En superb vintage aften

FULDT HUS OG RØDE LYGTER TIL VINTAGE AFTEN!  

     
Vi havde det ligesom på fornemmelsen. Et arrangement af denne karakter ville sikre god stemning og røde lygter, og der var da heller ikke tomme pladser, da Herman Olsen præsenterede de 12 Vintage øl – og øl man med garanti ikke længere kan finde på de danske butikshylder. En aften vi med garanti kunne love ikke vil vil blive gentaget – med disse bryg. Flere af de smagte øl havde det
tilfælles at det var de sidste tilgængelige i Danmark.
 
Men i SuperBrugsen i Fensmark, har man haft en vis evne til at købe rigtigt ind, men det er da også forbundet med en vis risiko, for det er ikke alle øl der udvikler sig i det heldige retning.
 
Denne aften var følgende vintage-øl programsat på aftenens menukort:
 
Føniks Vintage Cherry
Holmegård Bock 2008
Fullers Vintage 2007
Fullers Vintage 2011
Royal stout 2007
Royal stout (ny-uden årgang)
Chimay Grande Reservé 2001
Chimay Grande Reservé 2004
Chimay Grande Reservé 2011
Brøckhouse Vintage 2007
Brøckhouse Vintage 2008
Brøckhouse 3413
 
Spændende og overraskende vintage-bryg, og det hele krydret med Hermans fortællinger set fra SuperBrugsen i Fensmark. Fra Køge sendes der en stor tak til Herman i Fensmark.

 

Norsk aften - tilmelding startet

Der bliver i Danmark og i det øvrige Norden større og større interesse for nordiske fødevarer, herunder specialøl fra nordiske mikrobryggerier, og nu i synes vi i Køge Lokalafdeling, at tiden er inde til at hjemtage og præsentere vore medlemmer for unikke norske bryg.


Enkelte vil måske ryste på hovedet af dette tiltag, men har man før stiftet med bekendtskab med norske bryg, vil man vide, at disse både kan være kraftige, overraskende, yderst velsmagende og alkoholtunge – men et sammenfald at norske priser og det faktum at det er forholdsvis svært at skaffe øl fra Norge, gør nok, at de fleste endnu ikke har stiftet bekendtskab med den norske brygkunst.
 
Men tirsdag den 6. november 2012 får vore medlemmer muligheden, og hvis du vil vide mere, kan du klikke her.

Tilmelding til smagningen er her.

 

Midtfyns Bryghus gæster Vinspecialisten i Køge

Vinspecialisten i Køge, der også har rigtig mange spændende øl på hylderne har lokket den legendariske brygger og stand-up’er Eddie Szweda til Køge, og såfremt vore medlemmer måtte ønske at deltage i en forrygende aften, d.31. oktober, kan adgangskort købes i Vinspecialisten. Normalpris kr. 200,00 med medlemmer af Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling skal kun smide kr.175,00. Der er et begrænset antal adangskort.


Eddie fortæller og fortæller, underholder og han har medbragt nogle af bryggeriets superøl, og endelig får aftenens gæster et ølglas som man kan beholde.
 
Husk at du altid får 10% rabat ved køb i Vinspecialisten.
 
Endelig kan vi oplyse, at Eddie vender tilbage til Køge tirsdag den 12. marts 2013, hvor han er på plakaten hos os i Hugos under titlen ”Øl og stand-up”.

 

Årsmødet 2012

Eftersom Køge lokalafdeling gik fra succés til succés i sæsonen 2011/2012 var der ikke mange kritiske røster til lokalafdelingens bestyrelse, men derimod masser af roser, og forslag til nye aktiviteter i sæsonen 2013/2014.


Efter en fyldig beretning om lokalafdelingens drift og en økonomisk orientering stod der valg på programmet. Henrik havde i forvejen meddelt at han stoppede, mens resten af bestyrelsen valgte at genopstille.


Derudover havde lokalbestyrelsen indstillet til årsmødet, at bestyrelsen blev udvidet til 7 personer samt en suppleant der ville indgå på lige fod med de øvrige bestyrelsesmedlemmer.
 
Herefter ser bestyrelsen ud som følger:
 
Lokalformand: Thomas Ensbye
Lokalnæstformand: Jan Schmidt
Økonomichef: Paul Wilson
Grafiker og lay-outer: Kim Ovesen
IT-guru og webmaster: Carsten Holløse
Logistikchef: Knud Jensen
Koordinator: Erik Larsen
Butiks-og sponsorkoordinator: Christina Petersen
(Christina er bestyrelsessuppleant).
 
Efter valget meddelte formanden at han var i gang med sidste periode som formand.
 
Vanen tro var Evy Hansen den der aftenen igennem svang dirigentstokken og igen gjorde det på formidabel vis.
 
Bestyrelsen har afholdt det første bestyrelsesmøde, og man er allerede gået i gang med sæsonprogrammet 2013/2014, ligesom man har besluttet også i 2013 at udbyde en ølrejse. Dette vil der nu blive arbejdet på og et forventes, at vi man offentliggøre rejsens program i december måned 2012.

 

Julesmagning(erne)

I år kan man vælge at smage julebryg enten den 4. eller den 5. december, og vi har allerede smagelisten klar. 11 bryg venter og der er flere nyheder imellem, og julebryg vi ikke tidligere har præsenteret eller set i Køge.


Sæt x i kalenderen og afvent teaser.

 

NM Håndbryg Open 27. oktober

Nordsjællandsmesterskab i Håndbryg afholdes af Danske Ølentusiaster Region Nordsjælland og en lang række af nordsjællandske håndbryggere deltager. 9 håndbryggere er repræsenteret med op mod 40 forskellige øl, som vil blive bedømt af bl.a. de regerende Danmarksmestere i blindsmagning af øl. Dommerpanelet og det kompetente publikum stemmer om vinderen i hver kategori.


Arrangementet finder sted i ’Kedelhuset’ som ligger bag Hillerød Bibliotek, (indgang via Christiansgade 1, 3400 Hillerød).

Program:

Lørdag d. 19. november
11.00 Ølfestivalen åbner
11 til 17 Der sælges prøver på øllet og afstemning pågår
16.00 Afstemningen slutter
16.30 Vinderne i hver kategori kåres
16.40 Vinderen blandt publikums stemmesedler trækkes
17.00 Festivalen lukker

Fra Køge toglinje E
Fra Roskilde Bus 600
Fra Københavnsområdet toglinje E

 

 
Dette nyhedsbrev

er blevet produceret under nydelse af en Svaneke Brown Ale.

 

Fra Vintage aften