Kære medlemmer!

Sommeren er ovre og vi ser nu frem til en ny sæson i Køge Lokalafdeling, og efterårssæsonen blev også i år indledt med en spændende 6-dages ølrejse til humlens eget hjemland. I dette nyhedsbrev kan du således orientere dig om følgende:

• Ølrejsen 2015,
• Årsmødet den 7. oktober 2015,
• Nyt fra lokalafdelingens ølpusher,
• Mød Køge Lokalafdeling hos BYGMA Køge og smag en spændende øl,
• Et afsluttende nyhedsbrev om Køge Øldag fra festival ledelsen,
• Lokalafdelingens årsmøde, og
• ”Ugens” øl.

 

Ølrejsen eller rettere ølrejserne 2015!

Køge Lokalafdeling er en af de få, om ikke den eneste i DØE-regie, der udbyder en ølrejse, hvor der ikke har rejsebureauer eller andre entreprenører inde over, hvilket er årsdagen til at vi kan udbyderejser til ”jyske priser”.
Dagbladet havde mandag den 31. august 2015 en omtale af lokalafdelingens ølrejse, hvor vi endnu engang sendte 2 buser af sted på nye øloplevelser, og oplevelserne stod i kø, og efter nogle ”udmarvende” smagninger og rund-visninger, kunne de 100 deltagere, endelig puste lidt ud på den 58. Humle-festival i Žatec- på tysk Saaz.

Det er nu blevet en tradition, at lokalafdelingens ølrejser slutter af i Żatec, men forinden skulle Bus 1, med udgangspunkt i Prag, besøge Pivovar Matuška, Pivovarský Dvůr Chýně og Pivovar Únětice – alle bryggerier som ligger placeret rundt om Prag.

Bus 2 slog lejr på Hotel Faust i Decan, og derfra besøgte gruppen Pivovar Kocour i Varnsdorf, der trods byens tyske navn ligger i Tjekkiet, og et overraskende besøg på Pivovar Falkenstejn i byen Krasna Lipa – hvor vi bl.a. smagte deres cannabis weissbier. Herefter fulgte det 1 år gamle bryggeri Centrum Pivovar i Děčín og endelig Pivovar Monopol i den gamle kurby Teplice. Monopol var først indviet for ca. 4 måneder siden, og det i en gammel statelig bygning der tidligere husede en Varité, Svanen. Et imponerende stykke restaureringsarbejde, er blevet lagt for dagen og noget af et tilløbsstykke i denne by der er under kraftig forvandling. Under kommunismen husede bygningen butikker med delikatesser – deraf navnet Monopol.
 
Og så var er dømt hyggeaften med alle 100 deltagere på Restaurant Novy Svét (den nye verden) med middag og super musik leveret af Zdenék Krajci og en makker på guitar, og så ventede Žatec.


En folkefest. En byfest hvor det hele handler om humle og øl, og med mulighed for at hele familien kan drage til denne lille by, da der også er tivoli muligheder, musik, børneteater og så en humlemark, der skulle plyndres.

Men uden humlen var der ingen fest. Omdrejningspunktet er øllet, og de mange bryggerier (45) – små som store og de nye upcoming bryggerier, og hvis man ønsker at se oversigten over de deltagende bryggerier, så klik ind her: http://docesna.cz/index.php?page=4&lang og man kan se hvad man gik glip af.

Der kommer senere en beretning i ØLentusiasteN og i mellemtiden vil vi i de kommende nyhedsbreve bringe stemningsfyldte fotos. 

Og ja, også i 2016 kan I pakke kufferten. De 2 rejser udbydes i januar 2016, så hold øje med nyhedsbrevet fra Danmarks bedste lokalafdeling.

 

Årsmødet den 7. oktober 2015!

Husk årsmødet og den særskilte invitation der blev udsendt lørdag den 12. september 2015 – og husk at tilmelde dig den engelske smagning af 4 specialbryg. 

 

Nyt fra lokalafdelingens ølpusher!

Vi har igen gjort et kup. Købt 10 ks. Imperial Stout fra svenske Slottskällans i Uppsala og med 9,0% og 98 point i overall på Rate Beer, er der altså tale om en øl der passer fantastisk til den kommende mørke tid. ”En mørk øl der er brygget efter gamle engelske metoder. Indeholder utrolig meget smag og aroma. Man finder kaffe og chokolade, men også nuancer af træ og tørret frugt. En Imperial Stout med en rund, blød og fyldig krop”. Næsten som en skøn kvinde.

En datokritisk Imperial Stout – datoen udløber den 17. oktober 2015 – men det betyder intet, da denne Imperial Stout kan ligge og lagre flere år endnu.

Pris kun 12,50 plus pant – UHØRT BILLIGT – så det er nu man skal komme til tasterne og foretage en bestilling ved at sende en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk. Mindste salg er 12 stk.

 

Mød Køge Lokalafdeling hos BYGMA Køge og smag en spændende øl!

På onsdag den 16. september 2015 mellem kl. 10.00 og 15.00 kan du møde Køge Lokalafdeling med en stand ude hos BYGMA, Københavnsvej 87, Køge, hvorfra vi uddeler smagsprøver på spændende bryg, samtidig med at man kan få en snak om lokalafdelingens aktiviteter og kigge indenfor hos BYGMA.
Så kig forbi og du kan smage danske, svenske, belgiske øl samt nogle unikke japanere.

 

Et afsluttende nyhedsbrev om Køge Øldag fra festival ledelsen!

Klik ind på det vedhæftede bilag, og få den afsluttende information om Køge Øldag 2015.

 

”Ugens” øl.

Godt man er forudseende. Havde i forvejen sat et par svenskere ud i kulden, for hvis nu…En lang dag i Rødovre-hallen var forbi. Mørbanket og træt, måske forbi denne signatur lige smed 1. pladsen selv om der var 3 match bolde mulighed for at løbe med 1. præmien. ”Vil du med op og have en øl i cafeteriet”?, spurgte klubkammeraterne. Jo, lad os se hvad de byder på. Tuborg Classic – nein Danke. Men de havde en Erdinger og et par italienere stående deroppe på hylden, så jo tak. Næh, det havde de ikke. Ren staffage. Jeg luskede tomhændet tilbage og længtes hjem til Køge. Skuffelsen over ikke at løbe med 1. præmien, skulle skylles ned med noget andet og stærkere end en Classic.

Vel hjemme, ventede en kold ”Emperor of Hops” på 6,0% fra Borås Bryggeri – en udmærket velhumlet øl fra Borås Bryggeri – med  bitre og fine citrusnoter fra de amerikanske humler. Men det var sgu en Thurbo Stout fra Oppigårds Bryggeri i Dalarne der tog kegler. 8,7% procent var gemt nede i denne chokolade smagende dessert øl, og med 95 overall point på Rate Beer. Skuffelsen var væk. Fruen havde fundet en flaske ni sjatter i pap frem, men var meget misundelig, på min stout. Og sådan blev det alligevel en god lørdag, trods de 3 matchbolde…..

 

Køge Lokalafdeling ser frem til at ned så mange af jer til årsmødet den 7. oktober 2015, på Bryggeriet Braunstein, hvor vigtige beslutninger om lokalafdelingens fremtid skal tages.

De bedste hilsner
DØE – Køge Lokalafdeling
Danmarks bedste lokalafdeling

Ølrejsen 2015

En opgave venter...
Skål - Samurai IPA i Varnsdorf
Der var dømt topmøde!
Med 52 gæster blev der travlhed
Vi på vej igen!
Der pustes ud.
Øl-pause i Krasna Lipa
Humlehoveder på tur.