Kære medlemmer

Selvom der er dømt sommer, er der fortsat nyheder der tikker ind, og i denne nyhedsmail kan vore medlemmer orientere sig om:

•    ”Kvinder og øl”,
•    Radio Køge sender direkte fra Køge Øldag 2013,
•    ”Ølkoret” er en realitet,
•    Vi mangler frivillige til vagt 3,
•    God aftale for voksne og børn med Køge Bio,
•    Adgangskort til Køge Øldag er nu sat i forsalg, samt
•    Tøserunden, og så er der stor interesse for Køge Øldag,
•    Se mere til sidst.

 

Kvinder og Øl.!

Aldrig før har vi kunnet registrere så mange kvindelige medlemmer til et arrangement, og emnet ”Kvinder og øl” var da også et ønske fra den kvindelige del af medlemskredsen, og vi tør selvfølgelig ikke sidde sådan en opfordring overhørig. Men nogle mænd havde nu også listet sig med, og de fik bl.a. at høre hvorfor mænd risikerer at få ”ølmave” og kvinder ikke, men også hvilke øl der som regel appellerer mere til kvinder end mænd.

Til at guide sig igennem aftenen havde vi overtalt en kvindelig brygmester, Annemarie Hartvig Jensen fra Husbryggeriet Jacobsen, og selvom der naturligvis var Jacobsen bryg på smagelisten, kom vi også rundt til andre bryg, og bl.a. en vaskeægte overraskelse. Samme dag havde Annemarie været nede i Jacobsens lagerkælder og tappet nogle flasker med Jacobsen Golden Naked Christmas Ale, og selvom denne yderst velsmagende endnu ikke havde lagret længe nok, var der mange nik rundt omkring.

Aftenens smageliste var som følger:
Jacobsen Velvet Ale – 5,9% alk.
Jacobsens Weissbier – 5,9% alk.
Willemoes Kyst til Kyst – 6,0% alk.
Jacobsen Saaz Blonde – 7,1% alk.
Jacobsen Brown Ale – 6,0% alk.
Skands Esrum Kloster – 7,5% alk.
Jacobsen Golden Naked Christmas Ale – 7,5% alk,
Svaneke Choko Stout – 5,7% alk.
Blå Chimay Grande Reservé – 9,0% alk.
Rochefort 10 - 11,3%

Det var AnneMarie’s første ølforedrag med hun gjorde det på et charmerende og levende måde, og efterfølgende har vi modtaget efterfølgende mail fra hende:


Hej Thomas
 
Mange tak for sidst, det var en rigtig fin oplevelse at være på besøg hos Jer, dejligt at opleve den entusiasme som I lægger i arbejdet i Jeres forening.
 
Og herfra kvitterer vi med et tak.

 

Radio Køge sender direkte fra Køge Øldag 2013

Sidste år lykkedet at overtale Radio Køge til at sende direkte fra festivalpladsen og det kom der 6 timers levende radio ud af. Og succésen gentages i år, samtidig med at der op til Køge Øldag 2013 sendes korte jingler, og der trækkes lod om adgangsbilletter til Danmarks smukkeste ølfestival.

 

ØL-koret træner og er i form

Kunne redaktøren for Køge Onsdag, Arne Egaa, berette i en telefon for et par dagen siden. Vi har før efterlyst sanglystne mænd og kvinder til et kor, som skulle få premiere på Køge Øldag 2013, og med 25 sangere – heraf kun 3 mænd (!!!), lykkedes missionen. De forventes, at koret (som stadig ikke har et navn) lader stemmerne gjalde umiddelbart efter at Køge borgmester, Marie Stærke, har foretaget den officielle åbning af Køge Øldag 2013.

 

Frvillige til vagt 3 - Køge Øldag

Tusind tusind tak. Vi er overrasket over alle de tilmeldinger vi allerede har fået med ønsket om at påtage sig en vagt under Køge Øldag.Vi mangler nu kun 4 frivillige til vagt 3 (fra 18.00 – 22.00). Vagt 1 og 2 samt søndagsvagten kan melde alt udsolgt.

Så har du lyst til at give nogle timer af din lørdag, så send en mail til Knud fra lokalafdelingens bestyrelse på panzerknud(at)remove-this.jensen.mail.dk hurtigst muligt.
Hvis du vi læse mere om det, vi tilbyder vore frivillige, kan du læse mere i
vor sidste nyhedsmail på www.ale.dk/index.php
 

 

Køge Bio og Køge Øldag i samarbejde

Samtidig med at Køge Øldag 2013 afvikles i Hugos Gård, kan børn samme dag komme i Køge Bio til en forestilling kl. 12, 14 og 16 og det til en reduceret pris. Vi er rigtig glade for denne aftale, og vi håber vore medlemmer vil fortælle om denne mulighed til venner, bekendte og på arbejdspladsen. Kl. 12 er det filmen Grusomme jeg 2 der vises på det store lærred, kl. 14.00 er fortsat en overraskelse, men kl. 16 er det Monsters University. For blot kr. 50,00 kan børn få en god oplevelse, mens de voksne får udvidet den smagsmæssige horisont i Hugo’s Gård. 

 

Adgangskort til Køge Øldag

Allerede nu kan man købe adgangskort til Køge Øldag og det til samme pris som både i 2011 og 2012, kr. 100,00. Vi har aftalt, at adgangskort købes enten i Hugos eller i Visit Køge (Køge Turistkontor), Vestergade 1, 4600 Køge. Vi ved af erfaring at mange bruger adgangskort som gaver, og sidste år kunne vi notere et stort forsalg af adgangskort til Danmarks næststørste ølfestival. Så gå ikke glip af denne chance og hent et adgangskort. Man kan selvfølgelig også købe ved indgangen til samme pris.

 

Tøserunden 2014

Fra nyheden om at vi i 2014 agter at stille med et cykelhold på max. 10 ryttere, gik der kun få minutter indtil de første meldte sig. For at præcisere vore planer, så er det egne medlemmer vi agter at yde et økonomisk håndsrækning, så hvis der blandt vore medlemmer er nogle der har mod på 112 km så send en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.ale.dk  

Tøserunden, verdens største cykelløb kun for kvinder skydes i gang lørdag den 31. maj 2014.

 

Der tales om Køge Øldag overalt..!

Overalt er der stor interesse for Køge Øldag 2013. Her beretter lokalformanden om dagens udstillere for nogle lokale. Og derfra
lyder det ”Az elet habos oldala” – livet på skumsiden.


De bedste sommerhilsner fra din lokalafdeling
Danske Ølentusiaster/Køge Lokalafdeling
Danmarks bedste lokalafdeling
VIND BELGISK JULEBRYG.!

De fleste feriefotos er ofte knipset når man sidder i festligt lag med noget godt i glasset og noget spændende på tallerkenen. Men vi udskriver en lille konkurrence, så hvis du tager nogle sjove, spændende, anderledes ølrelaterede fotos fra sommerferien, så indsend fotos, senest den 31. august 2013, til vor webmaster og vi vil bringe de bedste i vore nyhedsmails, og således at lokalafdelingens medlemmer senere på året vil kunne stemme om de 3 bedste.
 
Vi sætter noget belgisk julebryg på højkant, så der er ingen grund til ikke at tage sommerens bedste øl foto.
 
Fotos sendes til vor webmaster Carsten Holløse på carsten.hollose(at)remove-this.gmail.com