Kære Medlemmer!

 

Jeg ville indledningsvis have skrevet noget om den gode sommer, men med den køligste i 49 år i erindring, måtte jeg revidere planlagte.

Selvom det har været sommer har bestyrelsen ikke ligget på den lade side. Udover at arbejde med næste sæsons arrangementer, har vi arbejdet intens med de sidste detaljer omkring Køge Øldag, og vi er nu ved at få lagt de sidste brikker i dette puslespil. Vi ser frem til denne dag med spænding og forventning, og efter vor seneste optræden på Køge Torv og de mange henvendelser, vi har fået fra nær og fjern, har vi en rigtig god fornemmelse for at Køge og Køges opland ser frem til denne begivenhed og bakker op om initiativet.

Vi er flere gange blevet spurgt om det er muligt, i forvejen, at købe adgangskort til Køge Øldag, og det er muligt hos Køge Turistkontor (Visit Køge) eller i Hugos.

Formanden lovpriser her

Nu skal dette nyhedsbrev ikke kun omhandle Køge Øldag – men om sæsonens planlagte aktiviteter, men vi skal dog gøre opmærksom på den net-konkurence som DiBa Bank har lanceret op til Køge Øldag. Her kan man vinde købmands- og ølkurve samt 10 entrebilletter. Det eneste du skal er at gætte hvor mange 20 kr. stykker, der kan være i et ølglas. Klik dig ind på www.diba.dk/hugo. Der trækkes lod om de mange præmier den 5. september 2011.

 

Nyt fra Holte Vinlager i Køge:
Holte Vinlager har fået nye bryg fra Næstved Bryghus på hylderne. Næstved Bryghus, der brygger på glasværket i Fensmark, har sendt de 2 første øl på markedet – en Dark på 6,7 % og en Champagneøl nr. 1 på 7,1 alk. Holte Vinlager har pt. en intropris på disse nyheder, og derfra kan du trække 12 % som du får i rabat mod at forevise medlemskort.

WIKA og Kvickly!
Begge i Køge, har i ugen op til Køge Øldag bebudet at de vil sætte fokus på specialøllet – med smagninger og rabatter. Hold derfor øje med lokalaviser o.l.

Sæsonen 2011/2012

 

Vi er stolte af at kunne præsentere jer for et sæsonprogram, som burde kunne friste ethvert ølglad medlem. Vi synes, vi har blandet kortene godt og er sikker på, at vi nok skal få fyldt pladserne i Hugos. Vi har forsøgt at henlægge sæsonens aktiviteter på 4 af ugens dage, således skulle der være større mulighed for at kunne deltage.

I sidste sæson måtte vi flere gange hænge de røde lygter ud, da vi med  65 til 75 deltagere måtte melde alt optaget. Det kan vi ikke udelukke også vil ske i næste sæson. Et positivt problem – nuvel, men derfor er det også uhyre vigtigt, at man foretager tilmelding til vore arrangementer, således at vi sikrer, at der altid er øl nok.

Der skal herfra lyde en stor ros, idet de fleste nu forudbetaler deltagergebyr til vores konto i Vendsyssel Sparekasse – det er med til at lette opkrævningen under vore arrangementer, og jeg skal overbringe en tak fra lokalafdelingens økonomichef.

Vi starter :

Tirsdag den 20. september 2011, kl. 19.30 med Årsmødet – mødet hvor vi ser tilbage og frem, men vi indbyder også vore medlemmer til en unik årsmøde smagning af øl vi ikke tidligere har haft på disse kanter. Vi har bl.a. hentet 2 unikke bryg fra England, en sublim hollænder, noget belgisk og noget dansk etc.
Pris for deltagelse er kr. 100,00, og du kan allerede nu tilmelde dig til lokal-afdelingens webmaster Søren Birk samtidig med at vi anmoder om, at forudbetaling for deltagergebyr sker til reg. nr.9070 og konto nr. 1 622 648 861 – med angivelse af navn og medlemsnr.
Ønsker du ikke at deltage i smagningen, er det naturligvis gratis at deltage i årsmødet!
Vi gør ligeledes opmærksom på, at årsmødet afholdes i henhold til DØE`s vedtægter.

Tirsdag den 4. oktober 2011, kl. 19.30: Belgisk aften. Vi byder på sjældne Belgiske øl. En af lokalafdelingens medlemmer, Kai Nybo, har tidligere boet i Belgien, og han kender om nogen dette ”underlige land", hvor man bare ikke kan få stablet en regering på benene. Kai har netop været i Belgien og fundet de første utrolige spændende øl, og inden den 4. oktober 2011, går turen atter til Belgien, så vi tør godt love et overflødighedshorn af lækre belgiske øl. Derudover er Kai en levende fortæller af belgiske anekdoter.

Mandag den 7. november 2011, kl. 19.30: Baltisk aften. Vi sætter denne aften fokus på baltiske bryg i almindelighed og Litauen i særdeleshed. Med 84 bryggerier har dette lille land en masse at byde på. Mange af bryggerierne er små lokale, hvor øllet, de fleste upasteuriserede, sjældent kommer ud over bygrænsen. Som en velsmagende ledsager serveres nogle helt specielle litauiske ølpølser.

Tirsdag den 6. december 2011, kl. 19.30: Årets traditionelle juleølsmagning. Vi forsøger hver gang at finde nye og spændende julebryg, og allerede nu har vi vished for at der bl.a. vil være julebryg fra Belgien, USA, England og Danmark.

Torsdag den 12. januar 2012, kl. 19.30: Amerikanske bryg. Vi har efterkommet et længe næret ønske fra vore medlemmer. En aften med amerikanske bryg, og med de nyheder de tapper fra deres brygkar overthere, venter der de fremmødte en usædvanlig smageaften.
 

Onsdag den 8. februar 2012, kl. 19.30: Det store ølvalg. Hvert år kårer Danske Ølentusiaster årets øl – næste gang i 2 kategorier. Køge Lokalafdeling har ikke tidligere haft for vane at teste finalisterne i konkurrencen, hvilket bl.a. skyldes, at nogle af de øl der er landet i finalerunden ofte har været brygget i så små produktioner, at det ikke har været muligt at skaffe alle disse, og så har vi vurderet at dette ikke var besværet værd. Men i 2012 prøver vi, og vi vil forsøge at skaffe så mange fra finalefeltet til Køge.

Tirsdag den 20. marts 2012, kl. 19.30: Den store IPA-smagning. I disse år er der kommer rigtig mange spændende IPA-er på markedet. Tidligere var de fleste IPA-er lyse – ligger i navnet – men denne aften nøjes vi ikke kun med de lyse også med de ”nye” India Black Ale der er landet på hylderne.

Mandag den 16. april 2012, kl. 19.30: Pint & Pub Quiz. Bestyrelsens engelske islæt Paul Wilson står bag denne aften, der vil blive afviklet på britisk facon. Mere følger senere.

Torsdag den 7. juni 2012, kl. 19.30: Fransk aften. Franske øl er desværre ikke så udbredte i Danmark. De fleste har sikkert smagt en Kronenbourg eller en øl fra Brasserie Fischer i Alsace. Men Frankrig kan meget andet end at producere vin. Vi sætter fokus på franske bryg, og en lokal importør kommer forbi og vi skal smage en 10 – 11 forskellige franske bryg.


Sluttelig håber vi at hilse på så mange af jer som overhovedet muligt til Køge Øldag, og se så mange af jer til sæsonens aktiviteter – første gang årsmødet den 20. september 2011.


De bedste hilsner fra
Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling
Bestyrelsen