Kære medlemmer

Så kom den første rigtige efterårsstorm, og med efterårets komme er det også tiden hvor vi finder de mørke og sorte øltyper frem. Og er der noget bedre end at placere sig i en god stol, benene op, og så med en 8 – 12% sort fætter i glasset?


I dette nyhedsbrev kan lokalafdelingens medlemmer orientere sig om følgende:


•    Hyggeaften for de frivillige,
•    Beretning fra den sorte sorte aften med pubquiz,
•    Invitation til sæsonens højdepunkt 2 x julesmagning,
•    NemTilmeld – ny procedure for tilmelding til lokalafdelingens arrangementer,
•    ”Den lille håndbrygger”.

 

Hygge aften for de frivillige

Fredag den 1. november 2013 – på selve J-dagen – havde vi indbudt alle de frivillige, der var med til at sikre at Køge Øldag blev gennemført på så fornem vis, til en hyggeaften i roklubbens lokaler på Sdr. Molevej. Og godt 50 af de frivillige gav fremmøde til en aften med et godt aftensmåltid og noget godt på hanerne og i flaskerne.


I køkkenet havde Claus, Helle, Kim og Thomas for en stund overtaget gryderne. 4,5 kilo løg skulle pilles og hakkes, 19 kilo skinkeklump pudses og skæres ud, 4 kilo æbler, kanel, koriander, spidskommen, ris, gulerødder, tomater og et drys kærlighed og omhyggelighed, og jo alle blev mætte.


Gode  minder blev genopfrisket, og Køge Lokalafdeling glæder os over, at så mange frivillige fra egne rækker og nogle vi har lånt i Rødovre, Haslev, Roskilde og København, ville give os en hånd.

Aftenen sluttede vanen tro med en pub quiz, hvor der var præmier både i kortbingo og til de 3 holdvindere.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra Køge Roklub.  

 

Den sorteste Pub Quiz

Det var på utallige opfordringer, at bestyrelsen programsatte en sort aften – tilsat et quiz krydderi. Bestyrelsen havde til lejligheden fundet 11 unikke og sjældne porter/stouttyper – og hvoraf en enkelt, Forsøgsbryg 23 b, med brygdato i 2006! En sjældenhed og den burde havde været blevet til andet end bare et forsøgsbryg.

Vi bringer her smagelisten fra de sorte aften:


Deschutes Brewery – Black Butte Porter – 5,2% alk. - USA
Sierra Nevada Brewing Co. – Porter – 5,6% alk. - USA
Private Landbrauerei Schönram - Imperial Stout – 9,5% alk. - Tyskland
Dréher Sörgyár - Dréher Bak – 7,3% alk. - Ungarn
Thisted Bryggeri – Forsøgsbryg 23 b – 8,5% alk. - Danmark
Ugly Duck Brewing – Rye Porter – 7,8% alk. - Danmark
Coisbo Beer – Single Batch Four Imperial Russian Stout – 10,0% alk. - Danmark
Browary Zywiec – Zywiec Porter – 9,5% alk. - Polen
Det Lille Bryggeri – Black Gold Imperial Stout – 9,5% alk. - Danmark
Pip Bryg – Angry Bird – 11,0% alk. – Danmark
Det Lille Bryggeri – Dommedagsbryg – 12,1% alk. - Danmark

Voldsomme, smagfulde, bitre, sødmefylde porter/stout typer, hvoraf flere havde aldrig tidligere været i glassene i Køge.

Krydderiet var som nævnt aftenens pubquiz, hvor man kom omkring emner som bl.a. musik, almen viden, øl- og øletiketter, og en lytterunde, og nu ved vi alle, at det var Kathy Bøtger havde hittede med ”Lille Sorte Stær” og Familien Andersen, med lille Bo i forgrunden, der havde ”set en rigtig negermand”.

Paul ”Quizmaster” Wilson styrede slaget, og der var ølpræmier til vinderne.

Herfra ønskes de heldige/dygtige tillykke med hæder og gode flasker.

En forrygende aften, hvor det endnu engang lykkedes at fylde Hugo’s, og mon ikke Pub Quiz vender tilbage på et andet tidspunkt. Vi kunne konstatere, at flere denne aften var mødt op i porter/stout venlig uniform, og dermed gav emnet en ekstra dimension.

 

Sæsonens højdepunkt - Julesmagningen

De sidste år har vi noteret os, at flere og flere er mødt op til årets stemningsfulde smagning af julebryg iført nissehue og nissetøj, hvilket har været med til at sætte stemningen yderligere i vejret.

Og også i år håber vi at rigtig mange finder nissehuen frem, og møder frem med det gode julehumør.

Vi har fundet 10 spændende danske julebryg som vi glæder os til at præsentere for vore medlemmer, og der vil være artige nyheder imellem, måske endda en rigtig LOKAL nyhed..!

Traditionen tro er vi nødt til at afholde julesmagningen over 2 aftener, men selvom der er tale om gode julebryg, man gerne vil smage og gensmage, kan man kun komme den éne aften.

I forbindelse med tilmeldingen skal du/I foretage et vigtigt valg. Der er enten tirsdag den 3. eller onsdag den 4. december 2013 du tager det gode julehumør med i Hugo’s, og i forbindelse med tilmeldingen tilkendegiver man hvilken aften man ønsker at komme.


Hvis man klikker her, kan man læse mere om julesmagningen og hvordan tilmelding finder sted.

 

OBS! Ny procedure for tilmelding

Vi har i den sidste godt 4 år anvendt et engelsk tilmeldingssystem som har fungeret upåklageligt, men haft den skavank, at man ikke i samme moment kunne foretage en betaling og skulle overføre via netbank, hvilket gav ekstra arbejde for både medlemmer og bestyrelsen.

Vi har nu fundet et nyt godt system, på dansk, og i takt med at danskerne efterhånden er ved at vænne os til alt med ordet Nem, har vi besluttet at fremtidige tilmeldinger til lokalafdelingens arrangementer, sker via NemTilmeld.

Man kan således købe sin adgangsbillet ved at betale DIREKTE med sit DANKORT, når man bestiller. Der tillægges dog et mindre gebyr på et par kroner oveni billetprisen.

Vi har lavet en vejledning, der forklarer hvad man skal gøre. Du kan hente den her.

Fremover skal man gå på: koege.ale.dk og ude til højre vil der være link til den aktuelle smagning. Og den er som altid åben om søndagen efter seneste smagning kl. 12.00.

HUSK at vælge rigtig dag, tirsdag eller onsdag til julesmagningen.!


Hvis der er spørgsmål til vort nye tilmeldingssystem kan spørgsmål sendes via mail til carsten@hollose.dk

 

Den lille håndbrygger

Vi ved at flere f vore medlemmer fra tid til anden hygger sig med den spændende hobby – brygning af øl.


Bagmanden bag dette nyhedsbrev, fik i den forgangne weekend en lille bog fra formand emeritus Torben Djurs. En bog fra 1966 om håndbrygningens kunst. Og jeg kan konstatere, at der er smidt megen malt i karret siden da. Jeg vil fremover citere lidt fra denne bog i dannelse og brygning, som flere danske ølforfattere har hentet inspiration fra.Et tankevækkende citat:
Mens den kirkelige og verdslige historie myldrer med giftdrab hvor giften blandes med vin, kendes ikke et eneste eksempel på, at man har vovet at bruge øl til slige magtpolitiske eller arvelige julelege”.  Og lad det blive ved det.Og sådan bidrog den ene emeritus den anden ditto til en fornøjelig weekend med ølrelaterede historier fra vikingetiden o.l.Sluttelig ønsker vi alle et skumhyggeligt efterår, og på gensyn til lokalafdelingens kommende aktiviteter.De bedste hilsner
Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen 
OBS! Tilmelding

Vi skifter til nyt tilmeldingssystem,

NemTilmeld, hvor man skal betale
med Dankort med det samme.

Gå til koeage.ale.dk

og find linket til julesmagning
ude i højre side. Fra søndag
10/11 kl. 12.00

 

Dette nyhedsbrev

er blevet produceret under
ledsagning af en Hornbeer
Fundamental Blackhorn

 

Fra frivillig-aften