Kære medlemmer

Nu varer det ikke længe, men vi har allerede længe kunnet nyde de mange spændende julebryg på denne årstid de fleste ølentusiaster finder er årets bedste, og i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

  • 130 lokale ølentusiaster kan ikke tage fejl. Årets julebryg 2014 blev kåret.
  • Juleølsmagning hos Lørdagsavisen!
  • Vi tager hul på 2015 med en super amerikansk aften.
  • Presseomtale siden sidst.
  • Ølrejsen 2015.
130 ølentusiaster kan ikke tage fejl!

I de sidste par uger har man kunnet se hvilken julebryg man rundt omkring har kåret som årets bedste. I lokalafdelingerne og på avisredaktionerne og blandt ølanmeldere og bloggere. Det er svært at kåre årets julebryg, da det er mellem et begrænset udvalg der vælges. Sådan også i Køge, men alligevel sjovt at se, at den øl man for nyligt valgte som årets bedste julebryg blandt 76 bryg i Allerød, Santas Nightmare, kun opnåede en delt 3. plads på smag-ningens 2. dag i Køge.

Der var propfyldt i Hugos mandag og tirsdag i denne uge. 130 ølentusiaster skulle på overarbejde og smage og dufte sig igennem 10 nøje udvalgte julebryg. Men godt at de fremmødte tog opgaven alvorligt, og efterfølgende kunne man konstatere, at Willemoes Jul 2014 tog den samlede 1. plads med Leon og Nöel Café på de næste pladser. Leon og Nöel Café, begge på 9,0%, er fra mikrobryggeriet Baladin i Norditalien. 2 bryg der ligger højt på Rate Beer, og vel ikke overraskende, at de fik flot hæder.

Willemoes sender hvert år en ny øltype på markedet op til jul. Siden 2006. Og hvert år har det været en seriøs og vægtig kandidat til titlen som årets øl-nyhed, og mon ikke at den også lander blandt de sidste 5 i årets ølvalg i den tungere alkohol ende. Og ja, den har også tidligere vundet i Køge og er denne signaturs absolutte favorit til at gå hele vejen.

Køge Lokalafdeling har været forudseende og købt ind til arrangementet i februar hvor vi skal smage os igennem 10 finalister. Så må vi jo håbe at spådommen går i opfyldelse.  

Det er Coop der sælger Willemoes Jul 2014. Og nej, der er ikke flere i Kvickly, Køge, men man kan dog stadig finde nogle i lokalområdets brugser.

 

Juleølsmagning hos Lørdagsavisen!

Ultimo november stod Køge Lokalafdeling bag en smagning hos Lørdagsavisen. 10 deltog i panelet. 2 lokale ølentusiaster (Christina Petersen og Jan Schmidt) og 8 fra Lørdagsvisens redaktion, som man kunne læse i avisens særlige juletillæg. Og også her deltog 10 julebryg, og Golden Naked Christmas Ale vandt og med Willemoes Jul 2014 langt nede på listen. Det vidste vi egentlig godt men vel et godt udtryk for hvor forskellig trænede og utrænede øldrikkere vurderer en julebryg.

 

Byd 2015 velkommen med en amerikansk smagning!

Vi hejser stars and stripes mandag den 19. januar 2015, hvor vi sætter fokus på noget af det allerbedste som amerikanske bryggeri kan præstere. En ultimativ grænsesøgende og kompromisløs aften, hvor smagsindtrykkene vil stå i kø og procenterne ligeså.

Hvis man klikker ind her, kan man læse mere om den amerikanske smagning og møde resultatet af den amerikanske ølrevolution. Og husk der er åbent for tilmelding fra søndag den 14. december 2014 kl. 12.00.

Klik her for tilmelding

 

Presseomtale siden sidst!

Lokalafdelingens ordinære årsmøde blev flot omtalt i flere artikler. Dels på nettet og dels i de trykte udgaver af Dagbladet og Lørdagsavisen og ingen er vist i tvivl om at Køge Lokalafdeling er med til at sætte den lokale øldagsorden.

 

ØLrejsen 2015!

Glæd jer. Programmet ligger klart. Og dette udsendes kort efter nytår i en nyhedsmail, men allerede nu kan man sætte X i kalenderen udfor perioden 1. – 6. september 2015, og undersøge om det er muligt at få ferie. Og så lancerer vi Ølrejsen 2015 til samme pris som i 2012, 2013 og 2014. 

 

Glædelig Jul og Godt Nytår

Sluttelig ønsker vi alle en rigtig glædelig jul og siger tak for den store opbakning vi har oplevet i 2014. Fuldt hus til alle aktiviteter, en vellykket Køge Øldag 2014, 2 busser der fik uforglemmelige øloplevelser på ØLrejsen 2014, en fortsat medlemsfremgang, ja, det har i sandhed været et godt år.

Godt nytår til alle og på gensyn i 2015.

 

De bedste jule- og nytårshilsener

DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen