Kære medlemmer!

Så nåede vi 4. søndag i advent. I nogle katolske lande bruges adventstiden til at forsage alt det man godt kan lide. Fjernsyn, alkohol.., tror vi stopper her. Forsage noget der hører højtiden til – i så fald kunne man jo godt glemme alt om julebryg. I denne nyhedsbrev man kan i øvrigt orientere sig om følgende:

·       Den dobbelte smagning af 10 julebryg,

·       Julesmagningen hos Olsen’s Bar i Strøby,

·       Gode julegaveidéer,

·       Presse siden sidst,

·       Polen er ved at være hot,

·       WIKA – official release den 6. januar 2017

·       Gense lokalafdelingens julehilsen fra 2012!

·       Ugens øl!

 

 

Der var hård kamp om placeringerne!

Da Køge Lokalafdeling afholdte den dobbelte smagning af 10 spændende julebryg, og efter de 2 aftener kunne stemmerne tælles op. And the Winner is:

Danske Mikkeller tog 1. pladsen med den meget komplekse Santa’s Little Helper på 10,9%, efterfulgt af klassikeren Gouden Carolus Christmas Ale fra bryggeriet Het Anker i Mechelen.

3. pladsen gik til Edge Brewing i Barcelona med deres Ho Ho Ho. Her går 2 amerikanere og brygger på livet løs, og alle deres øl har et et amerikansk tilsnit. Første gang lokalafdelingen stødte på Edge Brewing var i forbindelse med årsmødesmagningen, hvor smagningen bl.a. bød på deres Accicential jedi - en Triple Imperial IPA på 10,9%. De drenge kommer vi til at høre mere om.

En fin aften i kælderen. God stemning og mange havde i dagens anledning iklædt sig klæder med de rigtige julefarver.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra den dobbelte smageaften.

 

 

Juleøl hos Olsen’s Bar i Strøby.

Som tidligere oplyst havde Olsen’s Bar i Strøby indbudt alle der havde lyst til at komme forbi og smage de juleøl Olsen har på flaske og hane, og så havde Olsen ved samme lejlighed overtalt naboen – lokalafdelingens formand til at fremsige nogle ord over højtidsøllet.

Ca. 35 gav fremmøde – heraf havde flere medlemmer lagt vejen forbi Strøby for at få en forsmag på julen. En eftermiddag i høj stemning og efter sigende blev stemningen bedre og bedre.

Vi bringer et par stemningsfotos fra smagningen i Strøby.

 

 

Et par gode julegaveidéer!

Forkæl dem du holder af med adgangskort til Køge Øldag 2017, og allerede nu kan der købes adgangskort i Hugo’s i Køge. Og skal gaven have en lidt større værdi, kan man jo også give et medlemskab til DØE – og hvis man oven i købet skaffer et medlem til DØE – får man en kontant rabat på 100 kroner – som fratrækkes næste kontingentopkrævning. Se mere her:

http://www.ale.dk/foreningen/indmeldelse/

OBS! Man kan kun opnå en rabat på kr. 100,00 en gang om året.

 

 

Presse siden sidst!

Såvel den trykte som den elektroniske presse har villet os det godt i den sidste tid, så der har været en omfattende presseomtale i de lokale medier, såsom Køge Bugt Bladet, Lørdagsavisen, Dagbladet og Køge Onsdag. Og resultatet fra den dobbelte smagning af 10 julebryg kaster endnu mere omtale af sig i denne uge – se f.eks. Lørdagsavisens specielle juleavis.  

 

 

Polen er ved at være hot!

Hvor fedt tror I lige det er? Man står ved baren på et super godt ølsted i Poznan og frejdigt siger – Pinta, I’m so horny?

Og uanset om man så er horny eller ej, så er det ikke så tit denne signatur udtaler sig i så direkte vendinger, og så i kvinders påhør – men fakta er, at det er man nødt til, hvis man beder om en af Pinta’s suveræne bryg på 96 point på Rate Beer.

Bryg fra Pinta har denne signatur før beskrevet i artikler i ØLentusiasteN, uden at have anvendt ordene horny. Og for at toppe den op – så sælger man T-shirt med samme ølbudskab!!! Vi lader den stå lidt.

Var taget til Poznan. Igen. Mens andre sad i Hugo’s og testede de udvalgte julebryg var denne signatur taget til Poznan. Igen. Poznan er en meget smuk by med mange super gode ølsteder, og så er der i området flere særdeles spændende mikrobryggerier, så hvem ved, måske en dag……

Der var julemarked på Stary Rynék. Masser af varmt øl og varm vin, men ingen julebryg. Som man siger på denne breddegrad: hvorfor kun brygge godt øl ved juletid? Vi drikker godt øl året rundt. Og der brygges godt øl – I Polen.

 

 

Fruen indledte ”kagebordet” med en Piece of Cake. En finhumlet Session IPA med de 4 humletyper, Chinook, Cascade, Simcoe, Equinox, og 89 point på RateBeer. En fin øl – og måske går den til en særdeles sød kage. A Piece of Cake.

Bagefter sprang hun på en bil. En Sleeping Car Porter fra mikrobryggeriet Inne Beczki. En meget velsmagende porter på blot 5,5% - og med 93 point.

Morfeus stod endnu ikke klar til at tage imod den sovende bilist– men dagen var lang endnu så kørslen stoppede her. 

Omnipollo Hypnoompa Marshmallow Stout 11,0%

Denne signagur har ved flere lejligheder omtalt svenske øl, også fra Omnipollo i Stockholm. Omnipollo brygger fremragende bryg og står på højt på denne signaturs smageliste. Også i Polen kan man finde Omnipollo. Kastede mig ud i noget jeg ellers aldrig ville putte i min mund – marshmallow. Men når nu svenskerne i samarbejde med Brouwerij de Molen havde gjort sig den ulejlighed at tappe skidtet på fustage, så ja.  

En meget lækker 11,0% chokolade/karamelagtig øl. Brygget med 100 kg marshmallow og så masser af vanille fra Tahiti. En Imperial Stout – noget af det mest smagfulde denne signatur længe har nydt. Og selve titlen Omnipollo Hypnopompa Marshmallow Stout er en spiritusprøve i sig selv. 97 point på RateBeer.

 

 

WIKA – speciel release!

At WIKA er områdets allerbedste forretning med specialøl – fremgår bl.a. af det diplom DØE har overrakt forretningen ved flere lejligheder.

Altid er der nyheder at finde på Gymnasievej, og ser man frem til en helt speciel øloplevelse, så kig ud i WIKA fredag den 6. januar 2017, hvor en lille happening finder sted. Der er special release på en Dark Horizon 5 fra Nøgne Ø.

Udover, Kikoskh i København, er der special release i Grimstad (hvor Nøgne Ø er hjemmehørende), London, Molde, Oslo, Stavanger og Køge. Køge er dermed kommet på det europæiske releasekort.

WIKA får kun 12 flasker og mon ikke det bliver det noget af et samler objekt. 500 ml. flaske, 16,0% alk., 75 IBU – og til en pris på kr. 295,00.

Kig ud i WIKA, og smag på nogle af de Nøgne Ø, der denne dag bydes på. Skulle hilse og sige at man kan forudbestille en af de 12 flasker. Kontakt Brian Hansen i WIKA på mobil 23 72 66 60.

 

 

Gense lokalafdelingens You tube julehilsen fra 2012!

Op til julen 2012 fik lokalafdelingens gamle bestyrelse overtalt den nordkoreanske statsradio i hovedstaden Pyongyang til at udsende lokalafdelingens varmeste julehilsener til lokalafdelingens medlemmer. Hvis man ikke har set denne nyhedsudsendelse, kan den ses eller genses via dette link: youtube link

Den bør næsten have samme status som Disney’s show juleaften.

 

 

Ugens øl!

Ugens øl

Der er selvfølgelig megen fokus på juleøllet i denne tid. De bliver testet, vejet, vurderet og nogle fundet for lette. Alt for lette. Lover ikke at nævne nogle.

Med godt 200 bryggerier i Danmark, er der meget at vælge imellem. Denne  signatur gik i kælderen. Valget stod mellem en Ulvrun, Belgian Dark Strong Christmas Ale på 9,0% alk., fra Munkebo Mikrobryg eller min egen julefavorit fra Limfjordsøen Fur. En Christmas Ale fra 2012 på 9,5% alk.

En mega kompleks øl, og ligesom den anden kandidat, også af typen belgian dark strong ale. Masser af sødme fra en rund hånd med mørk muscovadsukker og så noget amerikansk Centennial og Cascade. En øl der bare passer til julens retter – i hvert fald mange af dem, og en jeg vil servere juleaften for gåsen, altså den stegte.

En Christmas Ale der er fuld på højde med de belgiske juleditto.

 Og med disse ord – måske det sidste nyhedsbrev inden den 24. december 2016, ønsker vi alle en rigtig glædelig jul – og håber at der rundt omkring i de mange hjem, nydes en del forskellige julebryg, da det er nu disse skal drikkes.

 

 

De bedste julehilsner

DØE – Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen  

Julesmagningen

Julesmagning
Julesmagning
Julesmagning
Julesmagning

Olsens bar

Olsens bar
Olsens bar
Olsens bar