Kære medlemmer

Hvis man klikker sig ind på www.koege-oeldag.dk vil man bemærke et ur der hele tiden tæller ned til tidspunktet hvor lokalafdelingens mange frivillige står klar til at tage imod og byde de mange der længe har ventet på nogle unikke øloplevelser velkommen, og i dette sidste nyhedsbrev inden det for alvor går løs – lørdag den 23. august 2014 – kan man orientere sig om følgende:

•    Køge Øldag 2014 og
•    Ølrejsen 2014.

Køge Øldag 2014!
Festivalguiden er trykt, de frivillige står klar til at byde de mange gæster velkommen til Køge Øldag 2014, og indenfor i Hugos Gård venter nogle at Danmarks allerbedste bryggerier med unikke bryg og deciderede nyheder der får premiere i netop Køge.

Men der vil også været udenlandsk repræsentation, idet det igen er lykkedes arrangørerne at overtale et af Tjekkiets mest innovative og kompromisløse bryggerier, Pivovar Nomád, til igen at komme til Køge, og det bliver med særdeles smagfulde og kraftige bryg.  

Et særdeles stærkt felt!
Men udover nomadens bryg, kan møde følgende udstillere: Det Lille Bryggeri – et succesfuldt mikrobryggeri, Indslev og Ugly Duck – årets Bryggeri 2012, Hornbeer – årets bryggeri 2013, Klosterbryggeriet, Braunstein, fynske Coisbo, Fur Bryghus, Det belgiske Hus med 8 haner med sublimt belgisk øl, Næstved Bryghus, Kongebryg, Winther & Bargholz, Husbryggeriet Jacobsen, importøren One Pint fra Hobro,
Øldepotet med et udvalg af deres allerbedste øl, Stevns Bryghus, og derudover vil der være 2 barer, hver med 4 haner, hvor man i den ene kan stifte bekendtskab med unikke amerikanske bryg, og den anden special bryg fra bl.a. Mikkeller og Even Twin.

Lær at brygge i køkkenet!
Men også denne gang giver arrangørerne plads til at lokale håndbryggere
kan præsentere deres håndværk, og hos dem kan man få råd og vejledning, hvis man selv måtte ønske at gå i kast med en spændende hobby. Det er således værd at huske, at de allerfleste danske mikrobryggerier netop er begyndt med at entusiaster har kastet sig over brygkunsten hjemme i køkkenet.   

Køge Øldag 2014 er for alle. For de der endnu ikke har smagt så meget forskelligt øl endnu, men har lyst til at kaste sig ud i nye humleeventyr, og så de der kun går efter det helt specielle.

Alle øltyper er repræsenteret!
Alle øltyper vi være repræsenteret, og det vil være muligt at smage flere end 250 forskellige øl – et svært valg for mange, hvorfor vi opfordrer til at man studerer festivalguiden grundigt, så man kan sætte X ud for de øl man ønsker at smage eller bare blive overrasket, og lade udstillere overraske.

Køge Øldag 2014 har åbent fra kl. 11.00 – 21.00 og kl. 13.00 foretager Køges borgmester, Flemming Christensen, den officielle åbning af Køges mest vel-smagende festival. Borgmesterens ord bliver efterfulgt af bryggeriet Carls-berg’s kor der kigger forbi, og kl. 18 er der dømt live musik fra scenen, hvor den skaldede kok og Rock It, der giver de mange gæster en musikalsk oplevelse. I løbet af dagen vil Carlsberg’s hestetrukne ølvogn køre rundt i Køge’s atmosfærefyldte gader og dermed skabe yderligere opmærksom på Køge Øldag.

Vær hurtig ude og scor ekstra 2 smagepoletter!
Adgangskort kan købes ved indgangen på selve dagen, men købes de i forvejen, hos enten Visit Køge i Vestergade eller i Hugo’s, så kvitterer ar rangørerne med 2 ekstra smagepoletter. Adgangskort købes for en hund, og dækker smageglas, poletter og en festivalguide.

Det er 4. gang Køge Øldag afholdes og også i år er arrangørerne et samarbejde mellem Danske Ølentusiaster, Køge Lokalafdeling – en af Danmarks mest toneangivende lokalafdelinger og Hugo’s.

Vi håber at rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer giver fremmøde, og husk at lokalafdelingens medlemmer kan score 2 ekstra ekstra smagepoletter ved at fremvise gyldigt medlemskort, udover de 2 man kan score ved at købe adgangskort i forsalg.

Ølrejsen 2014!
Som bekendt har vi 2 restpladser til ølrejsen i perioden 2. - 7. september 2014, og eftersom der er tale om restpladser sælges disse for kr. 1.995,00 pr. stk. – men de sælges kun samlet til et dobbeltværelse. Man sparer altså kr. 1.000,00 pr. rejse – et rejsetilbud der siger Spar to!

Med henblik på at sætte skub i salget af de 2 restpladser smider lokal-afdelingen et kasse tjekkiske øl (20 stk. á 0,5 l) samt 3 fl. velsmagende Bohemia Sekt oveni. Så kender du nogle der bare må af sted, så kontakt ølrejsens tour-ansvarlige, Thomas Ensbye på mail thomas.ensbye@ale.dk eller mobil 60 20 25 11.

Man kan læse mere om rejsens program ved at klikke her:
 
http://www.ale.dk/fileadmin/filer/LOKALAFDELINGER/Koege/Oelrejsen2014/OElrejsen_2014_Bus1-5.pdf

og tilmeldingskupon findes via dette link:

http://www.ale.dk/fileadmin/filer/LOKALAFDELINGER/Koege/Oelrejsen2014/Tilmeldingsblanket_OElrejsen_2014_Bus1-2.pdf

Sluttelig håber vi at rigtig mange af vore medlemmer vil aflægge Køge Øldag 2014 et besøg, og tag bare fat i dine ølentusiastiske naboer, venner, familie og kolleger, og er de endnu ikke ølentusiaster, bliver de det med garanti lørdag den 23. august 2014.

De bedste sensommerhilsner
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling
 
Køge Øldag 2012/13: