Kære medlemmer!

Vi er nu gået tilbage til normaltid. Dagene kortes og allerede nu er de første julebryg landet på butikshylder i supermarkeder og specialforretninger og i lokalafdelingens ”mødested”, Hugos ligger det helt specielle kort over jule-bryg allerede fremme.

I dette nyhedsbrev kan du læse om følgende:

•    Den norske aften,
•    Årets tilbagevendende begivenhed – den store smagning af julebryg,
•    Årets julegave idé/idéer, samt
•    Ølrejsen 2013.

 

Norsk aften

I Køge er vi kendt for at være lidt anderledes. Det er vi stolte af, og selvom vi har måttet lægge ører til mange sjove bemærkninger om øllet fra ”fjeldabernes land”, så kunne vi også med det marginal tema hænge de røde lygter ud længe for aftenen oprandt, og Carsten Holløse stod  klar de 11 spændende norske bryg fra Nøgne Ø, Håndbryggeriet og Lervig. Carsten havde længe kæmpet for at skaffe øl fra Ægir – men tabte kampen mod bureaukrati og distribution.

Det blev en aften i god stemning og høj cigarføring, og rigtig mange har nu fået et større kendskab til de norske bryggerier end før, og den kompromisløshed der hersker på udsatte norske steder. Og nogle af øllene var ligefrem så gode at det var til at få "ståpels" af.... (ståpels = gåsehud på norsk)

Følgende norske bryg blev knappet op:

Witt,Nøgne Ø, Belgisk Ale 4,50%
Lucky Jack, Lervig Aktiebryggeri, American Pale Ale 4,70%
Betty Brown, Lervig Aktiebryggeri, Brown Ale 4,70%
Underlig Jul, Nøgne Ø, Jule øl, 6,50%
Hejseøl, Haandbryggeriet, Høst øl, 6,50%
Imperial Brown Ale, Nøgne Ø, Brown Ale 7,50%
Røyk uten ild, Haandbryggeriet, Røg øl 8%
Doppledose IPA, Haandbryggeriet, India Pale Ale 9%
Dark Force, Haandbryggeriet, Hvedestout 9%
#100, Nøgne Ø, Engelsk Ale 10%
Sunturn Brew, Nøgne Ø, Smoked Barley Wine 11%

 

Grønlandsk øl - Særtilbud

Et af lokalafdelingens medlemmer, Solveig Brun, oplyste, at det lige nu var muligt at købe grønlandske bryg fra Nanoq Beer – til kun kr. 100,00 for en kasse med 12 stk. Denne lave pris skyldes at de grønlandske øl ”snart ryger på datoen”.

At de stadig er velsmagende fik deltagerne lejlighed til at smage efter den norske smagning, og skulle der blandt vore medlemmer være interesse i et godt tilbyd, skal vi opfordre til, at man kontakter Lynge Olsen A/S, Tangmosevej 83, 4600 Køge – tlf. 56 63 46 46 – spørg efter Mads Lynge Laursen.  

 

Dobbelt op julesmagning

”Og det vil ske i de dage, efter at der udgik befaling fra Årets lokalafdeling om at man i Køge skulle holde medlemstælling under de postnumre der dækker Danmarks bedste lokalafdeling. Det er ikke den første medlemstælling, men vi bliver hele tiden flere og flere, og der er mange at holde styr på. Og således forventer vi, at vore medlemmer følger denne opfordring og giver fremmøde på Hugos til medlemstælling.

I erkendelse af at vi er rigtig mange i Køge og rigtig mange til vore aktiviteter, hvilket jo er lidt af et luksusproblem, har vi besluttet at dette års smagning af forrygende, smagfulde, forførende, sødmefulde og alkohol-kraftige julebryg sker over 2 aftener. Vore medlemmer kan således vælge om man vil deltage tirsdag den 4. december eller onsdag den 5. december 2012 – begge aftener slår vi tonen an kl. 19.30.

Lige nu kan vi mønstre 403 medlemmer, og aldrig har vi haft så mange medlemmer før i Køge. Og fra bestyrelsen er der kun et at sige: ”Vi er glade for jer alle sammen”, og ydmyge over den opbakning vi oplever

Hvis du klikker ind her, kan du læse mere om dette stemningsfyldte arrangement, og husk at du ved tilmelding skal angive om du ønsker at deltage tirsdag eller onsdag. Hvis der måtte være udsolgt den ene aften, må man forsøge sig med den anden aften.

 

Årets julegaveidé

Det kunne være et medlemskab af Danmarks mest smagfulde forening – og hvis du giver et medlemskab i julegave, kan du stadig nå at købe denne gave til ”gammel pris”. Og husk, at man kan opnå en rabat på kr. 100,00 hvis du indmelder et nyt medlem (man kan dog kun få denne rabat en gang om året).

Men det kunne også være sjover gaver til ”pakkespillet” – lokalafdelingens unikke ølshampoo, som efterhånden står i rigtig mange hjem, eller den uundværlige HP Sauce med Guiness. I forbindelse med de 2 julearrangementer kan man købe en sampak bestående af 1 stk. 0,75 l Gouden Carolus Christmas Ale (10,5% alk.), en HP Sauce og en flaske shampoo til blot kr. 100,00. Vi har kun 20 af disse gaver.

Derudover sælger vi en anden sampak bestående af 1 stk. 0,75 l Gouden Carolus Christmas Ale (10,5% alk.) samt 1 stk. ølshampoo og 1 stk. 500 ml flydende  ølhåndsæbe med trykpumpe – og det til en pris på en rund hund. Her har vi dog sikret os 40 stk.

Hvis du vil sikre dig en af disse julegaver, kan du sende en mail til lokalafdelingens økonomichef Paul Wilson på paul.g.wilson@talk.21.com hurtigst muligt.

 

Ølrejsen 2013

ØLrejsen 2012 var intet mindre énd en kæmpesuccés, og sucesser har det med at gentage sig. I perioden tirsdag den 3. september til søndag den 8. september 2012 sender vi igen en bus eller 2 afsted, og selvom vi endnu ikke har programmet klar, kan vi allerede nu godt røbe, at vi selvfølgelig skal besøge den 56. humlefestival i Zatec – en festival som trækker flere og flere fra det store udland.

Sæt allerede nu X i kalenderen for perioden 3. september – 8. september 2013, og du/I er allerede på vej mod nye oplevelser i 2013.

Der arbejdes hårdt på at gøre programmet færdigt, dog er det sikkert, at prisen også i 2013 bliver særdeles attraktiv, da lokalafdelingen selv indgår samtlige aftaler med hoteller, bryggeribesøg o.l. – uden fordyrende mellemled.

Sluttelig ser vi frem til den dobbelte smagning af sæsonens julebryg, og vi kan godt røbe at der er flere nyheder imellem, og denne aften vil det være tilladt at bære nissehue.

De bedste hilsner
Bestyrelsen
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling
      


 
LAST MINUTE

Julesmagning er udsolgt onsdag, der er ganske få pladser tilbage til tirsdag d.4. december..!

 

LAST MINUTE #2

Gavepakken med HP Guiness er udsolgt, men der er rigeligt med den med shampoo og øl-sæbe tilbage, så bare bestil..!

 

Fra norsk aften: