Kære medlemmer!

Vinteren er ved at slippe sit tag i os, men derfor kan vi jo sagtens fortsætte lidt endnu med at drikke de mørke tunge bryg, her blot en måned før end de første forårsbryg sammen med erantis står i kø for at blive taget imod. Men i denne nyhedsmail kan man denne gang orientere sig om følgende:

“And the Oscar goes to”…..vinderen blev, ja læs videre!

Køge Messen 2015 – gratis adgangskort findes her

Lokalafdelingens smagning i samarbejde med SOS Børnebyerne!

Næste arrangement – en aften med Christian Skovdal Andersen fra BeerHere

DØE’s årsmøde i Dalum i Odense den 21. marts 2015

Ølrejsen/Ølrejserne 2015

En ”Ud-af-huset-oplevelse”!

Pressedækning

Endnu en ode til øllet!

 

Årets danske ølnyhed 2014 er fundet – i Køge Lokalafdeling!

Vi plejer at kunne hænge de røde lygter ud HVER GANG. Men denne gang kunne vi ”kun” få besat 64 ud af 65 stole, men for det første, var det første gang lokalafdelingen forsøgte sig med en søndagssmagning, og så var der en ny politiserie i TV samt en spændende kamp på Nordjyske Arena!

Men de der kom gik til opgaven med krum hals. Der blev duftet, smagt, vurderet og udvekslet meninger, før end der blev afgivet point. Og skulle der tælles op og efter en fintælling hen mod midnat kunne vi find de 2 lokale vindere, og stemmerne fordelte sig som følger:

I kategorien op til 5,9%:

Nr. 1.: Foxy Brown Ugly Duck Brewing) – 224 point

Nr. 2.: TopHop, Hornbeer – 203 point

Nr. 3.: Orange Crush, Amager Bryghus – 188 point

Nr. 4.: Pale Ale Single Hop Amarillo, Midtfyns Bryghus – 158 point

Nr. 5.: Øko. Mark Hø Øl, Herslev Bryghus – 72 point

I kategorien over 6,0%:

Nr. 1.: Vladimir P, Hornbeer – 202 point

Nr. 2.: Alstærk Bourbon, Munkebo Munkebryg – 176 point

Nr. 3.: Willemoes Jul 2014, Bryggeriet Vestfyen – 171 point

Nr. 4.: Willemoes Jubilæums bryg, Bryggeriet Vestfyen – 169 point

Nr. 5.: Chili Klaus Ghost, Midtfyns Bryghus – 87 point

Nu er det jo langtfra sikkert, at ”juryen” i Køge stemmer i overensstemmelse med de andre lokalafdelinger, men lokalafdelingens medlemmer kan selv sætte sit præg på resultatet, og blandt alle der deltager i afstemningen hvor der trækkes lod om gode præmier.

Det er nu op til lokalafdelingens medlemmer at afgive sin stemme i hver kategori og afstemningsstedet finder du her: http://www.ale.dk/index.php?id=9862

Husk at sidste frist for afstemning er den 28. februar 2015, kl. 24.00. De endelige vindere offentliggøres lørdag den 21. marts 2015 i Odense.  

Denne signaturs favoritter endte på henholdsvis en 3. og en 2. plads, men det er til at leve med når det resulterede i hjemmesejr i Aalborg.  

 

Lokalafdelingens smagning i samarbejde med SOS Børnebyerne!

Det er stadig muligt at få billetter til denne smagning, der afholdes i Køge Roklubs lokaler tirsdag den 3. marts 2015, kl. 19.00. Pris 125 kr. og for dette beløb serveres 10 forskellige øl fra bl.a. England, Irland, Tyskland, Spanien, Sverige, USA, Tjekkiet, Belgien og Danmark.  

Billetter fås ved at sende en mail til formanden for SOS Børnebyerne, Hanne Andresen på hanne.andresen67@gmail.com eller i Hugo’s. Aftenens overskud går ubeskåret til SOS Børnebyerne. 

 

Køge Messen 2015 – nu med gratis adgangskort!

Lørdag den 7. og søndag den 8. marts 2015 mellem 10 og 16 er Køge Lokalafdeling igen på rette plads med en stand, hvorfra vi vil informere om lokalafdelingens mange aktiviteter – herunder Køge Øldag 2015, men det vil også være muligt at erhverve nogle af lokalafdelingens supergode øltilbud denne weekend. Derudover stiller vi en kasse specialbryg på højkant, hvis man lige kan gætte hvor mange kapsler vi har smidt ned i de store glas.

Husk medlemskort og vi kvitterer med et bæger gratis fadøl eller to, ligesom man også vil kunne erhverve vor superlækre Ølshampoo og Ølsæbe.

Adgang koster kr. 50,00, men hvis du klikker her, kan du selv udprinte de adgangskort du har brug for og du kommer gratis ind til årets Køge Messe.

 

Næste arrangement – ændring!

Egentlig havde vi planlagt en dobbelt smagning af forårsbryg, men så fik vi muligheden for at præsentere en af Danmarks mest kreative og kompromisløse bryggere, Christian Skovdal Andersen – ham med det farverige slogan ”Livet er for kort til lorteøl” og ham der lærte denne signatur at Barley Wine kan være Farlig Wine.

Så fredag den 20. marts 2015, kl. 19.00 kan du komme i selskab med Christian Skovdal Andersen og hans BeerHere samt 10 af hans spændende bryg. Arrangementet afholdes hos Braunstein, hvorfor der er flere pladser til rådighed end normalt. Dørene åbnes kl. 18.00, og vi indleder aftenen med en kold fra Braunstein.

Hvis man klikker her kan man læse mere om denne ekstraordinære smagning og så har vi denne aften set os nødsaget til at hæve den normale deltager-pris med kr. 15,00.  Og husk at der er åbent for tilmelding førstkommende søndag den 1. marts 2015 kl. 12.00.

 Link til tilmelding: https://koegeale.nemtilmeld.dk/17/at-CSA/

 

DØE’s årsmøde lørdag den 21. marts 2015!

Vanen tro afholdes DØE’s ordinære årsmøde på Dalum Landbrugsskole i Odense, og hvis man har lyst til at deltage, er det muligt for en rund hund, at tage med bussen fra Ringsted Banegård kl. 09.30 og retur. Deltage i den fynske smagning forinden årsmødet, deltage i middagen og den efterfølgende ølsmagning. Forventet hjemkomst til Ringsted er kl. ca. 22.30.

Hvis man agter at deltage i busturen til Odense, årsmøde, middag og efterfølgende ølsmagning skal der ske tilmelding via dette link: https://doeregkbh.nemtilmeld.dk/

Husk også at tilmelde dig til årsmødet på http://www.ale.dk/index.php?id=14638 inden den 1 marts kl. 24.00

 

Ølrejsen/Ølrejserne 2015!

Begge busser er fyldt op, og vi kan se frem til at sende 100 mand af sted tirsdag den 1. september 2015. Og vi kan bl.a. tælle deltagere helt fra Esbjerg, Varde, Grenå, Sønderborg, Munkebo og Samsø og en række sjællandske byer.

Vi er dog hver gang ude for, at der kan indløbe afbud, så hvis man ikke lige nåede at komme med, så send os mail til thomas.ensbye@webspeed.dk, for at blive registeret på ventelisten.

De 2 rejseprogrammer finder man her http://www.ale.dk/index.php?id=14575

 

En ”Ud-af-huset-oplevelse”!

Vi har tidligere bedt jer sætte X ud for lørdag den 11. april 2015, hvor vi tilbyder en bus pubtur og med afgang fra Køge kl. ca. 14.00 og med forventet hjemkomst kl. ca. 21.00. Prisen kendes endnu ikke – men ruten vil være besøg på lokale gode ølsteder i Strøby Egede, Haslev, Ringsted, Roskilde og så retur til Køge.

Undervejs til de forskellige pubs vil lokalafdelingens næstformand, engelske Paul Wilson, berette om engelsk pubkultur og den engelske tradition hvor man også besøger nabobyernes pubber. 

 

Pressedækning siden sidst!

Køge Lokalafdeling får fortsat stor opmærksomhed i de lokale medier. Siden sidst 2 omtaler om WIKA-smagningen i Køge Onsdag og Lørdagsavisen, 2 omtaler i samme aviser om smagningen der sker i samarbejde med SOS Børnebyerne, og hvor overskuddet ubeskåret går til SOS Børnebyerne, og så endelig omtaler i de samme to medier samt Dagbladet omkring den lokale kåring af Årets Ølnyhed – både før og efter. Endelig også en omtale om lokalafdelingens tilstedeværelse på Køge Messen. Køge befæster dermed den førertrøje vi har ud i lokal presseomtale.

 

Endnu en ode til øllet!

Per Skaibæk havde i forbindelse med testen af de 10 kandidater begået endnu en ode, og den bringes her:

Årets øl, den skal findes,

og titlen den skal vindes,

af øl med en dejlig duft,

med skum der er så smukt,

og når der åbnes for hanen,

og den glider ned i ganen,

tænk hvilken dejlig smag,

hvilket ultimativt behag

 

Sluttelig glæder vi os til at se jer på Køge Messen og til smagningen med Christian Skovdahl Andersen og BereHere, og så skal vi da lige have med, at Køge Lokalafdeling er indstillet til Årets Lokalafdeling sammen med Aalborg, Østfyn, Bornholm, Amager og Aabenrå. Aalborg og Køge (i nævnte række-fælge i øvrigt) har tidligere høstet denne hæder. Det hele afgøres i Odense den 21. marts 2015. Vi afventer i spænding.

Inspirationen til dette nyhedsbrev er også denne gang hentet i Ungarn. En Gentleman Barley Wine på 9,0% fra Hopfanatic Brewery i Ungarn. Letdrikkelig og særdeles velsmagende. 

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen

 

Kommende arrangementer

Fredag d. 20 marts er der ølsmagning med Christian Skovdal Andersen

https://koegeale.nemtilmeld.dk/17/at-CSA/

Lørdag d. 11 april skal vi med bus på pubcrawl

 

Ølnyhed 2014

Fra Ølrejsen 2014