Kære medlemmer

Vi skriver nu marts måned og allerede nu kan vi betragte de første forårs/påskebryg der er landet på de danske butikshylder, men der sker som sædvanlig rigtig meget i og omkring Køge Lokalafdeling, så i denne nyhedsmail kan  du orientere dig om:

•    WIKA-smagningen
•    Køge Prisen 2012
•    Øl- og stand up,
•    Køge Messen
•    Køge Øldag 2013/Skaf en sponsor
•    En tankevækkene mail fra Amager Bryghus
•    Formandsvalget
•    Lokalafdelingen har skiftet bankforbindelse
•    Humleskum
•    Køge Jazz festival
•    Husk Køge Øldags logoet i dine mails.

 

WIKA smagningen

Alle 250 adgangskort var revet væk, og der var stor travlhed omkring lokal-afdelingens stand, hvor der blev informeret om DØE, Køge Øldag og lokal-afdelingens meget populære arrangementer. Lokalafdelingens havde, som det er fremgået af den lokale presse, stillet en kasse specialøl til en værdi af kr. 450,00 på højkant, hvis man lige kunne gætte hvor mangler kapsler der var smidt i det store glas. Der var 390 og tættest på kom et af vore egne medlemmer, Hanne Larsen der smed en kupon med buddet 391, så hun drog hjem med aftenens bytte – og Ebbe.

I øvrigt var der rigtig mange spændende ølstande – hvoraf flere med spændende nyheder, og for mange var det første gang de smagte en Guiness brygget i Nigeria.

I forbindelse med WIKA-smagningen indgik lokalafdelingen aftale med WIKA om et dobbeltsponsorat for Køge Øldag 2013.  Herfra skal der lyde en tak.

 

Køge Prisen 2012 på Hugo´s

Ved en stemningsfuld højtidelighed i Hugos onsdag den 20. februar 2013, blev vandrepokalen afsløret af direktør Jan Søgaard fra DiBa Bank, og under overværelse af blandt andet Køge borgmester Marie Stærke, Køge Onsdag, personalet fra Hugos, samt nogle af lokalafdelingens medlemmer og bestyrelsen.

Vandrepokalen skal hænge på et offentlig tilgængeligt sted, og så er Hugos det bedste sted i Køge, og vandrepokalen er nu til offentlig skue det næste års tid.

Jan Søgaard holdt en flot tale og begrundede hvorfor æren var tilfaldt Køge Øldag – der er et samarbejde mellem Hugos og Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling. Vi kan i øvrigt henvise til foto og omtale i Køge Onsdag.

 

70 billetter til Eddie revet væk..! (på 13 timer og 7 minutter)

Vi havde det på fornemmelsen. Det ville ikke blive svært at afsætte 70 pladser til en aften med en speedsnakkende amerikansk brygger fra Fyn. Men alle pladser var revet væk 13 timer og 7 minutter. Det må være ny lokal rekord.

VI kan således endnu engang bryste os af et arrangement med fuldt hus, og vi vil ikke afvise, at vi vender tilbage med endnu et ”Øl- og Stand up” show  på et andet tidspunkt. Mød også denne aften op i god tid, og nyd en af de spændende øl fra Hugos 19 haner,  inden Eddie tager over.

 

Køge Messen..!

Lørdag den 16. og søndag den 17. marts 2013 besøges Køge Messen af omkring 15.000 gæster og din lokalafdeling er på plads med en flot og større stand end sidste år. På standen vil det være muligt at erhverve smagsprøver men også gøre fordelagtige ølindkøb. Kig forbi og du/I har mulighed for at vinde en af 3 kasser øl som lokalafdelingen har sat på højkant, hvis man kan gætte hvor mange kapsler der er i det store glas.

Hvis du klikker her, kan du/I sikre dig/jer gratis adgang til Køge messen. Ses vi derude?

(Rygter vil vide at der bl.a. skulle være et godt tilbud på Barley Wine)

 

Skaf en sponsor til Køge Øldag 2013..!

Vi arbejder på højtryk for at indgå udstilleraftaler, og vi kan allerede byde nye udstillere velkommen - udstillere som ikke tidligere har gæstet Køge.

Men vi har jo også brug for sponsorer, og hvis du kender en eller flere der gerne vil være en af de 1000-kroners sponsorer der er med til at bære Køge Øldag igennem, skal vi bede dig udprinte vedhæftede sponsoraftale (klik her) og få sponsoren til at påtegne aftalen og returnere den til os. Hver gang du/I hjælper os med at finde en sponsor kvitterer vi med 2 adgangskort til Køge Øldag incl. 2 x 5 ølpoletter.

Køge Øldag 2013 bliver allerede nu endnu mere fantastisk end i 2011 og 2012. Glæd jer.

 

En tankevækkende mail fra Amager Bryghus

Det er ingen hemmelighed at man ikke bare kan tilmelde sig som udstiller på Køge Øldag 2013. Man bliver inviteret, idet vi ønsker en bred variation af øl og øltyper, og i år havde vi Amager bryghus på ønskelisten. Specialbryg fra Amager fås flere steder i lokalområdet, og vi så frem til at byde Amager Bryghus velkommen på Køge Øldag 2013.

Nu kan et bryggeri melde forfald på mange måder. Og så kan man benytte den man ude i Kastrup anvender.

Vi kan sagtens leve med at bryggeriets kommunikationschef Hr. Papsø ikke har styr på Køges geografiske placering, og bekendt med at Køge Øldag er Danmarks næststørste ølfestival, men at dømme et område på Sjælland til at være et område hvor det tilsyneladende er mainstream øl der er i højsædet, og at vi er et u-land mht. spændende og udfordrende øl, det må stå for kommunikationschefens egen regning.

Danske Ølentusiaster blev dannet for netop at udbrede kendskabet til det gode øl, og budskabet har de mange mikrobryggerier så sandelig taget til sig. Derfor står vi i Køge uforstående overfor bemærkninger om, at Amager Bryghus først er klar til Køge Øldag, når Køge er klar til det lidt mere udfordrende øl!!!

Vi tror man ikke på Amager totalt har glemt at Hugos i Køges om nogen har udfordrende øl på hanerne, at lokalafdelingens aktiviteter hver gang trækker fulde og det med absolut udfordrende øl,  men vi har selvfølgelig taget svaret fra Amager Bryghus til efterretning.

Og nu har vi brug for vore medlemmers hjælp. Hvis du klikker her, kan du sende en mailhilsen til bryggeriets kommunikationschef Henrik Papsø, med budskabet om at du/I er fra Køge og du/I er klar til det lidt mere udfordrende øl, og der er ingen begrænsning for hvor mange mails man kan sende. Et forslag til tekst kunne være:

Kære Hr. Kommunikationschef Henrik Papsø

Jeg er en ølentusiast fra Køge afdelingen, og jeg er glad for og klar til spændende og udfordrende øl fra Amager Bryghus.

Jeg vil gerne hjælpe jeres bryggeri, der så vidt jeg ved ligger på en lille ø mellem Danmark og Sverige, med at udbrede kendskabet til jeres gode øl her på MIDT-Sjælland, hvor vi ofte nyder ekstreme og udfordrende øl på Hugo´s , der jo heldigvis fører flere af jeres produkter.

Højt skum.!

Vi tror faktisk at Hr. Papsø vil blive rigtig glad for mange hilsner fra ”Sydsjælland”. Tilsyneladende skal der rigtig mange til for at gøre opmærksom på, at man i Danmarks 5. største lokalafdeling faktisk tidligere har forsøgt sig med det lidt mere udfordrende øl – også fra Amager Bryghus.

OG HUSK, uanset hvad I skriver til hr. Papsø, at holde det i en sober tone, gerne med et glimt i øjet...!


Hvis vore medlemmer samtidig kaster sig over ØLentusiasteN nr. 72, side 10, kan man læse en omtale om Henrik Papsø, og et eller andet siger os, at der ikke rigtig er overensstemmelse mellem artiklen og svaret fra Amager Bryghus.

Vi bringer her mailen fra Hr. Papsø i ucensureret form:

Hej Thomas


Tak for din henvendelse med ønsket om at vi deltager i Køge Øldag.
Vi hører meget godt om jeres lille festival fra mange sider, men vi må desværre takke pænt nej tak til at deltage.


Som et lille bryghus må man prioritere benhårdt, med hensyn til hvilke festivaller, man deltager i. Det handler simpelthen om at nå flest mulige relevante kunder i forhold til indsatsen. Vi oplever begrænset interesse for vores øl syd for København – faktisk har vi nemmere ved at sælge vores øl i Barcelona og Sydney end i Køge. Men det gør os altsammen ikke spor – vi kan dårligt følge med som det er.

Men hele denne klamamse blot for at fortælle, at det ikke giver så meget mening at stå og forklare begejstrede ølkunder i Køge, at de må tage til København, hvis de vil have vores øl – det er vores oplevelse, at det skaber forundring og frustration. Og sådan skal det jo ikke være.

Men den dag Sydsjælland er klar til det lidt mere udfordrende øl fra Amager Bryghus, så er vi osse klar til Køge Øldag ?
Vi ønsker jer en god festival.

Vh
Henrik Papsø
Kommunikationschef
Amager Bryghus


Sluttelig kan man stille spørgsmålet, om Amager Bryghus egentlig er klar til at komme til Køge? 

 

Formandsvalg 2013

Nej, det er ikke det lokale valg, men landsforeningen skal have ny formand og for første gang er der kampvalg på menuen. Der er 2 kandidater der bejler til posten. Peter Birch fra Næstved samt Anne Lise Knørr fra Aalborg. Og valget finder sted i Odense og i forbindelse med landsforeningens ordinære generalforsamling.
 

 

Ny bankforbindelse - DiBa

I forbindelse med afsløring af Køge Prisen 2012 havde lokalafdelingens økonomi-chef Paul Wilson en samtale med Jan Søgaard fra DiBa Bank. DiBa Bank har fra begyndelsen udvist stor imødekommenhed overfor Køge Lokalafdeling i forbindelse med Køge Øldag og hvert år påtaget sig et større og større hoved-sponsorat, og det er derfor en naturlig udvikling, at vi skifter bankforbindelse fra Vendsyssel Sparekasse til DiBa Bank i Køge.

I forbindelse med næste arrangement i april 2013, skal vi derfor anmode om at deltagergebyr anvises til vor nye konto hos DiBa Bank, og oplysninger om reg, nr. og konto nr. vil fremgå senere.

 

HumleSkum - hvad er nu det?

Lokalafdelingens ølshampoo har længe været en sællert og står i de flestes badeværelser, men fornyelse skal der jo til – bare en gang imellem.

Vi har derfor fået ”brygget” en flydende ølsæbe, som vi nu sælger i en 500 ml flaske med trykpumpe, og første gang man har mulighed for at erhverve denne unikke sæbe vil være den 12. marts 2013 i forbindelse med arrangementet ”Øl og stand-up” samt på vor stand på Køge Messen.

Pris kr. 30,00 for ½ l eller 2 styk for kr. 50,00. Samme pris som vor ølshampoo.

 

Køge Jazzfestival m.m.

Opmærksomme læsere af lokalpressen vil have noteret sig, at Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling Lokalafdeling har valgt at være medsponsor for Køge Jazzfestival og dermed skabe opmærskom for Køge Øldag 2013. Derudover er din Lokalafdeling endvidere indmeldt i Kulturelt Samråd, og påtænker deltagelse i ”foreningernes dag” i Den Gamle Museumshave, lørdag den 9. juni 2013, ligesom vi har givet tilsagn om at afholde en offentlig ølsmagning for SOS Børnebyerne, hvor overskuddet går til de projekter SOS Børnebyerne er involveret i. Mere vil fremgå af pressen senere.

 

Benyt vores logo i egne mails m.m.

Det logo der signalerer Køge Øldag er efterhånden velkendt, og vi opfordrer alle vore medlemmer til at anvende logoet når man sender mails og lignende, idet det af logo’et også fremgår hvornår Køge Øldag afholdes.

Hvis du klikker her, kan du hente vort logo for Køge Øldag 2013.

Sluttelig håber vi at vore medlemmer vil tage lokalafdelingens tiltag til sig, og så glæder vi os til at byde jer velkommen til næste arrangement samt velkommen på vor flotte stand på Køge Messen.


De bedste hilsner
Bestyrelsen
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling

 
Dette nyhedsbrev

er udarbejdet under nydelse af en meget udfordrende øl fra Amager Bryghus. Godt at man en gang i mellem kommer på den lange rejse ind til hovedstaden, hvor sådanne skønne produkter kan købes af de heldige få..!

 

Fra Wika smagningen