Kære alle!

Arrangørerne havde taget Odin’s ældste søn, Thor i ed, da han som tordengud råder over vejret, og vejret var i høj grad med Køge Øldag 2015, da man lørdag den 22. august 2015, slog porten op til den 5. øldag i Køge og udover Køge Øldag 2015, kan man i dette nyhedsbrev orientere sig om følgende:
• En aften hos Olsen i Strøby Egede!
• Køge Øldag 2015,
• Mere presse!
• Dato for Lokalafdelingens årsmøde,
• Sommerens ølfoto,
• SM i håndbryg, og
• ”Ugens bryg”

 

En aften hos Olsen i Strøby Egede!

Rigtig mange havde fulgt opfordringen til at aflægge Olsen’s bar et besøg, men for 100 kroner var der også fri fadøl fra 5 haner – bl.a. øllets gentleman fra Thisted og 2 pulled pork burgere til hver. Fredagens bedste tilbud i Køge-området den aften.
Undervejs præsenterede lokalformanden de fremmødte for den mest underliger quiz denne signatur til dato har været udsat for. Øl m.m. hed den. Der var mere m.m. end øl. ”Hvem fanden ved hvor mange penge de danske familier i gennemsnit anvender på is på et år, eller hvorfor man ikke må dyrke sex på bagsæddet af i bil i Brasilien!!! Nåh med godt humør kom vi igennem.
Imens holdt Olsen himself aktion over sjældne gamle øl fra bl.a. Amager og Stevns Bryghus, og da klokken ringede lidt over 22, var det farvel og tak efter en hyggelig aften på Stevnsvej 33.

 

Køge Øldag 2015!

Igen i år blev et en mega publikumssuccés da flere end 2.000 forventningsfulde gæster lagde vejen omkring Brogade, og gik enten til enten venstre eller højre der hvor de 2 bryggerheste noget af dagen stod parkeret. 
Og indenfor i Hugo’s Gård stod lokalafdelingens mange frivillige klar til at sætte armbånd på og i øvrigt servicere og hjælpe med at dagen igen forløb på fornemmeste vis, imens de med armbånd tog på rundtur på hos de 20 stande, hvor flere hundrede forskellige øl stod klar til at blive udforsket og udfordret. 
Det var ølguruen, og om nogle manden der har åbnet danskerne ganer for det spændende øl og øllets mangfoldige verden, Carsten Berthelsen, der på vanlig underholdende vis causerede om denne udfordrende humleverden og bagefter erklærede Køge Øldag 2015 for værende officielt åbent. 
I skrivende stund har vi endnu ikke overblik over hvilke stande der tiltrak sig mest opmærksomhed, men dette skal vi nok vende tilbage til, og i øvrigt henvise til en artikel om Køge Øldag i næste udgave af ØLentusiasteN samt til den lokale presse der har flotte omtaler af Køge Øldag 2015.
Her på siden bringer vi nogle stemningsfotos fra øldagen – Danmarks næststørste ølfestival i de middelalderlige rammer, og vi vil snarest få smidt endnu flere fotos ind på øldagens hjemmeside på www.koegeoeldag.dk 
Herfra skal der lyde en stor tak til alle jer der tog naboer, kolleger, familie og venner under armen med til Køge Øldag 2015. I var sammen med vore altid flittige frivillige med til at skabe de bedste rammer for Køge Øldag 2015.
Mon ikke vi igen kan byde velkommen til Køge Øldag 2016 – lørdag den 27. august 2016?, så ses vi også næste år?

 

Mere presse!

Det er ikke uden grund at Køge Lokalafdeling er en af de mest omtalte lokalafdelinger indenfor DØE, hvilket pressekliptjenesten bekræfter. Men fakta er også, at lokalafdelingen siden 2009 har satset på dette område, og forstået at pleje vore pressekontakter. 
Senest forrige fredag hvor indstikket Oplev Sjælland - udgivet af Sjællandske Medier A/S og bl.a. udsendt sammen med Dagbladet, over 2 sider bragte endnu en artikel om Køge Øldag og Tour de Biére – hvor lokalformanden for Køge skåler ”med en grimasse - der kan passe”.
Og så pryder Køge Øldag 2015 forsiden på Dagbladet i dag mandag samt en hel artikel på side 7 og derudover kan man via dette link læse om dagen på Lørdagsavisen netavis http://koege.lokalavisen.dk/flot-vejr-lokkede-igen-flere-end-2.000-til-koege-oeldag-/Lokale-nyheder/20150824/artikler/708249900/1426
og her se en fotoserie med 17 fotos fra Køge Øldag 2015 http://koege.lokalavisen.dk/apps/pbcs.dll/gallery?Site=PL&Date=20150824&Category=LOERDAGSAVISEN&ArtNo=824009993&Ref=PH&Profile=1426
Senere på ugen er øldagen omtalt i Køge Onsdag og den trykte udgave af Lørdagsavisen. Så får vi nok heller ikke omtale i denne omgang.

 

Lokalafdelingens årsmøde!

Afholdes onsdag den 7. oktober 2015 hos bryggeriet Braunstein, så sæt allerede nu X i kalenderen. Mere om årsmødet følger snarest.

 

Sommerens ølfoto!

Som vi skrev for nylig! Har I et godt ølrelateret sommerfoto så send det til os, og måske bringer vi det. Og denne gang bringer vi et fra vort medlem i Præstø, Bent Hansen, fra en lille øludflugt til hinsidan. På Bishop Arms – et super godt sted – fangede han 2 amerikanere, hvoraf den til højre tidligere har deltaget i en smagning i lokalafdelingen.

SM i håndbryg!

Sjællandsmesterskabet i håndbryg afholdes lørdag den 7. november 2015 på Haslev Bibliotek, og det er her man kan smage og fornemme nye bryg, og hvem ved måske springer enkelte af disse håndbryggere ud som mikrobryggere med eget bryganlæg etc.
Sæt X i kalenderen – entréen bliver så lav som kr. 25,00 og med smagsprøver for en rund femmer. Det er her gæsterne er med til at tage stilling til hvilke vinderbryg – der senere vil blive brygget kommercielt.

Japansk bryg fra Kiuchi Brewery fra Kounosi, Naka-Shi Ibaraka!

Og nu er tasterne kommet til det sted i nyhedsmailen, hvor vi plejer at omtale en øl, hvorfra denne signatur har hentet inspirationen til denne nyhedsmail. Med en rød klog ugle i logoet, lokker denne 常陸野ネストビール ニッポニア fra japanske Kiuchi Brewery. En overgæret ale på 8,0%. På dansk hedder dette bryg Hitachino Nest Nipponia og brygget på en gammel japansk humlesort. En usædvanlig øl fra fjernøsten, og så på en 55 cl. flaske. Velsmagende på en lun sommerdag, som vi dog har haft mange af på det seneste. En mellemtung ale med fin bitterhed. Japanerne kommer…..

 

Sluttelig glæder vi os til at byde jer velkommen til nogle af lokalafdelingens kommende aktiviteter.

De bedste hilsner
DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling

 

Køge Øldag 2015