Kære medlemmer!

Efterårets første arrangement står lige for døren, men før end vi kommer så langt i dette nyhedsbrev, bringer vi her oversigten over indholdet i dette nyhedsbrev:

• Vi bringer en berigtigelse,
• Lokalafdelingens årsmøde 2015 – med 72 fremmødte,
• Næste arrangement – Jan Paul en original brygmester ,
• Kommende arrangement – Bustur med DØE-Køge ,
• Sæsonens aktivitetsprogram,
• Flere fotos fra ølrejserne 2015,
• Tjen en rund hund,
•  ”Ugens øl”

 

Først en berigtigelse!

Nogle af lokalafdelingens medlemmer noterede sig, at Lørdagsavisen, i anledning af at Thomas Madsen havde været forpagter af Hugo’s i 10 år, skrev, at Thomas Madsen var idémand og ansvarlig for Køge Øldag. Det har faldt nogle for brystet, og en af lokalafdelingens medlemmer, kontaktede i den anledning Lørdagsavisens reda-tør Martin Rasmussen, og gjorde denne opmærksom på, at dette vist måtte bero på en historisk forglemmelse.
  
Redaktøren kunne selvsagt ikke vide noget, men oplyste, at det var ord fra Thomas Madsens egen mund. Thomas Madsen skal roses for meget. For at han har gjort Hugo’s til en unik øl-oase, men ikke for ikke at have styr på historikken.

Fakta er, at idéen blev født og drøftet på et bestyrelsesmøde i efteråret 2010, og længe før Thomas Madsen blev ”hevet med op i gården” og præsenteret for bestyrelsens idé om at omdanne disse atmosfærefyldte omgivelser til en ølfestival.

Navnet Køge Øldag og det tilsvarende farvestrålende logo stod lokalafdelingens grafiker Kim Ovesen bag.

Pressen blev første gang præsenteret for Køge Øldag den 9. juni 2011 og i forbindelse med en Mikkeller-smagning, hvor bestyrelsen stod linet op på trappen ned til Hugo’s og iført de dengang spritnye og velkendte sorte T-shirts - Køge Øldag 2011.

Og så skal det vel lige præciseres, at Thomas Madsen ikke er eneansvarlig for Køge Øldag. Der er tale om et samarbejde hvor det er lokalafdelingens formand Gert og Thomas Madsen der i fællesskab deler ansvaret.

I øvrigt er Køge Øldag et registreret varemærke som ikke tilhører hverken Hugo’s eller Thomas Madsen.

Vi håber hermed at have redegjort for Køge Øldags fødsel, og så skulle Køge Øldag være en slags mini-kopi af Humlefestival i Żatec.   

 (Berigtigelsen er udarbejdet af Thomas Ensbye og er udelukkende et udtryk for redaktørens hukommelse)

Årsmødet 2015 -

72 til lokalafdelingens årsmøde på Braunstein!

At lokaliteterne på havnen i almindelighed og lokalet i særdeleshed er supergode, er der nok ingen tvivl om. Alle kan både se og høre!!! Og det blev vanen tro et godt årsmøde, hvor det meste dog koncentrerede sig om den ”revolution” det er, at Køge Lokalafdeling blev en af de første § 14 lokalafdelinger under DØE. Frederiksberg var den første, men her har formanden jo også en fortid i bestyrelsen fra Køge Lokalafdeling!!

Og hvad betyder det så at Køge Lokalafdeling nu er en afdeling. Det vigtigste er, at lokalafdelingen nu får eget CVR nummer, bliver momspligtig, hvilket også medfører øget regnskabspligt. Et længe næret ønske om at lokalafdelingen kan få en langt større frihed. Man skal erindre, at en lokalafdeling under DØE ikke får økonomi fra landsforeningen til medlemsaktiviteter o.l., men selv skal skabe sin egen økonomi, og det har Køge i flere år været rigtig god til, og derfor er denne ”revolution” meget naturlig.

Og så bevirker det, at hvor lokalafdelingens bestyrelse tidligere blot skulle orientere om lokalafdelingens økonomi, vil der fremover være tale om en egentlig regnskabs-aflæggelse til generalforsamlingens godkendelse eller forkastelse, og nu med valgt revisor.

Derudover kan vi berette, at der var genvalg over hele linjen, således at den ”gamle” bestyrelse, bestående af Gert Højer Petersen, Paul Wilson, Hanne Larsen, Kim H. Jepsen, Christina Petersen, Per Skaibæk, Karsten Nielsen og Brian Brun Hansen fik mandat til en ny 1-årig periode. I medfør af lokalafdelingens ændrede status skulle der vælges revisor og revisorsuppleant, og disse poster besættes nu af Morten Brun og Lise Berrig.

Årsmødet var igen i de bedste hænder, og Evy Hansen ledte som valgt dirigent forsamlingen gennem de mange dagsordens punkter, imens de fremmødte kunne forlyste sig med de 5 fadølshaner på Braunstein, og så var der ellers engelsk mini-smagning.

Med halsmikrofon styrede Paul Wilson smagningen af 4 engelske øl, og menuen stod på:

Shepherd Neame – Bishops Finger – 5,4%,
Bath Ales – Gem, 4,1% alk.
Boddingtons – Draught Bitter – 3,5% alk., og endelig
Hobgoblin på 5,2% alk. fra heksenes bryggeri – Wychwood Brewery.

Vi bringer her på siden stemningsfotos fra årsmødet på Braunstein.

 

Næste arrangement – Jan Paul den originale brygmester!

Ovenpå en hyggelig familiesøndag, er det sådan ved aftenstid at man skal forlade de lune stuer og drage en tur ned i Hugo’s, hvor brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus lægger forbi og han er ikke blot brygmester, men også en mester ud i ord og kunsten af lege med ord og fortælle de gode historier.
Klik her hvis du vil vide mere om dette arrangement, og husk at der er åbent for tilmelding i morgen, søndag den 11. oktober 2015 kl. 12.00

 

Kombineret tur til SM i Håndbryg og bryggeribesøg

Vi drager sammen i bus mod Sydsjælland, hvor vi skal besøge et par af de lokale bryggerier i Næstved og smage på deres nybryggede julebryg. Vi skal høre lidt historie om bryggerierne
og se hvordan øllet bliver brygget. Undervejs serveres der frokost på et af bryggerierne.
På vejen kigger vi forbi Haslev Bibliotek hvor årets Sjællandsmesterskab i Håndbryg foregår
netop denne dag kl. 10-17. Her vil vi bruge et par timer på at se og smage på nogle af de mange
spændende bryg, der deltager.
Vi mødes i Hugos gård kl. 10.00. Bussen kører 10.30. Vi forventer at være retur i Køge ca. 17.30.

Pris for dette fantastiske arrangement er kun 295 kr.

Det er et super billigt All inclusive arrangement som inkludere både bustransport, frokost, 2 gange smagninger og entre til SM i håndbryg.

Du kan allerede tilmelde dig her

Sæsonens aktivitetsprogram!

Hvis man ikke allerede har hentet sæsonens spændende aktivitetsprogram, så kan det hentes her – og man er kun et lille klik fra de store smagsmæssige oplevelser.

Flere fotos fra ølrejserne 2015!

Ja, vi har rigtig mange, og denne gang sætter vi fokus på de såkaldte humlepiger, egne såvel som fremmede, og husk at vi i januar 2016 fremsender tilbud om næste års rejser.

 

Tjen en hund eller giv en velsmagende julegave!

I disse tider hvor løn- og pensionsudviklingen udviklingen ikke når tidligere tiders procentuelle stigninger, er det dog rart at vide, at vore medlemmer let kan tjene en hund på næste kontingent opkrævning. Skaf et medlem til DØE og hvis man anfører sit medlemsnummer, vil næste opkrævning blive fratrukket kr. 100,00 (dette kan dog kun ske en gang årligt).

Men julen venter forude, og alle kender situationen når der skal udtænkes gaveidéer til han/hende der tror de har alt – men alligevel mangler indgangen til gode smagsmæssige oplevelser? Et medlemskab af DØE? Ja, hvorfor ikke. Læs mere her: http://www.ale.dk/index.php?id=1019

 

”Ugens øl”

Ja, denne signatur havde egentlig tænkt at vi skulle bringe omtale af en sønderjysk øl. Men sidste lørdag og inde på Æ Smugkro i Åbenrå, hvor man allerede kl.10 falbød en ½ l ”150’er” fra Fuglsang til tonerne af Creedence Clearwater Revival og Rolling Stones, mens bartenderen med en ordenligt bagskid spillede luftguitar, glemte jeg alt om øllet men fandt dette sjove skilt. ”Handel og bælleri er tilladt! Men I skal nu ikke snydes for ”ugens øl”.

 

New Morning på 5,8%. Lyder som en religiøs bevægelse – men nix. En overgæret øl med masser af krydderier fra bryggeriet Birrificio del Ducato i Italien, og et bryggeri der kun har 9 år på bagen. Ikke en øl man falder over hver dag, og en noget speciel øl. Man sidder med en fornemmelse af, at brygmesteren er gået en tur hen over de lokale bjerge, og indsamlet naturens egne krydderier, for der er tydelig smag af koriander og kamille. Bryggeriets flagskib er deres Imperial Russian Stout på 8,2% som bærer navnet Verdi – efter den italienske komponist. En øl denne signatur har testet flere gange – og hver gang en stor fornøjelse.

Sluttelig håber vi at se så mange af jer til efterårets kommende aktiviteter, og første gang er næste søndag den 18. oktober 2015.

De bedste hilsner
Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen    

Årsmøde 2015

Ølrejsen 2015