Kære medlemmer!

Aktivitetsprogrammet for 2014/2015 er nu brugt op, og kunne det gøres på bedre måde, end at lade de mange gode håndbryggere, der rent faktisk findes blandt lokalafdelingens medlemmer, komme til orde og præsentere os for deres håndværk? I dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

 • Håndbryg smagningen mandag den 8. juni 2015,
 • SM i håndbryg,
 • Mød Køge Lokalafdeling på Køge Torv den 8. august 2015,
 • Mere om Køge Øldag 2015,
 • Fortsat problemer med pantautomater – føljetonen fortsætter,
 • Super gode øltilbud - til langt under normalpris!
 • Løst og fast

Håndbryg smagningen mandag den 8. juni 2015!

På trods af at sommeren er begyndt var det et flot fremmøde, der så frem til at nogle af lokalafdelingens håndbryggere skulle præsentere nogle spændende bryg.
Og det blev en meget anderledes aften – og det var i hvert fald værd at notere os, at lokalafdelingen er godt med når det gælder håndbryggere. 

Aftenens smageliste:

 • B. B. Hansen - Superbowl US Pale Ale 5.6 %
 • Jacob Stark - IPA 4,7%
 • Jan Schmidt - Citron Chili Ale 6.5 %
 • Thomas Trydal - Gold Digger US IPA, 6,0 %
 • John Nielsen - IPA 7,7 %
 • Thomas Nørgaard - Dobbeltbock 7 %
 • Brauhaus Brainiacs - Hopfen Weizen 8,5 %
 • Thomas Ensbye - Rug IPA 10- års Jubilæumsbryg 8.0 % x)
 • Jacob Stark - Blå Munk 10,5 %
 • Thomas Nørgaard - Stout 11 %    

Det skal retfærdigvis siges, at denne Rug IPA fik lokalafdelingens daværende bestyrelse brygget i 2012 hos Føniks i Næstved i anledning af lokalafdelingens 10-års jubilæum. Nogle kasser blev dengang sat til side, og denne jubillæumsbryg er fortsat spillevende!!!

Så en aften med gode overraskelser – en smagfuld aften, og mon ikke en håndbryggeraften vender tilbage på et andet tidspunkt. Tak til de håndbryggere der gav fremmøde.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra denne aften.

 

SM i håndbryg 2015!

Som bekendt har lokalafdelingen fået overdraget værtskabet af denne øl begivenhed, men endnu mangler vi flere detaljer, men datoen bliver formentlig den 19. september 2015. Flere oplysninger følger, men i mellemtiden bringer vi logoet for dette værtskab.

 

Mød Køge Lokalafdeling på Køge Torv lørdag den 8. august 2015!

Traditionen tro er Køge Lokalafdeling igen at finde på Køge Torv, hvorfra vi kl. 10 – 14.00 står klar med information om foreningens arbejde og om Køge Øldag 2015, så kig forbi med dit medlemskort og vi kvitterer med et stort glas skummende Hancock – og ja, vi har også Dark Gambrinus med på hanen.

 

Mere om Køge Øldag 2015!

Rigtig mange sponsorerer er på plads. Udstillerlisten ligeså, og reklame-trommerne er i gang. I lokalaviser, ØLentusiasteN, og så vil man nogle steder i lokalområdet blive mødt af store bannere der reklamerer for Køge Øldag 2015. Og vi anbefaler alle at besøge øldagens hjemmeside på www.koegeoeldag.dk for at blive opdateret.
Og husk, man kan med fordel købe adgangskort i forvejen, og dermed opnå en besparelse. Adgangskort kan købes i Hugo’s, kiosken i WIKA samt hos Visit Køge i Vestergade, hvor der dog opkræves et gebyr på kr. 10,00 pr. adgangskort. Et adgangskort udløser ved indgangen et smageglas, en festivalguide og 5 smagepoletter. 

 

Fortsat problemer med pantautomater – føljetonen fortsætter

Utroligt at vi har medlemmer der fortsat bliver mødt med hjemmestrikkede regler omkring flaskepant. Normalt bander jeg ikke i disse nyhedsmails, men for fanden, det er jo ikke raketvidenskab!!! Somme tider har man på fornemmelsen, at de hjemmestrikkede regler kun har til formål, at undgå bøvl med tomme flasker. Men hvis det er formålet, ja, så er oplevelsen til stor gene for forretningernes kunder, der vel finder et andet sted, at handle og hvor bekendtgørelsen er implementeret i forretningernes drift.

Denne signatur har hidtil ikke oplyst hvilke forretninger i Køge, hvor man oplever dette besvær, men der er ikke tale om en enkeltstående tilfælde eller en enkelt butik. Det er mere reglen end undtagelsen. Og for at belyse problemet, er jeg 3 gange på en uge i 3 forskellige forretninger i Køge blev mødt med en afvisende automat.

Men det er derfor super godt, at vore medlemmer heller ikke længere gider finde sig i disse teknikaliter. En at vore aktive medlemmer, John Kristensen, har taget sagen i egen hånd, og orienteret undertegnede om oplevelsen i et stort lokalt supermarked, og efterfølgende taget kontakt til Dansk Retursystem A/S. Vi er bekendt med korrespondancen, og Dansk Retursystem A/S meddeler, at forretningen IKKE kan afvise  at tage imod omtalte flasker med pantmærker på, og så vil de sende en rådgivningskonsulent forbi butikken. Det er der sgu også brug for.

Nogle af de flasker John ville indlevere, er i øvrigt nogle af de øl lokalafdelingen solgte på Køge Messen – og derfor dobbelt ærgerligt.

Herfra skal der lyde en opfordring til alle vore medlemmer, om at fortsætte kampen for pant. Ikke give op – men give os et praj, evt. vejlede butikkens personale om http://www.dansk-retursystem.dk/content/dk/pantsystemet/returregler/butikker

For at understøtte John’s henvendelse, har bagmanden bag disse linjer, sendt en anmeldelse til Dansk Retursystem med dokumentationsmateriale, og vi vil i  næste nyhedsbrev følge sagen op.

 

Super gode øltilbud - til langt under normalpris!

Vi har gjort det før. Nu gør vi det igen. Tilbyder nogle specialøl til en super skarp pris.
Fra en af vore samarbejdspartnere har vi igen fået tilbudt fantastiske Imperial Stout fra Slottskällans i Uppsala, super velsmagende Pale Ale og Weissber fra fynske Coisbo samt unikke handcrafted beer fra Porterhouse i Dublin.

Porterhouse:

 • Red Irish Ale, 4,4%, 0,33 l – kr. 12,25 – udløb 29/7-2015
 • Oyster Stout, 5,2%, 0,33 l – kr. 12,25 – udløb 23/9 - 2015
 • Hophead, 4,8%, 0,33 l - kr. 12,25 – udløb 23/9 - 2015

Slottskällans, Uppsala:

 • Imperial Stout, 9,0%, 0,33 l – kr. 17,25 – udløb 3/8 - 2015

Coisbo:

 • Nine – American Pale Ale, 3,5% - 0,33 l – kr. 13,50 – udløb 3/8- 2015
  Queens Desire, Weissbier, 4,8% - 0,5 l – kr. 12,25 – udløb 6/7 - 2015

Sidstnævnte Weissbier har høstet adskillige medaljer ved Craft Beer festivaler.

Det er alle super velsmagende bryg med udløbsdato, men de fleste tager ikke notits af dette datopjat! Prisen er sgu i orden.

Vi har kun hjemtaget et begrænset parti, så de sælges efter princippet ”først til bryggeren får først øl”. Send en mail til lokalafdelingens ølpusher på thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk hurtigst muligt, og du kan allerede nyde gode øl her i sommer.

 

Løst og fast!

Rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer var i slutningen af maj måned en tur omkring Lokomotivværkstedet i København for at få udvidet den ølmæssige horisont – og det var der da også alle muligheder for. Denne signatur plejer hver gang at omtale en øl der har været inspirator for dette nyhedsbrev – og svigter heller ikke denne gang. Så mens I andre fik udvidet horisonten, måtte denne signatur der har den opfattelse at ”livet er for kort til pilsnerøl” nyde kolde fadbamser i Tirana. Forsøgte forgæves at finde andet ”spændende”, udover Paulaner og Moretti, men nix. Men skidt – der var varmt og tørsten blev slukket. 

Og med disse ord ønsker vi alle en rigtig god sommer, men ligeså så snart der er nyt om SM i håndbryg, sender vi jer en nyhedsmail. 

Med ønsket om en rigtig god sommer med masser af øloplevelser i enten ind. og udland, og knipser du et godt ølfoto så send det til os på thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk så  bringer vi fotos i kommende udgaver af lokalafdelings nyhedsmails.

De bedste hilsner fra
Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Håndbrygger smagning