Kære medlemmer,


Ved indgangen til 2012 kunne vi mønstre 368 medlemmer – en imponerende fremgang på mere end 14% på et år! Og herfra skal der til alle lyde ønsket om et rigtig godt nytår – også i lokalafdelingens regi.

Vi er begunstiget af nogle fantastiske aktive medlemmer. Vi pudser hver måned lampen så vi kan hænge den røde lygte op. Og sådan skulle vi altså også indlede det herrens år 2012.

 

Amerikansk aften med Mik Schack

Vi havde været på udkig efter unikke amerikanske bryg, og det var lykkedes os at finde 11 spændende øl, hvoraf de fleste kun kommer til landet i et antal af 18 – 24 stykker. Så der var tale om rigtige sjældenheder!

Alle borde var mere end besat. 70 mand, der i alt skulle nyde 108,3%, og det kræver jo sin kvinde og sin mand, som der denne aften var flest af. Ikke overraskende – da de amerikanske øl nok mest tiltaler mænd, men godt vi også har arrangementer hvor det kvindelige fremmøde er langt højere.

De kom fra nær og fjern denne aften. Fra bl.a. Vordingborg, Ringsted, Stege, Rødovre, Ishøj og Roskilde, og så havde vi jo en hemmelig gæst. Han var landet aftenen før efter godt 1 måneds ferie i Caribien, og han var solbrændt. Fra Caribien sendte han et par fotos og en nytårstegning.

Tegner, studievært, forfatter, musiker og kendt for sine markante meninger på bagsiden af Ekstra-Bladet og tidligere kendt og elsket for TV-programmet Hjemmeservice.

Han dukkede op, solbrændt – og som forventet i sin velkendte chiliskjorte. Mik Schack.  Nærmere præsentation er ikke nødvendig.  Mik Schack skulle ikke præsentere de amerikansk bryg, men derimod komme med nogle tankevækkende indspark om vort forbrugsmønster, vaner – ja, også de dårlige, og med en opfordring til at danskerne tænkte sig bedre om når vi står i supermarkedet og skal vælge fra hylder og frysere.
 
En super aften. Sikken stemning og sikken indledning på 2012. Mik Schack kom, så og sejrede, og ingen gik derfra i nedtrykt sindstilstand.

Følgende amerikanske bryg blev denne aften nydt:

Anchor Steam Beer – 4,9% alk.    
Rogue John John Hazelnut Rum Barrel Aged – 5,0% alk.
Lagunitas New Dog Town Pale Ale – 6,2% alk.
Jolly Pumpin La Roja – 7,2% alk.
Lagunitas Hop Stooped – 8,0% alk.
Alesmith Yule Smith Holiday Ale – 8,5% alk.
Judgement Day, Belgian Ale, Quadrupel  - 10,5% alk.
Founders Breakfast Stout – 8,3% alk.
Lagunitas Imperial Stout – 10,4%  alk.
Southern Tier Jahva Imperial Stout – 10,6% alk.
Black Flag Imperial Stout – 11,0% alk.

En stor aften der havde fået Lørdagsavisens opmærksom hed og bl.a. resulterede i en flot flot artikel i Dagbladet. Forside omtale og en helside inde i Dagbladet. Bedre markedsføring fås bare ikke.

Vi bringer her stemningsfotos fra den amerikanske aften.

Det store Ølvalg.!

Onsdag den 8. februar 2012, kl. 19.30 er der anderledes ”valgmøde” i Køge. Ikke et normalt valgmøde – hvor man lytter og fordøjer, men hvor man smager, nyder og vurderer.

Hver år vælger DØE’s medlemmer årets ølnyhed. I år 2 ølnyheder. En op til 5,99% og 1 over 6,0%. I 2011 kom der ca. 540 ølnyheder, og efter den indledende stemmerunde bliver antallet barberet ned til finalerunden, og vi forsøger at hjemtage de fleste fra finalerunden, således at vore medlemmer af Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling kan foretage det rette valg.

Men vi ved jo endnu ikke hvilke øl der lander i finalen, men efter at have læst tekst i bunden af adskillige krystalglas tror vi nok vi i forvejen kan udpege nogle af dem. Vi får se.

Hvis du klikker her kan du læse mere om næste arrangement. Der er åbent for tilmelding på koegeale.eventbrite.co.uk

 

Ølrejsen 2012

Den 18. december 2011 kunne vi afsløre, at vi i 2012 har planlagt en 6-dages ølrejse i perioden 28. august – 2. september 2012. Der gik ikke mange timer før den første tilmelding landede i indbakken, og vi har allerede rigtig mange tilmeldinger. Nu kan det jo være at denne vigtige mail druknede i andre julemails og julens almindelige travlhed, hvorfor du/I kan informere dig om ølrejsen ved at klikke ind her. Vi har afsat 35 pladser og der er nu 14 tilbage.

Tilmelding foregår med denne blanket her.

Fra den 20. januar 2012 vil de resterende pladser blive udbudt til andre ølentusiaster i bla. Danske Ølentusiaster.

 

Køge Øldag 2012 - 25. august

Det er nu vi spænder isskøjterne på for nu begynder planlægningen og arbejdet med Køge Øldag 2012. Vi skal have indgået aftaler med udstillere og importører, håndbryggere, sponsorer – små som store, fundet det nødvendige antal frivillige samt aktivister som kan hjælpe bestyrelsen op mod Køge Øldag.

Hvis du har lyst og tid, hvis du er god til sponsorarbejde, god til at hente præmier til det amerikanske lotteri, eller bare kan hjælpe med andet – så send en mail lokalafdelingens næstformand Jan Schmidt på jan.schmidt@ale.dk Det haster og vi har brug for alle hvis Køge Øldag 2012 igen skal blive en succés.

Køge Øldag afholdes den 25. august 2012.

 

Hvad sker der i marts 2012?

Køge Messen!
I weekenden den 17. – 18. marts 2012 afholdes Køge-messen i Køge-Hallerne, og vi er selvfølgelig på plads med en stand i messetorvet. Her kan man erhverve sig en smagsprøve (2 dl), få information om Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling, gøre et ølkup/et godt messetilbud – spændende assorterede øl for en hund etc.

Køge-messen trækker normalt ca. 14.000 gæster, og vi får i forvejen tildelt adgangskort som vore medlemmer kan benytte. Læs mere om Køge-messen i den lokale dagspresse og se næste nyhedsbrev fra din lokalafdeling.

Arrangement i marts!
HUSK  - tirsdag den 20. marts  2012 er der dømt ”Den store IPA-aften” i Hugos. Vi har været på jagt efter spændende IPA’er – og oplevelserne vil også denne aften stå i kø. Sæt x i kalenderen. Tilmelding åbner d.9. februar kl. 12.00.

 

Har du en kassevogn?

Hvis du har rådighed over en lukket kassevogn som kan laste op til 3.500 kg hører vi gerne fra dig. Du skal så ud i maj eller juni og køre med 1 eller 2 fra bestyrelsen. Transportudgifterne betales af lokalafdelingen. Ja, hvad skal der ske? Det forbliver indtil videre en statshemmelighed. Har du rådighed over en lukket kassevogn så send en mail til lokalafdelingens formand på thomas.ensbye@ale.dk

På gensyn!

De bedste nytårshilsner fra

Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen

 

 
Vær med på Facebook

Vi er også på Facebook med information, billeder og dialog.

som Køge Ølentusiaster her

som Køge Øldag her

Bruger du Facebook så skynd dig ind på begge og tryk "Synes godt om", så får du nyheder i dit feed, når vi skriver noget og du kan kommentere og spørge os om alt muligt.

 

Den korte vej

Husk at du også kan gå direkte på vores "lokale" del af ale.dk med denne link:


koege.ale.dk

 

Altid godt

at få ros fra medlemmerne, når I er tilfredse med vores smagninger. Denne mail kom fornylig:

Hej Thomas ..
..og resten af bestyrelsen i Køge
 
Jeg har taget turen til ølsmagning i Køge, både i december og her i januar.
Stor tak for et par rigtig gode aftener.
 
Juleøl er jo altid hyggeligt, men når der var flere øl man ikke kendte i forvejen, specielt de engelske
og når omgivelserne er så flotte, er det en stor aften!
 
Juleøllen blev dog, efter min mening, overgået her i januar med nogle rigtig gode amerikanere.
En super smagning, en af de bedste jeg har været med til. En fantastisk aften.
 
Og så er det en rigtig god ide, at I hver især præsenterer øllen.
 
Kommer helt sikkert til mange flere smagninger i Køge.
Man tager glad til smagning i Køge, og tager endnu gladere futtoget hjem.
 

Egtvedpigen drak øl

I Danmark var det fundet af Egtvedpigens grav, der beviste øllets tilstedeværelse i Danmark. Egtvedpigen blev 1.370 år f. Kr. begravet ved Egtved i Jylland. Hun var i midten af tyverne, da hun døde og blev lagt i en udhulet egestamme. Hun fik mange gaver med i graven og blandt dem var en birkebarksspand med øl. Øllet i spanden var brygget på hvedemalt, tytte- eller tranebær, pollen og mosepors.