Fuldt hus og fællessang

Det har vi aldrig prøvet før. Fællessang. Kan man forestille sig 70 struber synge om ”hvor den solnedgang er fantastisk, og skyerne er støbt i plastic, og så skal man da på rekreation”
 
Næppe. Men i anledning af Ølvalget 2011 og med baggrund i at Refsvindinges ølnyhed Røde Mor var blandt finalisterne i kategorien op til 5,9%, måtte vi simpelthen overtale de fremmødte til at synge den sang vi alle sang med på i 1976. Fantastisk. Måske var stemmerne ikke smurt nok, da de første strofer lød – og flere sang sikkert i kanon – men uforglemmeligt var det.
 
Det kunne ikke engang Holger Fællessanger have gjort bedre.  

Det store Ølvalg løb af stabelen i aftes, og eftersom smagningen faldt ultrakort efter at det blev offentliggjort hvilke 5 i hver kategori der kom i finalen, var vi i bestyrelsen nødt til at kigge dybt i krystalglassets bund for at gætte hvilke 5 i hver kategori vi på forhånd skulle skaffe.

Og vi gættede næsten rigtigt – 3 ud af de 5 i kategorien uden 6% og 4 ud af 5 i kategorien over 6%. En feberredning røg til Fanø Bryghus og før solen var stået op, fik vi bestilt Fanøs Imperial X-mas Porter (også kaldet Kunstner øl no.1) på 10,0%, og så var alle 5 med i finalen.

I kategorien op til 6% supplerede vi op med 2 andre 2011 nyheder op til 6%, den grønlandske Nanoq Pale Ale og Copper Ale fra Næstved Bryghus.

De fremmødte afgav selv stemmer om den bedste ølnyhed i hver kategori, og resultatet blev følgende:

Op til 6%: Røde Mor
Over 6%: Willemoes Julebryg 2011

Mange af de fremmødte gav udtryk for at det er utroligt at et lille land som Danmark kan sende næsten 600 ølnyheder på markedet og så i et kriseår!

 

Wika smagningen

Tirsdag den 28. februar 2012, kl. 19.30 slår WIKA dørene op for den årlige ølsmagning. Her kommer forretningens leverandører forbi og det er muligt at smage  95 forskellige øl fra bl.a. Danmark, England, USA, England, Belgien, Frankrig, Irland, Tyskland og Singapore

Hvis du skal med skal man i forvejen købe adgangsbilletter og disse sælges fra forretningens kiosk á kr. 100,00 pr. stk.

Bemærk, at Lørdagsavisen omtalte arrangementet i lørdags, og i samme moment anførte, at Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling ville være til stede, hvis man måtte ønske at blive medlem af denne populære forening.

Ja, Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling er selvfølgelig med hvor det sker, og vi står til rådighed for en hyggelig ”øl-snak” ved vor info-stand, og så kan man vinde 3 gavekort til arrangementer i Hugos.

 

DØE Køge inviterer til fødselsdag

Danske Ølentusiaster - Køge Lokalafdeling kan i sensommeren i år fejre 10 års fødselsdag og i den anledning inviterer vi alle vore medlemmer til stor fødselsdagsfest lørdag den 9. juni 2012, fra kl. 13.00 – 21.00.

Vi vil ikke røbe mere her – men henvise til en senere mail – men arbejdstitlen bliver ”Tøm en ølbil” og så kan vi røbe at der bliver grillet og serveret tilbehør!!!
Sæt X i kalenderen.

Fødselsdagen afholdes i Køges hyggelige havnemiljø.

Vor fødselsdagsarrangement betyder til gengæld at den franske aften den 7. juni 2012 udskydes til andet tidspunkt.

 

Den store IPA aften, 20. marts

Fra i dag kl. 12.00 er der åbent for tilmelding til lokalafdelingens næste arrangement – den store IPA-smagning – en aften hvor humleoplevelserne står i kø.

Hvis du klikker dig ind her kan du læse mere om arrangementet og hvordan du tilmelder dig.

Vi er sikker på vi igen kan hænge de røde lygter ud og ser frem til at byde jer velkommen i Hugos i Køge.

 

Køge Messen 2012

Køge Messen der afholdes i Køge Hallerne lørdag den 17. marts fra kl. 10 – 17 og igen søndag 18. marts fra kl. 10 – 17, og trak sidste år mere end 14.000 gæster.
 
På denne messe er der en lang række udstillere indenfor ting til bl.a. hjem og bolig, og selvfølgelig er Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling også at finde på messen.
 
Vi har fået en stand på Messetorvet hvor man kan erhverve sig en smagsprøve på en Ferdinand Dark men man vil også kunne erhverve sig en pose assorterede øl for blot en hund. Og der er virkelig penge at tjene.
 
Vi har gjort gode indkøb bl.a. hos en velassorteret importør – og indkøbt øl med op til 50% rabat på en gros-prisen, så for blot hundrede kroner – kan de, der gæster vor stand, virkelig hente en øl oplevelse til en unik uhørt lav pris.
 
Derudover vil man kunne få en snak med af Danmarks mest aktive lokalafdelinger, få oplysning om medlemskab af lokalområdets mest velsmagende forening samt nyt om Køge Øldag 2012.
 
Gratis adgang!
Hvis du klikker her kan du hente gratis gæstekort og så skal du/I bare aflevere  gæstekort ved indgangen og du/I er allerede på vej til gode oplevelser.
 
Derudover vil man om 8 – 10 dage kunne hente gratis gæstekort i Hugos i Køge.

 

ØLrejsen 2012

Alle 49 pladser er væk. Vi havde forventet det – men ikke at det gik så stærkt. Men glædeligt at vi kan se 49 afsted på en indholdsrig og spændende ølrejse. Der vil senere blive bragt en artikel fra rejsen i ØLentusiasteN.

De bedste hilsner

Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling

Din lokalafdeling

 

Link til tilmelding

Hvis du som medlem vil tilmelde dig et arrangement, skal du gå ind på denne web-adresse.


koegeale.eventbrite.co.uk

Husk at overføre betaling via netbank.

Tilmelding ti næste arrangement starter altid kl. 12.00 dagen efter et arrangement. Book tidligt, der bliver ofte udsolgt.!

 

Ølvalg 2012