Kære Medlemmer.!

I dette nyhedsbrev kan du læse om den kommende julesmagning hvor vi med 140 deltagere har slået alle rekorder, og vi har for længst måtte lukke tilmeldingen, men du kan også læse om

•    2 x julesmagning = 2 x 70 deltagere,
•    Januar smagningen den 15. januar 2013,
•    Titlen som årets foreningsleder i Køge Kommune
•    Tour de Biere 2013
•    Ølfestival i Føtex, Ølby
•    Ølrejserne 2013


Nu er alle juletræer på torve i lokalafdelingens optageområde blevet tændt og enkelte steder endda med hjælp fra selveste Santa Claus eller dennes hjælper. Jeg var i aftes lige et smut omkring Køge Torv men også i Solrød hvor de små lys hvert eneste år lyder op i træerne omkring Solrød Centret. Hvor det smukt, og uden at blive alt for poetisk, er julen måske den allerbedste tid at nyde det gode øl, for julens komme er identisk med bl.a. fyldige, sødmefulde, forføriske og alkoholtunge bocktyper.

Hugos i Køge har i år et mega stort udvalg af julebryg på fad og flaske. Lokalafdelingens økonomichef, Paul og undertegnede, har begge haft lejlighed til at smage en sjældenhed. En julebryg fra Fur (bryggeriet som også var med på Køge Øldag 2012) på 9,4%. Der er kun brygget 1000 liter på fad – men gudskelov fås den også på flaske – dog i begrænset antal. Smut ud omkring WIKA og hent nogle flasker. Sikken wauw oplevelse.

Men a’propos smagsoplevelser.

 

Julesmagningen

I næste uge kan vi byde velkommen til 140 der over 2 aftener skal smage sig igennem 11 jule/vinterbryg. For første gang har vi valgt at holde en smagning over 2 dage, og det i erkendelse af, at interessen for vore lokale aktiviteter er så stor, at en aften ikke rækker. Sidste år valgte vi at give kompensation til de der måtte gå forgæves i form af store flasker julebryg, og for at undgå det besluttede vi at holde 2 smagninger. Den beslutning har vist sig at være helt rigtig, men vi har nu ingen aktuelle planer om at udvide alle vore månedlige smagninger over 2 dage.

Men 140 deltagere – utroligt, og noget af en rekord der blive svær at slå.

Men – til jer der kommer tirsdag og onsdag opfordrer vi jer til at tage enten den røde dragt på, nissehue, lad skægget stå o.l., så vi får en ganske festlig aften. Vi ved at den lokale presse er til stede, og det vil give yderligere omtale i 2 aviser.

 

Det lille bryggeri kommer til Køge

Det lille Bryggeri har med stor succés deltaget i Køge Øldag 2011 og 2012, og endelig er det lykkedes os at overtale de gæve bryggere bag dette lille bryg-geri i Bringstrup til at komme til Køge medbringende 12 af deres bryg. På nu-værende tidspunkt ved vi ikke hvilke øl de har med i bagagen, da flere endnu ikke er tappet på flaske, og fortsat ligger og lager. Men at der er tale om vel-komponerede, kompromisløse, og nytænkende bryg ved vi. Lad jer overraske, for med vores kendskab til deres bryg er det lige sådan en start på 2013 man kan tænke sig.

Eftersom der er tale om mikrobryg har vi denne aften har sat deltagergebyret til kr. 150,00, men der vil med garanti være procenter for alle pengene.

Hvis du klikker her, kan du læse mere om denne aften, og husk at der er åbent for tilmeldinger fra søndag den 10. december 2012, kl. 12.00.

 

Årets foreningsleder

I Køge Kommune kårer man hvert år årets sportsnavn og årets foreningsleder. Og der er rift om at blive indstillet, nomineret og kåret. Rigtig mange blev indstillet, også i år, og det er glædeligt at der er så megen aktivitet i det lokale foreningsliv, at nomineringen er svær for de der skal vælge ud.

Stor var overraskelsen da der i lokalformandens postkasse lå brev om at denne var nomineret blandt en af 3 til at modtage prisen som årets foreningsleder. En pris som ledsages af kr. 15.000,00.

På selve dagen for offentliggørelsen repræsenterede Knud og Paul lokalafdelingen, men prisen gik til Lonni Klausen fra IF Frem Bjæverskov Håndbold, der har formået at hive de unge væk fra gader og få dem aktiviseret i den sport som lærer og oberstløjtnant Holger Nielsen fra Ordrup ved København opfandt. Yderst fortjent og flot at der fortsat er foreningsfolk,  der bruger al deres fritid på at aktivere andres børn og unge.

Lokalafdelingens formand var indstillet med følgende:
Thomas Ensbye, der på grund af rejse, er repræsenteret af Paul Wilson og Knud Jensen fra bestyrelsen, har fået gjort det at drikke øl til en kulturel oplevelse, og ikke mindst Køge Øl dag er blevet noget man snakker om i hele landet.

Lokalafdelingens formand er en beskeden nordjyde og aab-fan, og ifølge ham har det bare handlet om at ”hive folk ned i en kælder og lære dem at drikke noget godt øl og så stablet Danmarks næststørste ølfestival på benene”.

Men alene det at blive nomineret er fantastisk, og noget vi kan bruge i Køge Lokalafdeling når vi f.eks. skal finde sponsorer til Køge Øldag 2013, for med den megen presseomtale lokalafdelingen har høstet i de sidste 3 år, er lokal-afdelingen kendt viden om.

Man kan læse mere om Årets foreningsleder ved at bruge dette link
http://koege.lokalavisen.dk/aarets-foreningsleder-og-idraetsnavn-2012-kaaret-/Jylland-Sport/20121122/artikler/711229754/1881

 

Tour dé Biere 2013

Arrangørerne bag dette unikke etapeløb, der over 8 dage og med daglige etaper på mellem 80 – 95 km køres igen i 2013. Løbet bringer deltagerne rundt i Jylland, for at slutte på Sjælland med en mulig afstikker hinsidan, Helsingborg-Malmø. Løbet starter med prolog den 29. juni og slutter den 7. juli 2013.

Eftersom der er rift om a komme med, skal vi opfordre lokalafdelingens medlemmer overveje tilmelding. Sidste år stødte løbets deltagere på ca. 125 forhindringer – i form af 125 danske øl der måtte smages undervejs.

Vi er så heldig af det er en af lokalafdelingens medlemmer, Gert Højer Petersen, der er pressechef på løbet. Gert kører selv med, og indtil nu kan vi registrere 2 deltagere fra lokalafdelingen, idet også Jan Hansen har tilmeldt sig.

Pris pt. kr. 4.999,00 som dækker næsten alt, herunder overnatning, fortæring, og noget cykeltøj, og selvføjelig de mange ”forhindringer” man undervejs møder.

Er du interesseret og vil vide mere, så kontakt Gert på tlf. 40 87 95 18.

 

Ølrejsen 2013

Der arbejdes på højtryk for at vi kan få gjort brochure klar til at komme med ud i årets sidste nyhedsbrev der udsendes kort før jul. Men datoen ligger fast. Fra den 3. til den 8. september 2013, sender vi 2 busser af sted. Bus 1 gentager med et par justeringer Ølrejsen 2012, og for de der var med i 2013 anbefales det at tage Bus 2, der vil køre en helt anden rute. For begge bussers vedkommende kan vi dog afsløre, at endemålet er den 57. humlefestival i Zatec, og vi glæder os til at se 100 entusiaster sætte sig præg på Zatec lørdag den 7. september 2013.

 

Årets gaveidé

Husk man kan give manden/kvinden der har næsten alt, men dog mangler et medlemskab i Danmarks mest smagfulde forening et medlemskab, og tegnes dette i 2012 sker det til gammel pris. Og husk, tegner du et medlem får du selv en kontant fordel. Kr. 100,00 fratrækkes næste års kontingent – men rabat man dog kun kan ske en gang om året.

Sluttelig glæder vi os til at se jer til de kommende arrangementer og håber at alle får fundet vej til de bugnende butikshylder med velsmagende bryg.

 

De bedste julehilsner

Bestyrelsen

Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling

- Danmarks bedste lokalafdeling   

 
Glædelig Jul