Kære medlemmer

Foråret er over os, og vi kan nu se frem til denne sæsons sidste smagning, inden der dømmes sommer, og vi alle ser frem til Køge Øldag 2014 lørdag den 23. august.

I  dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:


•    En super aften – 10 trappister kom marcherende,
•    Juni-smagningen: Surt øl og vildgær, Lambic & Geuze, En aften med Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus osv., og
•    Foreningernes dag i Museumshaven.

 

85,9% øl (i alt) og fuldt hus i Hugo´s
Borg Double IPA 9% (Island)

Det kom ikke bag på lokalafdelingens bestyrelse, at adgangsbilletterne til denne aften ville blive solgt på rekordtid, da det er utrolig sjældent, at man kan samle 10 trappister fra Holland, Belgien og Østrig.


Forfatteren bag dette nyhedsbrev sendte længelsesfulde tanker til de heldige, og specielt når man har været oppe mod nord og ”nødt”  til at indtage islandske bryg på 2,25%, men det lykkedes dog til sidst at finde en yderst velsmagende Double IPA fra bryggeriet Borg på hele 9,0% og til en pris på 1500 islandske for 0,4 l. Og så var jeg endda nødt til at fejre de ”rødes DM og pokal” med tyndt øl dagene før.

En aften med høj stemning, høje procenter og et imponerende felt af 10 trappister, hvoraf flere er yderst sjældne og svært at opdrive. Smagelisten så ud som følger:


•    Chimay Golden – 4,8% alk.,
•    La Trappe Bockbeer  - 7,0% alk.,
•    Mont des Cats – 7,6% alk. (en ”fransk” trappist),
•    Westmalle Trippel – 9,5% alk.,
•    Gregorius Trappist – 9,7%.,
•    Achel Blond – 8,0% alk.,
•    Achel Bruin – 8,0% alk.,
•    Chimay Speciale cent Cinquante – 10,0% alk.,
•    Rochefort 10 – 11,3% alk., samt
•    La Trappe Oak Batch 15 – 10,0% alk.

En aften der vil blive talt om længe i de små hjem, og mon ikke enkelte var lidt trætte i hovedet onsdag morgen!


Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra aftenen. Øjeblikke fanget af vor husfotograf Søren Peytz.

 

Surt øl og vildgær, Lambic & Geuze aften

En aften med Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus og Acetobacter…!
Eller på godt dansk en aften i selskab med hestestald og møg, mælkesyre, surkålsbakterierog eddikesyre og så på ”fandens fødselsdag”, onsdag d.11. juni kl. 19.00.


En aften med unikke øl fra bl.a. Belgien, USA, England og Danmark, og på smagelisten finder man bl.a. Mikkeller, fadlagret Barley Wine fra 2009 etc.
Bemærkelsesværdige øl som det er lykkedes at hjemtage, eller en ”once-in-a-life time” oplevelse.


Hvis man klikker ind her, kan man læse mere om sæsonens sidste smagning inden lokalafdelingen finder sommertøjet frem. Og husk tilmelding sker på vanlig vis fra  søndag 25/5 fra kl. 12.00. (seperat mail med tilmeldingslink kommer ud præcis kl. 12.00)

 

Foreningernes dag i Museumshaven (14/6)

Køge Lokalafdeling er medlem af Kulturelt Samråd, og også i år er lokalafdelingen at finde i Museumshaven lørdag den 14. juni 2014 fra kl. 10.00 – 15.00. Her vil vi udover at promovere Køge Øldag 2014, også berette om lokalafdelingens aktiviteter.
Sidste år besøgte godt 2.000 gæster Foreningernes dag i Museumshaven, lige bag ved Køges Bymuseum – en af Køges mest kendte huse – og ofte afbildet i turistguider o.l.


Vi håber lokalafdelingens medlemmer kigger forbi, og vi kvitterer med en frisk fadbamse mod forevisning af gyldigt medlemskort. Det vil selvfølgelig også være muligt at købe vor kendte Ølshampoo og Ølsæbe, så man ikke løber tør i sommervarmen.


Endelig håber vi at rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer nåede at aflægge ølfestivalen i TAP 1 et besøg. Forfatteren bag dette nyhedsbrev mødte i hvert fald mange glade medlemmer fra lokalafdelingen, og trist at det er sidste gang at TAP 1 lægger tag til denne festival, der næste år afholdes i de game lokomotivhaller på Otto Busses Vej. Et stykke bryggerihistorie slutter.


Sluttelig på gensyn til sæsonens sidste smagning eller i Museumshaven.


De bedste hilsner
DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling


 
HUSK HUSK HUSK

Vi har fået rigtig mange gode svar på vores medlems-undersøgelse, men der stadig plads til flere. Vi trækker lod om en ølkurv og 2 x 2 billetter til Køge Øldag 2014.

Svar senest 31. maj.


Du kan svare ved at klikke dig ind her

På forhånd tak.!

Fra Trappist aften