Kære medlemmer

Her få dage efter en forrygende aften i Hugos, hvor en veloplagt Eddie fra Fyn skabte fin stemning i Køge kan man i dette nyhedsbrev orientere sig om følgende:

•    Fyn er fin og Eddie var veloplagt!
•    En ronkedor aflægger Køge et besøg,
•    Ølrejsen 2013
•    Køge mandskor
•    Udleje af vort partytelt og fadølsanlæg
•    Diverse
•    Årets Ølvalg 2012
•    Årets lokalafdeling og ny landsformand

 

Fyn var fin og Eddie veloplagt

Igen fuldt hus – ja, det er jo en vane i Køge, og selv Eddie var imponeret over at alle pladser var blevet afsat på rekordtid – 13 timer og 7 minutter. Og det selvom det kan være svært at imponere folk fra over there.

Omgivet af supergode bryg fra Midtfyns Bryghus såsom X-Porter, Chili tripel, Imperial Stout og deres Wit, gav Eddie et forrygende show med historier om hvor svært det er at komme til en nyt land og lære det danske sprog, og vi ved nu alle hvorfor prostituerede kan have små forhøjninger på ryggen, og det er jo godt at vide, hvis ens syn skulle forsvinde efter mødet med en en gang finsk træsprit.

Og så mente et par af aftenens charmerende kvindelige deltagere, at lokalformandens røde jeans let kunne gå hen og blive en trend – i hvert fald ville de anskaffe sig et par i samme farve, og sådan sluttede en fornøjelig aften, hvor de fleste glemte alt om en vigtig CL–kamp i Barcelona.

Vi bringer her på siden stemningsfotos fra Eddies aften i Køge.

 

En ronkedor kommer på besøg.!

I brygkredse kendes den legendariske brygmester Peter Klemensen fra Thisted Bryghus som ronkedoren. Selvom ronkedoren ikke længere står bag de store kogekar oppe i 7700, så er ronkedoren fortsat virksom med gode råd og leverandør af opskrifter til bryggeriet Okkara på Færøerne.

Det er lykkedes os i 4600 (Danmarks bedste lokalafdeling og beliggende på Østsjælland) at lokke Peter Klemensen til Køge. Den gamle ronkedor var ellers holdt op med at holde foredrag – men til Køge kommer han.

Hvis du klikker her kan du læse mere om næste arrangement, onsdag d.10. april,  men vær opmærksom på at dette arrangement undtagelsesvis begynder kl. 19.00 og ikke 19.30!

Der er allerede åbnet for tilmelding! Klik her

 

Ølrejsen 2013

Som bekendt står Køge Lokalafdeling med garanti bag årets allerbedste ølrejse i 2013, og ud af 100 plader, har vi kun 6 tilbage.

Men kan dog endnu nå at tilmelde sig, og den opmærksomme læser af Ølentu-siasteN nr. 72 vil have noteret sig, at rejsens deltagere får udleveret en ganske særlig T-shirt, som giver ret til 2 timers fri bar hos det lokale bryggeri i Zatec – Zatecký Pivovar.

Under humlefesten kårer man bl.a. Miss Humle og i 2012, var det netop kandidaten fra det lokale bryggeri der løb med titlen, og kandidaten var på et tidspunkt, og til stor glæde for rigtig mange, at finde bag hanerne. Vi bringer her et foto af Veronika Dunovská, og hvis der skulle være interesse for at se flere af sidste års finalister kan vi stærkt anbefale dette link http://www.misschmeleapiva.cz/?page_id=249
  
Hvis du vil vide mere om ølrejsen kan du klikke dig ind her.

 

Køge mandskort - også for kvinder

Vi har tidligere skrevet at der arbejdes for at oprette et mandskor med sprøde kvindestemmer, og idéen var at dette kor skulle synge nogle drikkeviser og få
verdenspremiere i forbindelse med Køge Øldag 2013.     

Hvis der er interesse bandt lokalafdelingens medlemmer for at kaste sig ud i sang, kan man enten kontakte lokalafdelingens formand eller korets  bagmand, Søren Karlsson på mail soeren.karlsson@gmail.com

Søren Karlsson og Arne Egaa (Onsdagsavisens redaktør) har kontakt til Kge Musikaftenskole, der vil støtte op om idéen.

 

Skal der holdes fest?

Og du står og mangler et partytelt, kan du med fordel leje lokalafdelingens flotte hvide festtelt for 800 kroner for en lang weekend
 
og står man lige og mangler festens vigtigste omdrejningspunkt – fadølsanlægget

kan man leje lokalafdelingens uhyre velkørende anlæg med 2 haner, for en weekend for kr. 350,00 (incl. kulsyre) med excl. fadøl, men også dette kan vi hjælpe med. Kontakt lokalafdelingens næstformand og bookingchef Jan Schmidt på  telefon 22 41 94 88 eller mail jan.schmidt@ale.dk  

 

Der sker noget hele tiden..!

Lokalafdelingen går som sædvanligt en travl tide i møde. Der var Køge Messe i den forgangne weekend og små 13.000 gæster lagde vejen forbi Køge Hallerne og rigtig mange forbi vor flotte stand. På Køge Messen er der stor rift om at få stand i nærheden af Køge Lokalafdeling, idet der så er garanti for at rigtig mange også besøger de nærliggende stande. Så populær er vi i lokalområdet.

På lokalafdelingens stand kunne man vinde en af 3 kasser specialøl, hvis man kunne gætte antal kapsler i det store glas. Og 3 kom rigtig tæt på med et bud på 837, 839 og 842 kapsler, men der var 838. Vindere blev Brian K. Madsen, Anni Bernth og Birthe Carlsen, og vinderne har fået direkte besked.

Mange af lokalafdelingens medlemmer lagde også en tur forbi stand 34, og udover smagsprøver var der informationer om Køge Øldag 2013, der både bliver større og med endnu flere udstillere end tidligere, og rigtig mange der ikke tidligere har gæstet Køge. Andre havde held i tombolaen, hvor man bl.a. kunne vinde gavekort, øl og en returbillet med Bornholmerfærgen.

På brygsiden har vi indgået aftale med 13 udstillere – hvoraf 5 aldrig tidligere har været udstillere i 4600, og så arbejder vi på at få hevet et yderst spændende og kompromisløst udenlandsk mikrobryggeri til Køge Øldag 2013 – om det lykkes kan kun tiden vise.

 

Årets øl 2012 er fra Fyn

De lokale ganer tog ikke fejl. På landsforeningens årsmøde i Iørdags i Odense blev det afsløret at de 2 vindere i kategorien under 6% og over 6% var netop dem der også vandt i Køge.


Simcoe & Chiook i kategorien under 6% og Imperial Vanilla Coffee Porter i kategorien over 6% - begge fra Ugly Duck Brewing. Imponerende for et bryggeri der kun har 1 år på bagen, og vi er stolte over at de har meldt deres ankomst til Køge Øldag 2013.

 

Årets lokalafdeling 2012

Sidste år var det Køge der løb med denne hæder. Køge var selvfølgelig igen nomineret – vist første gang at en lokalafdeling har opnået en nominering året efter en kåring. Det var lokalafdelingens formand, Thomas Ensbye, der skulle afsløre navnet på Årets Lokalafdeling

Og det blev lokalafdelingen med postnummeret 9900, rødspættebyen i Nordjylland, så fra Køge, Danmarks bedste lokalafdeling,  sendes der et stort tillykke.

Landsmødet blev afholdt på Dalum Landsbrugsskole (og det var ikke forbi lokalforeningens formand skulle erhverve det grønne bevis), og samme sted blev der også valgt ny landsformand.  Det blev Anne Lise Knørr fra Aalborg, og vi ser frem til at man fra landsforeningen fortsat sætter fokus på lokalafdelingerne

Vi glæder os til ag byde jer velkommen til
aktiviteterne i Danmarks bedste lokalafdeling!

Gode hilsner
Bestyrelsen
DØE Køge 

 
Fra Eddie/Midtfyn aften: