Kære medlemmer!

Det er kyndelmisse. Ikke noget vi markerer specielt i dag – dog afholdes der Kyndelmisse i Køge fredag den 5. februar med en masse aktiviteter, men indtil 1770 var det en fest- og fridag. Og det blev fejret med pandekager, masser af flæsk og øl, for nu var halvdelen af vinteren, kalendermæssigt, overstået. Og nyere tider på vej.

Måske skulle vi ligefrem til at genindføre denne festdag, hvor vi kunne fejre at solen snart tager mere fat med en masse spændende øl!!

Og a’propos øl.

Så fik vi udløst spændingen. Kandidatlisten har været forbi DØE’s mange tusinde ”frisører”, og er blevet barberet ned fra 1.298 kandidater til blot 10, og så er det jo noget lettere at afgive sin stemme i Årets Ølvalg 2015. I dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

  • Årets ølrejser – program for Bus 1 og Bus 2,
  • Årets Ølvalg 2015.
  • DØE’s hjemmeside – nyt design, layout og opdatering,
  • ”Ugens øl”.

 


Nu skal der pakkes kufferter – og husk tandbørsten!

Ølrejserne er et hit. Køge Lokalafdeling er en af de meget få lokalafdelinger, under DØE, der sender medlemmerne på udlandsrejse, og den eneste der sender 2 busser af sted. Hvert år.­

 

 

DØE-Køge i Louny

Så kom det tidspunkt hvor vi kan afsløre rejsemålet for de 2 busser vi sender af sted henholdsvis mandag den 29. august og tirsdag den 30. august 2016. Som vi tidligere har kunnet fortælle, er der tale om en 6. og en 7 dages rejse, men hvor alle deltagere mødes til en fælles festaften fredag i Louny, inden det går løs til den 59. humlefestival i Žatec

Program for Bus 1 med tilhørende tilmeldingsblanket findes ved at klikke her og her, og er man mest stemt for at sidde i Bus 2 finder man program for rejsen her og tilmeldingsblanket ved at klikke her

OBS: Bus 1 er en 6-dages rejse, og Bus er en 7-dages rejse.

 

 

Årets ølvalg 2015!

Som anført i sidste nyhedsbrev blev 2015 endnu et rekordår for de som ser frem til en masse spændende ølnyheder – ja, faktisk kom der 3,5 ølnyhed pr. dag året rundt. Og skulle man smage på alle, er der nok flere der har behov for hjælp i det offentlige system. Men med de 10 der er tilbage i kandidat-feltet – 5 ølnyheder op til 5,9% og 5 over 6,0% - er det noget mere overskueligt at danne sig et indtryk.

 

 

Årets Danske Ølnyhed(er) 2015 klar til afstemningernes anden runde!

Året danske ølnyhed 2015

 

Kandidater anden runde op til 5,9% ABV

Ølnyhed

Bryggeri

ABV

Boston

Thisted Bryghus

5,8 %

Charlies Cool Porter

Hornbeer

5,9 %

Golden Eye

Ugly Duck Brewing Co.

5,9 %

Hjemstavn - Dansk Ale

Munkebo Mikrobryg

5,0 %

Thagaard

Thisted Bryghus

5,8 %

 

Kandidater anden runde 6 % ABV og over

 

Ølnyhed

Bryggeri

ABV

Batch 1000

Amager Bryghus

6,5 %

Elskerinden - Dessert Stout

 Syndikatet

10,0 %

Frejdahl Roulv

Bryggeriet Vestfyen

9,0 %

Limfjords Porter Lakrids

Thisted Bryghus

7,9 %

Russian Imperial Stout

Midtfyns Bryghus

11,0 %

Denne signatur havde kun ramt plet i 4 tilfælde, men medlemmerne har talt, og Jylland og Fyn markerer sig med 4 ølnyheder hver og så er der 1 til Sjælland og 1 til Amager.

Thisted Bryghus har i hvert fald markeret sig stærkt med 3 ølnyheder blandt de 10 sidste – hvorunder deres Limfjords Porter Lakrids kun er solgt i et dansk discountsupermarked.

I det oprindelige kandidatfelt var Sjælland repræsenteret af 26 bryggerier på (udenfor København og Nordsjælland) ider i 2015 sendte 193 nye øl på markedet. Til sammenligning kom der i 2013 113 nye øl og i 2014 173 nyheder. De sjællandske brygmestre har travlt ved kogekarene.

Og kigger vi lidt nøjere på tallene, kan vi konstatere, at Hornbeer lancerede 17 ølnyheder, Kongebryg i Næstved satte etiketter på 23 nye øl, men de blev overgået af Rocket Brewing i Haslev med 32 nye øl og endelig Det Lille Bryggeri med 43 nye øl. Imponerende.

Lige så snart afstemningen er gået i gang vil dette blive meldt ud, og i mellemtiden kan man jo forsøge at skaffe de 10 kandidater og smage dem. Flere er fatisk tilgængelig i vort geografiske område.

De to vindere i hver kategori offentliggøres traditionen tro på DØE’s årsmøde lørdag den 12. marts 2016 på Dalum Landbrugsskole ved Odense. 

 

 

DØE’s hjemmeside – nyt design, layout og opdatering!

Ale.dk – hjemmesiden for vor landsforening, har været igennem en lang proces med opdatering, nyt layout og design, så vi kan kun opfordre til at man besøger landsforeningens hjemmeside, og vil a vide mere om Køge Lokalafdeling, findes det her: http://www.ale.dk/index.php?id=307

 

 

”Ugens øl”!

Også denne gang har signaturen været en tur i kælderen. Kom dog ikke tomhændet op – men fandt en Raven fra Pivovar Raven (ravnen) i Plzeň – byen der er mere kendt for at lægge navn til Urquell. Men i sådan et nyhedsbrev, hvor man offentliggør årets ølrejser til Tjekkiet ville det være på sin plads at knappe en tjekkisk øl op.

En 0,75 l Morrigan – Dry Stout 13 – sort som bare fanden, og tør som en irsk stout. Masser af smag. Brændt malt og bitterhed. Åh, findes der noget bedre sådan en mørk februar aften, efter en lang dag i København!

Bemærk  minipivovar Raven vil man møde under næste års ølrejse 2017.

Sluttelig ønsker vi alle vore medlemmer en god kyndelmisse og på gensyn til de kommende arrangementer – og hvis du skal på ølrejse, så husk tandbørsten!

 

 

De  bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks  bedste lokalafdeling.