Kære medlemmer.!

Julen står for døren og i dette nyhedsbrev i årets sidste måned kan du læse om følgende:

•    70 pladser revet væk til årets smagning af julebryg,
•    Kompensation til de der stod på venteliste,
•    Den ultimative amerikanske aften med HEMMELIG gæst,
•    Adgangskort til Køge Øldag – nu som julegave,
•    Giv et medlemskab i julegave, samt
•    Lokalafdelingens overraskelse som snart lander i din indbakke.

 

70 pladser revet væk

Der er kamp om pladserne...

Hvem havde troet det? Ganske vist er vi forvænt med næsten udsolgt til
vore smagningen – men aldrig 18 dage før. Det er jo både fantastisk men
også trist, at vi må skuffe de godt 20 der står på venteliste. At dette ikke
er alle forundt har Lørdagsavisen bemærket og vort luksusproblem røg
på avisens hjemmeside den anden dag.

Vi er i bestyrelsen ydmyg overfor den opbakning vi møder fra medlemskredsen, men det har resulteret i at vi har drøftet situationen med Thomas Madsen fra Hugo’s Kælder, og vi er blevet enige om, at næste års smagning af julebryg vil ske over 2 dage – 2 forskellige ugedage, så flest mulige kan deltage, og vi håber Lokal-
afdelingens medlemmer vil tage godt imod dette initiativ.

 

Kompensation

Vi har i bestyrelsen drøftet kompensation til de der er gået forgæves og der var konsensus om, at de der var tilmeldt lørdag den 3. december 2011- og som står på venteliste undtagelsesvis kan afhente en spændende 0,75 l øl på formandens bopæl i Køge. Tidspunkt for afhentning er søndag den 18. december 2011 eller efter aftale (send en mail til thomas.ensbye@ale.dk). Adressen er Tordenskjoldsgade 18, 4600 Køge.

 

American evening

Der ligger altid teasere på bordene som reklamerer for vort næste arrangement i Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling, og man kan så gå hjem og tilmelde sig næste arrangement. For ikke at forfordele nogle fremfor andre, kan tilmelding til den amerikanske aften dog først ske fra den 7. december 2011 kl. 12.00.

OBS!
Hvis du vil vide mere kan du se teaseren ved at klikke her, og bemærk, at vi denne aften byder på en HEMMELIG GÆST – altså udover masser af fuldfede, grænse-overskridende, eksperimenterende frygtelige velsmagende amerikanske bryg.

Denne aftens bryg ligger ikke i den prisbillige ende – og med en hemmelig gæst (der er både kendt, underholdende, provokerende og har noget på sinde) opkræver vi denne aften en lidt højere deltagerpris.

 

Årets julegaveidé..!

En af vore medlemmer har forespurgt om det er muligt at købe adgangskort til Køge Øldag 2012, således at et adgangskort kan anvendes som julegave.
Og det er det. Vi sælger de første adgangskort i forbindelse med smagningen af julebryg 2011. Og fra januar måned 2012 vil det være muligt at købe adgangskort hos Hugos og senere på året i Køge Turistkontor (Visit Køge).

Men en god gave kunne f.eks. være en medlemskab af Danske Ølentusiaster, en gave til glæde og fornøjelse, og er dette den oplagte julegaveidé kan du klikke dig ind her. Husk hvis du skaffer et nyt medlem trækkes der automatisk 100 kroner fra næste kontingentopkrævning.

OG SÅ ER DER JO VORES ØL-SHAMPOO - DEN PERFEKTE MANDELGAVE..!

 

Overraskelse på vej

Sidste nyhedsbrev fra din lokalafdeling udsendes kort før jul og vi ser frem til at overraske med et nyt tiltag fra Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling, men vi har kun 50 pladser!!!!

Må vi indtil da ønske jer en god førjuletid hvor der forhåbentlig smages flittigt på de mange julebryg der står på hylder og i kasser og venter på at blive knappet op.


De bedste julehilsner
Bestyrelsen
Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling – din lokalafdeling

 

Nyt afkrydsnings-system

For at gøre det nemmere for os alle sammen, og især vores kasserer, så starter vi med et nyt afkrydsnings-system fra og med julesmagningen d.6. december.

Paul Wilson vil være at finde ved indgangen, hvor man krydses af (man har selvfølgelig tilmeldt sig og betalt forud via netbank) inden man sætter sig og her får man udleveret sit smageglas.

 

Julebryggens historie

En julebryg er en særlig øl, som bryggerierne sender i handelen i tiden op til jul.

Som regel er en julebryg stærkere (i en højere skatteklasse) end almindelige pilsnere, men enkelte bryggerier har også juleøl med pilsnerstyrke.

En julebryg skal ikke forveksles med en nisseøl, der som regel er en mørk hvidtøl med den tilhørende søde smag og lavere alkoholprocent.

Julebryggen var allerede i gamle dage en stærk lagret øl. Normalt drak man til hverdag tynd øl, men til jul serveres en stærk, vellagret øl, så stemningen hurtigt kunne gå højt. Juleøllen var specielt velegnet til at matche den fede mad, der blev serveret ved juletid. En sødlig variant heraf blev nydt til risengrød.

Den første egentlige danske julebryg, der blev udsendt i større omfang, var (hvid) X-mas fra Thor, der kom på markedet i 1969. Den var dog i begyndelsen hovedsageligt et lokalt fænomen i Randers og omegn, hvor frigivelsen af årets bryg blev gjort til en begivenhed under betegnelsen X-dag i løbet af 1970'erne, og julebryggen blev bragt ud med hestevogn, længe efter at man ellers var gået over til biler.