Kære medlemmer

I dette nyhedsbrev, her lige efter Kyndelmisse kan du orientere dig om følgende:

•    Det Store Ølvalg 2012
•    Øl – og ”stand-up” med Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus
•    Tilmeldingsprocedure
•    WIKA-smagningen tirsdag den 26. februar 2013
•    Køge Prisen 2012 og et godt tilbud på specialøl
•    Køge Messen
•    Ølrejsen 2013
•    Ny landsformand
•    Køge Øldag 2013
•    Ændring i din lokalbestyrelse
•    Øl og mad
•    Medlemsundersøgelse.

 

Ølvalg 2012 - Køge stemte fynsk.!

Med flere end 750 ølnyheder i 2012 var der rigtig mange kandidater at vælge imellem, og jo, det er vi færreste vi har set – endsige smagt, så det kan være rigtig svært at sætte sit X. Og måske derfor er der mange der vælger at indtage rollen som sofavælger – det er i hvert fald de meldinger vi hører lokalt. Men uanset hvad, er vi nu i gang med 2. runde – finalerunden, og eftersom der var stemmelighed består finalefeltet nu af 12 – 7 nyheder under 6,0% og 5 over 6,0%.

Bestyrelsen havde arbejdet hårdt for at skaffe de 12 – selvom vi kun havde lovet at vi skulle smage de 10 finalister, men her står vi ikke alene, idet den ene Chokolade Chili Porter fra Det Lille Bryggeri (kun tappet på 450 flasker) er udsolgt og ikke muligt at opdrive. Så var der 11 tilbage, og det lykkedes os at skaffe disse, bl.a. hentet i Odense, Sundby, Fensmark og Hvidovre.

Der var igen fuldt hus til et af lokalafdelingens arrangementer, og den lokale jury smagte, duftede og afgav så deres stemmer.

Når 50% af kandidaterne til titlen som årets ølnyhed 2012 er fra Fyn, kommer det rent statistisk næppe bagpå mange, at med 6 fynske kandidater var chancen for at løbe med titlen i Køge stor.

Vinder i kategorien – under 6% blev:
Simcoe & Chinook IPA fra Ugly Duck Brewing efterfulgt af
Jule Gris (k) fra Hornbeer,
Hoppy Christmas, Ugly Duck Brewing,
Eskil, Hornbeer,
Kakkerlakpuler, Pladderballe Bryghus og endelig
Mørk Hvede fra Bryggeriet Indslev (fra Kvickly Ølfestival 2012).

Vinder i kategorien over 6,0% var det
Imperial Vanilla Coffee Porter fra Ugly Duck Brewing der løb med titlen, tæt fulgt af
Christmas Ale 2012 fra Fur,
Willemoes Jul 2012 fra Bryggeriet Vestfyn,
Grisk fra Hornbeer og endelig
Hopfest fra Ugly Duck Brewing på de efterfølgende pladser.

Bemærkes skal det, at Imperial Vanilla Coffee Porter i Køge ikke blev serveret fra flaske, derimod fra fad

Tillykke til vinderne fra Køge og vi kan nu afvente det store landsresultat som offentliggøres i Odense lørdag den 16. marts 2013, og så må vi se om vort valg er samstemmende med landsresultatet.
 
Man kan altid diskutere kriterierne for at komme med som kandidat i Årets Ølvalg, men det er dog en kendsgerning af 6 kandidater ud af 12 var fynske!

At man har deltaget i den lokale afstemning i Køge, betyder ikke at man så har stemt i afstemmingen på nettet. Husk derfor af afgive din stemme ved at klikke dig ind her

Alle de der deltager i afstemningen deltager også i konkurrencen om et weekendophold samt adgangsbilletter og poletter til Ølfes-tivalen i Tap 1.   

Øl og Stand-Up, 12. marts

I kan godt glæde jer. Hvis I ikke tidligere har oplevet den amerikanske øl-showman, Eddie Szweda, på slap line, så får I nu chancen. Forude venter en uforglemmelig aften – en aften med humor og så nogle rigtig gode bryg fra Midtfyns Bryghus.
Og så er Midtfyns Bryghus flere gange blevet hædret med Årets Ølnyhed – senest den meget omtalte Rough Snuff – der opnåede at blive forbudt i Danmark.

Hvis du klikker her, kan du læse mere om dette arrangement.

 

Fast tid til tilmelding

Vi fortsætter med at anvende systemet på EventBrite, da det fungerer optimalt. Men vi har hidtil haft forskellig praksis for hvornår man kunne tilmelde sig næste arrangement.

Og for at give alle vore medlemmer endnu  bedre mulighed for tilmelding, vil det fremover være således, at tilmelding til et arrangement altid kan ske førstkommende søndag efter sidste arrangement og fra kl. 12.00.

 

WIKA smagning, 26. februar

Det gik overraskende uhørt stærkt. 250 adgangskort  blev nærmest revet væk, men bare rolig – Køge Lokalafdeling er på plads med en stand, hvorfra vi vi vil informere om Danske Ølentusiaster, Køge Øldag samt lokalafdelingens mange aktiviteter. Derudover sætter vi en kasse øl på højkant i en konkurrence på standen, så de af vore medlemmer der har sikret sig en billet, skal bare kigge forbi. Vi er klar til at byde jer velkommen.

 

Køge Prisen 2012

Som bekendt tilfaldt Køge Prisen 2012 Køge Øldag. Køge Øldag er et samarbejde med Hugos og Danmarks bedste lokalafdeling, Køge. Vi har modtaget rigtig mange positive tilkendegivelser – det være sig på Facebook og på mails, og lykønskninger på gaden i Køge. Begivenheden er endvidere behørigt blevet refereret i den skrevne presse og på Radio Køge. Tusind tak for opmærksomheden.

Køge Prisen 2012 fejres med særligt tilbud på specialøl i Hugos!
Køge Øldag fik for to uger siden overrakt Køges ældste pris – Køge Prisen 2012. Udover en check på kr. 25.000,00 blev prisen ledsaget af en vandrepokal og et indrammet bevis. Hensigten er at Køge Prisen skal kunne beskues på et offentligt sted, og hvad er mere offentligt end Hugos i Køge?

Så sæt X i kalenderen ud for onsdag den 20. februar 2013, kl. 16.00, hvor borgmester Marie Stærke og direktør for DiBa Bank Jan Søgaard vil afsløre det synlige bevis på at Køge Prisen gik til Køge Øldag. Og for at fejre det har Hugos et special tilbud på øl fra alle 19 haner mellem 16 og 19. Kr. 35,00. Så glem alt om ølklippekort, og tag kontanter med.

 

Køge Messen, 16-17. marts

Planlægningen er i fuld gang. Vi får i år en større stand end sidste år, og på standen vil man kunne hente information om Danske Ølentusiaster og Køge Lokalafdeling, foretage indmeldelse, købe smagsprøver fra vor fadølsanlæg med 2 haner, samt gøre fordel-agtige ølindkøb. Endvidere informationer om Køge Øldag 2013 o.m.a. Hvis du klikker her kan du hente gratis adgangskort til Køge Messen til dig selv, familie og venner.

 

Ølrejsen 2013

I skrivende stund er der blot 8 pladser tilbage, og med næsten 6 måneder til afrejse er vi sikker på at de sidste pladser nok skal blive besat. Hvis du/I endnu ikke har fået jer tilmeldt, kan det nås endnu.

Som bekendt er der egentlig tale om 2 rejser, idet de 2 busser følger hver sin rute, for til sidst at mødes til en hyggelig aftenfest i Louny – dagen før alle indtager Zatec. Man kan læse mere om Ølrejsen 2013 ved at klikke ind her(Bus1) og her(Bus2).

 

Ny landsformand

På det netop afholdte stormøde i Slagelse, blev det meddelt, at den nuværende landsformand Bo fra Frederikshavn efter at have ydet en meget stor indsats på posten stopper i forbindelse med general-forsamlingen i marts i Odense. Kandidat til ny landsformand er Peter Birch fra Næstved, og fra Køge Lokalafdeling ønsker vi held og lykke. Peter deltog sidste år i Køge Øldag 2012, og hvis han vælges er vi sikker på at han kommer forbi Køge og hilser på.

 

Køge Øldag 2013 - 24. august

Lørdag den 24. august 2013 åbner vi igen porten til Køge Øldag 2013, og det bliver både med nye udstillere, mere plads og nye tiltag. Lige nu arbejder bestyrelsen på højtryk for at indgå fopligtende udstilleraftaler, hvilket vi har set som et nødvendigt tiltag efter at vi både i 2011 og 2012 i sidste øjeblik blev brændt af - af en udstiller.

Men sæt allerede nu X i kalenderen, og om kort tid vil det være muligt at købe adgangskort bl.a. i Hugos og på lokalafdelingens stand på Køge Messen. Lidt senere har også Køge Turistkontor (Visit Køge) adgangskort – men mere herom senere.
Husk at et adgangskort eller flere vil være rigtig gode gaveidéer

 

Ændring i den lokale bestyrelse

Vi har desværre måtte sige farvel til Erik, som blev indvalgt på årsmødet i september 2012. Erik er flyttet til Frederiksberg, og vil fremover anvende sin energi inde i København, og herfra skal der lyde en stor tak for Erik’s indsats i Køge og held og lykke. I stedet har bestyrelsessuppleant Christina taget over, og vi byder her Christina velkommen til arbejdet, og ja, hun fik jo sin debut allerede under Det Store Ølvalg med applaus.

 

Øl og mad

Vi synes godt der lokalt kunne være endnu mere fokus på dette emne, hvorfor vi har drøftet spørgsmålet med WIKA i Køge. Man kunne evt. forestille sig ”ugens øl” og ”ugens ølopskrift”. I vil høre nærmere når der lokalt sker noget på dette område.

Vi kan dog oplyse, at det er rygtedes, at der fredag den 8. marts 2013 kl. 19.30, afholdes en øl og mad aften på Rødvig Kro. Det er dog ikke noget vi står bag, men vi kan henvise dig til at kontakte Rødvig Kro for yderligere oplysninger.

 

Medlemsundersøgelse på vej

Det lyder kedeligt. Lidt ligesom når regionen ønsker svar på den generelle helbredstilstand blandt regionens borgere hvor man også skal besvare spørgsmål om alkoholforbrug!! Men en undersøgelse er yderst vigtig for at kunne arbejde endnu mere professionelt, hvilket er noget vi sætter i højsædet i Køge Lokalafdeling.

Kender vi egentlig vore medlemmer og disses ønsker og behov? Hvad interesserer og hvad keder? Er der interesse for at hjælpe lokalafdelingen som aktivist og frivillig i forbindelse med Køge Øldag, hjælpe til på Køge Torv og på Køge Messen? Kan man stille lagerplads til rådighed? Er man rigtig god til at skaffe sponsorer og præmier i forbindelse med lokalafdelingens arrangementer, og eller…

Vi vil snarest udsende en skema som let besvares elektronisk, således at vi får endnu bedre kendskab til lokalafdelingens medlemmer og det potientiale der ligger ude hos jer. Og vi sætter selvfølgelig en kasse øl på højkant som vi trækker lod om blandt de der besvarer undersøgelsen.

Sluttelig på gensyn til stand-up og øl!

De bedste hilsner
Bestyrelsen
Danske Ølentusiaster Køge Lokalafdeling
Danmarks bedste lokalafdeling


Dette nyhedsbrev

blev udarbejdet under nydelse af en Anchor Brewing Co, Liberty Ale San Francisco

 

Fra Ølvalg 2012: