Kære medlemmer!

Pludselig kom sommeren tilbage, og om få dage slår vi bogstaveligt talt portene op til Køge Øldag 2012 – større end sidste år og med et overflødighedshorn af unikke og spændende bryg.

I dette nyhedsbrev kan du læse mere om:

•    Udstillerne er på plads - plus en ekstra,
•    Vort korps af frivillige,
•    Køge Øldag – nu med endnu mere plads,
•    Salg af poletter,
•    6-timers direkte ølradio fra Hugos Gård,
•    Plakater,
•    Det amerikanske lotteri,
•    Køge Torv den 11. august 2012,
•    Søndre Havnedag
•    Hjælp søges fredag den 24. august 2012.

 

Så varer det ikke længe

Om få dage er Køge Øldag 2012 en realitet. Og vi glæder os til at byde alle velkommen, og i denne sidste mail inden den 25. august 2012, kl. 11.00, vil vi opfordre alle vore medlemmer til at aflægge dagen et besøg og få udvidet den ølmæssige horisont. Tag din familie, din nabo eller din arbejdskollega med, og du/I vil bagefter have nogen at dele oplevelserne med.

En ekstra udstiller!
Øldagens udstillerkorps har længe været på plads, men i sidste øjeblik har vi kunnet byde endnu en udstiller velkommen – Øl-laboratoriet fra Stenløse. Øl-laboratoriet er et meget lille bryggeri, som gennem de sidste par år har test-brygget og udviklet helt specielle øl. Ud over ølbrygningen står Øl-laboratoriet for dyrkning af engelsk og dansk humle i større skala. Så endnu en grund til at møde op.

Øldagens frivillige!
Det er nu lykkedes at sammensætte en hold af frivillige, og forude venter nogle fantastisk gode oplevelser, men det bliver også en hård og sjov dag, hvor vore frivillige vil gøre deres bedste for at give de besøgende en god oplevelse.
Udover frivillige fra lokalafdelingen, har vi fået frivillige fra lokalafdelingerne i Haslev, Roskilde og København.

Køge Øldag – nu med endnu mere plads!
Sidste år var der lidt trængsel – men den overvældende succés kom bag på os, så i år vil der være mere plads, i og med at vi har flyttet spiseområdet og siddeområdet ud på den anden side af DiBa Bank. Samtidig har vi sikret os at der vil være endnu flere toiletter – det var dog ikke noget man ankede over i 2011. Men alligevel, kommer der måske liiidt fleeere i år...

Poletsalg!
Vi har annonceret med at salg af ekstra poletter finder sted inde i DiBa Bank, men af sikkerhedshensyn vil dette i stedet ske i en DiBa-pavillon lige foran indgangen til DiBa Bank. Husk at medlemmer af Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling, kan få 2 ekstra poletter på medlemskabet af Køge Lokalafdeling. Disse afhentes også i DiBa-pavillonen.

 

Direkte levende øl-radio

Lytter man jævnligt til Radio Køge kan man ikke være i tvivl om at der snart er Køge Øldag 2012. 60 radiospots bliver sendt ud i æteren, løbende foromtaler af  dagen og dagens program, lytterkonkurrencer hvor man kan vinde præmier fra bryggerier og adgangskort, og så var lokalafdelingens formand, tirsdag den 7. august 2012, kl. 07.00, involveret i en live ølsmagning, hvor lytterne blev indviet i en let humlet engelsk Cocker Hoop fra Jennings, en tjekkisk Ferdinand, en Hamborgøl fra Klosterbryggeriet samt en Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus. Det kræver sin mand at skulle smage velpolstrede øl så tidligt, men radioens programchef Martin og radioens teknikker fik en smagsmæssig oplevelse, mens lytterne måtte vansmægte.

Men vi har fået Radio Køge overtalt til at flytte studiet ned i Hugos Gård og derfra vil der blive sendt direkte radio fra kl. 10 – 16. Som altid god musik krydret med interviews af udstillere, gæster og frivillige. Lidt af et scoop, og mon ikke at det får endnu flere til at forlade lænestolen og tage ned og se hvad det er der sker i Køge.  Vi tror det.

Plakater og reklame!
I år har vi nået meget længere ud med vores plakater – ud i kommunens yderom-råder, og det takket være nogle af jer der har ofret et par timer eller 3. Senest har Søren og Ken mandsopdækket Havdrup, Ll. Skensved og Bjæverskov. Tak for indsatsen.

 

Køge Torv

Sikke en lørdag. Vi bød de mange torvegæster indenfor i vores nye pavillon til en ølsnak og information om Danske Ølentusiaster og lokalafdelingens aktiviteter. Samtidig kunne man deltage i en konkurrence og vinde en kasse julebryg fra Amager Bryghus - hvilket 186 benyttede sig af, og vinderen blev Jonna Jensen fra 2650.

Vi havde taget rigtig meget øl med på torvet denne lørdag, så de mange torvegæster kunne erhverve sig en smagsprøve. Der var 2 øl på ”tappen” og derudover mange spændende flaskeøl fra bl.a. Danmark, Tyskland, Belgien, Østrig, Italien og Tjekkiet.

Imens kørte Gert rundt i den prikkede bjergtrøje, hentet i Tour de Bieré, på en pyntet Christaniabike og sammen med Bjørn delte de flyers ud rundt i Køge. Det vakte naturligvis en vis opsigt, men Gert kunne konstatere, at en Christaniabike ikke er velegnet til at køre etapeløbet Tour de Bieré – men måske som forsyningscykel. De steder hvor cyklen ikke kom, kom Jørn rundt og delte flyers ud.

Rundt omkring pavillonen lokkede 3 x Kim (nej, de er ikke fra Nordkorea) folk indenfor til en snak, og man husker måske, at Poul Schlütter på et tidspunkt blev omtalt som parfumesælger – men vi har vores egen ”nordkoreanske shampoo sælger, Kim, og der blev langet adskillige flasker Køge Ølshampoo (Højt skum og resten i håret) over disken som gave eller bare til at stå hjemme på badeværelset.

Samtidig præsenterede vi lokalafdelingens nye T-shirt, og mange valgte at erhverve sig en af de kun 100 der er blevet fremstillet. Resten faldbydes under Køge Øldag 2012.

Tak til alle der gjorde en jætteindsats for endnu engang at synliggøre Danmarks bedste lokalafdeling. Op til vor optræden på Køge Torv havde pressen igen interesseret sig for denne aktivitet sammen med de almindelige gadehandlere. Fisk, frugt, grønt, blomster, keramik, mandler og oliven, ost og tøj etc. Her passer vores koncept glimrende ind.

Vi havde lovet vor medlemmer en gratis fadøl hvis de kom forbi denne dag (bl. a. Old Dark Gambrinus), men desværre løb vi før 8 minutter før, hvilket betød at vi måtte skuffe et medlem.  Ærgerligt – men pågældende kan få en ekstra når vi i marts måned er med på Køge Messen.
 
Øldagens amerikanske lotteri!
Udover en masse dejlige øl og som vi har fået sponseret af vore udstillere, har vi som tidligere nævnt fået sponseret 2 færgebilletter t/r til f.eks. Rønne (bil og alle passagerer) samt en flot kurv fra Irma i Køge. Men derudover har 4 af vore kvindelige medlemmer, Dorthe, Majbritt, Susanne og Birgitte været på gader og stræder i Køge. Her har de opsøgt nogle af byens forretninger og det med et imponerende udbytte. Det er rigtig dejligt at kunne konstatere, at byens forretninger bakker op om Køge Øldag 2012 og den positive omtale arrangementet mødes med rundt i Køge.

Og lige pludselig har vi et bugnende præmiebord. Gaver og præmier fra Noa Noa, Hair Atelier, Bistro sko, Marks Residence, Nyklip, Thiele, Stence, Expert, Restaurant Il Gallo, Frisør Uniq, Bogart, Louis Nielsen, Nøglebaren, La Boutique, Cykel-X-Perten, Rokkjær, Din Tøjmand, Delikatezzen, Andersen & Kristensen I/S Skibselektronik, Tøjeksperten, Åstrædets Ostehus, Miss Yass, Bygma, Tøjeksperten, Pinoneer og Hos Lulu,  

Der skal herfra lyde en stor tak til de fantastiske 4 der blev sendt på en Mission Impossible, men klarede opgaven til possible, og har mod på at gøre det igen. Vi er stolte af jer.  

 

HJÆLP SØGES, Fredag d.24. august.!

Fredag den 24. august 2012 vil man kunne møde udsendte ”ølmissionærer” ved Køge Station i færd med at uddele flyers, således at vi rammer regionaltog, ”grisene” og S-togene. Vi deler ud i tidsrummet fra 7 – 9 og igen fra 15 til 18. Men vi har brug for hjælp, så send en mail hvis du har lyst til sammen med lokalafdelingens formand og Knud at uddele flyers. Kan man kun det ene tidspunkt er det fint. Send en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk

Søndre Havnedag den 25. august 2012!
I sidste uge var Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling ugens gæster i Køge Onsdag og i et stort dobbeltinterview, berettede Siv Raun Andersen der er chef for Søndre Havnedag om Søndre Havnedag – et hav af gratis aktiviteter for hele familien arrangeret af Søndre havns mange aktører i samarbejde med Køge Kyst, og lokalafdelingen fortalte om Køge Øldag 2012.  Der er med andre ord synergi i Køge førstkommende lørdag, og endnu en grund til at aflægge Køge et besøg. Du kan se mere på www.koegekyst.dk

Sluttelig glæder vi os til at byde alle velkommen til
Køge Øldag 2012.

De allerbedste hilsner
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling
Bestyrelsen


Fra Køge Torv

Dette nyhedsbrev

blev produceret under indtagelse af en Brewdog Libertine Black Ale.