Kære medlemmer

Så lander årets første nyhedsbrev i jeres indbakke, men indledningsvis vil vi gerne ønske alle et lykkebringende nytår, og med erindringen om at I forhåbentlig fik smagt på en masse spændende øl i 2012. Vi vil i hvert fald sørge for at også 2013 bliver et spændende år i Køge Lokalafdeling  - Danmark bedste lokalafdeling.
 
I dette nyhedsbrev kan du orientere dig om følgende:
 
·         Årets første arrangement hvor Det Lille Bryggeri
·         DM i Blindsmagning for 3-mands hold.
·         Årets ølnyhed 2012.
·         Årets første WIKA-smagning den 26. februar 2013.
·         Køge Messen den 16. og 17. marts  2013.
·         Ølrejsen 2013
·         Sæsonprogrammet 2013/2014.
 

 

Det lille bryggeri

Igennem lidt mere end 10 år har Det Lille Bryggeri slået sit navn fast som et nytænkende bryggeri, og både under Køge Øldag  2011 og 2012 havde bryggeri stor søgning og har fået endnu flere tilhængere. I 2012 sendte bryggeriet ikke mindre end 37 nyheder på markedet og markerer sig således igen som en af de mest nytænkende bryggerier i Danmark.

Nogle af de 12 øl vi denne aften skal smage, vil aldrig mere blive brygget, så det bliver ”en once in a lifetime oplevelse”.

Der er igen udsolgt og fuldsat til denne smagning. Fantastisk.!

 

DM i blindsmagning

Lørdag den 9. februar 2013 afholdes der DM i Blindsmagning for 3-mands hold hos de forsvarende mestre i Roskilde. Hver lokalafdeling kan kun stille med 1 3-mands hold, og vi efterlyser således 3 medlemmer der har lyst til at kaste sig ud i denne disciplin hvor man skal igennem 13 smagekategorier (se nærmere i nyhedsbrevet i december 2012).


Udgiften for et hold er kr. 600,00 som betales af din lokalafdeling – hvorimod man selv må klare udgifter til transport til Roskilde, men denne er jo ret begrænset.
Køge Lokalafdeling bakker op om DM i Blindsmagning, og hvis du/I har lyst til at deltage skal vi opfordre til at man kontakter lokalafdelingens formand, Thomas Ensbye, på mobil 60 20 25 11 eller mail thomas.ensbye@ale.dk senest den 20. januar 2013.

 

Årets ølnyhed 2012

Også i 2012 blev der sprøjtet ølnyheder på markedet – og rent faktisk flere end 700. Og det er vel de færreste der har smagt alle, end sige hørt om ret mange, da mange kun er brygget lokalt og i små kvanta og ikke altid nået udover brygrænsen. 

Men uanset dette, skal vi igen i år stemme om årets ølnyhed 2012 – og det i 2 kategorier. Nyheder under 6% og nyheder over 6%. Man kan kun stemme på èn kandidat i hver kategori og man stemmer ved at klikke ind på www.ale.dk/index.php, men man kan først afgive sin stemme fra den 14. januar og indtil den 31. januar 2013.


Herefter er det finalerunden, og din lokalafdelingen giver dig mulighed for at smage på de 10 finalister mandag den 11. februar 2013, hvor Det Store Ølvalg løber af stabelen.
 
Og ja, den øl Køge Lokalafdelingen fik brygget i anledning af lokalafdelingens 10 års jubilæum hos Slotsbryggeriet Føniks er med på listen i kategorien over 6%.

 

WIKA smagning 26. februar

Traditionen tro indbyder WIKA Supermarked igen til ølsmagning ude i butikken, og om kort tid vil det være muligt at købe adgangskort til kr. 110,00 i forretningens kioskområde. WIKA har igen inviteret forretningens leverandører til at komme forbi og præsentere såvel klassikere som nyheder, og samtidig står forretningens slagterafdeling klar med lidt til maven.


Det er værd at bemærke, at det er et par af lokalafdelingens medlemmer, Brian og Kenneth, der står bag de bugnende hylder og Køges største udvalg af specialøl.
 
Og selvfølgelig er Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling repræsenteret ved en stand, hvor vi vil informere om de aktiviteter lokalafdelingen byder på samt fortælle mere om Køge Øldag 2013, ligesom man kan vinde et af 3 gavekort til en ølsmagning.
 

 

Køge messen 16-17. marts

Sidste år trak Køge Messen mere end 14.000 gæster og rigtig mange lagde vejen forbi standen fra Køge Lokalafdeling der stod klar med gode øltilbud og andre informationer.
 
Vi er selvfølgelig på plads igen lørdag den 16. marts og søndag den 17. marts 2013, og i et kommende nyhedsbrev vil vi udsende link til gratis adgangskort. Vi er allerede nu i gang med planlægge vor deltagelse på messen og ser frem til at møde mange af lokalafdelingens medlemmer, men også til at tilbyde messen gæster nogle af de fantastiske øltilbud vi har med.

Sæt X i kalenderen – Køge Messen er for hele familien.

 

Ølrejsen 2013..!

Det gik kun 37 minutter fra vor webmaster udsendte sidste nyhedsbrev før end den første tilmelding lå i indbakken. Utroligt, men det er også en fantastisk velarrangeret ølrejse (uanset om man vælger Bus 1 eller 2) som Køge Lokalafdeling har udbudt. Og det til en særdeles attraktiv pris – som kun kan lad sig gøre da lokalafdelingen ikke har benyttet sig af for-dyrende mellemled.


Hvis rejsetilbuddet måtte være forlagt i julens travlhed kan du her hente program for Bus 1 samt tilmeldingsblanket, og her finder du rejseprogram for Bus 2 og her tilhørende tilmeldingsblanket.
 
Bus 1 henvender sig primært til de der ikke deltog i Ølrejsen 2012. Er der supplerende spørgsmål kan disse rettes til lokalafdelingens formand. Husk at man har mulighed for at tilmelde andre ølentusiaster, der nødvendigvis ikke er medlem af Danske Ølentusiaster, altså en god ven/veninde, naboen eller dennes charmerende hustru.

 

Sæsonprogrammet 2013/2014

Bestyrelsen er i fuld sving med at strikke et velsmagende program sammen, og efterhånden er der styr på de fleste aktiviteter, men vi kan da afsløre at vi selvfølgelig har lyttet til idéer fra årsmødet, så der vil bl.a. være noget sort, noget humlet og en pib quiz, nogle trappist-gæster og besøg fra et spændende mikrobryggeri samt selvfølgelig vor traditionelle julesmagning og meget andet.
 
Sluttelig ser vi frem til at byde jer velkommen til lokalafdelingens aktivteter, og husk at få aftalt ferie så du er sikker på at få plads på ølrejsen 2013.
 
De bedste hilsner
Danske Ølentusiaster – Køge Lokalafdeling
Bestyrelsen