Kære medlemmer

Mens de fleste af os nyder sensommeren, kan vi så småt se frem til sæsonens aktiviteter, der igen bliver et overflødighedshorn af gode og overraskende øloplevelser. Men inden aktivitetsprogrammet for 2014/2015 ligger helt klart, kan man i dette nyhedsbrev orientere sig om følgende:

•    En ultimativ tjekkisk aften – tirsdag den 7. oktober 2014
•    Årsmødet fredag den 31. oktober 2014,
•    Lidt om Ølrejsen 2014, og nogle
•    Tankevækkende pant oplevelser fra signaturen bag disse linjer.

 

Tirsdag den 7. oktober 2014, kl. 19.00 -  tjekkisk aften!

I 1989 fandt fløjlsrevolutionen sted. Ublodigt og fredeligt og nu er borgerne
i dette humleparadis i gang med en ny revolution. Ølrevolutionen.

Glem alt om Budvar, Urquell, Krušovice, Staropramen, Zlatopramen, Kozel, Rebel, Platan etc. – men forbered dig på mødet med nogle af Tjekkiets allerbedste bryg komponeret af nogle af Tjekkiets nye innovative brygmestre, som ikke går på kompromis med malt og de mange humletyper, hvoraf flere for længst var draget til de evige humlemarker.

En aften hvor lokalafdelingens formand emeritus, Thomas Ensbye, tager os med på en rejse I dette centraleuropæiske land, han har rejst i siden 1973, og hvor han i 1999 indgik i den hellige ægtestand. En aften der krydres med et historisk tilbageblik, fløjsrevolutionen i 1989, politiske anekdoter og for-tællinger fra de stemnings/atmosfære- og meningsfyldte værtshuse.   

En megen anderledes tjekkisk smageaften – med indlagte overraskelser………

Hvis man klikker her, kan man læse mere om tilmelding til denne aften, og der er åbent for tilmelding fra søndag den 14. september 2014, kl. 12.00.

 

Årsmøde den 31. oktober 2014 –  med efterfølgende engelsk smagning!

Fredag den 31. oktober kl. 19.00 afholder Køge Lokalafdeling årsmøde på Bryghuset Braunstein på Køge Havn.

Indkaldelse til årsmøde sker med følgende dagsorden:

1.Valg af dirigent.
2. Beretning om Lokalafdelingen’s drift.
3. Orientering om lokalafdelingens økonomi.
4. Valg af Lokalafdelingsformand.
5. Valg af Lokalafdelingsnæstformand.
6. Valg af bestyrelsesmedlemmer.
7. Eventuelt.

Vi kan allerede nu oplyse, at lokalafdelingen i hvert fald skal vælge ny lokalafdelingsnæstformand, idet vor nuværende Jan Schmidt, stopper efter næsten 5 år på posten.

Vær opmærksom på at det ikke er muligt at stemme via fuldmagt, ligesom stemmeret kun tilkommer medlemmer, der er registeret med bopæl i lokal-afdelingen, jf. landsforeningens vedtægter.

Husk at alle valg 1-årige.

Det er gratis at deltage i lokalafdelingens årsmøde, og i forbindelse med årsmødet er lokalafdelingen vært ved et glas Braunstein.

Efter årsmødet vil vor engelske islæt, Paul Wilson, stå for en engelsk smagning – øl han alle har hjemtaget fra dette års sommerrejse til De Britiske Øer. Ønsker man at deltage i den engelske smagning skal tilmelding ske via NemTilmeld fra søndag den 5. oktober 2014, kl. 12.00.

Pris for deltagelse i den engelske smagning af 6 forskellige britiske øl andrager kr. 100,00 pr. person.

 

Ølrejsen 2014!
Hårdt arbejde

2 busser med 105 glade ølentusiaster lagde til kaj i Ølby søndag aften ved 21-tiden efter 6 oplevelsesrige dage. Vi bringer senere en fyldigere rejse-beretning, men vi kan da allerede nu afsløre, at deltagerne fik testet rigtig mange gode bryg fra gode bryggerier og kompromisløse mikrobryggerier.

Alt i vore hænder klappede endnu engang, men Bus 2 tabte luften lige udfor ”værtshuset ved boldbanen” i Broumy, hvor specialbryg fra Matuška ventede. En tjekkisk erstatningsbus kom 1½ time senere – men ventetiden blev flittigt udnyttet til at nyde endnu flere af de liflige dråber. En deltager var uheldig og brækkede hånden lørdag morgen på badeværelset. Røntgen og gips på armen, og trods 20 km frem og tilbage til sygehuset, blev det hele klaret på under 2½ time, så den uheldige kunne nå at opleve humlefestivalen i Zatéc. Sgu effektivt.

Også næste år forventer vi at udbyde 2 forskellige ølrejser og vi vil opfordre alle til at sætte X i kalenderen udfor perioden 1. – 6. september 2015. Rejseprogrammer forventes at være klar omkring nytår.

 

Tankevækkende..!

Af en eller anden årsag er signaturen bag disse linjer ofte nødsaget til at skulle aflevere tom emballage i lokale supermarkeder. For et par uger siden var jeg nede i et større lokalt supermarked, og igen var der flasker som Tomra’en ikke ville modtage. Det tror jeg at rigtig mange af vore medlemmer er ude for. Så står man der! Normalt plejer man at tage imod, bare det enten er genbrugsflasker eller flasker med pantmærker.

Jeg ringede på, og fik en større forelæsning af en ung mand – jeg kunne være bedstefar til (hvis jeg var begyndt lidt tidligere), der fortalte, at de flasker skulle jeg aflevere hvor de kom fra. 2 af flaskerne er købt oppe hos Det Bette Ølhus i Aalbæk oppe ved Skagen. Så ind i enten bil eller tog og drage nordpå!!! Fandeme uhyggeligt du – og sikken en trafik på de danske landevej med flasker frem og tilbage.

Droppede at fortælle ham om Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager, men talte et par dage efter med butikkens chef. ”Jeg skal nok tale med ham, for sådan er reglerne jo ikke”, sagde ungersvendens foresatte.
 
En uges tid efter i et andet lokalt supermarked. Tomra’en accepterede 9 flasker med 21 andre - nix. Ringede på klokken. Dem tager vi ikke, for de typer flasker sælger vi ikke, oplyste den ansvarlige for afdelingen for tom emballage. Det var vist ikke det eneste, der var tomt her. ”Må jeg tale med en anden”, bad jeg. Den anden kom. ”Vi plejer at sige til kunderne, at dem kan man aflevere i andre butikker”, men jo vi skal jo tage dem. Så det gjorde de så!!!

Jeg er næppe den eneste der føler mig til grin, og selvom bekendtgørelsen har været i drift i flere år, er dette oplevelser hentet fra den barske flaske dagligdag.

Så hvis der blandt vore medlemmer måtte være andre der oplever det samme, så vær vedholdende, kræv din ret eller kontakt kundeservice hos Dansk Returpant A/S.

Sluttelig ønsker vi alle en dejlig sensommer og så på gensyn til de kommende aktiviteter.


De bedste hilsner
Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen


 
Ølrejsen 2014: