Kære medlemmer!

Siden sidst har Danmarks bedste lokalafdeling sendt en flok af vore medlemmer på lørdagstur – ligesom SM i håndbryg også afholdtes med stor succés, og i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

• Ølentusiaster på dagtur,
• SM i Håndbryg 2015,
• Nyt mikrobryggeri på vej i Solrød,
• Den dobbelte julesmagning i december 2015,
• Alt udsolgt af Wrasslers Stout, men…..,
• Køge Øldag logo 2016 – nu med ny dato, og
• ”Ugens øl” – i Aalborg,

 

3 bryggeribesøg og så til SM i Håndbryg!

Køge har det med busture. Vanen tro sendte vi 2 busser på årets ølrejse i september, og nu en rundtur til 3 mikrobryggerier på Sjælland. Det var en busfuld forventningsstemte medlemmer, da Vipperød Bustrafik lagde fra land, og satte kursen mod Kongebryg, og da der er ”temmelig langt til Næstved”, blev der skænket op af julebryggen Yakuzanta fra Rocket Brewing, mens Henrik fortalte om bryggeriets tilblivelse og brygaktiviteter.

Hos Kongebryg tog brygmester Niels Kiens imod, og så var der dømt julefrokost med Kongebryg og snaps som Braunstein havde sponseret. Herefter  gik turen videre til Næstved, hvor man skulle smage årets julebryg fra Næstved Bryghus.

Lørdag den 7. november 2015 var jo også dagen hvor SM i håndbryg afholdtes i Haslev, og sådan en busfuld Køge-folk sætter altså et vist præg på sådan et mesterskab. Men mere herom senere.

Dagturen sluttede i Gavnø, hvor der var smagsprøver på slotsbryggeriets julebryg anno 2015. På tilbageturen fra Gavnø til Køge blev der igen serveret spændende bryg, og denne gang var det Deja Vu fra Rocket Brewing i Haslev. Henrik skænkede op.

 

SM i håndbryg 2015!

Det blev lidt af et tilløbsstykke, men op til mesterskabet var der også skrevet om begivenheden i uge- og lokalaviser, Dagbladet, ligesom der op til dagen, var sendt en pænt indslag om håndbryg i P4 Sjælland og så kom TV 2 Øst forbi på selve dagen, og bragte et indslag samme aften.

117 gæstede SM 2015, og der var en særdeles god stemning, hvor der var rig lejlighed til få de 18 håndbryggere i tale og smage på de spændende bryg.
Der blev dystet i 2 kategorier. Under 6,0% og over 6,0%. I den første kategori var det Simon Carlsen fra København N, der vandt med sin ”One Malt, One Hop and One Yeast is really all it takes……”. I kategorien over 6,0% var det Jacob Stark fra Køge der vandt med den Blå Munk, og han blev i øvrigt dobbelt begavet, da han også løb med publikumsprisen.

Resultatet kan ses her

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra SM i Håndbryg 2015.

 

Blå Munk, vinderøl over 6%
Blå Munk, vinderøl over 6%
Jacob Stark, vinderøl over 6%
Kragholm, amerikansk IPA
Øldommerne på arbejde
Simon Carlsen, vinder under 6%
 

Nyt mikrobryggeri på vej i Solrød!

Når man siger sourbeer eller vildtgærede øl skilles vandene. Nogle er vilde med disse øltyper, mens andre ikke vil drikke ”det sure sprøjt”. Uanset hvad er der ikke i Danmark et decideret bryggeri i Danmark der brygger vildtgærede øl. Det kommer der. I Solrød. Her har Frederik Hoppe allerede bestilt 20 franske rødvinsfade (egetræ) samt nogle portvinsfade, og med et 200 l Braumeister anlæg er klar til at brygge.
Frederik har fundet nogle super gode lokaler, hvor der er plads til udvidelse, og trods navnet Hoppe – vil det ikke være hop beer, der vil være i højsædet, men derimod de vildgærede. Forud for dette har Frederik bl.a. været på inspirationstur til Cantillon bryggeriet i Bruxelles, der om nogen er kendt for vildtgæret øl.

De første bryg forventes at være klar i januar, og øllet vil blive sendt ud til forbrugerne dels på fustager og flasker på 0,33 l.

Vi bringer her et foto af den glade brygger og så hans logo. Men når de første bryg er klar i januar 2016, vender vi tilbage med mere.   

 

Den dobbelte julesmagning i december 2015!

Lige nu har flere end 99 allerede meldt sig under grantræet, men der er fortsat plads om tirsdagen, så hvis man klikker her, kan man stadig nå at teste nye og spændende bryg.

 

Alt udsolgt af Wrasslers Stout, men…!

Alle 360 af denne knastørre sorte bitre stout blev revet væk. Ja, man skal være hurtig ved havelågen, når der er gode tilbud fra din lokalafdeling. Flere har spurgt om vi får flere hjem. Ja, vi kan sikkert godt få flere hjem, men i så fald skal vi aftage 192 flasker, så hvis der er interesserede og vi kommer op på dette tal, ja, så kontakter vi vores leverandør. Så står du også lige og mangler nogle unikke velsmagende irske stouts, så send en mail til lokalafdelingens ølpusher på thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk
Prisen vil fortsat være kr. 11,00 pr. stk. incl. pant.

Link til forrige nyhedsbreve om denne øl.

 

Køge Øldag logo 2016 – nu med ny dato!

Næste år afholdes Køge Øldag lørdag den 27. august 2016, og vi bringer her det smukke farvestrålende logo som Kim Ovesen står bag, og hvis man klikker her, kan man hente logoet og sætte det ind på ens egen personlige signatur, og dermed allerede nu reklamere for Køge Øldag 2016.

http://www.koege-oeldag.dk/

”Ugens øl” – denne gang i Aalborg!

Der var J-dag i Aalborg. Overalt var de populære steder fyldt op med unge, der bare måtte kaste sig over denne søde men lidet interessante væske. De stribede var taget til Haderslev, og efter at denne signatur’s livsledsagerske og undertegnede havde delt en Imperial Stout Barrel Aged fra ”drengene” ude
i Bringstrup, på Østerbro i Aalborg, valgte vi at gå tilbage til weekend-domicilet i Hasseris, og sådan ”rent tilfældigt” passerede vi Løkkegade. Smagen fra denne Imperial Stout Barrel Aged var fortsat i munden. Kaffe, chokolade og måske kunne man fornemme lidt whisky fra de 6 måneders lagring på fade fra Laphroaig.

Og kan man sige nej til at besøge et sted, hvis kode til stedet Wi-Fi er goodbeer – nix. Fruen nød en Fore Smoked Stout fra Dark Horse Brewing i USA, og denne signatur først en forrygende svensk mangoøl på 8,0 og efter resultatet fra det sønderjyske spredtes i lokalerne, måtte dette lige skylles ned sammen med Mikkeller’s lille hjælper.

Basement Beer Bar har siden 12. september 2014 præsenteret de lokale disciple for ikke færre end 343 forskellige bryg. Ganske imponerende. Og så er det første gang jeg har set humlevodkaer. En Dry Hop Simcoe Vodka og en tilsvarende Dry Hop Citra. Begge på 40 hyggelige procenter.

 

Sluttelig ser vi frem til årets ølmæssige højdepunkt – julebryggen og den dobbelte smagning i december, og i mellemtiden ønsker vi alle et godt efterår med masser af tunge mørke øltyper.

De bedste hilsner
DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling
Bestyrelsen

 

Busturen