Kære medlemmer!

120 forventningsfulde lokale ølentusiaster kan da ikke tage fejl? Årets julebryg blev kåret, men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:
• Alt om den dobbelte julesmagning,
• Presse siden sidst,
• Næste arrangementer,
• Fra det gamle arkiv
• WIKA-smagningen og gode gaveidéer,
• ”Ugens øl”,
• Bestyrelsens julehilsen

 

Alt om den dobbelte julesmagning!

Sikken voldsom trængsel man kunne notere ved trappenedgangen til Sjællands hyggeligste julestue. Hugo’s, hvor der var fuldt hus begge aftener. Rigtig mange gav fremmøde i den obligatorisk røde dragt eller havde bare lige placeret nissehuen på hovedet, og så var der ellers dækket op til den traditionelle julesmagning – med 10 julebryg fra nær og fjern.
Smagelisten var som følger:
Ladager Bryghus: Christmas Ale - 6,5%
Amager Bryghus: Julebryg 2015 - 6,5%
Fur Bryghus: Fur Christmas Ale - 9,4%
Indslev: Frederiks jul - 8%
Det lille Bryggeri: Hoppy X-mas - 7,3%
Anthony Martin:  Gordon Xmas Imperial (Limited Edition) Winter 2015 - 9,4%
Corsendonk: Christmas Ale - 8,5%
Abboye des Rocs: Spécial Noel - 9 %
Brasserie Dàchouffe: N’ice Chouffe - 10%
Net Anker: Gouden Carolus Christmas - 10,5%


 Over begge aftener blev der stemt om smagningens bedste julebryg, og begge aftener var det klassikeren Gouden Carolus Christmas fra Mechelen der vandt.


De 3 bedste fra 1. aften var:
1: Het Anker Gouden Carolus Christmas (overlegen sejr)
2: Brasserie Dáchouffe: N'ice Chouffe
3: Abboye des Roch: Special Noel og Indslev Bryghus: Frederiks Jul


De 3 bedste fra 2. aften var:
 1: Het Anker Gouden Carolus Christmas 
2: Brasserie Dáchouffe: N'ice Chouffe
3: Corsendonk: Christmas Ale


Begge aftener blev smagningen ledsaget af trompet stykker hvor bestyrelsens engelske islæt, Paul Wilson, trakterede instrument og tilsatte ekstra julehygge med julemusik i bedste ”Per Nielsen stil”.
På denne side bringer vi nogle stemningsfotos fra den dobbelte julesmagning.

 

Presse siden sidst!

Op til den dobbelte julesmagning var der fine omtaler af de 2 aftener i såvel Lørdagsavisen, Dagbladet og Køge Onsdag, så vi kan snart forlade 2015 med igen at være en af de lokalafdelinger der har fået allermest pressedækning. 

 

Lokalafdelingens næste arrangementer!

ØL og rafling på Hugo’s den 24. januar 2016, kl. 18.30. Medbring 2 øl som der så spilles om, samtidig med at ”løgnehistorierne” flyder i lind strøm fra Torben Nielsens mund. En utraditionel aften, en anderledes ølsmagning, og der er nu åbent for tilmelding, så klik ind her, og du er på vej til et godt grin.


I februar skal vi en tur til De Nedre Lande. Søndag den 28. februar 2016 siger vi Welkom In Der Hemel – en aften med gode historier og entusiastiske fortællere. Hollandske øl og ost. Sæt allerede nu X i kalenderen og afvent teaser og en senere mail når der er åbent for tilmelding.

 

Fra det gamle arkiv!

Julen er forbundet med traditioner – ofte nogle der går langt tilbage. Hvor mange sidder ikke hvert år den 24. og ser de gamle traditionelle Disney film igen og igen. En hyggelig tradition i mange familier. Og også i Køge Lokalafdeling har vi en tradition omkring jul. For få år siden fik vi produceret et jule nyhedsbrev som var lokalafdelingens julehilsen til medlemmerne, og senere lagt ud på You Tube. Vi stiller om til Pyongyang:
 https://www.youtube.com/watch?v=ylxnNpBCgSw

 

WIKA-smagningen den 1. marts 2016!

Også i 2016 inviterer WIKA til en ølaften med mulighed for at smage op mod 100 -forskellige øl - heraf mange nyheder. WIKA’s leverandører kommer forbi med specialøl, og samtidig byder WIKA’s delikatesseafdeling på lidt til maven. Køge Lokalafdeling er som altid at finde ude i butikken med en stand, hvor man bl.a. kan hente info om lokalafdelingens aktiviteter. Kan man altså lige kan gætte hvor – nej, denne gang er det ikke antal kapsler i et glas – men noget helt andet – så kan man gå derfra med en kasse special øl.
Der er åbent for salg af adgangskort til kr. 130,00 – og ja, sådan et kort kunne jo også være en god mandelgave o.l.

 

Anden gaveidé!

Nu vi er ved gaver – hvad så med at give et medlemskab til Danske Ølentusiaster i gave.? Til ham/hende eller hele husstanden, der enten har alt eller næsten – en gave der giver mulighed for smagsmæssige oplevelser et helt år. Og med de procenter der er i meget af specialøllet , er det samtidig en super god investering.
Så i stedet for i sidste øjeblik at skulle omkring den nærliggende tank eller 7-Eleven, så giv et enten et personligt medlemskab eller et hustandsmedlemskab købes via dette link:
http://www.ale.dk/index.php?id=1019

 

Ugens øl!

Meget er sket for denne signatur siden sidst. Middelfart, London og Prag. Ølmæssigt var der en kæmpeoverraskelse i Middelfart. Nåh, denne signatur indtog en gang-plads i IC3’eren. I familieafdelingen! Vi passerede Storebælt. En ung mor sad med sin lille pige og fortalte, at nu passerede vi Sprogø! Var lige ved at supplere med oplysningen om, at det var her De Kellerske Anstalter drev et hjem for kvinder – der af myndighederne blev ansat som værende seksuelt løsagtige – men lod være. Oplysningen ville nok ikke være passende. Middelfart ventede. Indslev Bryggeri ligger lidt udenfor byen og her brygges der både Indslev og Ugly Duck.
Men det var nu ikke øllet der var mest overraskende – men derimod mit årlige besøg i Kvickly Middelfart. En A-butik – i Coop sprog. Deres ølafdeling er overraskende og sublim. Ned fra loftet hænger der en racercykel med forskellige cykeltrøjer fra Tour de Biere. Det er forretningens pølsemester, Jørgen Henriksen, der står bag denne afdeling, som rummer specialøl man ikke engang finder i de store specialbutikker.
Bl.a. en Brewdog – Sink the Bismarck – til kr. 900,00 (!!!), en Imperial IPA som med sine 41ABV er verdens stærkeste ”øl”. Men derudover en masse spændende amerikanske, belgiske, danske – bl.a. en Ale no. 16 på 75 cl og med korkprop. Så næste gang du/I måtte være i Middelfart, så kig indenfor i dette øltempel.
Men tilbage til Ugens øl. No. 20401 på 10,0%. En Willemoes fra 2011. 66 cl Barley Wine med noter af frugt, grape, lakrids og humle. En superskøn øl som kun bliver bedre ved at lagre. Willemoes Jul blev lanceret i 2006 – og dengang på 12,0%, og nede i kælderen ligger der stadig nogle. Den tester vi senere.

 

Årets julehilsen fra bestyrelsen!

Tiden er inde til at gøre status. Et år med et væld af succesfulde aktiviteter. Smagninger i Hugo’s stemningsfyldte kælder hvor vi kunne melde udsolgt. Aktiviteter på Braunsteins Bryghus i deres rustikke charmerende lokalitet tæt ved kajkanten. Busture til lokale pubber og bryggerier med høj stemning. Deltagelse med en stand på Køge Messen og stand hos WIKA . Begge steder hvor gæster bare står i kø for at komme til.  Lokalafdelingens traditionelle ølrejse hvor lokalafdelingen igen sendte 2 busser af sted sydpå. En succesfuld Køge Øldag 2015, hvor mange af lokalafdelingens medlemmer igen gav en flot arbejdsindsats til glæde for øldagens gæster.  
Og sådan kunne vi fortsætte. Ingen nævnt - ingen glemt. Året 2016 bliver ikke mindre spændende. Allerede nu venter der store smagsmæssige oplevelser, og vi glæder os til at hilse på jer i det nye år.
Så lad os slutte 2015 med at ønske alle lokalafdelingens medlemmer en rigtig glædelig jul og et super godt nytår – og husk så, at derude venter flere end 250 julebryg på at deltage i denne hyggelige højtid. Tag godt imod dem.
Vi kan igen se frem til at dagene vender og solen igen vender tilbage os til vintertrætte nordboere.

Glædelig Jul og Godt Nytår
DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen
    

 

Julesmagning