Kære medlemmer

Her ugen efter at Køges nye bryg, Konge Bryg Køge kom på gaden og blev offentlig præsenteret under WIKA-sagningen i onsdags, og efter at vi, lokalt, fik sat navne på de 2 der kæmper om Årets Ølnyhed 2013, er tiden inde til næste nyhedsbrev, og i dette kan man orientere sig om følgende:

·         Årets Ølnyhed 2013,
·         Køge Messen den 15. og 16 marts 2014,
·         Årets grønneste aften – Irsk super smagning på Skt. Patricksdag,
·         Årsmødet i Odense den 22. marts 2014,
·         Skal du holde fest i foråret eller i sommer?,
·         Konge Bryg, Køge,
·         Tøserunden 2014,
         Køge Jazzfestival 2014/Køge Øldag 2014!
·         Hugo’s - nu med 10% rabatordning

 

Årets Ølnyhed 2014!

Køge Lokalafdeling havde skaffet alle nyheder til Køge og med 7 liter af hver og fuldt hus, var der nok til alle i smageglassene.
For de fleste af aftenens deltagere var det første gang de fik lejlighed til at smage aftenens kandidater, og rundt om bordene blev der smagt, duftet og betragte farve og skumdække.   
Undervejs blev der på vanlig vis underholdt om kandidaterne, og i modsætning til lands-politik, var der ingen af aftenens kandidater der her skiftede hest midt i vadestedet.

Efter at stemmerne var talt om, kunne man kåre Amarillo & Citra IPA fra Ugly Duck Brewing Co. som Årets Ølnyhed 2014 i kategorien op til 5,9% og i kategorien over 6,0% var det Willemoes Jul 2013 fra Bryggeriet Vestfyen der løb med laurbærerne.

De 3 bedste i hver kategroi var som følger:
1.     Amarilla & Citra IPA, Ugly Duck
2.     Spionen Undercover IPA fra Syndikatet og
3.     Miami Vice, Ugly Duck.

og i den tungere kategori:

1.     Willemoes Jul 2013, Bryggeriet Vestfyen
2.     Frederik III Imperial Stout fra Frederiksodde Håndbryggerlaug og
3.     Putin, Ugly Duck.

Køge Lokalafdeling stemte således endnu engang fynske kandidater til tops, og nu bliver det spændende næste år, hvor vi i hvert fald får nye lokale kandidater man kan stemme på, bl.a. Kongebryg Køge som WIKA netop har lanceret.

Lørdag den 22. marts 2014 under landsmødet i Odense, bliver det afsløret hvilke to nyheder der står med den endelige sejr.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra denne uges smagning.

 

Køge Messen 2014!

Også i år er vi at finde på Køge  Messen med en flot stand. Udover information om lokalafdelingens aktiviteter, Køge Øldag 2014, og en spændende ”ølsnak”, vil det vanen tro være muligt at kunne erhverve sig en pose spændende øl for en rund hund. Din lokalafdeling har også i år hos ølimportører og grossister indkøbt spændende øl til super lave priser, og vel og mærke øl man ikke lige finder i det første det bedste supermarked. Rygter vil vide, at der bl.a. skulle være gamle Barley Wine samt portere fra Ølfabrikken til salg, ligeom  det er muligt at købe 12 stk. Amager Julebryg 2013 (med holdbarhed 4 år frem, til blot kr. 200,00, incl. pant forstås…

Derudover vil det være muligt, mod forevisning af gyldigt medlemskort, at erhverve sig en gratis smagsprøve fra en af hanerne, ligesom vi selvfølgelig har vor populære ølshampoo og ølsæbe med.   

Køge Messen har åbent begge dage fra 10 – 17, og hvis man klikker man her har man mulighed for at hente gratis adgangskort.

 

Næste smagning - Årets grønneste aften – Irsk aften (UDSOLGT)

”We are all Irish on Paddy’s Day”
For første gang i lokalafdelingens historie, kan vi byde på en irsk aften, og så på selve Skt. Patricks Day. Denne aften skrotter vi de almindelige smageglas og benytter os i stedet af half-pint glas. ”Man er vel lidt irer”?

Vi har denne aften nogle yderst sjældne irske bryg - bl.a. 2 fætre fra håndbryggeriet Porter-house i Dublin. En Celebration Barrel Stout på 11 hyggelige ”Christina-procenter”, og en ditto Barley Wine Edition American Style.

En anderledes smageaften, og hvis man klikker her, kan man læse mere om aftenens program, og vi er sikker på at vi også denne aften kan melde fuldt hus i løbet af meget meget kort tid.

Og fra lokalafdelingen skal lyde en opfordring til at møde op denne aften i grøn/orange påklædning, så vi skaber en flot ramme om denne hyldest til Skt. Patrick.

Der er desværre allerede UDSOLGT - de gik så hurtigt at alle pladser var revet væk efter 5 timer og 50 minutter.

 

Årsmødet i Odense

I sidste weekend udsendte regionen en mail med opfordring til at deltage i årsmødet i Odense lørdagen den 22. marts 2014, og vi kan kun supplere med en appél om samme. En dag hvor man udover en hyggelig fynsk smagning (er det mon derfor fynboerne altid er så godt repræsenteret i finalerunden om Årets Ølnyheder?).Følg dette link www.ale.dk/index.php og du er allerede godt på vej til Odense.

 

Skal du holde fest?

Så husk at du stadig kan leje lokaldelingens festtelt og lokalafdelingens fadølsanlæg med 2 haner, og hvis du er tidligt ud med en booking kan lokalafdelingens også skaffe dig noget super godt fadøl og det til éngrospriser.
Prisen for at leje festtelter er kr. 800,00 for en weekend og for kr. 350,00 kan du leje fadølsanlægget også for en weekend.
Kontakt lokalafdelingens næstformand, Jan Schmidt, på jan.schmidt@ale.dk  eller mobil 22 41 94 88, hvis du mangler udstyr til den næste fest.

 

Konge bryg, Køge!

Så kom den. Den var længe ventet. Lidt ligesom foråret. Køges nye øl. En overgæret dobbelt-bock på 8,5% hyggelige procenter,og brygget på malttyper der giver masser af fylde. Denne dobbeltbock er krydret ed anis, og straks man åbner op mærker man en let duft af lakrids. En særdeles velsmagende bryg, som bliver en af årets ølnyheder 2014. Etiketten bærer et billede af Frederik VII-statuen på Køge Torv, og forhandles kun hos WIKA i Køge. Kongebryg Køge er allerede blevet så populær, at WIKA har bestilt endnu et bryg hos Braunstein, der har lagt kedler til denne bryg.

Det er 2 af lokalafdelingens medlemmer, Kenneth Munck og Brian Hansen, der begge er ansat hos WIKA, der har været entreprenører på brygopgaven.  

 

Tøserunden 2014!

Lørdag den 31. maj 2014 sender Køge Cykel Rings Venner igen flere tusinder ”tøser”, unge som ældre, på smarte racere eller bare på almindelige City-Bikes afsted og ud på 112 smukke kilometer rundt på Stevns. Som oplyst sidste år i et nyhedsbrev var det lokalafdelingens hensigt at stille med et ”tøsehold”, og vi fik sidste år enkelte henvendelser fra interesserede medlemmer, der har mod på opgaven, men hjemme på ”havnen” venter også entusiastiske medlemmer fra lokalafdeling der byder tøserne velkommen hjem med kolde forfriskninger.

Har du mod på at køre Tøserunden 2014, så send en mail til lokalafdelingens formand, Gert, på mail ghd@danskemedier.dk inden den 15. marts 2014.

 

Hugo’s – nu med 10% til alle medlemmer af DØE!

I forbindelse med kåringen af Årets Ølnyheder 2014, kunne Thomas Madsen fra Hugo’s fortælle, at alle medlemmer af DØE fremover får 10% i rabat når man køber en specialfadøl til en rund halv-tredser. Det man kommer jævnligt på Hugo’s er det dog stadig muligt at købe et af de populære ”HT-klippekort” til kr. 420,00 for 10 klip.

 

Køge Jazzfestival 2014/Køge Øldag 2014!

Det er ganske vist. DØE Køge er også i år en af sponsorerne bag Køge Jazzfestival, og i annoncer kan man se, at der reklameres for Køge Øldag 2014, der løber af stabelen den 23. august 2014 – Danmarks næststørste øfestival. Lige nu er lokalafdelingen i fuld sving med at udvælge de udstillere, bryggerier og importører samt håndbryggere der skal være det hold de mange gæster vil kunne møde i Køge den 23. august 2014.

 

Spar 100 kroner på din næste kontingentopkrævning!

Hvis du indmelder et nyt medlem i Danmarks mest smagfulde forening, og du sparer kr. 100,00 på din næste kontingentopkrævning.

Brug ale.dk til indmeldelser og skriv dit/jeres medlemsnummer i feltet ”organisation”  - indmeldt af: skriv navn og medlemsnummer.

Når DØE har registreringen betaling fra det nye medlem, så registreres din/jeres rabat. Ordningen kan dog kun bruges én gang pr. år.

Sluttelig ser lokalafdelingen frem til at se vore medlemmer enten til den irske aften eller ude på vor stand på Køge Messen til en forfriskning.

De bedste hilsner
DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling


Fra Ølvalget: