Kære medlemmer

Indledningsvis vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske lokalafdelingens medlemmer et rigtig godt nytår.


Når jul og nytår er overstået, er det også den tid hvor rigtig mange kaster lange blikke efter eventuelle nedsatte julebryg på butikkernes hylder, og nu ved bagmanden bag disse linjer ikke om jeg var for sent ude, men høsten var ringe. Kun 4 stk. Herslev Stjernebryg til kr. 20,00 høstet i Kvickly i Køge.


Men det kunne jo også være et tegn på, at butikkerne disponerer fornuftigt og ikke tager mere hjem end de kan sælge.


Vi skriver nu 2014, og lokalafdelingens medlemmer kan se frem til endnu en ny halvsæson med en masse spændende aktiviteter. I dette årets første nyhedsbrev, som normalt også er meget omfattende, kan man orientere sig om følgende:


•    Sæsonprogrammet 2013/2014,
•    Madsen fyldte 50 og Aksel fra Køge strøg til tops med ”Hugos gård” på Stevnstoppen,
•    Sæsonens første arrangement med den ”røde maler” fra Stege,
•    WIKA – snart med eget specialbryg,
•    Kvickly Køge har fået nye øl på hylderne,
•    Ølrejserne 2014,
•    Ny rekord – flere end 800 nye danske øl fandt vej til hylderne i 2013. Ølvalget rykker nærmere.
•    Husk næste arrangement – Årets Ølvalg 2013.
•    DM i blindsmagning for hold.

 

Aktivitetsprogram 13/14

Hvis man ikke allerede har udprintet Danmarks allerbedste og mest alsidige aktivitetsprogram, kan det hentes via dette link:

Aktivitetsplan 2013/14

Print ud og sæt X udfor de mange datoer, og du er allerede på vej til gode øloplevelser.

Hugo´s Thomas Madsen fyldte 50

Nede i ”Madsens kælder” var der kort før jul åbent hus i anledning af at Thomas Madsen fyldte 50, og rigtig mange medlemmer lagde vejen forbi for at hylde Thomas, der har arbejdet hårdt for at bringe Hugo’s op blandt Danmarks allerbedste ølsteder.

Og kort efter strøg Aksel fra Køge til tops på Stevnstoppen med sangen om Hugos gård, så det blev i sandhed dobbelt op for Hugo’s gård. 

 

Januar smagning - Luffe fra Møn

Nogle af lokalafdelingens medlemmer oplevede Luffe’s roadshow, da han undervejs på lokalafdelingens ølrejse i 2012 underholdt med en rullende ølsmagning i en 49 - personers Setra.

Og på baggrund af flere opfordringer, har vi overtalt Luffe til at vende tilbage til Køge. I vanlig hæsblæsende og underholdende stil vil han fortælle om sit tidligere ejerskab af Møns Bryghus, mens ”chefen” (Lene) styrer rækkefølgen af de øl der skal rundt på bordene.

Vi vil i næste nyhedsbrev bringe stemningsfotos og en kort omtale af arrangemente (som desværre allerede er udsolgt...!)

 

WIKA får sin egen øl

Det er ganske vist. Sådan begynder mangt et eventyr. Rygter taler sandt. WIKA kan snart lancere deres eget specialbryg – der brygges udelukkende til WIKA i Køge, og efter idé fra butikkens ølkyndige ansatte. Der skulle være tale om en doppeltbock på omkring 8,0%. Dette specialbryg brygges kun i et begrænset omfang, og dette specialbryg vil kun kunne købes hos WIKA i Køge.

Formentlig vil man kan kunne teste specialbrygget hos WIKA den 26. februar 2014 i forbindelse med forretningens forårssmagning. Mere herom senere.

 

Nye øl på Kvickly´s hylder

Nu vi er ved øl, så har Kvickly fået helt nye bryg på hylderne, bl.a. en fransk Vivat på 8,3% som tidligere har hentet guld medalje ved Frankrigs presti-gefyldte ”Concours agricole de Paris 2008”. Så kig ind og se andre nyheder.

 

Ølrejsen 2014

For 3 år i træk kan vi tilbyde en 6 dages ølrejse, og også i 2014 går turen til Tjekkiet. Vi sender 2 busser af sted – Bus 1 og Bus 2 – og de følger hver sin rute, for til sidst at mødes i Louny, før alle kan opleve den 57. humlefestival i Zatec (Saaz). Sidste år blev vore ølrejser også udbudt til andre ølaficiona-dorer, hvilket også vil ske i år.
Hvis man klikker her, kan man læse mere om Ølrejsen Bus 1, og her hvis man ønsker oplysning om Ølrejsen Bus 2. Tilhørende tilmeldingsblanketter til Bus 1 findes her, og til Bus 2 her. Bemærk at lokalafdelingen tager forbehold for at fylde busserne op, så vi kan ikke garantere at man nødvendigvis får sæde i den bus man ønsker, men vi vil tilstræbe dette.  


Supplerende oplysninger om rejserne kan indhentes hos ølrejsens turansvarlige og tilrettelægger, Thomas Ensbye, på mobil 60 20 25 11 eller mail thomas.ensbye@webspeed.dk

 

Årets ølnyhed 2013

Endnu engang sætter de danske bryggerier rekord. 109 danske bryggerier sendte i 2013 hele 832 nye  bryg på det danske marked, hvilket svarer til at der hver dag kom 2 nye øl på gaden.


I perioden 15. januar – 31. januar  2014 kan alle DØE’s medlemmer stemme om årets ølnyhed 2013 i 2 kategorier ”op til 5,9% og over 6,0%”. I kategorien optil 5,9% er der 334 ølnyheder fra 90 bryggerier at vælge imellem, og i kategorien over 6,0% 489 nyheder fra 80 bryggerier.


2. runde af ølvalget løber af stabelen efter den 31. januar 2014, hvor de 5 der får det højeste antal stemmer i hver kategori går videre. Årets ølnyhed offentliggøres på DØE’s generalforsamling den 22. marts 2014.

 

DM i blindsmagning for hold

Afholdes i Odense lørdag den 26. april 2014 fra kl. 13.00 – 18.00 og hos Albani i Odense (dem med sloganet ”de gamle kæmper drak altid et fad til”).

Hver lokalafdeling kan stille med et 3-mands hold, så hvis du har lyst til at blindsmage en lang række spændende øl og øltyper, skal vi opfordre dig til at kontakte lokalafdelingens formand, Gert Højer Petersen på mail gert.hoejer.petersen@ale.dk eller mobil 40 87 95 18.
Deltagergebyret for et 3-mands hold betales af din lokalafdeling.

 

Næste smagning - Ølvalg

Sæt allerede nu X i kalenderen udfor tirsdag den 25. februar 2014, hvor vi tester og kårer årets bedste Ølnyhed 2013 – i kategorien op til 5,9% og over 6,0%. Invitation kommer i en senere mail.

 

Om bygpigens Samlivsproblemer

Også denne gang vil vi slutte med et lille uddrag fra den gamle bog vi fik overleveret fra lokalformand emeritus Torben Djurs Christensen:  Om bygpigens Samlivsproblemer står følgende at læse.


At hamp og humle er i samme familie ved vi. ”Hampen og sagnene om elskovsøl dukker frem i erindringen, når man i dag hører, at Hellerupegnens artige og uskyldige gymnasiastpiger giver nogle drag af en hampecigaret skylden for fatale forsvindingsnumre i Nyhavn og værre steder, så slemt at de må på Askov bagefter”.  Ak ja, det var dengang.


Og hermed slutter årets første nyhedsbrev, og vi håber på at se vore medlemmer til nogle af sæsonens mange arrangementer.

De bedste hilsner fra Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen
Køge Lokalafdeling
 

 
Fra ølrejsen 2013