Kære medlemmer!

Påsken er ovre og nu kom solen. Og med forårets komme har de fleste nok allerede kastet sig for de mange velsmagende forårsbryg, men i denne nyhedsmail kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

·         Claus Christensen fandt den danske smag,

·         ”Smager kvinder ens?”,

·         Stjernedrys i Strøby og Køge,

·         Hvad er nu det for noget? Arrangement i maj,

·         Sommerfesten i juni – husk datoen!,

·         Skal du holde fest?,

·         Ugens øl

 

 

 

Claus Christensen fandt den danske smag!

Umiddelbart efter at Køge Lokalafdeling havde haft besøg af Munkebo Mikrobryg, tonede brygmesteren himself, Claus Christensen, frem i den bedste sendetid, idet han efter lang tid og mange forsøg endelig fandt den danske smag. En dansk ølgær. Hidtil har danske mikrobryggerier importeret ølgær, men efter at Claus havde indfanget nogle bier, lykkedes det.

Så nu deler han ud af denne ølgær til andre  bryggere, så vi kan få den rigtige danske smag. Se mere herom via dette link:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/video-brygmester-har-fundet-den-danske-smag

 

 

”Smager kvinder ens?”

Rigtig mange kvinder har allerede tjekket ind til tirsdagens smagning, men der er stadig enkelte pladser, så hvis man ikke har tilmeldt sig til denne smagning, kan det nås ved at tilmelde sig via dette link:

Ses vi på tirsdag den 12. april 2016?

www.koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

 

Stjernedrys i Strøby og Køge!

Hver andet år plejer DØE at uddele det danske ølmærke til de ølsteder, der på bedste måde værner om måden at behandle øllet på, det store og brede udvalg, og hvor personalet også har et indgående kendskab til de produkter der ryger over disken.

Vi er i Køge så heldige, at DØE også denne gang kan uddele Det danske Ølmærke til Olsen’s Bar i Strøby og til Hugo’s i Køge, men der er jo også en helt særlig pris til forretninger der har et bredt udvalg af specialøl, og også denne gang får WIKA i Køge helt fortjent denne udmærkelse. 

I skrivende stund kan vi ikke oplyse hvornår ovenstående hæder uddeles, men mere herom senere. Men allerede nu kan vi godt ønske tillykke.

 

 

 

Hvad er nu det for noget? Arrangement i maj!

Alle har en mening om øl. Hvorfor synes den enkelte at netop denne øl bare er så unik, at andre også må kende den. Der er i Køge Lokalafdeling rigtig mange der har noget på hjerte, og søndag den 22. maj 2016, kl. 18.30, vil det være muligt, at møde nogle af disse, når de indtager scenen, for at præsentere den øl, de sætter allermest pris på.

Vi ved således ikke hvilke øl der serveres, men mød op og hør den gode historie. Vi vedhæfter en teaser for denne aften, og husk at der er åbent for tilmelding fra søndag den 17. april 2016, kl. 12.00 via www.koegeale.nemtilmeld.dk og klik på linket til arrangementet.

Arrangement flyer kan hentes her

Sommerfesten i juni – husk datoen!

Sæt X ud for søndag den 19. juni 2016, hvor din lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling – står klar til at byde vore medlemmer velkommen i Solgårdsparken i Strøby Egede til en fornøjelig dag med grill, pølser, kylling og salat og fadøl til alle.

Og undervejs vil der bl.a. være forskellige lege, og i stedet for at tage automobilen derud, kan man enten vælge at hoppe på bus 108 eller 109 eller cykle derud i samlet flok.

Vælger man jernhesten er der afgang fra Køge kl. 12.00 og undervejs til Strøby vil der være indlagt et pitstop – der nok handler om øl!

 Pris for at deltage er blot kr. 95,00 pr. person – og husk at der er toiletter i Solgårdsparken.

Nærmere om dagen og information om hvorfra startstedet er for de der vælger at cykle, kommer i et senere nyhedsbrev.

 

 

 

Skal du holde fest?

Så husk, at du kan leje lokalafdelingens fadølsanlæg med 2 haner for en weekend for blot kr. 350,00 incl . kulsyre, og vi hjælper gerne med at skaffe fadøl. For booking af fadølsanlægget skal kontakt ske til Gert på mail ghp(at)remove-this.danskemedier.dk og for fadøl kan Thomas kontaktes på thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk

 

 

 

Ugens øl!

Denne signatur læste Køge Onsdag for nogle dage siden, og studsede over at journalisten mener, at en Imperial Stout på 10,0%, og i øvrigt også et par andre portere/stout i samme sværvægtsklasse uden tvivl ville være en dejlig øl til hyggelige lune sommeraftener. Nu er denne signatur ikke smagsdommer – men tunge portere til en lun sommeraften ja, tja….

Nåh ja, ugens øl. Denne gang har denne signatur og med henblik på den kommende smageaften ”Smager kvinder ens”, valgt at bringe et foto hvor en af lokalafdelingens kvindelige medlemmer sætter et glas med grønt øl for munden. Gerningstedet var ølstedet Élesztö – i Budapest. Et super sted, og denne dag havde mikrobryggeren Monyo overtaget alle 21 haner. En vårgrøn øl. En Fukushima Nuclear APA på 5,1%.

En super velsmagende APA var fruens mening. Vårgrøn og frisk. Og husker man tilbage, vil man måske erindre, at Thisted Bryghus for mange år siden havde en grøn pinsebryg i deres sortiment, som Carlsberg gennem EU fik nedlagt forbud mod, grundet tilsætning af grønt farvestof. Grønne øl fås dog flere steder i Europa, men ofte benytter man dog brændenælder til at farve øllen med.

Hvis man vil vide mere, så se denne noget specielle video, om produktion af Fukushima Nuclear APA – og selvom de kalder det tungt vand, er denne grønne ale dog alt andet end tung. Den ville derimod passe glimrende til en lun sommeraften.

https://www.youtube.com/watch?v=wrDWj6HLjzc

 

 

 

 

Sluttelig på gensyn til et af lokalafdelingens kommende arrangementer.

 

Se bedste forårshilsener

Bestyrelsen

DØE – Køge Lokalafdeling