Kære medlemmer

Foråret er så småt på vej, og det er tid at udskifte de lidt tungere vinterøl med de lyse og lidt lettere sæsonbryg – forårsbryg eller påskebryg, og det er faktisk muligt at finde rigtig mange velsmagende forårsbryg, vor man næsten fornemmer at brygmesteren har smidt lidt forår og duften af blomster i flasken.
I dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:


•    Tysk aften – fuldt hus og super tyske bryg,
•    En tur ud i det blå lørdag den 26. april 2014,
•    De hjælper at stemme – man kan risikere at vinde,
•    Den store trappistsmagning – 10 trappister kommer marcherende…..
•    Køge Øldag 2014, og
•    Dansk Ølmærke 2014 og diplom til særlige gode udsalgssteder 2014

 

Det’ en tysker………….9. april!

Det var 10 fine tyskere der som bomber landede på bordene i Hugo’s, og selvom det ikke gik ligeså stærkt med at få de 65 pladser afsat som ved St. Patrick’s Day, var det dog en kendsgerning, at alle pladser var revet væk indenfor 1 døgn. Det er et luksusroblem, men glædeligt at lokalafdelingens medlemmer i den grad bakker op.

Smagelisten denne aften var som følger:


St. Georgen Levi Buttenheimer Urstoff – 4,6% alk.
Riegele Kellerbier – 5,0% alk.
Mönchshof Landbier – 5,5% alk.
Mönchshof Schwartzber – 4,9% alk.
Riegeles Alte Weisse – 5,0% alk.
Lauterbacher Hefeweisse – 5,5% alk.
Mönchshof Bockbier – 6,9% alk.
Lauterbacher Weizendoppelbock – 8,0% alk.
Schneider Weisse Aventinus Eisbock – 12,0% alk.
Kulmbacher EKU 28 – 11,0% alk.


Og med tyske snacks og bl.a. gode velsmagende saltkringler, som Hanne havde bagt til denne aften, var det endnu en aften der kan indskrives i analerne.

Ikke overraskende havde Knud medbragt et ganske særligt instrument,
som burde være en fast ingrediens hos alle ølelskere, i fald øllet er for
koldt og skal varmes op. En Biervarmer.
 
Er øllet for koldt – iskoldt – ja så hælder man kogende vand i cylinderen,
og sænker herefter cylinderen ned i det kolde krus øl, og straks hæves
temperaturen til en mere drikkevenlig.
 
Knud så dette instrument for flere år siden i det sydlige Tyskland, tog et
foto og fik fremstillet en ditto i Danmark. Dette kunne navnkundige Piet
van Deurs fra TV-serien ”Hvad er det” ikke havde gjort bedre.

Vi bringer et foto af dette ganske særlige instrument her på siden

 

Næstved tur - 26. april - Stadig ledige pladser

Lørdag den 26. april 2014 giver Køge lokalafdeling lokalafdelingens medlemmer mulighed for at tage med på en dagtur ud i det blå hvor vi besøger Konge Bryg i Næstved, der har til huse i den gamle gardehusarkaserne. Her venter en interessant rundvisning, hvorefter der serveres en god frokost med fri fadøl fra de 2 mikrobryggere.

Afgang sker fra Køge St. kl. 09.27 (mødetid kl. 09.15), hvorefter transporten til Næstved sker med regionaltoget. Ved ankomst til Næstved kan man enten vælge at gå ud til Kasernevej 21 eller acceptere lidt ventetid og tage Bus 603 det sidste stykke vej ud til brygkedlerne.

Efter en rundvisning serveres der en god frokost med fri fadøl i 2 – 3 timer, før end hjemturen venter. Og igen kan man vælge at gå tilbage til Næstved Station (få lidt frisk luft) eller tage Bus 603 tilbage til stationen, og med forventet ankomst til Køge St. kl. ca. 15.00.

Pris for denne dag andrager kr. 395,00 pr. person, og det vil være muligt, idet omfang der er plads, at invitere en god ven/veninde, nabo o.l. med. Og for dette beløb får man transport t/r Næstved, rundvisning, frokost og fri fadøl.

Tilmelding sker til NemTilmeld og i forbindelse med tilmelding skal vi anmode om at betaling samtidig finder sted. Klik her for at købe en eller flere billetter til denne festlige tur.

 

Man fandt en vinder i Køge!

At det kan betale sig at deltage i afstemningen om Årets Ølnyhed, fik man vished for, da man i forbindelse med landsforeningens årsmøde i Odense bl.a. trak lod om entrébilletter og smagepoletter til den store ølfesival i TAP 1i maj, og en af lokalafdelingens medlemmer, medlem nr. 7718, Kim Leider Olsen, kan nu se frem til spændende øloplevelser i Tap 1.


Herfra skal der lykke et stor tillykke.

 

10 trappister kommer marcherende…..

Bogstaveligt talt. En Trappist er en katolsk munk, og nu skal man ikke forvente at der kommer 10 munke marcherende og heller ikke en indmarch hvor lokalbestyrelsens medlemmer kommer ind i munkekutter , men derimod 10 super spændende bryg, fra nogle af de mest legendariske trappist-klostre.

Denne aftens smagning finder sted tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00, og hvis man klikker her, kan man læse mere om denne ganske særlige trappist-smagning.

Og husk der er åbent for tilmelding fra søndag den 13. april 2014 kl. 12.00

 

Dansk Ølmærke 2014 og diplom til ganske særlige udsalgsteder!

Øllets ”Michelin-stjerner” har igen regnet over Køge, og det er glædeligt at 2 ud af de 69 modtagere af Dansk Ølmærke 2014 falder i det lokalområde Køge Lokalafdeling dækker. At Hugo’s igen modtager Dansk ølmærke er ikke overraskende. Det ville det modsatte have været, men at vi også skal cykle ud til Strøby Egede med et diplom er mere overraskende, men flot at denne hæder også kan uddeles til Olsen’s Bar.
Lokalafdelingen vil uddele disse diplomer som følger:


Hugo’s Kælder, Køge, vil mandag den 28. april 2014 modtage Dansk Ølmærke, og for at fejre at det, vil der samme dag mellem 18 og 20 være special Happy Hour, hvor øllet fra de 19 haner kan købes for det halve. Det må være ugens allerbedste tilbud!
Vi håber rigtig mange møder op og derved være med til at fejre begivenheden i vort normale ”klublokale”.


Olsen’s Bar, Strøby Egede vil lørdag den 26. april 2014 mellem kl. 12 og 14 modtage Dansk Ølmærke 2014, men i skrivende stund vides det ikke hvordan dette markeres. Ligeså snart vi har fået kendskab dertil vil vi udsende en kort nyhedsmail.


WIKA-Supermarked, Køge Som noget nyt uddeler man for første gang et ganske særligt diplom til udsalgssteder, og her kan vi glæde os over, at WIKA modtager denne flotte hæder. WIKA er ubetinget det allerbedste udsalgssted af specialøl i miles omkreds, og med forretningens seneste initiativ med Konge Bryg Køge, der vil blive fulgt af flere specialbryg, er det særdeles velfortjent.


Derudover står WIKA bag nogle rigtig gode smageaftener, hvor butikken lægger lokaler til forretningens mange leverandører, og hver gang trækker det 250 gæster.
I skrivende stund vides det ikke hvordan begivenheden vil blive fejret, men vi vil vende tilbage med nyt når vi har det rette overblik.


Sluttelig ønsker vi lokalafdelingens medlemmer en rigtig god påske og

De bedste hilsner
Køge Lokalafdelingen
Bestyrelsen


 
Tysk aften