerede mødte op 1½ time før, for at få de sædvanlige pladser. Over 2 aftener havde vi 140 til smagning – og aldrig før har vi haft så mange til smagning af julebryg. Og man kom langvejs fra. Ballerup, Rødovre, Haslev, Ringsted, Roskilde, Vordingborg og selvfølgelig fra Køge.

Op til dagen havde Lørdagsavisen og Køge Onsdag omtalt julesmagningen, og til stede første aften var der journalister fra Lørdagsavisen og Dagbladet, og bl.a. med det resultat at Dagbladet bragte et flot forsidefoto af vor webmaster i nissetøj med smageglas og i 2. sektion en helsides artikel med flotte stemningsfulde fotos.
Fantastisk reklame igen igen.


Der blev smagt, duftet, noteret, diskuteret, og undervejs røg en hel del saltmandler indenbords. Men efter at alle 140 dommere havde afgivet deres stemme efter den særlige Køge model, hvor 1 point dækker bemærkningen ”Føj for satan, hvem i bestyrelsen er ansvarlig for dette valg, og hvor 4 point giver genvalg til hele bestyrelsen, kunne vi på en enkelt dommerseddel se, ”at bestyrelsen på et tidspunkt var dømt ude, men vi reddede os”.


Stemmerne gav følgende resultat:

Nr. 1.: Brasserie Dubuisson, Bush Nöel
Nr. 2. Kulmbacher Brauerei – Eisbock
Nr. 3. Slaapmutske Christmas Dubbel
Nr. 4. Ordrup Bryggeri – Glædelig Jul
Nr. 5. Amager Julebryg 2008
Nr. 5. Brasserie du Bocq, Gauloise Christmas
Nr. 7. Nøgne Ø – God Jul
Nr. 8. Browerij Huyghe, Delirium Christmas
Nr. 9. Brasserie Castelain, Ch’Ti Nöel
Nr. 10. Slotsbryggeriet Føniks - Stjerneskud
Nr. 11. Amager Julebryg 2011
Nr. 12. Medici Beer – Jacob’s Julebryg
Nr. 13. Nanoq Beer – Polaris Julebryg

En fantastisk hvor der særligt onsdag aften var rigtig mange ”nisser” og flere havde været udvist stor kreativitet. Vi bringer her på siden fotos fra julesmagningen, og via dette link
http://www.sn.dk/billeder-oelfolket-smagte-paa-julens-gaver/Koege/artikel/242781, kan du se flere fotos fra Dagbladet

 

Årets bedste gaveidé

Hvis du/I endnu ikke har købt alle gaver, kan det endnu nås at give et medlemskab ad Danske Ølentusiaster til reduceret pris. Det eneste man skal gøre er at klikke ind på nettet på

http://www.ale.dk/index.php?id=1019, og samtidig med at man glæder gavens modtager, får man selv modregnet kr. 100,00 i næste års kontingent. På den måde bliver gaven jo endnu billigere. Dog kan man kun få modregnet 1 x kr. 100,00 om året.

 

Januar - Det lille bryggeri

Den 15. januar 2013 lægger ”Det Lille Bryggeri” vejen forbi Køge, og vi ser frem til en helt unik aften med nogle kompromisløse og fantastiske bryg. Bryggeriets juleøl, Vintage Julebryg 2012, er netop kåret som Årets Fnug 2012 under en smagning af sjællandske julebryg.

Man kan læse mere om denne aften ved at klikke ind her, og husk der er åbent for tilmelding.

 

En HELT særlig VIDEOHILSEN...

Vi har gået med samme hemmelighedskræmmeri som man gør i Nordkorea. Vi har fået fremstillet en særlig videohilsen, som du kan finde på You Tube ved at bruge dette link. En julehilsen fra alle os i bestyrelsen til alle jer, og vi vil takke jer for et formidabelt 2012, og trods al den succés vi har oplevet, er vi alle opsatte på at ofre de kræfter, der skal til for at Køge Lokalafdeling fortsat kan indtage en førende rolle blandt landsforeningens 52 lokalafdelinger.

 

Ølrejsen 2013

Som bebudet sender vi i perioden 3. – 8. september 2013 2 busser af sted til Tjekkiet. Bus 1 vil primært være for de der ikke var med på rejsen i år (2012), idet denne bus kører næsten samme rute – dog med en enkelt ændring, og Bus 2 kører en helt ny tur. Men fælles for begge er at vi fredag den 6. september 2013 mødes til fællesmiddag og hygge i Louny før end vi sender alle 100 til den 56. Humlefestival i humlens egen hjemby, Zatec. (http://docesna.cz/). Hvis du klikker her, kan du læse mere om rejse 1 og hvis du går ind her finder du alt om rejse 2. Tilmeldingsblanketter til de 2 rejser finder du henholdsvis her (rejse 1) og her (rejse 2).

For begge rejsers vedkommende gør det sig gældende, at Køge Lokalafdeling ikke har benyttet sig af fordyrende mellemled, hvorfor vi igen har kunnet holde prisen på et særdeles fornuftigt niveau og helt uden for konkurrence.

Vi kan oplyse, at der i begge busser vil være en erfaren rejseleder, som vil tage hånd om lokalafdelingens gæster på bedste måde.

Lokalafdelingens medlemmer får 14 dage til at foretage tilmelding inden vi udbyder rejserne til andre lokalafdelinger. Så skal I med, så gælder det om at være hurtig ved tasterne og sende tilmeldingsblanketterne.

 

DM i blindsmagning for hold

Lørdag den 9. februar arrangerer Danske Ølentusiaster i Roskilde DM i ølsmagning for 3-mandshold. Hver lokalafdeling kan stille med et hold, der skal forsøge at fravriste sidste års tre vindere fra Roskilde deres titel. Der dystes i 13 smagekategorier som følger: Asiatisk lager, pilsner, ale, mørk lager, røgøl, rød øl, mørk hvede, Schwarzbier, frugtøl, trappist, IPA, fadlagret øl samt Imperial stout.

Dysten finder sted fra kl. 4 – 18 og prisen for et 3-mands hold er kr. 600,00 og du/I har lyst til at stille med et hold, så kontakt lokalafdelingens formand på thomas.ensbye@ale.dk senest den 31. januar 2013.

 

2012 - Et tilbageblik

På denne tid af året er det også tid til at gøre status. Et tilbageblik på årets højdepunkter, og det har ikke været et stille år. Vi skal her gøre kort status – dog må man vente på en mere uddybende beretning på årsmødet i september 2013.

Følgende kan konstateres:
•  Vi har haft fuldt hus til samtlige smagninger i 2012 – julesmagningen endda over 2 aftener.
•    2 succésfulde optrædener på Køge Messen og på Køge Torv,
•    Vi fejrede 10 års fødselsdag med 148 gæster og fik til lejligheden sendt såvel vort jubilæumsskrift og eget jubilæumsbryg på gaden.
•    Vi kunne for første gang sende 49 ølentusiaster på en 6-dages rejse,
•    Lokalafdelingens formand blev nomineret som årets foreningsleder i Køge Kommune,
•    Der kom 1.430 gæster til Køge Øldag 2012 – en fremgang på 56%.
•    Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling går ud af 2012 som Danmarks 5. største lokalafdeling med 400 medlemmer.
•    Og så blev vi i vort jubilæumsår kåret til Danmarks bedste lokalafdeling.

Ja, man bliver helt forpustet, men 2012 var et uforglemmeligt år, og vi ser nu frem til at holde det høje niveau igennem 2013. Det var fantastisk at blive kåret som årets lokal-afdeling, men det vil ikke være en sovepude, for lokalafdelingen skal fortsat være ny-tænkende og sætte overliggeren højt.

Må vi benytte lejligheden til at ønske jer alle en uforglemmelig glædelig jul og et lykke-bringende godt nytår, hvor vi igen glæder os til at byde jer velkommen og håber I fortsat vil følge os.

De bedste jule og nytårshilsner
Bestyrelsen
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling –
Årets lokalafdeling 2012


 
Dette nyhedsbrev

blev produceret under indtagelse af en Ekstra Julebryg fra Ørbæk. En smagfuld og godt humlet øl...!

 

Kun få pladser tilbage.!

til Januar smagningen d. 15. januar.

Bestil din plads her.

 

Fra julesmagningerne