Kære medlemmer

Sikken en aften. Den ”røde maler fra Stege” kom, så og sejrede,  og i dette nyhedsbrev kan lokalafdelingens medlemmer orientere sig om følgende:

•    Årets første arrangement – men sikken en aften,
•    Næste arrangement – Det store Ølvalg 2013,
•    Ølrejsen 2014 samt
•    Køge Prisen 2014

 

”Den røde maler” kom, så og sejrede

I Stege har de Luffe’s Gård. I Køge har vi Hugo’s Gård. På mange måder minder de 2 gårdmiljøer hinanden og begge steder er det farverige personer som står bag.


Som lovet fik vi et hæsblæsende ”stand-up-comedy”, hvor Ivan Luffe (i daglig tale kun kaldet Luffe) fra Stege berettede om sit liv som malermester på Møn i almindelighed, men i særdeleshed om oprettelsen af Møns Bryghus, ejer-skabet og alle de fortrædeligheder der lå som sten på vejen indtil Møns Bryghus kom op i omdrejninger.


Vi hørte historien om den helt ”særlige sneppeøl”, historien hvordan Luffe fik sendt sin gamle fordrukne far på den sidste rejse i malerbilen og med 2 stk. Bjørnebryg i kisten, med det resultat, at kremeringen efterfølgende gav problemer på krematoriet i Næstved.  Ikke et øje var tørt, og der var stor applaus til Lene og Ivan, da de i selskab med 6 stk. 0,75 l Gouden Carolus Christmas Ale kørte retur til 4780.


Følgende øl var med i smagningen:


•    Møns Bryghus: Grønjægers Pilsner – 4,8% alk.
•    Klintekongens Klassik – 5,0% alk.
•    Dronning Fanes Brown Ale – 5,7% alk.
•    Sommerspirets Stout – 5,1% alk.
•    Jydelejets Julebryg – 6,0% alk.


Efter pausen fik vi en forsmag på nogle af specialbryg som den nye ølimportør Beer Entusiast kan byde på:


•    Slottskällans Brygger, Big Dan American Aromatic Pale Ale – 4,7% alk. – Sverige
•    Austmann Bryggeri, Tre Gamle Damer – 5,5% alk. – Norge
•    Skovlyst Doppeltbock – 7,5% alk. – Danmark
•    Malmgård Bryggeri, X-Porter, 7,5% alk. – Finland
•    Baladin, Super, 8,0% alk. - Italien  


Aftenen sluttede med en Nello – en IPA – fra det nystartede lokale bryggeri, Winther & Bargholz.


Og ja, som lokalformanden Gert indledte aftenen, havde lokalafdelingen endnu engang hængt de røde lygter ud.

 

Næste arrangement - Stemmeboksen kalder – Det store Ølvalg 2013!

Tirsdag den 25. februar 2014 skal vi til det igen. Vi skal kåre Årets Ølnyhed 2013 i kategorien op til 5,9% og over 6,0% alk. Allerede nu kan lokalafdelingens medlemmer klikke sig ind på http://www.ale.dk/index.php?id=9862   og afgive en stemme i hver kategori.


Og de 5 der i hver kategori får flest stemmer i hele landet, er de kandidater der til sidst kæmper om den store hæder. Lokalafdelingens bestyrelse vil lige så snart de 5 x 2 kandidater er fundet, gå i gang med at sikre at alle kandidater er samlet til endelig kåring i Køge.


Sidste år var det Ugly Duck Brewing der vandt i begge kategorier med Simcoe & Chinook IPA samt Imperial Vanilla Coffee Porter.


Hvis man klikker ind her, kan man læse om næste arrangement i Danmarks bedste lokalafdeling. Husk der er åbent for tilmelding søndag den 19. januar 2014, kl. 12.00 og man kan tilmelde sig ved at klikke her.

 

Ølrejsen/Ølrejserne 2014

Der gik kun få minutter før den første tilmelding lå i indbakken, og også denne gang var det John G. Kristensen der kom først - lidt ligesom det også er en småø i Danmark der lander det første valgresultat.


I skrivende stund er Bus 2 udsolgt, og der er kun 20 ledige pladser til Bus 1. Ud af 102 pladser er 82% således allerede afsat, og vi forventer at vi i løbet af kort tid kan melde alt udsolgt.


Uanset hvilken bus man kommer med, venter der de mange en rigtig spændende øloplevelse, og det endda til samme pris som i 2013.


Hvis man skulle have slettet årets første nyhedsbrev fra lokalafdelingen, kan man via dette link læse mere om årets bedste ølrejse: http://www.ale.d/index.php?id=12765

 

Køge Prisen 2014

Sidste år modtog Køge Lokalafdeling, på vegne af Køge Øldag, Køge Prisen 2013, og udover et beløb på kr. 25.000,00 fulgte der også en særlig statuette med. Denne har det sidste års tid været offentlig til skue i Hugo’s i Køge, men nu er den pillet ned, og vi venter spændt på hvem der modtager Køge Prisen 2014. Lokalpressen vil med garanti omtale det, og vi kan nu se tilbage på et år med stolthed, hvor vi jævnligt har kunnet glæde os over den hæder der kom lokalafdelingen i hænde den 26. januar 2013.   


Sluttelig ønsker vi en god og fair valgkamp, og på gensyn til sæsonens kommende arrangementer.

De bedste hilsner
DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen 
Fra januar smagning: