Kære medlemmer

Lokalafdelingens ordinære årsmøde blev afholdt forrige fredag og mon ikke med det højeste deltagerantal nogen lokalafdeling kan præstere til et årsmøde. Næsten 80 ølentusiaster gav fremmøde, men i dette nyhedsbrev kan man bl.a. også orientere sig om lokalafdelingens eXperiment mandag den 10. november 2014:

Alt om årsmødet 2014,

Øl, musik og mindfull Beer – et eXperiment fik premiere i Køge,

Den dobbelte smagning årets høst af julebryg

Julebryg på de lokale hylder,

Mere om lokal håndtering af pantmærker, 

Vildledende markedsføring 

 

Årsmødet 2014!

Med næsten 80 deltagere siger det sig selv at årsmødet ikke blev afholdt i Hugo’s, men på oktobers sidste aften, var det Bryghuset Braunstein der lagde lokaler til, og det indebar også at der blev serveret bryg fra de lokale kedler.

I fravær af vor faste dirigent, Evy Hansen, påtog Lars Petersen sig opgaven.

Årsmødet fulgte den udsendte dagorden, og formanden, Gert Højer Petersen, kom i bestyrelsens beretning ind på lokalafdelingens mange aktiviteter. De månedlige smagninger, lokalafdelingens deltagelse i den traditionelle WIKA-smagning, deltagelsen på Køge Messen, lokalafdelingens tilstedeværelse på Køge Torv, Ølrejsen 2014, hvor vi sendte 2 busser af sted og endelig årets altoverskyggende begivenhed, Køge Øldag 2014. Bestyrelsens beretning blev godkendt af forsamlingen.

Lokalafdelingens økonomiansvarlige, Hanne Larsen, orienterede om lokalafdelingens økonomi, og spørgsmål fra forsamlingen blev besvaret

Carsten Holløse omtalte den store medlemsundersøgelse, som gav mange brugbare svar og som allerede nu kan ses at være implementeret i nogle af indeværende sæsons aktiviteter   

Der var som altid stor spænding omkring valg, og vi kan oplyse, at lokalafdelingen måtte tage afsked med både vor næstformand, Jan Schmidt samt vor webmaster Carsten Holløse. Begge har igennem 4 år gjort en fantastisk indsats og i høj grad været med til at sætte lokalafdelingen på øllets landkort.

Som ny næstformand valgtes Paul Wilson, der vender tilbage efter en mindre pause, og efter at han tidligere var lokalafdelingens økonomichef. 

Navnet på ny webmaster kendes først når lokalafdelingens nye bestyrelse har haft mulighed for at konstituere sig, men følgende er valgt:

Gert Højer Petersen: Genvalgt som lokalafdelingsformand 

Paul Wilson: Nyvalgt som næstformand

Hanne Larsen: Genvalgt som økonomiansvarlig

Kim H. Jepsen: Genvalgt som bestyrelsesmedlem

Christina Petersen: Genvalgt som bestyrelsesmedlem

Karsten Nielsen: Genvalgt som bestyrelsesmedlem

Brian Hansen: Nyvalgt som bestyrelsesmedlem

Per Skaibæk: Nyvalgt som bestyrelsesmedlem

 

Til at forfatte de mange nyhedsbreve samt varetage pressekontakten, indvilgede lokalafdelingens tidligere formand, Thomas Ensbye, pr. distance, at påtage sig et år mere. Køge Lokalafdeling kan konstatere at vi er en af de mest eksponerede lokalafdelinger i pressen, og denne position agter vi at fastholde.

Vi forventer snarest at kunne udsende foto af den nye bestyrelse, ligesom man også snart kan læse en opdateret omtale af hver enkelt bestyrelsesmedlem’s CV på http://www.ale.dk/index.php?id=1208

Endelig kan vi konstatere, at Køge Lokalafdeling i dag er Danmarks 4. største lokalafdeling med 438 medlemmer og det med en vækst på 4,78% det seneste år.

 

Den britiske smagning!

Efter årsmødet afholdtes som ventet den britiske smagning af 6 super gode engelske bryg. Den nyvalgte næstformand, Paul Wilson, berettede om engelsk bryg- og værtshuskultur og i glassene kom:

INNIS and Gunn, Original 6,6% alk. 

Theakstones Old Peculiar 5,6% alk.

Fullers London Porter 5,4% alk.

Greene King Strong Suffolk 6,0% alk.

Fullers 1845, 6,3% alk.

Marston´s Owd Rodger 7,6% alk. 

Og nu ser vi frem til sæsonens spændende aktiviteter, hvor store ølmæssige oplevelser venter.

 

Øl, musik og mindfull Beer!

Der var premiere i Køge. På et eXperiment. Spændende øl der alle havde det tilfælles at de var under 6,0%, men også at smagningen blev ledsaget af musik undervejs, når Kenneth trakterede klarinetten. Og alle 60 fremmødte kan nu med sikkerhed teksten til Poul Henningsens vise fra 1929, ”Ølhunden glammer”. Så når man indleder med ”Når din hals er en hal’ meter nedløbsrør”, så kan vore medlemmer fortsætte med de efterfølgende linjer.

En meget anderledes aften. Et eXperiment. Et eXperiment der lykkedes. Og undervejs smagte man:

Hærvejs sol,

Hærvejs ale,

Hærvejs fyr,

Hærvejs IPA,

Hærvejs ild,

Hærvejs røg,

Hærvejs nat samt

Hærvejs juleøl.

En super anderledes aften og vi håber at ØLentusiasteN bringer en omtale af eXperimentets premiere i Køge i en kommende udgave. 

 

December højdepunktet – den dobbelte smagning af julebryg!

Mandag den 8. og tirsdag den 9. december 2014 er der dømt julesmagning. For rigtig mange årets ølmæssige højdepunkt. Hvis man klikker her, kan man læse mere om denne smagning og de 2 aftener aften, hvor det er mere end tilladt at bære ”juleuniform”. Så gør december måned lidt festligere. Møde op og skip din indre julemand løs.

Der er åbent for tilmelding fra søndag den 16. november 2014, kl. 12.00

 

Julebryggen er landet på de lokale hylder!

Det er rigtig dejligt, at besøge de lokale butikker i øjeblikket. Hylderne med julebryg bugner, og normalt fremhæver vi ikke nogle frem for andre, men jeg finder det alligevel på sin plads at nævne, at WIKA har flere end 40 forskellige julebryg fra danske mikrobryggerier på hylderne og der kommer flere til – også fra udlandet. Men som noget helt nyt har WIKA skaffet sig 500 stk. Quadropel på hele 15,9% fra Det Lille Bryggeri. Noget af det bedste Det Lille Bryggeri nogen sinde har tappet på flaske, og disse sælges kun via nettet på http://www.wika-superbest.dk/tilbud.asp?side=2

Så klik ind og gør et kup.

 

Mere om lokal håndtering af flasker med pantmærker!

Signaturen bag dette nyhedsbrev har gjort det før. Beskrevet hvordan bu-tikker/supermarkeder stadig ikke forstår det danske pantsystem. At man skulle tilbage til ”gerningsstedet” og aflevere flaskerne hvor de var købt!!! Dette skriger jo til himlen. Jeg tog fat i en lokal varehuschef, som forstod min berettigede kritik, og var enig i min opfattelse, som også er i 100% overensstemmelse med Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer – i daglig tale kaldet Pantbekendtgørelsen. Mødte for nylig igen varehuschefen der spurgte om det var blevet bedre. Ja, men kun for at opdage, at det er svært at fortælle de ansatte hvordan det skal håndteres.

For nogle dage siden var jeg igen nede og aflevere flasker. Nogle accepterede automaten – andre ikke. 10 flasker stod tilbage. Alle med pantmærker. En enkelt en belgisk flaske Slaapmutske Christmas Ale hvor pantmærket var trykt direkte på emballagen, de andre var løse etiketter uden stregkoder. Dem der hedder G og i sølv, lilla og sort farve. Hvor har du købt disse flasker blev jeg spurgt? Jeg følte mig som en kriminel nordjyde! Men nix, de tog ikke imod de flasker. Det er selvfølgelig ikke godt nok, og helt i strid med reglerne. Om det handler om manglende oplæring af ansatte eller at man ikke gider det besvær ved jeg ikke, men jeg vil opfordre alle vore medlemmer til, hvis og når de oplever lignende, at være vedholdende og ellers bringe sagen videre. Hvis det da ikke lykkes at få kontakt til en butiksansvarlig som kender omtalte bekendtgørelse. Men oplevelsen giver mig da igen anledning til en samtale med omtalte varehuschef, og vi skal nok vende tilbage med svaret. 

Oplever du tilsvarende problemer og ikke har opgivet pantkampen, så send os en mail hero, og vi bringer det gerne videre. Og vi man vide mere så klik ind her: http://www.dansk-retursystem.dk/content/dk/pantsystemet/danske_pantmarker

 

Vildledende markedsføring!

Det er altid med en vis spænding jeg kaster mig over tilbudsaviserne op til jul. Er der gode tilbud på juleøl/julebryg? Og lad det mig være tilladt at omtale Netto’s tilbudsavis for perioden 8. november – 14. november 2014. Her er et tilbud på en Christmas Beer fra tjekkiske Konrad. En Christmas Beer på 6,0%. Ikke usædvanligt, men det usædvanlige er bare at bryggeriet Konrad slet ikke brygger julebryg. Ja, tjekkerne kender slet ikke begrebet julebryg. Jeg kender bryggeriets produkter 100%, og dette kan kun være deres Konrad 14 ° – en stærk lagerøl på 6,0%. En ganske udmærket lager- men julebryg nix. 

Mistanken gjorde at jeg kontaktede min gode ven i Prag, der kontaktede Konrad. De har en slags juleøl, ?ervený král (den røde konge) på 5,2%, men denne er ikke rød, og for at gøre en lang historie kort, så er der snarere tale om vildledende markedsføring. En god tjekkisk lager og så klasker importøren eller en anden en Christmas Beer etiket på, så går det nok.

Efterfølgende kunne jeg via en søgning på nettet konstatere at Henrik Papsøe fra Amager Bryghus er af samme opfattelse. Jeg forholder mig ikke til øllets kvalitet, men julebryg nej. Men som en kraftig maltet pilsner er den da udmærket!

 

Langt hjemmefra

Dette nyhedsbrev er forfattet ca. 1.330 km fra Danmark, og under indflydelse af en ungarsk Dreher Bak, da jeg valgte at forære nogle lokale et større udvalg af danske mikrobryg fra bl.a. Skovlyst, Hornbeer, Ugly Duck, til en lokal producent af vin og palinka samt personalet på byens bedste restaurant. ”Så, jeg nøjes”.

Sluttelig ser vi frem til at møde rigtig mange af jer til vore kommende aktiviteter.

“Our beer is much colder as your ex”!

Set på toilettet på King’s Corner i Budapest!

 

 
fra HumlepraXis