Kære medlemmer

Forår kom endelig. Det har været en lang og kold vinter, men nu er den der. April er allerede indledt på bedste måde, og i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:


•    Hyggeaften for de frivillige fra Køge Øldag 2012,
•    En usædvanlig aften med en ronkedor,
•    Køge Lokalafdeling gæster St. Heddinge,
•    Køge Øldag 2013, herunder en spændende aftale med Køge Bio, en liste over de aktuelle sponsorer, frivillige etc. ,
•    Årets bryggeri 2012,
•    Arrangement i juni 2013,
•    Tøserunden den 1. juni 2013, samt
•    Ølrejsen 2013 – totalt udsolgt.

 

Hyggeaften for de frivillige

Vi indledte april med en hyggeaften for de frivillige, der gav deres arbejdskraft og stod til rådighed for Køge Øldag 2012, og var med til at sikre at Køge Øldag 2012 blev endnu en succés.


Vi har ikke tidligere holdt en hyggeaften som tak, men vil arbejde for at det bliver en tradition, og der var denne aften frivillige fra lokalafdelingerne i København, Haslev og Frederiksberg, udover Køge selvfølgelig. Vi fik sagt tak til de frivillige og vi fik ”kigget” frem mod Køge Øldag 2013.


Vi mødtes i Køge Roklub, hvor en af de frivillige, Helle og lokalformanden havde ”muret” sig inde med 14 kilo kød, hvidløg, chili, løg, rosiner, kanel spidskommen, æbler og ris, og fra roklubbens køkken bredte der sig en skøn duft. Bryggeriet Braustein havde sponseret en fad med 25 organic hvede, og derudover nød vi den sidste fustage med vort jubilæumsbryg fra 2012. En hyggelig aften der sluttede med den kendte pub-quiz fra Køge, hvor lokalafdelingens qiuz-master, Mr. Wilson, stod klar med underlige spørgsmål og lydfiler, og vinderen blev holdet 7-Up (ikke fordi det var det der var i glasset, men fordi de var 7 på holdet).


Vi bringer her på denne side stemningsfotos fra omtalte hyggeaften.

 

En ronkedor takker af..!

De fleste kender det, at man helst ikke vil afsløres visse steder, og selvom lokalformanden jævnligt kommer i Kvickly, blev han overrasket af et andet medlem ovre ved hylderne hvor man sælger Royal, Tuborg og Carlsberg pilsnere. Nu kommer han tit i Kvickly, men aldrig har han været nødsaget til at købe Carlsberg pilsner. Nu er der som sådan ikke noget galt i at købe Carlsberg, men til et arrangement i lokalafdelingen!!!!!

Det var helt bevidst.


For Carlsberg Pilsner skulle dertil. For Vestfyen Pilsner (næstformanden sneg sig ind i KIWI) måtte der til, men der var også en Rinku Steinur fra Færøerne, Limfjordsporter fra både 2006 og 2012 samt bl.a. en Ronkedor. Et ganske særligt bryg, en slags imperial porter, en afskedsøl efter 29 år på Thisted Bryghus. Den ultimative overgærede porter, og i den forbindelse stod brygger Christian Skovdal Andersen Fra Beer Here den gamle ronkedor bi.

Onsdag den 10. april 2013 takkede æresmedlem af DØE. Peter Klemensen måske af. Peter er stoppet på Thisted Bryghus og er nu i sit otium beskæftiget med lidt brygning i Fjerritslev og på Færøerne, men en ronkedor huskede en gammel aftale om at lægge vejen forbi Køge. Mr. Limfjordsporter og fadderen til Øllets gentleman, og så bryggeren der har  brygget med glohede lavasten og også forsøgt sig på Christiana.

Behøver vi at anføre, at der var fuldt hus – igen, igen, igen…Der var medlemmer fra nær og fjern, og bl.a. Kim Danøe og Morten Børgersen, der igennem mange år var fast inventar som frivillig på Thisted’s stand på Ølfestivalen i København. Egentlig havde ”Lange Finn” fra Christania også meldt sin ankomst, men måtte desværre melde forfald. Men tænk på, at næsten 3% af Thisteds samlede brygproduktion lander på Christania.

Et kalejdoskop over en bryggers liv, hvor Peter Klemensen i høj grad har bidraget til fornyelse i den danske brygverden. Det blev en festlig afsked med Klemensen, og det kan godt være vi skulle igennem både pilsner fra Carlsberg og Vestfyen, men Peter indledte karrieren på Carlsberg før han fortsatte på Vestfyen, så derfor skulle vi lige en omvej.

Kim Danøe medbragte en særlig nødhjælpskuffert med bl.a. en Limfjordsporter fra 1973 (!!!) – dengang brygget på Urban i Aalborg (Køges lokalformand husker stadig de unge år i Aalborg med både Food Fair og Limfjordsporteren fra Urban), og denen gamle porter blev åbnet og smagen holder, skulle vi hilse og sige.
På siden her bringer vi nogle stemningsfotos fra Peter’s måske sidste foredrag.

 

På besøg i St.Heddinge

Lørdag den 11. maj 2013 kan du besøge vor stand når BYGMA i St. Heddinge holder deres årlige Maj Marked. Vi bringer en masse spændende øl med, og alle de der gæster BYGMA denne dag kan få en eller smagsprøver og en god ølsnak samt få mere at vide om Danmarks bedste lokalafdeling samt infor-mation om Køge Øldag 2013, og selvfølgelig også kigge på de andre akti-viteter, og snuppe en grill pølse i farten.


Vor stand har åbent fra 10 – 14.

 

Køge Øldag 2013

Det går rigtig stærkt i øjeblikket. Vi har næsten alle udstillere på plads, og forventer at vi om kort tid kan offentliggøre listen over de der gæster Køge Øldag 2013.


Aftale med Køge Bio!
Vi har udvidet arealet og vi har netop indgået en aftale med Køge Bio. En aftale der indebærer, at mens de voksne nyder spændende bryg i Hugos Gård, kan børnene komme i Køge Bio til en stærkt reduceret pris og til forestillinger kl. 12, 14 og 16.
Vi tror, det er et tilbud rigtig mange vil benytte sig af, og det er ikke en forudsætning, at der er købt adgangskort til Køge Øldag 2013.
Sponsorer er nødvendige, og som bekendt er vor hovedsponsor også i år DiBa Bank, men derudover kan pt. vi notere os følgende sponsorer:


•    Malermester Michael Larsen, Rødvig,
•    SunChemical, Køge,
•    Goliat Service Gadstrup,
•    Sarkas Hushjælp,
•    Cykel-X-perten, Køge,
•    Kvickly, Køge,
•    Ves Advokater, Glostrup
•    Firma Klaus Heidemand, Strøby,
•    Vipperød Bustrafik, Vipperød,
•    Di-Teknik, Køge,
•    Køge Bio, Køge
•    Basement Jazzband, Køge,
•    WIKA, Køge, der har tegnet sig for et dobbelt sponsorat, samt
•    Dankurér, Taastrup, der har tegnet sig for et 5-dobbelt sponsorat.

Derudover kan vi præsentere Hotel Hvide Hus, Køge, som hotelsponsor.

Men er der plads til endnu flere, og her kan vore medlemmer hjælpe os. For blot kr. 1.000,00 excl. moms, kan der tegnes et sponsorat, som udover en spotannonce i vor festivalguide også giver sponsoren 5 adgangskort til Køge Øldag 2013. Billigere kan det ikke gøres og vi kan bruge alle sponsorer. Håndværksmestre, forretninger, liberale erhverv, og mellemstore erhvervs-virksomheder o.l., så spørg i din omgangskreds, din arbejdsdgiver der evt. kan bruge dagen til at give virksomhedens medarbejdere en rigtig god fælles oplevelse. Det er der mange der allerede gør, men vi har plads til flere.

Sponsorarbejde er spændende men også tidskrævende, og vi tror der blandt vore medlemmer er nogle der har lyst til at hjælpe os dermed, så har du/I lyst til at arbejde på denne opgave sammen med andre og som frivillig er du/I mere end velkomne.

Derudover har vi 5 friske piger – der er det arbejdede kollektørkorps – brug for flere der vil hjælpe med til at præmier o.l., som lokalafdelingen anvender i det amerikanske lotteri, der er en forudsætning for at få økonomien omkring Køge Øldag til at løbe rundt.  Så har du lyst så…..

Er der spørgsmål til ovenstående så kontakt lokalformanden på mobil 60 20 25 11.

 

Stem på årets bryggeri 2012

Fredag den 24. maj 2013 afsløres navnet på Årets Bryggeri 2012. Det offentliggøres under ølfestivalen i TAP 1, men alle vore medlemmer har mulighed for at stemme på årets bryggeri, dog er sidste frist den 30. april 2013, kl. 24.00.


Hvis du følger dette link http://www.ale.dk/index.php?id=11774 kommer du ind til det virtuelle afstemningssted – og hvis du har dit medlemsnummer og pinkode klar, så er du med til at sætte dit præg på afstemningen. Husk man skal sætte 2 x’er – ved dit første valg og dit andet valg blandt de 130 bryggerier, der er opført på listen.

 

Arrangement juni 2013

Vi har hidtil ikke haft en månedlig smagning i maj måned, dette ændres dog fra 2014, hvor vi har en aften med temaet ”10 trappister kom marcherende”. Så næste arrangement er i juni, hvor vi lokker med ”Kvinder og øl”. Det er hidtil ikke lykkedes os at finde en kvindelig (helst) brygmester der kan afse tid til at komme til Køge, men vi arbejder videre, og lykkedes det ikke har vi selvfølgelig en plan B.

Vent og se.

 

Ølrejsen 2013 - Totalt UDSOLGT

Det er helt fantastisk. Ovenpå succésen sidste år valgte vi at sætte ekstra bus ind, og det vidste sig at være et klogt træk. Vi kan nu tirsdag den 3. septem-ber 2013 vinke farvel til 100 glade entusiaster, og forude venter der alle en spændende ølrejse – ja faktisk 2 ølrejser, idet hver bus kører hver sin rute, for så at mødes fredag til en aftenfest med musik i Louny, før end vi lørdag formiddag smider 100 mand ind i 2 tjekkiske busser, der fragter de forvent-ningsfulde 20 km ind til humlens katadral – Zatec (Saaz) – hvor den 57. Humlefestival er i fuld gang.


Det bliver stort – rigtig stort!

 

Tøserunden

Nordens største endags cykelløb for kvinder har kørt siden 1991, og denne gang vil omkring 6.000 kvinder stå klar med deres cykler i de to startbokse. Men hvor der er kvinder er der også mænd, der venter på at ”tøserne” kommer tilbage, og for at ramme de der gæster Tøserunden, har vi denne dag brug for nogle der kan afsætte et par timer til at uddele flyers for Køge Øldag 2013. Kan du afsætte et par timer eller 3 henover dagen, så send en mail til lokalafdelingens næstformand, Jan Schmidt, på jan.schmidt@ale.dk


Vi håber at rigtig mange af vore medlemmer vil følge lokalafdelingens opfordringer.


Med ønsket om et godt forår!

De bedste forårshilsner
Bestyrelsen
Køge Lokalafdeling
Danmarks bedste lokalafdeling 2011


Fra Ronkedor aften:

Fra frivillig aften: